Deursloten: soorten en tips voor kiezen

 Deursloten: soorten en tips voor kiezen

In welk vredig en vredig gebied mensen ook wonen, ze moeten hun deuren zeker voorzien van sloten, waarvan er tegenwoordig veel verschillende soorten zijn. Daarom is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de keuze van een geschikte constructie in elk specifiek geval.

Weergaven en hun apparaat

In Rusland en andere landen van de post-Sovjetruimte is het meest voorkomende type deurslot het Engelse type. Zelfs in de twintigste eeuw werd dit apparaat op grote schaal gebruikt. De naam van het Engelse kasteel was te wijten aan het feit dat het in de achttiende eeuw werd ontwikkeld door Britse uitvinders. Het slot bevat een cilinder met pinnen, die in hoogte worden herbouwd wanneer de sleutel wordt geplaatst. Het probleem is echter dat niet alle apparaten genoeg pinnen hebben.

Experts zijn van mening dat de Britse sluizen, zelfs de meest geavanceerde, niet toelaten de noodzakelijke mate van bescherming te garanderen. De Engelse toets ziet er niet al te schattig uit, dit is een plaat met speciaal gerangschikte uitsparingen en uitsteeksels. De redenen voor de populariteit van Engelse kastelen zijn:

 • betaalbaarheid;
 • gemak van het verkrijgen van duplicaten in een korte tijd;
 • de mogelijkheid om de stabiliteit van de constructie te vergroten door het gebruik van sleutels met zigzag-profielen.

Een deur hacken met een biometrisch slot is veel moeilijker dan een Engels slot gebruiken. Dergelijke ontwerpen zijn relatief recentelijk wijdverbreid. Enkele decennia geleden werden deze apparaten alleen gebruikt op kritieke faciliteiten, waar veiligheid de hoge kosten rechtvaardigde. De structuur van een typisch vingerafdrukslot bevat:

 • huisvesting;
 • leesapparaat;
 • besturingselementen;
 • chips;
 • mechanische constipatie die aan het elektronische systeem voldoet;
 • batterijvak.

Aanvankelijk worden de vingers van mensen die het huis of in een aparte ruimte mogen binnengaan gescand.Het biometrische slot van het insteekslot werkt door vingers op de scanner te plaatsen. Je kunt de deur openen door de hendel in de kamer te draaien. Binnenunit ram tegen de deur. Overheadstructuren verschillen in de locatie van binnen- en buiteneenheden in een enkel pakket.

Er zijn biometrische sloten gemaakt in het formaat van de deurkruk. Een dergelijk apparaat kan de reeds bestaande mechanische sloten aanvullen. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat, ongeacht de specifieke uitvoering van de vingerafdrukherkenningsvergrendeling, de werking ervan mogelijk verslechtert. Daarom is het verplicht om extra elementen te gebruiken die het mogelijk maken om zelfs een beschadigd apparaat te openen. Voor duplicatie zijn van toepassing:

 • middelen voor afstandsbediening;
 • toegangscodes;
 • mechanische sloten;
 • magnetische sleutels.

Verschillen kunnen worden geassocieerd met de soorten scanners. Capacitieve scanapparatuur bevat een matrix van halfgeleiders. Wanneer een vinger de lezer raakt, verandert de capaciteit van de elementen. Vergelijking van actuele gegevens en informatie uit het geheugen van het apparaat stelt u in staat om de toegang te openen of, indien nodig, te blokkeren.Optische systemen maken gebruik van digitale videocamera's die de breking van licht opvangen wanneer de plaat wordt aangeraakt.

De betrouwbaarheid van dergelijke scanners is vrij hoog. Maar ze kunnen nog steeds worden omzeild door een model van de vereiste vingerafdrukken te gebruiken. Een groot probleem is ook een hoge gevoeligheid voor vervuiling. Als de vingers nat of bevroren zijn, kunnen herkenningsfouten optreden. Wat betreft scanners met temperatuurgevoelige elementen, hebben ze dit nadeel, maar ze hebben beperkingen aan de werktemperatuur van de lucht.

Op de schuif- en schuifdeuren is het bijna onmogelijk om biometrische sloten te plaatsen. Daar is het beter om een ​​eenvoudig mechanisme of een elektromechanisch product te gebruiken. De meest vereenvoudigde optie wordt terecht beschouwd als een apparaat waarin, in plaats van een dwarsbalk, een speciale haak is. Hij die de koffer verlaat, moet in het gat in het andere deel van het slot komen. Het is al op de doos of op de tweede vleugel geplaatst.

De koppeling van de bout en het reciproke deel van het slot is erg zwaar, dus het zal niet werken om de deur te openen zonder een speciale sleutel. Er zijn twee soorten sleutels: de ene lijkt op een pen en de andere lijkt op een cilinder met puntige uiteinden.Als de deur niet vergrendeld is, is openen heel gemakkelijk. Bovendien moet zelfs het eenvoudigste mechanisme worden aangevuld met een geheim, waaronder een haak en een sleutelgat. De mogelijkheden om het product met geschikte ontwerpkenmerken te kiezen, zijn vrij groot.

Het elektromechanische apparaat werkt dankzij een krachtige elektromagneet. Wanneer de knop wordt ingedrukt, wordt de spanning uitgeschakeld, waardoor de bout wordt losgelaten. De kwaliteit van het werk van elektromechanische sloten is vrij hoog, maar ze kosten veel geld en kunnen niet werken zonder stroomvoorziening. Omdat dergelijke apparaten in residentiële appartementen en particuliere woningen vrij zelden worden gebruikt. Het belangrijkste gebruiksgebied is magazijn en kantoorruimte.

Maar het elektrisch slot kan digitaal zijn met een toegangscode. Het is een soortgelijk apparaat dat steeds populairder wordt in onze moeilijke tijden. Een speciaal kenmerk van elektronische sloten is de mogelijkheid om ze in een willekeurig deel van de deur te plaatsen met een betrouwbare afdekking tegen indringers. Wat belangrijk is, er is geen uitgifte van conventionele sloten een teken - een bron voor een sleutel. Afhankelijk van de intentie van de ontwerpers wordt toegang tot het pand geboden door:

 • sleutelhangers;
 • plastic kaarten;
 • geheime codes.

Experts raden aan dat als u een elektronisch slottype kiest, u een betrouwbare stalen deur plaatst. Gescheiden van elkaar, bieden deze componenten onvoldoende bescherming. Constipatie met behulp van elektronica, kan ook worden toegepast in magazijnen en kantoorgebouwen. Het is mogelijk om een ​​insteeksysteem en een factuurtype te kiezen. De hoogste beveiliging (de deur gaat niet open, zelfs wanneer het slot geheel of gedeeltelijk is vernietigd) betekent echter dat in geval van breuk, de eigenaren alleen met hulp van professionals naar binnen of naar buiten kunnen gaan.

Een deel van elektronische sloten is uitgerust met elementen van kunstmatige intelligentie. We hebben het over tijdmeters, die de momenten registreren waarop een kamer wordt bezocht. Toegestane programmeerapparatuur voor het uitvoeren van hulptaken. Opgemerkt moet worden dat de elektronica mogelijk niet goed werkt als de atmosferische druk dramatisch verandert. Bovendien zijn chips onderworpen aan mechanische vernietiging en beschadigen ze zeer gemakkelijk.

De zwakte van de codevariant van het elektronische slot is het risico het bestaande wachtwoord te vergeten. Ook is het noodzakelijk om bang te zijn dat kwaadwillenden dit wachtwoord leren. In beide gevallen moet u zich wenden tot professionals die het apparaat kunnen herprogrammeren.

Deze tekortkomingen zijn afwezig in mechanische sloten van het klassieke type. Een belangrijk onderdeel is een cilinderslot. Het werkende deel (cilinder) draait alleen in de behuizing wanneer een geschikte sleutel wordt geplaatst. Maar cilinders zijn niet alleen te vinden in mechanische (schijf, pin, frame), maar ook in magnetische sloten. Nu, in tegenstelling tot de eerste helft van de twintigste eeuw, zijn de cilinders uitwisselbaar. Deze eigenschap vergemakkelijkt echter enorm het ontwerp van hackers. Vandalen dringen gemakkelijk naar binnen.

Cilindersloten zijn meestal pinnen. Het apparaat bevat:

 • kern met een doorlopende groef;
 • rond (soms gevormd) geval;
 • spiraalveren (er zijn er zoveel als pennen aan de binnenkant);
 • pennenhendels die zich binnen en buiten bevinden;
 • een of meer stubs.

Maar of eenvoudige mechanica, of elektriciens, of biometrische systemen worden gebruikt, is niet zo belangrijk. Als u in een slot kijkt en ziet waaruit het is gemaakt, of als u naar de snede in de technische documentatie kijkt, ziet u ongeveer dezelfde onderdelen:

 • een geheim (bot);
 • falove tong;
 • intrekbare bouten;
 • panelen (overlays);
 • het handvat.

Eenvoudigere constipatie van het apparaat voor binnendeuren. Ze missen een geheim mechanisme. Maar toch is het absoluut onmogelijk om speciale accessoires te weigeren. Het aantal combinaties dat de larve heeft is recht evenredig met de mate van veiligheid van de ingang. In de belangrijkste lokalen worden sloten vaak geïnstalleerd met een verhoogde weerstand tegen inbraak, u kunt ze alleen openen met "uw" sleutel, speciaal gemaakt voor dit specifieke apparaat.

Het slottype slot is in eerste instantie veiliger dan een cilinderslot van vergelijkbare complexiteit. De sleutel is ook anders: hij kreeg de naam "soldaat" of "vlinder". Wanneer de sleutel in het slot draait, stijgen de hendels naar het vereiste niveau. Het alternatief is een schijfeenheid, maar we mogen niet vergeten dat de betrouwbaarheid ervan laag is. De sleutel voor een dergelijk slot lijkt op een staaf in tweeën gesneden, waarvan het oppervlak is gemaakt met verschillende inkepingen.

Wanneer de sleutel in de put wordt geplaatst, beginnen de schijven te draaien. Er is een soort 'tunnel' en het mechanisme is vrijgegeven. Wat betreft de spiegel systemen, alles is eenvoudig - het omgekeerde (met betrekking tot de voorkant van de deur) kant van het slot is uitgerust met een grendel. De betrouwbaarheid van deze constipatie houdt geen water vast. Maar de zwakste versie van het kasteel is het kruistype; de larve kan worden geopend met een schroevendraaier of een ander voorwerp met de bijbehorende vorm.

Om te proberen de zwakte van mechanische sloten te compenseren, hebben veel ontwikkelaars en bouwers hun toevlucht gezocht tot een geheime installatie. Voor haar zijn alleen speciale vormen van constipatie die geen sleutelgat hebben geschikt. In dit geval hebben zelfs getrainde en gemotiveerde criminelen praktisch geen kans om het huis binnen te komen. Het is vaak in de praktijk om deuren uit te rusten met radiosloten. Ja, u kunt ze openen door te scannen, maar dan moet u nog lang in het trappenhuis zijn met speciale apparatuur, daarnaast moet u precies weten waar het elektronische onderdeel zich bevindt.

Een elektromotor wordt gebruikt om de klep te verplaatsen. Het bevindt zich in de behuizing, terwijl de ontwerpers zorgen voor een betrouwbare fixatie in extreme posities.Verplaats het alleen degenen die binnen zijn. Het ontwerp is zo doordacht dat bij een brand of een andere extreme situatie de doorgang automatisch wordt geopend. Met de elektronische vergrendeling van de radiovergrendeling kunt u de toegang herconfigureren (zodat als een van de sleutels verloren gaat, deze niet kan worden gebruikt).

Moderne versies van dergelijke apparaten zijn uitgerust met geluidsalarmsystemen, dus zo stil en stil het huis binnendringen, werkt niet. Er zijn producten die signalen kunnen ontvangen, niet alleen van keyfobs, maar ook van gadgets. Het is mogelijk om sms-berichten te verzenden dat de deur is vergrendeld, dat iemand specifiek het huis is binnengegaan, dat het slot is geopend, evenals andere evenementen.

Weerstand tegen kraken

Deze vraag is uitermate belangrijk voor eigenaren van zowel privéwoningen als appartementen. Het is onmogelijk om alleen conclusies te trekken over de eigenschappen van een specifieke verscheidenheid van obstipatie. Houd bovendien rekening met:

 • het materiaal van het slot zelf en de deur;
 • profiel vergrendelen;
 • aantal combinaties (in het geval van mechanische sloten).

In Rusland is het gebruikelijk om de categorie van weerstand tegen kraken met cijfers van 1 tot 4 te markeren; De eerste klas is de minst betrouwbare van allemaal. In de Europese traditie, in plaats van cijfers, worden letters gebruikt - A, B, C, D.De minimale betrouwbaarheid (1e groep of A) staat bijna niet toe om te beschermen tegen hacking. Zelfs onprofessionele criminelen en willekeurige mensen zullen de verdediging in maximaal 2 minuten kunnen overwinnen. Het is onwaarschijnlijk dat deze producten überhaupt serieus kunnen worden beschouwd.

Het slot van de 2e klasse (aangeduid door de Europese fabrikanten met de letter B) wordt geschikt geacht voor installatie in plastic doek, verschillende soorten hout en ook in glas. De maximale duur van het hacken is maximaal 5 minuten. Dergelijke apparaten kunnen worden gebruikt voor toegangsdeuren en op poorten van garages, maar alleen als hulpelementen. 3e categorie, het is C, volgens de officiële vereisten, zou de invasie van criminelen voor ten minste een kwartier moeten afschrikken. Een voorwaarde voor het toewijzen van een slot aan deze ontlading is een hoge mechanische sterkte, anders kunt u eenvoudig de behuizing verpletteren en vernietigen.

De 4de graad van het slot, oftewel D, is uitstekend geschikt voor een metalen deur. Je kunt dergelijke ontwerpen in het canvas van andere materialen plaatsen. Producten zijn bestand tegen zowel ruige als geavanceerde instrumentale hacking gedurende minstens 30 minuten. Sloten van hoge kwaliteit worden aanbevolen voor gebruik in ruimtes met hoge materiaalwaarden, wapens en andere items van bijzonder belang.

De nieuwste oplossing, ontworpen om de hoogste betrouwbaarheid van beveiliging te garanderen, zijn de zogenaamde dubbele systeemvergrendelingen. Ze combineren meestal hefboom- en cilindermechanismen. Maar toch is zo'n beslissing moeilijk om een ​​goede keuze te beschouwen. Wat betreft elektromechanische en elektromagnetische vergrendelingen, ze hebben aanzienlijk meer mogelijkheden dan eenvoudige mechanische systemen. We moeten echter niet vergeten dat de extra eenheden de mechanische sterkte van het apparaat niet vergroten.

Classificatie volgens installatiemethode

Als we de eisen voor de bescherming van de ingang hebben behandeld, moeten we ook uitvinden wat de installatiemethoden voor sloten zijn. De insteeksversie houdt in dat de behuizing van het apparaat en het geheime deel ervan in het canvas worden geplaatst. Omdat constipatie niet van buitenaf kan worden gezien. De verhoogde betrouwbaarheid van een dergelijk systeem wordt enigszins overschaduwd door zijn nadeel - het is veel moeilijker om een ​​stalen deur op slot te doen dan op een houten laken. Het wordt zelfs aanbevolen om deuren te kiezen die al met dergelijke sloten zijn uitgerust.

De keuze van de types van het geheime mechanisme in de insteeksluis is bijna onbeperkt. Het sluitmechanisme van de factuur wordt, zoals uit de naam blijkt, van binnenuit op het oppervlak van het deurblad geplaatst. Aan de andere kant is er alleen een gat waar de sleutel wordt ingevoegd.De beveiligingscategorie van het overheadapparaat kan elk zijn, maar er moet worden begrepen dat het van de binnenkant vrij kan worden geopend. Wat de hangsloten betreft, zijn er geen geheime onderdelen in en daarom is installatie alleen in werkruimten toegestaan.

Hoe te kiezen?

Een groot aantal soorten deursloten is niet alleen een voordeel, maar creëert ook een extra probleem. Het vinden van de beste oplossingen voor elk specifiek geval is nogal moeilijk als u de basisprincipes en basisvereisten niet kent. Er zijn nuances bij het kiezen van constipatie voor branddeuren. Controleer de beschikbaarheid van labels met de nodige markeringen. Op nepontwerpen ontbreken naamplaatjes of bevatten deze onjuiste informatie.

Brandwerende deuren moeten alleen worden uitgerust met de sloten die deel uitmaken van de set. Volgens de normen van GOST moeten deze obstipaties een speciale grendel hebben. Ze staat toe om een ​​betrouwbare sluiting te garanderen. Je moet ook controleren of de afleveringsset 3 verplichte sleutels bevat. In de meeste gevallen zijn pencilindersloten op de brandwerende deur gemonteerd, waarvan alle onderdelen zeer stevig zijn aangesloten.

Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan vuursloten waarvan de weerstand dezelfde is als die van het canvas. Het is ook nuttig om de weerstand tegen scheuren te evalueren. In ruimten waar veel mensen samenkomen, is het raadzaam om panieksloten te gebruiken. Ze openen heel gemakkelijk en snel, druk gewoon op de deur of druk op de hendel. Als een resultaat, ga weg wanneer een noodsituatie zich zonder problemen voordoet.

Heeft zijn eigen kenmerken en selectie van sloten op de deur van PVC. Inzet is er een mechanisme, dat geschikt is voor een metalen of houten deur, is onmogelijk, het zal onvermijdelijk eindigen in de vernietiging van het doek. Het is gemakkelijk om een ​​geschikte constructie te herkennen, deze heeft altijd een grootte die overeenkomt met de breedte van standaardprofielen. Omdat het mechanisme niet tegen het glas of de deurvuller zal rusten. Als de beveiliging van de kunststof deurinsteeksloten onvoldoende is, moeten deze worden aangevuld met bovengrondse apparaten.

Een of meer vergrendelpunten kunnen worden gebruikt. In het eerste geval is het onmogelijk om volledige bescherming en strakke druk op de deur naar het frame te garanderen.Het feit is dat het persen alleen plaatsvindt op de plaats waar het slot is ingebed. Als er twee of meer vergrendelpunten zijn, wordt elk blok autonoom gemaakt; Je kunt ze in beweging zetten door een speciale verplaatsbare band. Het voordeel van deze oplossing is ook uitstekende retentie van warmte en geluid.

Ondanks het wijdverbreide gebruik van kunststof en metalen constructies, is het nog steeds vrij vaak nodig om sloten in een houten deur te installeren. De beste keuze in dit geval is suvaldny-type obstipatie met toegenomen geheimhouding. Goede resultaten worden ook verkregen bij het gebruik van cilinder- en codeapparaten. Als u het slot op de balkondeur moet plaatsen, moet u de cilinderopties beperken. Ze zijn kleiner in omvang dan suvaldnye-producten en daarom is hun installatie enorm vergemakkelijkt.

De constipatie die op de balkondeur wordt geplaatst, zal zijn taak niet uitvoeren zonder een vergrendeling van het slottype. Dat het een strakke indrukking van het canvas op het frame geeft. De effectiviteit van bescherming tegen indringers is nul, maar het ondersteunt het optimale klimaatregime in de kamer. De beste opties zijn veer- en magnetische sluitingen.Het is de moeite waard eraan te denken dat zelfs de beste cilindersloten zonder een goed beveiligingsalarmsysteem te installeren, en andere systemen hun taak niet aankunnen.

Voor Finse deuren kunnen verschillende soorten sloten worden gebruikt. Het gebruik van systemen zonder geheime mechanismen is toegestaan. Verschillen kunnen te maken hebben met:

 • boutvorm;
 • het grootste vertrek;
 • klink grootte;
 • het sleutelgat verwijderen.

tips

Gewoon om zelfs het beste slot te kopen en het op de juiste manier te installeren is niet genoeg. Hij moet noodzakelijkerwijs van tijd tot tijd worden aangepast. Wat het mechanisme ook is, de geleidelijke zitting van de deur en de slijtage van onderdelen laten zich voelen. De afstelling begint met het verwijderen van stalen platen, draai dan de knoppen los en ga naar de interne onderdelen. Op dit punt is het noodzakelijk om het slot meerdere keren te ontgrendelen en te vergrendelen. Dus het blijkt uit te zoeken wat precies het probleem is. Als de oorzaak onderdelen wrijft, worden ze gesmeerd. Hierna wordt het mechanisme meerdere keren opnieuw gedraaid. Pas wanneer het soepel begint te werken en storingen stoppen, keert alles terug naar zijn oorspronkelijke plaats.

Wanneer de tonglengte onvoldoende wordt:

 • verwijder het mechanisme;
 • plaats een pakking;
 • zet het slot op zijn plaats door het naar de zijbekleding te duwen.

Zie de volgende video hoe je het slot op de voordeur installeert.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer