Types en technologie van installatie van het hangslot op de metalen deur

 Types en technologie van installatie van het hangslot op de metalen deur

De uitdrukking "mijn huis is mijn fort" is niet alleen een beeldspraak. Het slot is een belangrijk element van de deurstructuur, een mechanisme dat het bewegende canvas vergrendelt en ontgrendelt, gemonteerd op scharnieren. Gelegd op de versie van het slot is het gemakkelijkst te installeren en te bedienen. Metalen deuren bieden meer duurzaamheid en veiligheid. De belangrijkste vereiste voor het slot - weerstand tegen scheuren met betrouwbaar gebruik.

Ontwerpkenmerken

Overheadsloten voor toegangsdeuren zijn extra sluitelementen die in het complex worden gebruikt voor het afsluiten van de ingangen van woon- en kantoorgebouwen, magazijnen, werkplaatsen en andere industriële gebouwen.Een belangrijk aspect is de mogelijkheid om de vergrendeling en de knop van het draaimechanisme te gebruiken in geval van interne sluiting. Het onvermogen om bevestigingsmiddelen van buiten los te maken is een minpunt voor indringers. Het is theoretisch beschikbaar voor gebruikers om zichzelf te repareren en de installatie van dergelijke producten met minimale metaalvaardigheden. Het verschil met hout is alleen in de vorm van bevestiging aan het gewenste materiaal.

Rassen van producten

Het slot is een vergrendelingsproduct dat de functie op verschillende manieren in verschillende opties uitvoert. Overheadsloten worden op het deurblad geïnstalleerd, in de binnenzijde ingesneden, hangsloten - aan speciale scharnieren opgehangen. Mechanische sloten worden geopend met een sleutel, codesloten - door het invoeren van een speciale code, signaal of magnetische kaart. Overheadsloten zijn mechanisch en elektromechanisch. Het eenvoudigste apparaat en de laagste prijs voor mechanische sloten. Meer geavanceerde elektromechanische varianten maken gebruik van elektronische pulsen die het sluitsysteem besturen.

Een belangrijk aspect van de betrouwbaarheid van het bedieningsvergrendelingsmechanisme is het materiaal waaruit het is vervaardigd.Kwaliteitstaal is beter dan gietijzer, hoewel dit laatste massief is, het is behoorlijk bros wanneer het wordt blootgesteld aan lage temperaturen. Materialen van lage kwaliteit zijn zelfs meer inferieur aan goed staal.

Volgens het ontwerp van het vergrendelingsmechanisme zijn bovenliggende sluizen verdeeld in de volgende hoofdtypen:

 • cilinder;
 • hefboom;
 • tandheugel;
 • elektromagnetische.

Sterke en zwakke punten

Cilindersloten krijgen hun naam vanwege de cilindrische vorm, waarin een unieke larve is ondergedompeld, het basiselement voor het bedienen van het vergrendelingsmechanisme. Industriële fabricagemethode standaardiseert de larve, waardoor het, indien nodig, snel kan worden vervangen.

De voordelen van het cilinderslot zijn de volgende:

 • optimaal installatiegemak;
 • slijtvastheid van het mechanisme;
 • betrouwbaarheid;
 • kleine sleutel.

  Minus vergeleken met sommige andere ontwerpen - minder weerstand tegen scheuren vanwege de kleine afmetingen en lage massiviteit.

  Een niveau-overlayvergrendeling is een zeldzamer consumentverschijnsel, aangezien een dergelijk apparaat meestal wordt aangeboden in insteeksversies.Echter, als een optie obstipatie voor de ingangen van woningen en dergelijke sluizen zijn in de vraag. Dit constructietype gebruikt een lange sleutel die de hendels aandrijft. Zogenaamde plaatactuatorslot, waarvan hij zijn naam kreeg. Hoe meer suvald - hoe moeilijker het voor een hacker is om de hoofdsleutel op te halen.

   Het ontwerp biedt een meer robuuste optie voor hacking, maar dit beïnvloedt sommige aspecten van gebruik. Niveausloten zijn grilliger bij frequent gebruik en vereisen regelmatige smering. Een zorgvuldige houding is een garantie voor duurzaamheid. De lange sleutel is een ander kenmerk van dit ontwerp. Er zijn geen fundamentele verschillen met de installatie.

   Rekvergrendeling wordt als eenvoudiger beschouwd vergeleken met de twee voorgaande typen. Openen en vergrendelen gebeurt door de combinatie van sleutel- en boutprofielen. Dit is een meer oude constructie. De sleutel is een vierkante, ronde of rechthoekige stang, die in het sleutelgat alleen een voorwaartse of omgekeerde beweging heeft. De basis van de vergrendeling - de kracht van de veren. Door op de toets te drukken, comprimeert de gebruiker de veren,en de grendel ontgrendelt de deur met zijn beweging, na het verwijderen van de sleutel uit het sleutelgat, verenveren de veren, waarbij de bout in zijn oorspronkelijke positie wordt bewogen. Het slot is gesloten.

     De belangrijkste voordelen zijn de volgende:

     • lage kosten van het product;
     • bedieningsgemak;
     • zeer lange levensduur.

     Al deze kwaliteiten worden echter overlapt door een extreem significant nadeel - lagere beschermende eigenschappen vanwege de eenvoud van het ontwerp. Een ander belangrijk probleem is het maken van dubbele sleutels, aangezien dergelijke sloten zelfs op een ambachtelijke manier of in een enkele kopie kunnen worden gemaakt.

     Elektromechanische (elektromagnetische) sloten zijn een ander, moderner en duurder principe dat elektrische stroom gebruikt. Het lezen van codegegevens wordt uitgevoerd met behulp van een scanner, magnetische kaart of speciale sleutel. Dergelijke sluitinrichtingen bestaan ​​uit een mechanisch deel, een vermogenseenheid, een besturing en een lezer. Tijdens het installeren, programmeren, is hacken erg tijdrovend. Wijzigingen zijn erg breed, beslissingen zijn afhankelijk van de specifieke interesses van de gebruiker en zijn budget.

      De belangrijkste voordelen zijn onder meer:

      • mogelijkheid van afstandsbediening;
      • absoluut slot van binnenuit;
      • lange levensduur;
      • uitstekende weerstand tegen scheuren;
      • mogelijkheid om met andere apparaten te werken.

      Onder de tekortkomingen vermeldenswaard het volgende:

      • de behoefte aan een constante toevoer van elektrische energie;
      • hoge kosten;
      • slechte prestaties in omstandigheden van hoge vochtigheid en sterke koeling.

      Tips om te kiezen

      De keuze van het slot wordt bepaald door drie hoofdpunten als:

      • type beschermd pand;
      • de begroting;
      • wensen voor stabiliteit door hacking.

      Voor garages en magazijnen heeft het de voorkeur om krachtige niveausloten te gebruiken voor residentiële gebouwen - een combinatie van cilinder- en hefboomsloten of elektromechanisch. We mogen niet vergeten dat de kwaliteit van het slot de kwaliteit is van de fabrikant. Voor residentiële gebouwen, moet de breukvastheid niet minder zijn dan de derde klasse. Volgens GOST 5089-97 zijn er vier klassen van inbraakwerende sloten, die worden bepaald door de algemene methode. Deze parameter wordt meestal aangegeven in het paspoort van de fabrikant van het product. Hoe hoger de klasse, hoe betrouwbaarder het slot.

      Sluizen van verschillende typen hebben een gemeenschappelijke verenigende eigenschap - fundamenteel dezelfde installatie. Bevestigingsmiddelen verschillen alleen in wat voor soort deurbladmateriaal wordt gebruikt. In het geval van een metalen deur zijn dit de elementen die het sluitproduct aan het metaal kunnen bevestigen. Voor houten deuren zijn er voldoende zelftappende schroeven aanwezig, voor metalen deuren worden pennen en de bijbehorende bevestigingen gebruikt. Uiteraard zijn de bevestigingspennen gelast.

      Vereiste installatiehulpmiddelen

      Gereedschappen zijn het middel om een ​​slot in een doos om te vormen tot een goed werkend apparaat. In de regel vereist dit de volgende hulpmiddelen:

      • elektrische boormachine met de nodige oefeningen in diameter en kwaliteit;
      • Bulgaarse;
      • meetgereedschappen en bevestigingsmiddelen;
      • een bestand;
      • kern;
      • een potlood;
      • elektrisch verlengsnoer;
      • schroevendraaier;
      • soms op papier.

      Installatie technologie

      Om een ​​slot op een metalen deur te installeren, moet u een reeks opeenvolgende acties uitvoeren. De hoofdtaak van de installateur is om het vergrendelingsmechanisme stevig en precies op de voorziene plaats vast te zetten.In de regel bevindt deze zich op een hoogte van 90 - 100 centimeter van de vloer en daarboven en mag ook niet dichter dan 30 centimeter van een andere grendelinrichting worden geplaatst om het ontwerp betrouwbaarder te maken. Het installatieproces bestaat uit verschillende stappen.

      • Zorg ervoor dat de deur niet naar binnen, maar naar buiten opengaat. Dit is een belangrijk element voor het waarborgen van de algehele weerstand tegen barsten. Een specifieke kopie van het slot moet overeenkomen met hoe de deur opent, naar links of naar rechts.
      • Monteer de nodige gereedschappen voor de voorbereiding van de installatie. Alles zou klaar moeten zijn voor toekomstige manipulaties.
      • Controleer de volledigheid van het slot. Items zijn verplicht op voorraad. Het is beter om dit van tevoren te controleren, en niet tijdens de installatie. Een normale fabrikant zal uw product niet alleen voorzien van een beschrijving, maar ook van duidelijke installatie-instructies.
      • Maak markup. Zoals eerder vermeld, moet het slot vanuit de binnenkant van de kamer op het deurblad worden geïnstalleerd. Op de geselecteerde plaats moet slot worden bevestigd. Markeer en vergeet niet de locatie van de montagepennen en het sleutelgat. Als u problemen ondervindt bij het aanbrengen van etiketten, kunt u het papier gebruiken nadat u het eerder met plakband of lijm hebt gerepareerd. Papier mag niet bewegen.
      • Boor gaten voor pinnen en sleutel. De pinnen aan de ijzeren deur zijn gelast.
      • Bevestig het slot aan het deurblad met behulp van spelden en bevestigingsmiddelen. Van buitenaf, vergeet de overkapping van het sleutelgat niet.
      • Steek de sleutel in en draai en duw de vergrendelbouten van het slot tot de maximale afstand. Schilder de plaats waar ze het deurkozijn tegenkomen. Dit is waar de gaten voor constipatie worden gemaakt. Met behulp van een bestand worden randen verfijnd.
      • Stel de balk in voor het bevestigen van het sluiten van de deur, zodat het slot goed, nauwkeurig en "zonder ruwheid" is vergrendeld. Nauwkeurige bediening bij het draaien van de sleutel of de vergrendelingshendel moet worden gecombineerd met de intrekbare ligger die de aangewezen bouwplaats raakt. De deur moet stevig en stil sluiten en goed openen.

      Het is belangrijk! De belangrijkste vereiste bij alle installatiefasen is maximale nauwkeurigheid. Door markering, boren en vastzetten moeten zo verantwoordelijk mogelijk worden benaderd. Het resultaat van de installatie is het resultaat van vaardigheden en oefening, de combinatie van een oogmaat en het werk van gereedschappen op metaal.

      Natuurlijk, wanneer geïnstalleerd op een garagedeur of een tuinwicket zullen er bepaalde verschillen zijn die alleen betrekking hebben op het ontwerp van de deuren en de gebruiksvoorwaarden van het slot.Voor een duurzamere stalen toegangsdeur zijn alle basisinstallatiestappen vergelijkbaar. Deze deuren winnen aan populariteit onder degenen die de weerstand tegen scheuren verder willen vergroten vanwege de kwaliteit van de constructie van de staallegering. Hangsloten aan de poort raken verleden tijd. Moderne codes, cilinders en hendelsloten zijn gekomen om ze te vervangen. Eeuwige concurrentie van hacking en bescherming, waar, hoe effectiever de hacktechnologieën worden, hoe verder de bescherming zich ontwikkelt.

      Hoe je een veiligheidsslot op een metalen deur installeert, zie de video.

      Comments
       auteur
      Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

      Inkomhal

      Woonkamer

      slaapkamer