Rassen, installatie en reparatie van sluizen

 Rassen, installatie en reparatie van sluizen

Overheadsloten op de deur - het zijn vrij eenvoudige ontwerpen die onafhankelijk van elkaar kunnen worden gemonteerd. In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van dergelijke apparaten onderzoeken, hun typen bekijken, evenals tips voor het kiezen en installeren.

toepassingsgebied

Overheadsloten hebben een breed scala aan toepassingen bij eigenaars van appartementen en particuliere woningen. Ze zijn vooral geschikt voor houten deurpanelen, voornamelijk geïnstalleerd op de toegangsdeuren. Dergelijke structuren trekken vooral lage kosten en eenvoudige installatie aan, dit type vergrendelingen kan zonder veel moeite met hun eigen handen worden geïnstalleerd.

Veel minder vaak gebruikt met metalen deuren vanwege de kenmerken van bevestiging aan metaal, waar het moeilijk zal zijn om te doen zonder een lasmachine en slijpmachines. Voor metalen deuren worden de belangrijkste door de fabrikant geleverde vergrendelingsmechanismen van de vergrendeling hoofdzakelijk gebruikt als extra bescherming tegen penetratie.

Dergelijke sloten zijn ook zeer geschikt voor het beschermen van industriële faciliteiten, winkels, kantoren, waar het nodig is om een ​​slot op glazen deuren te installeren. Het assortiment sluizen op de markt op de markt voor producten van deze categorie is vrij groot, waardoor u gemakkelijk een apparaat kunt kiezen dat is afgestemd op de behoeften van elke consument.

inrichting

Overheadsloten zijn zeer eenvoudig gerangschikt, hun ontwerp omvat installatie met minimale verstoring van de integriteit van de deur, in tegenstelling tot ingebouwde sloten. De standaard vergrendelingsset bestaat uit een hoofdmechanismebox en een slagplaat. De meeste modellen zijn uitgerust met een veersluiting aan de binnenkant en een sleutelgat aan de buitenkant. In deze ontwerpen is de greep meestal niet aanwezig.Alle sloten van dit type werken op het principe van deadbolts en hebben verschillende soorten interne structuur van het mechanisme.

types

Overweeg de meest populaire ontwerpen op de markt.

Onder hen zijn:

 • hefboom;
 • code;
 • mechanische;
 • elektromechanische;
 • spiegel;
 • "Invisible";
 • engels;
 • Pinion.

hefboom

Niveausloten worden als de meest betrouwbare beschouwd. De complexiteit van hun apparaat laat een aanvaller niet toe om het mechanisme snel te hacken. Het interne vergrendelingssysteem van de bout bestaat uit verschillende platen van complexe vorm die correct in de gewenste volgorde moeten worden geplaatst en tegelijkertijd de bout in een speciale gleuf daarin haken. Deze taak verwerkt eenvoudig de sleutel. Om het te openen met een hoofdsleutel, moet je hard proberen en veel tijd besteden. Bovendien barst het level slot stilletjes en werkt het niet.

de code

Combinatiesloten worden vaak gebruikt op de deuren van ingangen of op de poorten in de binnenplaatsen van privé-huizen. Er zijn twee soorten combinatiesloten: mechanisch en elektronisch. Om het mechanische vaak te openen, moet je een bepaald aantal knoppen tegelijk vasthouden.Ze worden in de regel niet gekenmerkt door hoge betrouwbaarheid, aangezien het materiaal waaruit de knoppen zijn gemaakt, van slechte kwaliteit kan zijn. Op de knoppen, die constant worden vastgeklemd, blijven vaak kenmerkende attrities aanwezig die de combinatie benadrukken.

Elektronische systemen die vaak worden gebruikt in intercoms worden als betrouwbaarder beschouwd. Het aantal combinaties op dergelijke sloten kan veel groter zijn. Wanneer de stroom is uitgeschakeld, is het mechanisme volledig geblokkeerd, waardoor de mogelijkheid open blijft om op een noodsituatie te worden geopend.

mechanisch

Dergelijke patchtsloten zijn het vaakst te vinden. Ze worden hoofdzakelijk geïnstalleerd op de voordeuren van woongebouwen. Dergelijke constructies worden ontgrendeld en vergrendeld met een sleutel of een speciale grendel.

electromechanisch

Dergelijke systemen zijn in de regel geïnstalleerd aan de poorten van binnenplaatsen, toegangsdeuren van kantoren of andere bedrijven, omdat zij de mogelijkheid hebben om op afstand de deur op verzoek te openen. Werk vaak "in tandem" met intercoms.

dwarsbalk

Boutsloten zijn waarschijnlijk een van de meest eenvoudige ontwerpen. Helaas zijn ze niet erg betrouwbaar en zijn ze geschikt voor het sluiten van garagedeuren, bijkeukens, zolders en andere kamers,waar niet bijzonder waardevolle dingen opslaan. Hun apparaat impliceert niet de rotatie van de sleutel, en het werkt volgens het principe van de klep. De sleutel wordt in het sleutelgat gestoken en beweegt lineair ten opzichte van het deurvlak. Vaak zijn de sleutels van dergelijke mechanismen lang, wat het moeilijk maakt om ze in combinatie met de rest te dragen. Voor dergelijke sleutels is het moeilijker om een ​​duplicaat te maken.

onzichtbaar wezen

Het is een soort autoslot, waarbij je gewoon op een knop op de sleutelhanger hoeft te drukken om het te openen. Dit type sluitsystemen heeft geen sleutelgat en komt dus overeen met de naam "onzichtbaar". Als gevolg hiervan is het niet mogelijk om een ​​dergelijk slot te openen met een hoofdsleutel. De systemen werken autonoom en zijn niet bang voor een tijdelijke stroomstoring.

Engels

Zo'n cilinderslot is heel gemakkelijk te repareren en te onderhouden. In het geval van een defect, laat het ontwerp alleen de kern vervangen, in plaats van het hele mechanisme te vervangen. Het maakt het ook mogelijk om eenvoudig de sleutel te vervangen.

rek

Dit type slot wordt, samen met de hangsloten, beschouwd als de meest primitieve van de vergrendelingsmechanismen boven het hoofd. Het is een behuizing met een rail waaraan een slothendel is bevestigd.Van binnenuit werkt het als een gewone schuifafsluiter, van buiten opent en sluit het mechanisme met een sleutel. Constructies worden als de minst bestendig tegen inbraak beschouwd en worden niet aanbevolen om appartementen, huizen en alle gebouwen met waardevolle spullen binnenin te beschermen.

Voors en tegens

Het grote voordeel is eenvoud en snelheid van installatie. Bij het installeren van een hangslot is de integriteit van het deurblad minimaal verstoord, waardoor het moeilijk is de deur te openen. Het ontwerp, dat eigenlijk verborgen is voor de ogen van de indringer, staat niet toe dat het slot mechanisch wordt gescheurd. De ontwerpen zijn volkomen onpretentieus om te repareren. Het voordeel is ook de mogelijkheid om een ​​hangslot te installeren op plaatsen waar het onmogelijk is een insteek te installeren, zoals bijvoorbeeld een onvoldoende of te grote dikte van het deurblad.

De betrouwbaarheid van de overheadvergrendelingsmechanismen is veel slechter dan die van de pen, wat misschien wel het grootste nadeel is. Deuren met dergelijke sloten die zich naar binnen toe sluiten, zijn veel gemakkelijker voor indringers om uit te schakelen dan om tijd te verspillen aan hacken. De aanwezigheid van een grendel in plaats van een sleutelgat aan de binnenkant van de deur is een extra nadeel, omdat de indringer gemakkelijk de kamer kan verlaten met waardevolle spullen na het betreden van het huis.Ook aan de minnen kan worden toegeschreven aan het uiterlijk van de deur met een hangslot geïnstalleerd, wat zeer opvallend kan zijn. De complexiteit van installatie op metalen constructies is ook geen voordeel.

Installatie- en vervangingsregels

Ondanks het gemak van de installatie, moet u dit zorgvuldig overwegen, vanwege de bekwame installatie van het slot, afhankelijk van de betrouwbaarheid, de lange termijn en het gebruiksgemak. Dergelijke sloten mogen niet op de deuropening naar binnen worden geïnstalleerd, omdat ze vrij eenvoudig kunnen worden losgemaakt. Om het slot op een houten blad te installeren, hebt u een klein aantal gereedschappen nodig, namelijk:

 • meetlint;
 • een potlood;
 • boor of schroevendraaier;
 • Boor van geschikte diameter;
 • beitel;
 • een hamer;
 • priem.

Installatie- en vervangingsregels

Eerst moet je een opmaak maken, de positie van het slot in hoogte aanpassen. Het is de moeite waard om de meest comfortabele hoogte voor u te kiezen. Er is een standaard voor de locatie van het kasteel op een hoogte van 140-150 cm vanaf de vloer. Voor het markeren van de gaten is in de regel een papieren sjabloon inbegrepen, die voldoende is om te bevestigen op de hoogte die u hebt gekozen, en markeer vervolgens de hoofdgaten met een priem of een spijker.Volgens de hoekmarkeringen is het nodig om gaten te boren, ongeveer gelijk aan de lengte van de schroeven, waarmee het mechanisme wordt bevestigd. Het middelste merkteken in de sjabloon is voor het sleutelgat. Hier wordt de boor met een geschikte diameter voor uw slot gebruikt, meestal is deze 22 mm.

Het is belangrijk! Je moet een doorgaand gat maken, maar vanaf de achterkant, waar de boor de deur zal verlaten, kan het de houtvezels wrikken. Vaak kan het de deur ruïneren. Daarom is het aan de achterkant nodig om een ​​smalle staaf te bevestigen en deze stevig tegen de deur te drukken totdat het gat volledig is geboord.

Verder is alles uiterst eenvoudig. Het blijft alleen om het slot in het gevormde gat te plaatsen, om de markeringsgaten te combineren en om het vast te maken met zelftappende schroeven. Het wordt aanbevolen om bij betrouwbaarheid schroeven te gebruiken met een lengte van 5 mm korter dan de dikte van het canvas. Vervolgens is de installatie van de slagplaat en hier is het nog eenvoudiger. U hoeft alleen maar de balk uit te lijnen, zodat de bout van het slot gemakkelijk in het gat kan komen en de markeringen in potlood kunnen instellen. U moet ook het gat voor de bout op het kozijn schetsen.Daarna wordt met behulp van een beitel een gat langs de gemarkeerde contour uitgehold en worden de gaten voor bevestigingen geboord.

Na het installeren van de slagplaat is het enige dat overblijft om de ring op het sleutelgat te drukken. In de meeste gevallen kan dit met een hamer worden gedaan. Sommige ontwerpen laten u toe om de ringen te winden, of deze kunnen al zijn geïnstalleerd. Wanneer alle bovenstaande stappen zijn voltooid, kan de installatie van het slot als voltooid worden beschouwd. Met metalen deuren, dingen zijn een beetje ingewikkelder als de fabrikant geen mount voor extra constipatie biedt.

In het geval van de noodzakelijke vervanging, is demontage geen probleem en wordt uitgevoerd door dezelfde acties in de omgekeerde volgorde, met uitzondering van de markering. Ongeacht de vereiste volledige of gedeeltelijke vervanging van het slot.

reparaties

Serveer de oorzaak van schade kan verschillende factoren zijn. Inconsistentie met de werkingsregels, slijtage van onderdelen, mechanische effecten, onjuiste installatie, offset van het deurblad, defecte of kapotte sleutel achtergelaten in het sleutelgat. Afhankelijk van het probleem kunnen de oplossingen verschillen. In sommige gevallen wordt het aanbevolen om het hele slot te vervangen.Een groot voordeel bij reparaties is de mogelijkheid om de behuizing eenvoudig te demonteren en samen te stellen. Vaak wordt het probleem hierna meteen gezien en duurt de oplossing niet lang.

Het is raadzaam om mogelijke defecten bij de aankoop aan te geven en een slot te kiezen dat het mogelijk maakt om alleen de kern te vervangen. Vaak wordt de onvolledige werking van het mechanisme opgelost door een eenvoudige aanpassing. U kunt altijd contact opnemen met een specialist. Ook bieden winkels bijna altijd een garantie. De meest effectieve optie is om het slot te vervangen, omdat het vrij moeilijk is om onderdelen te vinden en een na een tijdje zelfstandig gerepareerd element breekt weer af.

Tips om te kiezen

Een groot assortiment patches van patchtypen kan enige moeite kosten bij het kiezen. Om te beginnen is het de moeite waard om te beslissen hoe en waar het mechanisme zal worden gebruikt: op de voordeur van het huis of appartement, de garagedeur of de deur van het kantoor. Het is noodzakelijk om rekening te houden met het type vleugel: metalen, houten of glazen deur. Aan de hand van het bovenstaande kunt u gemakkelijk bepalen welk ontwerp het meest betrouwbaar is. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van materialen en assemblage.Een goede sluis zal vrij zwaar zijn, het heeft geen terugslag, kraken en kraken van binnen. Een geweldige optie - het ontwerp met een stalen behuizing, ze zijn van verschillende bouwkwaliteit en bestendig tegen beschadiging.

De vraag is ook gemaakt van gietijzer. Ze hebben een grote veiligheidsmarge, ze zijn ook bestand tegen beschadiging, maar dit metaal reageert slecht op lage temperaturen en kan barsten tijdens strenge vorst.

Het verdient de voorkeur om het slot van een populair merk te pakken.Zulke bedrijven zijn meestal in trek en hebben zich gevestigd als een van de meest betrouwbare. Het is noodzakelijk om alle functies van het slot zorgvuldig te bestuderen: ondanks de eenvoud van het ontwerp, kunnen hun knoppen verschillende doelen hebben. U kunt bijvoorbeeld de mogelijkheid blokkeren om de sleutel te openen. Elk model heeft zijn eigen kenmerken en het is de moeite waard om contact op te nemen met de verkoper voor advies.

Als uw prioriteit de gemiddelde kosten is, moet u op het gemiddelde prijssegment letten, met uitzondering van de aanschaf van goedkope modellen. Goedkope sloten hebben een aanzienlijk lagere levensduur en zijn later moeilijker te repareren. Sloten worden niet elke week gekocht en het besparen op hun eigen veiligheid is niet goed,meestal leidt niet.

Zie de volgende video voor informatie over het herstellen van zelfgemaakte sloten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer