Hoe patch vergrendelingen voor houten deuren kiezen en installeren?

De beslissing om een ​​hangslot op de houten voordeur te plaatsen is een goede keuze. En hoewel overheadvergrendelingsinrichtingen als minder betrouwbaar worden beschouwd in termen van bescherming tegen ongeoorloofd binnentreden in een woning dan hun "familielid" -doorbraak, zijn er toch ook hoogwaardige modellen met een tamelijk hoog beschermingsniveau (3 of 4 klassen).

Speciale functies

Overheadsloten zijn goed omdat hun installatie niet iets vereist om in het canvas te snijden, waardoor de integriteit van het deurblad wordt geschonden - dit is een belangrijk pluspunt. Om dit te doen, is het heel goed mogelijk om het alleen te doen met een minimum aan hulpmiddelen - dit is het tweede pluspunt. En het derde voordeel is de eigenaardigheid dat de sloten van dit type vrij gemakkelijk te gebruiken, te repareren en te vervangen zijn.

Zeker, er zijn enkele ernstige tekortkomingen die dergelijke apparaten "zondigen".

 • Helaas past zo'n slot niet in de toegangsdeuren die de kamer binnenkomen. Integendeel, voor eerlijke mensen die meestal niet de gewoonte hebben om de deur van andere mensen met het slot in het appartement te trappen, is een dergelijke constipatie een redelijk argument, maar er zijn nog andere onderwerpen. Daarom is het aan te raden om op deze deuren twee constipaties te plaatsen - zowel de factuur als de insteeksels.
 • Vrijwel alle soorten overheadvergrendelingsapparaten zijn gericht op een van de zijkanten van de deur - links of rechts. Als het plotseling voor me opkomt om de deur die in de andere richting opent te veranderen, dan kan het slot niet van het oude canvas worden gebruikt.

Met de functies van dergelijke apparaten werd alles duidelijk. Het blijft alleen om de verschillen in de soorten van dergelijke sloten te begrijpen om het beste voor zichzelf te verwerven en te installeren.

types

Onder de verscheidenheid van overhead-sluitapparaten je kunt alleen degenen selecteren die zich alleen aan de goede kant hebben bewezen.

 • Sloten met cilindermechanisme. Ze hebben veel voordelen ten opzichte van andere constructies van hun type: lage kosten, hoge betrouwbaarheid, verscheidenheid aan modellen, goede onderhoudbaarheid.Daarom zijn de vertegenwoordigers van dit type sluizen het meest gewild bij de consument. Ze hebben in hun larve-fixeercilinders, waarvan het aantal de weerstand tegen scheuren bepaalt. Hoe meer van dergelijke elementen in de bot, hoe hoger de beveiliging van het apparaat. Moderne cilindersloten zijn gemaakt met extra bescherming, uitgerust met sleutels met zijperforatie en hun larven kunnen niet worden geboord.
 • Niveaubewaking ontwerpen. Ze zijn zeer betrouwbaar, maar worden vaker gebruikt voor metalen deuren, poorten, kluizen. Ze zijn enorm en daarom is het volkomen absurd om ze te gebruiken voor houten producten.
 • Pin mechanismen. Structureel bestaat het uit verschillende veerbelaste pennen, die vergrendellichamen (bouten) zijn, die zich aan verschillende zijden bevinden ten opzichte van de ontgrendelinrichting van het slot. De opening is een speciale sleutel die je gewoon helemaal in het sleutelgat moet steken, zonder iets te draaien. Het sluiten gebeurt door dezelfde actie. Aan de binnenkant bevindt zich een draaibare handgreep om het slot te openen / sluiten.
 • Elektromechanisch systeem. In deze inrichtingen wordt de grendel in werking gesteld door een sleutel van buitenaf, of door een knop van binnenuit door middel van een magneet die wordt gevoed door een elektrische stroom met een spanning van 12 V. In gevallen waarin u de deur open moet houden, wordt de knop in de permanente openingsmodus geplaatst.
 • Elektronische versie. Constipatie opent en sluit de sleutelhanger en het hele systeem wordt aangedreven door autonoom vermogen. Ze is niet bang voor onderbrekingen in de stroomvoorziening thuis, het slot zelf is niet zichtbaar vanaf de buitenkant van de deur. De deur hoeft alleen maar te worden gekapt als iemand anders dan de eigenaren het appartement binnen wil komen. Maar een dergelijk apparaat heeft een zeer hoge prijs, wat niet wordt bepaald door een eigenaar van het appartement.
 • Vergrendelt het merk "Barrier". Ze hebben de hoogste mate van bescherming (vierde). Het openen van het slot (volumetrische codering van het mechanisme) is bijna onmogelijk, breek het (body gemaakt van staal over 5 mm), sla uit (zeer groot gebied van de borgplaat).

De laatste twee modellen kunnen natuurlijk niet elke burger die op hetzelfde salaris leeft toestaan, maar zelfs in het andere geval heeft het geen zin om ze op houten deuren te zetten.Houten deuren zelf zijn niet van toepassing op producten die zeer goed bestand zijn tegen inbraak.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen en kopen van het juiste hangslot voor een houten deur Er moet aandacht worden besteed aan een paar punten, omdat ze aanzienlijk zijn.

 • Betrouwbaarheidsklasse. Voor binnendeuren maakt dit cijfer hoogstwaarschijnlijk niet uit, maar voor de voordeur is dit de belangrijkste. De beste optie zou een niveau 3-bescherming zijn. Opgemerkt moet worden dat er alleen voor deursloten volgens GOST 4 beschermingsklassen zijn. Hoe lager de klasse, hoe minder betrouwbaar het sluitsysteem wordt beschouwd. Sommige modellen moderne hangsloten hebben een klasse 3-bescherming, gekenmerkt door de onmogelijkheid om hun larven te boren. Dit omvat ook elektromechanische en pentypen sluitapparaten.
 • Het ontwerp van het vergrendelingsmechanisme. Hier moet je beslist het apparaat kiezen waar het vergrendelingselement een tong heeft. Voor houten deuren is dit een geschiktere optie. U kunt kiezen uit cilindrische modellen of elektromechanisch.
 • Het principe van het mechanisme. Het meest populaire type is mechanisch. Het is betrouwbaarder en vrij eenvoudig.Als er een wens is om het slot met groter gemak te plaatsen, zijn elektromechanische vergrendelingsinrichtingen zeer geschikt.
 • Rang extra elementen (vergrendelingen, vergrendelingen, schakelaars en soortgelijke opties).

Het is belangrijk! Overhead-vergrendeling apparaten kunnen zowel eenrichtingsverkeer als tweerichtingsactie zijn. Eenzijdig worden vergrendeld en geopend door een sleutel van slechts één kant - extern. Aan de binnenkant worden deze functies uitgevoerd door de knop, de sleutel wordt niet gebruikt. Bij bilaterale obstipatie kan de sleutel de deur zowel van buiten als van binnen openen.

installatie

Voor het installeren van een op de bovenkant gemonteerd vergrendelingsmechanisme met een cilindrisch mechanisme op de houten deur van de ingang moet een tool voorbereiden zoals:

 • elektrische boor of handmatig analoog met boren voor hout;
 • veren boor;
 • beitel;
 • een hamer;
 • liniaal en meetlint voor markering;
 • eenvoudig potlood;
 • schroevendraaier.

  Als het slot nieuw is, is het noodzakelijk om vertrouwd te raken met de instructies en het installatiediagram van het apparaat. Installatie wordt gemaakt vanaf de binnenkant van de deur. Het actie-algoritme is als volgt:

  • bepalen de hoogte van het slot - ze worden meestal geïnstalleerd op een hoogte van 1 tot 1,5 metervan de vloer; dit wordt beïnvloed door het volgende feit: of er kleine kinderen in het gezin zijn of mensen met een handicap in een rolstoel, als die er zijn, dan moet je de hoogte kiezen die voor hen beschikbaar zal zijn;
  • bevestig de slotkast op het canvas op de geselecteerde hoogte en maak aantekeningen voor de montagegaten en het kanaal voor de larve;
  • boor bevestigingsgaten voor schroeven, neem een ​​boor van een kleinere dikte dan de dikte van de schroeven, in dit geval zullen de bevestigingsmiddelen betrouwbaarder zijn;
  • Boor eerst het doorlopende gat voor de larven uit met een conventionele boor met een kleine diameter en vervolgens met een boor om deze naar de gewenste grootte te wijzigen - het centrale doorgaande gat geboord met een conventionele boor zal een richtlijn zijn; er is dus minder risico op het maken van een fout of het afbreken van het oppervlak van het hout wanneer de boor naar buiten gaat;
  • installeer de larve en het slot, zet de behuizing vast met schroeven;
  • daarna moet u de grendeltong in de open stand brengen, de deur sluiten en de bevestigingsplaats van de schootplaat op het deurkozijn markeren;
  • markeer de bevestigingsgaten van de slagman;
  • boor gaten voor de zelftappende schroeven waarmee de staaf is bevestigd en zet deze op zijn plaats;
  • controleer de werking van het slot.

  Het is belangrijk! Na het installeren van het slot en het controleren van zijn werk, moet u de decoratieve metalen ring van de larven op de achterkant van de beitel corrigeren met een beitel en alle bevestigingen vastzetten.

  Zie de volgende video voor informatie over wat de sluizen zijn en hoe u ze correct kunt kiezen.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer