Kies insteeksloten voor binnendeuren

 Kies insteeksloten voor binnendeuren

Sloten - de integrale elementen van toegangsdeuren. Maar ze zijn niet alleen bij de ingang van het appartement of huis geïnstalleerd. Bijvoorbeeld, vrij vaak vergrendelen apparaten binnendeuren uit te rusten.

In het algemeen zijn er verschillende eisen gesteld aan sloten voor binnendeuren, in het bijzonder gemak en gebruiksgemak en installatie, evenals betrouwbaarheid en compactheid van de constructie zelf.

In verband met dergelijke eisen worden magnetische insteeksloten voor binnendeuren als de meest populaire beschouwd. Laten we het over deze apparaten in meer detail hebben.

Opvallende kenmerken

Een van de belangrijkste vereisten is duurzaamheid en betrouwbaarheid van het werk.Dit komt vooral doordat deze apparaten veel vaker worden gebruikt dan vergelijkbare structuren die op de toegangsdeuren zijn geïnstalleerd.

Magnetische sloten omgaan met dergelijke taken op de beste manier, omdat hun apparaat het meest geschikt is voor meerdere openingen en sluitingen.

Bovendien is het vermeldenswaard dat er geen speciale behoefte bestaat aan extra beveiligingsmiddelen voor dergelijke sloten (bijvoorbeeld systemen die beschermen tegen hacking), omdat binnendeuren zijn bedoeld voor intern gebruik.

Het onbetwiste voordeel van de vergrendelingsstructuren van dit type is hun kleine formaat, wat een comfortabeler installatieproces oplevert.

Het werkingsmechanisme van magnetische deursloten is vrij eenvoudig. Het is duidelijk gebaseerd op het werk van een magneet, die een integraal onderdeel is van het ontwerp. De magnetische staaf die zich in de hoofdeenheid bevindt, trekt kleine metalen elementen aan die zich in de deurstijl bevinden, en dus wordt de deur in de gesloten positie gehouden.

Er zijn meer moderne en technologisch geavanceerde modellen waarvan het magneetwerk verband houdt met de aanwezigheid van elektrische stroom.Deze sloten kunnen worden bediend met behulp van de afstandsbediening.

Sterke en zwakke punten

Zoals elk ander ding hebben magnetische sloten een aantal kenmerken, waaronder zowel positieve als negatieve eigenschappen. Beschouw ze in meer detail.

  Een van de voordelen van deze structuren is het vermelden waard dat ze volledig stil werken. Daarom kunnen dergelijke sloten zelfs in slaapkamers of kinderkamers worden geïnstalleerd, omdat het gebruik ervan geen ongemak voor uw huishouden veroorzaakt.

  Een ander pluspunt is een vrij eenvoudige installatieprocedure. Volgens de instructies kan bijna iedereen de installatie van een eenvoudig apparaat aan.

   Consumenten overtuigen en een aangenaam "duet" van kenmerken, zoals een lange levensduur en lage kosten.

   Naast de voordelen hebben magnetische sloten een aantal nadelen.

   1. Omdat de magneet zelf, die is opgenomen in het vergrendelingsapparaat, niet kan worden in- of uitgeschakeld, werkt deze continu. Dit betekent dat er zich overal metaalstof rondom zal verzamelen, en het zal ook verschillende delen van metaal aantrekken.
   2. Vanwege het feit dat de magneet tot op zekere hoogte de rol van een spontane dichter kan spelen, is er een mogelijkheid dat de deur kan inslaan.
   3. Als u voor de aankoop en bediening een moderne vergrendeling op de afstandsbediening hebt gekozen, moet u er rekening mee houden dat deze niet werkt wanneer de stroom wordt uitgeschakeld.

   Soorten ontwerpen

   Er zijn verschillende soorten magnetische sloten, die meestal op binnendeuren worden geïnstalleerd.

   • Passief. Dit is het eenvoudigste standaardmodel. Dergelijke apparaten worden meestal gebruikt op de deuren van verschillende kasten. Er is dus een metalen onderdeel aan de deurpost bevestigd en er is een magneet aan het deurblad gehaakt. In contact worden deze elementen naar elkaar toe aangetrokken en blijft de deur gesloten. Om de deur te openen, is het noodzakelijk om de procedure van het openen (ontknopen) van de magneet en de metalen staaf die aan elkaar zijn gekoppeld uit te voeren. Gewoonlijk hoeft u alleen nog harder op de deurgreep te duwen of te trekken.
   • Rigel. Magnetische vergrendelingsinrichtingen, uitgerust met een bout, hebben een meer complex werkingsprincipe. De structuur van dergelijke structuren omvat niet alleen een magneet en een metalen plaat, maar ook extra mechanische elementen. Uiterlijk zijn deze magnetische sloten moeilijk te onderscheiden van conventionele sloten.In feite is de bout een bepaald type bout dat de speciaal daarvoor ontworpen staaf betreedt bij het openen en sluiten van de deur. Gewoonlijk is dit element gemaakt van elk gemagnetiseerd materiaal. Om de bout en de stang te openen, moet u op de hendel of een andere hendel drukken die deel uitmaakt van het slot. Dit type wordt als veiliger en betrouwbaarder beschouwd dan het vorige.
   • Elektromagnetische. Traditioneel wordt deze weergave geïnstalleerd op de toegangsdeuren, maar als er behoefte is aan meer veiligheid, kan deze worden geïnstalleerd tussen kamers. Zo'n slot is radiogestuurd - om de sluiter te activeren, hebt u een speciale elektronische sleutel nodig. Het nadeel van het model is de afhankelijkheid van elektriciteit. Dus als de stroom thuis wordt uitgeschakeld, blijft de deur constant open.

   Hoe te kiezen?

   Tegenwoordig heeft de bouwmarkt een enorm scala aan magnetische sloten. Maar om de juiste te kiezen, moet u zich laten leiden door de volgende factoren:

   • het specifieke type slot bepalen volgens de functionele kenmerken en het werkingsprincipe (ze werden hierboven besproken);
   • overweeg het voorgestelde bereik voor overeenstemming met het interieur van het huis, kies een harmonieus model in afmeting en vorm;
   • omgaan met de vereiste houdkracht.

   Vergrendel installatie

   Om een ​​magnetisch slot op de binnendeur te installeren, hebt u een elektrische boormachine, verschillende schroevendraaiers, een hamer, een router, een beitel, een meetlint en een markeerstift nodig.

   Allereerst is het noodzakelijk om de plaats van de voorgestelde installatie van het sluitapparaat te schetsen. Hierna is het noodzakelijk om de afmetingen van het slot op de deur zelf te schetsen.

   Vervolgens wordt een gat voor het handvat geboord op de bedoelde plaats en ze gaan aan het werk op de nis waarin de hoofdeenheid zal worden geïnstalleerd (meestal wordt dit werk uitgevoerd met behulp van een frees).

   Daarna moet het blok zelf in een nis worden geplaatst en worden vastgezet. De laatste fase is om de prestaties van de structuur te controleren.

   Hoe je het slot in de binnendeur kunt insluiten, zul je leren van de video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer