Kies en installeer een elektromechanisch slot op de deur

Om het bedieningsgemak van de vergrendeling te vergroten, is het mogelijk om deze aan te passen om in de automatische modus te functioneren. Ook kunt u, indien nodig, afgewerkte producten kopen die recentelijk veel vraag hebben. Elk elektromechanisch slot op de voordeur werkt volgens het principe van geheimhouding en betrouwbaarheid. Onlangs zijn dergelijke apparaten alleen in banken gebruikt, maar tegenwoordig zijn ze in het dagelijks leven te vinden.

Ontwerpkenmerken

Dergelijke apparaten kunnen worden gemonteerd op deuren gemaakt van verschillende materialen, waaronder die geschikt voor metalen constructie. Installatie in de deuropening is vrij eenvoudig en maakt het mogelijk om uw huis te beveiligen.

  Uiterlijk verschilt zo'n apparaat niet van een conventioneel slot, dat werkt volgens het mechanische principe, maar zijn interne ontwerp en uitrusting verschillen.

  Het is mogelijk om elektrische mechanismen te openen met behulp van:

  • kaarten;
  • Afstandsbediening;
  • code;
  • key.

  Een ander kenmerk van de elektromechanische inrichting is dat deze kan worden geopend, dichtbij of op afstand kan zijn. Als het bijvoorbeeld een plastic kaartvergrendeling is, moet u het benaderen en een apparaat aan de sensor bevestigen.

  Alle mechanismen zijn uitgerust met een elektrische aandrijving die op impulsen werkt.

  Werkingsprincipe

  De vergrendelingsbout maakt verbinding met de elektrische aandrijving, die zorgt voor de vergrendeling van de deur. De installatie wordt op dezelfde manier uitgevoerd als andere mechanische sloten, maar het zal ook nodig zijn om het slot extra aan te sluiten op het besturings- en toevoersysteem.

  Het principe van de werking is als volgt:

  • De bout komt in de werkstand en komt in de gaten van de doos nadat de deur is gesloten, waardoor het blad geblokkeerd is;
  • wanneer de impuls wordt toegepast, werkt de veer en haalt de bout aan;
  • wanneer opnieuw sluiten plaatsvindt, gebeurt een soortgelijk proces.

  Elektromechanische apparaten kunnen verschillende dwarsbalken of één hebben. Om de deuren vanuit de kamer te openen, kunt u bovendien een knop installeren en een elektronische sleutel gebruiken. Sommige modellen kunnen worden uitgerust met afstandsbedieningsfuncties met behulp van de afstandsbediening. Al deze punten moeten in overweging worden genomen bij het kiezen van een mechanisme afhankelijk van de plaats van installatie en ontwerpkenmerken.

  Sterke en zwakke punten

  Boutslot kan worden gemonteerd op een glazen deur, massief of metaal. Er zijn ook armaturen voor aluminiumstructuren. Tegelijkertijd garanderen ze allemaal een hoge betrouwbaarheid en beschermen ze het pand tegen penetratie. Onder deze voordelen zijn er andere:

  • de mogelijkheid geboden om de toegang tot de ruimte op afstand te regelen;
  • U kunt verschillende apparaten installeren om privacy te identificeren en te vergroten;
  • gekenmerkt door betrouwbaarheid, die de kans op hacking vermindert;
  • gemonteerd op deuren van verschillende materialen en afmetingen;
  • sluit indien nodig op het alarm aan.

  Ondanks deze voordelen hebben elektromechanische apparaten hun nadelen:

  • het elektronische systeem kan slecht functioneren bij hoge vochtigheid en bij hoge temperaturen;
  • vergrendelen bij het openen / sluiten van deuren onder belasting, wat kan leiden tot breuk;
  • het is noodzakelijk om de stroomtoevoer naar het slot te verzekeren vanaf een autonome bron in het geval van een stroomstoring;
  • hoge kosten van het mechanisme.

  types

  Momenteel op de markt kunt u verschillende soorten elektromechanische apparaten kopen, die verschillen in:

  • betrouwbaarheid;
  • specificaties;
  • interne uitrusting.

  Daarom is het bij het kiezen noodzakelijk om niet alleen te focussen op de kosten van het mechanisme, maar ook op de hierboven aangegeven parameters. Bij wijze van installatie kunnen deze apparaten als volgt zijn.

  1. Overhead. Dergelijke apparaten worden op het canvas geïnstalleerd en hebben geen verschillen van mechanische sloten. Tegelijkertijd is er een speciaal gat en een plaats voor mechanische sleutels. U kunt ook een extra knop installeren om het mechanisme te openen.
  2. Mortise. Gemonteerd op het canvas en geschikt voor elk type deur.

  Hoe maak je de juiste keuze?

  Om het beste apparaat voor jezelf te kiezen, moet zich aan dergelijke regels houden.

  1. Koop een model met een certificaat.
  2. Houd er rekening mee bij het kiezen van de dikte van de deur en het materiaal van zijn vervaardiging.
  3. Koop alleen goederen van geverifieerde verkopers die originele producten van de fabrikant aanbieden.
  4. Overweeg de mogelijkheid om een ​​autonome stroombron te installeren.
  5. Kies een mechanisme afhankelijk van de plaats van installatie. Dit kan een straat of een kamer zijn.
  6. Controleer bij aankoop alle bewegende delen van het slot.

  installatie

  De installatie van dergelijke producten, evenals mechanisch, is eenvoudig, dus dit werk kan onafhankelijk worden gedaan. Het enige verschil is dat het extra vermogen moet worden aangesloten op het mechanisme. Als je de vaardigheden hebt om met de grinder en andere hulpmiddelen te werken, dan kun je het werk snel doen en de meester niet uitnodigen. Het is noodzakelijk om dergelijke hulpmiddelen en materialen te maken:

  • boor;
  • slijpmachines;
  • boren;
  • punch;
  • schroevendraaier;
  • draadsnijders;
  • tang;
  • isolatietape.

  Het is noodzakelijk om een ​​markering op het deurframe te maken, waarbij de afmetingen van het slot zelf naar het oppervlak worden overgebracht. Op de doos is het belangrijk om de plaats van installatie van de riem te noteren.Vervolgens moet u op de juiste plaatsen gaten maken met een slijpmachine of een boor en een mechanisme installeren in de connectoren. Daarna moet u de behuizing van het slot demonteren en verbinden met de voeding.

  De efficiëntie van het mechanisme wordt gecontroleerd met een sleutel of elektrische aandrijving. Kabels worden aanbevolen om te worden gelegd in beschermde dozen om niet per ongeluk te beschadigen tijdens het gebruik. Verbinding wordt gemaakt in overeenstemming met de instructies. Daarna wordt de slotbehuizing gemonteerd en is deze klaar voor gebruik.

  Kenmerken van de reparatie

  Elektromechanische apparaten hebben een nogal gecompliceerde structuur en daarom kan bij intensief gebruik reparatie nodig zijn. In dit geval is het raadzaam om contact op te nemen met de experts.

  Uitsplitsingen en de redenen voor hun eliminatie zijn als volgt.

  1. Het slot werkt niet. Mogelijk is de motor of de solenoïde defect. Zij zijn het die de grendel verplaatsen, en wanneer ze falen, zal het slot niet werken. Bij reparatie is het noodzakelijk om onderdelen te vervangen door nieuwe.
  2. Het slot gaat niet altijd open. Dit kan te wijten zijn aan een defecte voeding. Als het zich op plaatsen met temperatuurveranderingen of een hoge luchtvochtigheid bevindt,de contacten worden daar geoxideerd, waardoor de spanning niet op de platen wordt overgedragen. In dit geval wordt het aanbevolen om het apparaat te demonteren en de contacten te reinigen.
  3. Je kunt de deur niet openen met de knop. Het probleem kan liggen in het falen van de controller. Bij reparatie is het noodzakelijk om het volledig te veranderen.
  4. Beschadigde kabel. Als het circuit defect is, verdwijnt de spanning of het signaal niet op het elektronische apparaat, waardoor het niet werkt. In dit geval moet u het netwerk controleren en problemen oplossen.
  5. Mechanische storing. Het is noodzakelijk om het slot te inspecteren en, als het een beschadigd of defect onderdeel detecteert, het te vervangen.

  Na reparatie is het noodzakelijk om de werking van het mechanisme te controleren, daarna kunt u het blijven gebruiken in de veilige modus.

  Kenmerken van de bediening

  Dat het apparaat niet faalde, moet correct worden gebruikt. Hiervoor geven experts belangrijk advies.

  • Koop alleen producten bij vertrouwde fabrikanten, waarvoor certificaten zijn.
  • Regelmatig onderhoud van het kasteel en het schoonmaken ervan uitvoeren.
  • Installeer sluiters om schade aan het mechanisme bij zware belasting te voorkomen.
  • Als het slot op straat wordt geïnstalleerd, moet het worden beschermd tegen negatieve factoren.
  • Om de bout niet bij lage temperaturen te bevriezen, moet hij voor de winter met een speciale vloeistof worden behandeld.
  • Het is de moeite waard om de interne componenten van het kasteel te weigeren met agressieve stoffen.
  • Het is ook belangrijk om het juiste slotmodel te kiezen, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik.
  • Om de bout niet te beschadigen, moet u de deur voorzichtig sluiten. Als de bout het deurblad niet binnenkomt, kan blootstelling daaraan een defect of vervorming van het onderdeel veroorzaken.

  Als u deze werkingsregels opvolgt en advies hebt over de selectie en installatie van een elektromechanisch product, kunt u gedurende de hele operatie zorgen voor een lange en probleemloze werking.

  Hoe de elektromechanische vergrendeling werkt, kijk in de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer