Aanbevelingen voor het kiezen en installeren van sloten voor glazen deuren

 Aanbevelingen voor het kiezen en installeren van sloten voor glazen deuren

In verband met de groeiende populariteit en de grote vraag naar glazen deuren, is de kwestie van het kiezen van sluitinrichtingen voor hen meer dan relevant. Een moderne fabrikant biedt sloten in een groot assortiment met een grote verscheidenheid aan moderne en functionele modellen.

Speciale functies

Structureel zijn deursloten duidelijk verschillend van hun tegenhangers, bedoeld voor installatie in houten en metalen doeken. Dit is te wijten aan bepaalde eisen aan vergrendelingsmechanismen, gedicteerd door de specifieke kenmerken van de werking van glazen deuren. Allereerst verwijst dit naar het uiterlijk van de structuur, waarvan de details altijd zichtbaar zijn en duidelijk zichtbaar zijn via de glasplaat.

Tegelijkertijd moeten de producten niet minder bescherming van het pand bieden dan hun traditionele tegenhangers. Daarom staat de fabrikant van sloten voor een moeilijke taak om zowel de onschendbaarheid van de ruimte als de harmonieuze combinatie van het kasteel met het ontwerp van de kamer en het canvas te waarborgen. Over het algemeen moeten alle fittingen van glazen deuren in dezelfde stijl worden gemaakt, daarom is de bekwame keuze van een vergrendeling een belangrijke en verantwoorde aangelegenheid.

species

Sloten voor glazen deuren zijn ingedeeld volgens een aantal kenmerken, waarvan de installatiemethode fundamenteel is. Volgens dit criterium zijn de producten verdeeld in twee grote groepen en worden ze gepresenteerd als insteek- en toegepaste apparaten.

  • Insteeksloten gekenmerkt door de complexiteit van de installatie, gekoppeld aan de kwetsbaarheid van glasdoek. Zelfs bij een deurdikte van 10 mm is het proces technisch moeilijk en kan het niet worden uitgevoerd zonder de hulp van speciale apparatuur. In dergelijke gevallen wordt glas behandeld met speciale samenstellingen die de sterkte ervan vergroten, maar in dit geval is er geen volledige zekerheid dat de baan zijn prestatiekenmerken na mechanische impact volledig zal behouden.Het geval van het insteekslot bestaat uit twee delen, die overlay vanaf twee zijden van het blad zijn geïnstalleerd en via bevestigingsmiddelen zijn verbonden.

Structurele insteeksloten zijn verdeeld in drie typen. De eerste wordt vertegenwoordigd door cilindermodellen, vergrendeld met een sleutel en met hoge inbraakwerende kwaliteiten. Het tweede type is een grendel, functionerend vanwege het retourmechanisme, bestuurd door een veer. Dergelijke modellen worden geopend met behulp van duwhandvatten of draaiknoppen en zijn vaak uitgerust met een slot. Het bedieningsprincipe van de vergrendeling is als volgt: wanneer u op een knop of hendel drukt, is de deur veilig vergrendeld en kan deze niet vanaf de achterkant worden geopend. Modellen zijn vaak uitgerust met een schuifbout, aangedreven door een sleutel. Het derde type sloten wordt weergegeven door mechanismen met een tegenstuk en wordt gebruikt voor installatie op dubbele deuren. Het slot bestaat uit een lichaam uitgerust met een cilindermechanisme en een tegenstuk, bedoeld voor het gooien van een C-vormige bout op een speciale pen, die zich in een horizontale positie binnen de slotplaat bevindt.

De voordelen van insteeksloten zijn: volledig verbergen van delen van het mechanisme en hoge weerstand tegen inbraak. De nadelen zijn een complexe installatie met de noodzaak om een ​​speciale tool te gebruiken, evenals uitgebreide ervaring met glas.

  • Overheadmodel op de markt van sluitapparaten in een breed bereik. Producten zijn een uitstekend alternatief voor sloten van het slottype en worden geïnstalleerd zonder het web te boren. Bevestigingsinrichtingen vervaardigd met behulp van bevestigingsstrippen met een G- of U-vormige structuur. De glazen plaat wordt in dergelijke gevallen geklemd tussen twee montageoppervlakken, die er door middel van bevestigingsschroeven op worden aangetrokken. Om de integriteit van de baan tussen het glas en montagestrips te behouden, installeert u een polymeerpakking. Met dit type bevestigingsmiddel kunt u een slot op elke dikte van het canvas installeren, zonder bang te hoeven zijn voor beschadiging of scheuren.

Bovenmodellen zijn de meest talrijke groep deursloten en worden vertegenwoordigd door mechanische, elektromechanische, elektronische en elektromagnetische apparaten.

  • Mechanische productenop hun beurt zijn verdeeld in vier typen. De meest voorkomende onder hen zijn modellen met falevoy en roller latches, vaak uitgerust met sloten en op de markt verkrijgbaar in een breed scala van kleuren, texturen en design. De volgende twee soorten mechanische sloten - cilinder- en rondsel (bout) -modellen - zorgen voor een hoge bescherming van het pand en zijn vergrendeld met een sleutel. Het laatste type wordt weergegeven door gecombineerde modellen die een valgrendel en een cilinder- of heugenslot combineren.
  • Elektromechanische sloten Ze worden gebruikt voor glazen deuren van het slinger type en onderscheiden zich door de aanwezigheid van een elektrische aandrijving die de grendel aandrijft. De mechanismen zijn vrij groot, daarom zijn ze niet erg gewild. Bovendien zijn de modellen vrij duur en volatiel.
  • Elektronische sloten geopend door het invoeren van een digitale code, ze vereisen geen gebruik van de toetsen en zijn vaak uitgerust met een aanraakscherm. Hightech-modellen kunnen openen op een signaal van een afstandsbediening of mobiele telefoon.Hiermee kunt u het bereik van personen die toegang hebben tot het terrein aanzienlijk beperken.
  • Elektromagnetische sloten functie dankzij de geïnstalleerde magneet en kan zowel verticaal als horizontaal worden geïnstalleerd. De installatie wordt uitgevoerd aan de boven- of onderkant van het canvas of boven de deuropening. Het principe van de werking van elektromagnetische vergrendelingen is als volgt: bij het sluiten van de kleppen, waarvan er één de kern is, en de tweede - het anker, creëert een krachtig elektromagnetisch veld dat de deur in de gesloten toestand houdt. Wanneer op de knop wordt gedrukt, wordt het netwerk geopend, het veld verzwakt en de deur wordt geopend.

Hoe te kiezen?

De keuze van het slot hangt volledig af van het type deurconstructie, de functionele belasting op het canvas en de installatielocatie van de deur. Dus voor de volledig glazen klapdeuren van het kantoor, is een combinatieslot voor een heugel of cilinder best geschikt. Een dergelijke inrichting zal de ruimte op betrouwbare wijze beschermen in afwezigheid van medewerkers, en de deurvergrendeling zal gedurende de werkdag worden vastgezet. Voor slingerendoeken kunt u een insteekslot van een draaivoet aanschaffen, waarin, wanneer de sleutel wordt gedraaid, de tong zich ontvouwt en vastmaakt in het tegenstuk. Voor schuifsystemen zijn de vergrendeling en de centrale factuurvergrendeling perfect.

Een ander belangrijk criterium voor het kiezen van een grendelinrichting is het functionele doel van de deur. Dus als de slingerdeur zich op een plek met veel verkeer bevindt, is het verstandiger om een ​​slot te installeren met een rollervergrendeling. Zulke apparaten werken heel stil, ze openen gemakkelijk en kunnen gemakkelijk in de gesloten positie worden gefixeerd. Een magnetisch slot dat ook past wanneer het deurblad niet volledig gesloten is, en het schuifraam op zijn plaats trekt, zal ook werken. Dit komt door de grote aantrekkingskracht van de magneten, die in dit geval de rol van sluiters spelen.

Een belangrijke factor bij het kiezen van een slot is de compatibiliteit met de andere elementen van de deurbeslag en met het algehele ontwerp van de kamer. Vanwege de grote verscheidenheid aan modellen met gouden, zilveren, chroom en bronzen coatings is het maken van de juiste keuze echter niet moeilijk. Houd ook rekening met de externe omstandigheden waarin het product zal worden gebruikt. Voor kamers met een luchtvochtigheid van 95% is het dus noodzakelijk modellen met anticorrosieve coating aan te schaffen. Beperkingen op de werking zijn van toepassing op elektrische modellen.Met een bijzonder hoge luchtvochtigheid om apparaten te kopen die werken op elektriciteit, is dit niet nodig. In dergelijke gevallen kunt u de mechanische producten voor overhead of mortise beperken.

Hoe te installeren?

Het installeren van een hangslot wordt als een vrij eenvoudig proces beschouwd en kan onafhankelijk worden uitgevoerd. Het geval van een dergelijke inrichting is uitgerust met een speciale plaat, die op het glasdoek wordt geplaatst en met behulp van bevestigingsschroeven wordt gefixeerd. Met de installatie van insteeksmodellen is het veel ingewikkelder. Hun ontwerp omvat het boren van het deurblad, wat door professionals zou moeten worden gedaan.

Voor de vorming van gaten is het noodzakelijk om hardmetalen boren met diamantkoppen te gebruiken en het boorproces om vloeiende cirkelvormige bewegingen te produceren, die van het midden naar de randen van het gevormde gat bewegen. Het is raadzaam om een ​​ventilator te gebruiken die glasstof tijdig uit het werkgebied zal verwijderen. Dit is nodig om het boorwerk te beheersen en geen gat met een grotere diameter te maken. Anders hangt de bevestiger in de houder, wat na verloop van tijd zal leiden tot een schending van de integriteit van de glasdoek.

Tijdens het boren moet u het gereedschap en het glas tijdig koelen met een speciale emulsie. Als dit gereedschap niet verschijnt, moet u de werkoppervlakken voortdurend controleren en in geval van oververhitting het werk stoppen en het gereedschap laten afkoelen. Nadat de gaten zijn gevormd, kunt u doorgaan met de installatie van de vergrendeling op het canvas. Als bevestigingsmiddelen is het alleen nodig om die hardware te gebruiken die is uitgerust met een mechanisme.

Een deskundige keuze en een correcte installatie van het deurslot zorgen voor een betrouwbare bescherming van de ruimte en geven het glasdoek een moderne en esthetische uitstraling.

Op het elektronische slot voor glazen deuren leert u van de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer