Hoe kies je een slot voor schuifdeuren?

 Hoe kies je een slot voor schuifdeuren?

Glijdende of compartimentdeuren - een van de meest populaire modellen. Met dit type kunt u ruimte in de ruimte besparen. Hoe kies je een slot voor een glijdend ontwerp? Wat is het verschil tussen het apparaat en standaardmodellen? Welke soorten sloten zijn er? Lees erover in ons materiaal.

Assortiment sloten voor compartimentdeuren

De deuren kunnen van metaal, hout of zelfs van glas zijn - het hangt allemaal af van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaar van de ruimte, evenals van het algehele ontwerp en ontwerp van de kamer.

Ongeacht het materiaal waaruit het is geproduceerd, heeft het model een vergrendelingsmechanisme nodig (vooral als het wordt ingevoerd). Dit element, dat alleen bedoeld is voor schuifdeuren, verschilt aanzienlijk van soortgelijke apparaten die in gewone deuren vallen.

Om te beginnen moet worden opgemerkt dat er verschillende classificaties van sloten zijn.

Ze kunnen variëren afhankelijk van de volgende functies:

  • werkingsprincipe;
  • installatie methode;
  • locatie op het deurblad.

Als we het hebben over het principe van de sloten, dan zijn er verschillende opties.

  • Mechanical. Dergelijke apparaten worden gesloten en geopend met een speciale grendel door middel van een sleutel. Opgemerkt moet worden dat deze ontwerpen op grote schaal worden verspreid en heel populair vanwege de betaalbare prijs.
  • Magnetic. De basis in dit model is een magneet. Het grootste nadeel van deze optie is het feit dat het alleen werkt in de aanwezigheid van elektriciteit (het feit dat de magneet alleen werkt onder invloed van elektrische stroom). Bijgevolg, in het geval dat elektriciteit is uitgeschakeld, kunt u de deur niet openen of sluiten.

Deze apparaten zijn vrij duur.

Laten we verder gaan met het bespreken van de soorten sloten die verschillen in de installatiemethode.

  • False. Dergelijke mechanismen worden geïnstalleerd op het oppervlak van de deur, alsof ze overlappen (vandaar de naam). Deze modellen zijn verdeeld in mechanisch en magnetisch.
  • Mortise. Dit type wordt meer geschikt geacht voor installatie op schuifdeuren.Het proces om ze aan de deur te bevestigen is ingewikkelder en tijdrovender, daarom krijgt u een veiliger en betrouwbaarder slot.

Wat de locatie op het deurblad betreft, kunnen de sloten zijn:

  • lateraal (standaard);
  • lager (vloer).

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een slot voor schuifdeuren, is het noodzakelijk om rekening te houden met het materiaal waaruit het canvas is gemaakt. Houten hekken worden daarom als de meest veelzijdige beschouwd - u kunt bijna elk slot erop installeren. Het meest zorgvuldig moet je bij een glazen deur zijn - want het zijn meestal gekozen patch magnetische sloten.

Houd rekening met het algemene ontwerp en het interieur van de kamer. Sloten moeten niet de rol van accentelementen spelen, integendeel - ze moeten zo onopvallend mogelijk worden gemaakt en zo goed mogelijk het binnenland ingaan.

Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan het comfort van het openen van de deuren.

Om dit proces zo gemakkelijk mogelijk te maken, worden er meestal gatapparaten gekozen voor compartimentdeuren.

Installatie proces

In feite is het installeren van een slot op de deur van de coupe een vrij eenvoudig proces dat niet al te veel problemen zal veroorzaken, zelfs voor beginners. Het belangrijkste is om de instructies te volgen.

Beschouw in meer detail het installatieproces-insteek- en overlay-apparaat.

Voor het monteren van het insteekslot hebt u een meetlint, een stift (u kunt ook een pen of potlood gebruiken), een boormachine, een schroevendraaier en een beitel nodig.

Dus voordat u begint met het installeren op het deurblad (op de plaats waar u het slot wilt installeren), moet u de markering aanbrengen.

Vervolgens moet je een boormachine en een beitel nemen, waardoor je een nis moet maken in een van de twee doeken van de deur.

Het is belangrijk! De grootte van de nis en de grootte van het slot moeten identiek zijn.

Daarna moet op de volgende sluiter een opening worden gemaakt voor het sluitmechanisme. Dan moet je de blokken in de voorbereide gaten repareren.

Voor de installatie van het opbouwapparaat zijn dezelfde gereedschappen nodig als voor de installatie van het insteekapparaat.

Vergelijkbaar met de beschrijving van de vorige installatiemethode, is het in de eerste plaats noodzakelijk om de plaats te noteren waar het slot zal worden geïnstalleerd. Vervolgens - een nis wordt gevormd (slechts één - voor de grendel).

Hierna is het noodzakelijk om de constructieblokken te bevestigen en de boor te gebruiken om gaten te maken voor de bouten. Ga vervolgens verder met de installatie van de hoofdeenheid.

We zien dus dat met de juiste benadering van de keuze en verantwoorde houding ten opzichte van het installatieproces, uw compartimentdeur een betrouwbare vergrendeling kan verkrijgen die de ruimte beschermt tegen ongewenste indringers.

Opgemerkt moet worden dat om het slot lange tijd zonder defecten te kunnen dienen, dergelijke verschijnselen zoals: ongelijkmatige opstelling van het deurblad en onjuiste installatie van het apparaat moeten worden vermeden (volg de instructies zorgvuldig).

In de video hieronder kun je lezen hoe je een slot in een schuifdeur steekt.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer