Sloten voor kunststof deuren: soorten, keuzes en tips voor gebruik

 Sloten voor kunststof deuren: soorten, keuzes en tips voor gebruik

Kunststofplaten zijn relatief recent op de markt verschenen. Maar vanwege hun kwaliteiten en eigenschappen, raakten ze zeer snel populair bij klanten. Eenvoudige installatie op elk punt van het huis of op straat, betrouwbaarheid en "retentie" van warmte in het huis, harmonieus ontwerp en discretie zijn de voordelen die kunststof deuren hebben.

Met kunststof deuren

Zulke deuren zijn ideaal aangepast voor temperatuurdalingen en vooral hoge luchtvochtigheid dankzij de synthetische materialen waaruit het plastic bestaat. Het kleine gewicht is van grote invloed op het transport en de installatie van een deur.

Het verschil tussen plastic deuren en andere deuren zit in de materialen. Eerder gebruikte lage kwaliteit, goedkoop plastic, dat uiteindelijk zijn netheid verloor. Nu, in het tijdperk van het vervangen van alle ramen, ingangs- en binnendeuren, zijn er hele bedrijven die kunststof deuren met verschillende vullingen maken en leveren.

Dit kunnen geluiddichte deuren of deuren zijn met warmtebehoud. Ze zijn gemaakt van een speciaal frame, dat speciaal is gekozen voor de lading. Opgemerkt moet worden dat, naast een verscheidenheid aan ontwerpen, er verschillende soorten sloten zijn voor deuren gemaakt van PVC.

sluizen

Fabrikanten van PVC-deuren proberen op geen enkele manier de soorten sloten te diversifiëren - alle sloten zijn volledig identiek in hun type en mechanica, zonder grote veranderingen. Het verschil ligt alleen in de subtiliteiten van de installatie - het hangt allemaal af van welk profiel er voor de deur is gekozen. Hieruit wordt bepaald welk sluitapparaat later zal worden geïnstalleerd.

Bij het kopen van plastic deuren hoeft u niet na te denken over hoe u een slot in deze deur moet bouwen. Alles is veel eenvoudiger: bij het bestellen van de gewenste deur wordt, rekening houdend met de grootte, onmiddellijk het gewenste type sluitapparaat gekozen uit de door de aannemer opgegeven prijslijst.

Er zijn twee hoofdsoorten sloten die op het deurblad zijn gemonteerd - mechanisch en elektronisch. Mechanische sloten zijn eenvoudig, populair en geïnstalleerd in elke achtste deur van de tien. De structuur van zo'n apparaat is vrij eenvoudig: er is een koffer, bouten en een belangrijk deel van alle sloten - het geheime mechanisme.

Het geheime mechanisme is verdeeld in twee typen.

  • hefboom - Dit is een specifieke set platen waarop speciale slots staan. Dankzij dergelijke inkepingen treedt een bout in werking wanneer het slot wordt geopend en direct met een sleutel wordt vergrendeld. Vergrendelingsinrichtingen met een dergelijke vulling zijn vrij moeilijk te kraken, maar vanwege de structuur van de behuizing is het mogelijk om slechts een bepaald aantal platen te gebruiken.
  • cilinder - mechanisme met een druppelvormig blok. Het bestaat uit een blok waarin zich een roterende cilinder en een bepaald aantal veerbelaste pennen bevinden. Elke pin is verdeeld in gelijke delen in een speciale combinatie. Het heffen van de cilinder, zoals in het geval van de boutrotatie, wordt alleen uitgevoerd als de sleutel samenvalt met elke pen in de gewenste lift. Cilindersloten zijn geschikt voor binnendeuren, omdat ze gemakkelijk te gebruiken en handig zijn.Maar ze kunnen niet tegen het hacken en zich openstellen.
  • Elektronische sloten - Dit zijn moderne sluitapparaten, die momenteel aan populariteit winnen, omdat dit een betrouwbare oplossing is die toegang tot een bepaalde kamer, perceel of huis kan voorkomen. Een dergelijk mechanisme bestaat uit een bedieningspaneel, een elektronische eenheid, een sensor die een signaal ontvangt en een draad. Een dergelijk apparaat wordt op afstand bestuurd. Dit is zowel zijn voordeel als zijn nadeel.

Sloten van hun type kunnen worden onderverdeeld in elektromechanisch en elektromagnetisch. Onder hen kunnen ontmoeten:

  • code - de code erop moet rechtstreeks vanaf het toetsenbord worden ingevoerd;
  • intercom - opent dankzij een speciale sleuteltablet, die ook in vorm en functie verschilt;
  • biometrisch - een duur en betrouwbaar type product dat alleen wordt geopend vanwege de vingerafdruk of palm geregistreerd in de database.

Kenmerken van sloten

Fabrikanten zeggen dat zelfinvoeging van sluitmechanismen in de deur bijna onmogelijk is, omdat de geselecteerde slotmaat kan verschillen van de oorspronkelijke grootte.In dit geval blijkt het slot niet te passen en is het frame van het deurblad zelf beschadigd. Fabrikanten verkopen individuele sloten, die direct van plastic zijn gemaakt. In hun structuur hebben ze dezelfde eigenschappen als PVC-deuren, hebben ze dezelfde afmetingen en mogen ze de breedte van het profiel niet overschrijden. Dit alles om ervoor te zorgen dat het slot niet op het vulmiddel of het glazen pakket zelf rust.

  • Insteeksloten populair vanwege het esthetische uiterlijk - ze zijn discreet en niet uitpuilend, maar voor meer betrouwbaarheid kun je ze installeren en factureren. Zoals eerder opgemerkt, kan het slot op de plastic deur worden ingesneden of scharnierend. Opgemerkt moet worden dat ze ook zijn verdeeld volgens hun eigenschappen door "sluitpunten".
  • Enkele sloten. Zoals hun naam doet vermoeden, is deze weergave uitgerust met slechts één sluitmechanisme. Het heeft niet de behoefte om de deur stevig dicht te doen, qua betrouwbaarheid is het absoluut niet geschikt voor installatie op straat. De beste optie voor dergelijke deuren - interroominstallatie.
  • Multipoint. Betrouwbaardere optie in zijn kenmerken. Het heeft twee, drie of meer vergrendelmechanismen.Trek stevig aan en verbindt de deur en het canvas, wat de betrouwbaarheid van de inbraak verhoogt. In tegenstelling tot enkele sloten, waarbij het contactpunt zich in het midden bevindt, zijn er verschillende van deze punten. Met een dergelijk slot verschijnt isolatie en wordt warmte binnen opgeslagen.

Hoe aan te passen?

Met de grote vraag naar kunststof deuren, is er een groeiende tendens naar de problemen die zich met deze deuren voordoen. Een van de problemen is dat de deur naar het balkon is uitgegleden en dat het slot niet meer vergrendelt of de hendel niet volledig draait. Hoogstwaarschijnlijk is de deur echt uitgegleden vanwege het feit dat hij meestal in open toestand staat en vervolgens eenvoudig op de vloer valt en zowel aan de scharnieren als aan de scharnieren schuifelt. Het slot op de deur komt niet overeen met de scharnieren op de behuizing, daarom is er geen mogelijkheid om de deur te sluiten.

In dit geval moet u contact opnemen met de kapitein die de deuren heeft geïnstalleerd, omdat hij over alle benodigde hulpmiddelen beschikt. Het slot kan worden afgesteld met behulp van een inbussleutel, die goed moet worden vastgedraaid op de pen (mechanisme) of juist iets moet worden losgemaakt. Als een slot kapot gaat, moet het worden vervangen en niet proberen het te repareren, omdat dit idee nergens toe leidt en de situatie kan verergeren.

Om het sluitapparaat te vervangen, moet u een schroevendraaier en een kruiskopschroevendraaier hebben. Het is noodzakelijk om de klep te openen, waarachter het mechanisme verborgen is, het af te wikkelen en uit te nemen, dan het te vervangen. Het slot van de balkondeur vervangen is vrij eenvoudig, omdat het mechanisme zelf achter het plastic in de handgreep zelf verborgen is - dit maakt het gemakkelijker om het te vervangen. Het is alleen nodig om een ​​handvat te krijgen dat geschikt is voor de deur. Het is de moeite waard eraan te denken dat bij het installeren van sloten niet alleen de keuze van het sluitapparaat een belangrijke rol speelt bij de betrouwbaarheid van de deur, maar ook bij de juiste installatie. Als je overhaaste fouten maakt, kan het canvas niet aan het frame hechten, de hendel draait niet naar het einde of gaat niet in de gewenste positie staan. U kunt het slot ook volledig uitschakelen.

Het vervangen van het slot is niet zo moeilijk als de eerste installatie in het canvas zelf. Als u het verwijdert, kunt u achterhalen met welk principe dit of dat type slot is geïnstalleerd: hoe het precies is geïnstalleerd en beveiligd. Dit alles zal de latere demontage duidelijk weergeven en vergemakkelijken. Een andere vraag doet zich voor wanneer het nodig is om het slot onafhankelijk te installeren. Als er in dit geval geen specifieke kennis op dit gebied is en de persoon eenvoudigweg niet weet hoe het moet worden gedaan, of het voor de eerste keer doet, is het beter om de master te vertrouwen om eventuele storingen te voorkomen.In dit geval kunt u zien hoe alles gebeurt en iets op uw notitie zetten.

Zie de volgende video hoe je het slot voor een plastic deur moet afstellen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer