Videogesprek naar de deur naar het appartement

 Videogesprek naar de deur naar het appartement

Bescherming van eigendom en de bescherming van uw huis is bijna de primaire taak van elke persoon. En de ontwikkeling van moderne technologieën maakt het gemakkelijk om comfort en veiligheid te garanderen in huizen en appartementen zonder veel kosten.

De opkomst van goedkope minicamera's en LSD-beeldschermen die een kleine hoeveelheid energie verbruiken op de elektronische markt heeft bijgedragen aan het creëren van mechanismen zoals video-oproepen. Je kunt ze waarnemen als een vereenvoudigde vorm van een intercom met een camera, maar met een beperkte reikwijdte en mogelijke installatielocatie.

Speciale functies

Videogesprek heeft zichzelf bewezen als een uitstekend beveiligingssysteem dat gemakkelijk te gebruiken is voor alle gezinsleden. Een persoon die naar huis komt, ziet een klein paneel met een belknop,wat het een beetje anders maakt dan een gewone oproep.

In eerste instantie moet u het doel van het videogesprek begrijpen. Deze apparaten kunnen verschillende basistaken uitvoeren, afhankelijk van het ontwerp en de prijs zelf, maar de belangrijkste daarvan is de mogelijkheid om de bezoeker die op het moment van de oproep achter de deur zit, visueel te zien en te bekijken. De rol van een deur kijkgaatje wordt gespeeld door een kleine onopvallende videocamera met een chromatisch of zwart-wit display. Het belangrijkste verschil tussen hen en video-intercoms is de installatielocatie, video-oproepen worden meestal in het appartement zelf gemonteerd. Het standaardsysteem wordt geactiveerd na activering van de belknop.

Zelfs de eenvoudigste en goedkoopste modellen zouden hun belangrijkste taken moeten vervullen:

 • Geluidsmelding in het appartement over de komst van de bezoeker;
 • Foto en video van de bezoeker op het moment van activering van de belknop. De ontvangen gegevens worden opgeslagen op externe of interne media;
 • Verborgen zicht en visuele controle van de gast en de omringende ruimte rond de voordeur en op de overloop;
 • Onderhandelingen met de ingebouwde mini-microfoon en luidsprekers.

Technisch verbeterde modellen voeren een aantal extra geavanceerde functies uit en voeren de volgende acties uit:

 • Infraroodlampen - zichtbaarheid in het donker of bij weinig licht. In de cirkel van de lens bevinden zich fotodiodes die in het infrarode bereik schijnen. Dit licht wordt gereflecteerd door objecten en wordt zichtbaar voor het menselijk oog;
 • Contactloze bewegingssensor - activeer automatische video wanneer gevoelige sensoren worden geactiveerd voor beweging van objecten;
 • Bewaking op afstand via een draadloos netwerk via internet en onderhandelingen met bezoekers over het IP-protocol;
 • Antwoordapparaatfunctie.

Al het andere videogesprekken worden gekenmerkt door technische parameters, die een belangrijke rol spelen op het moment van aankoop. Deze omvatten:

 • Chromatisch / zwart-wit beeld;
 • De resolutie van de camera en het scherm is afhankelijk van de kwaliteit en helderheid van het resulterende beeld;
 • De kijkhoek van de camera bepaalt het bereik;
 • Stroomtoevoer (van het lichtnet of autonoom van de batterij).

In wezen werkt een videogesprek op deze manier: het apparaat ontvangt een videosignaal dat afkomstig is van een camera die in een extern paneel is gemonteerd.De video-oproep zelf is op zijn beurt het gecoördineerde werk van verschillende elementen die worden gecombineerd tot één integraal mechanisme.

Ontwerpkenmerken van het video-oproepmechanisme op de voordeur:

 • Buitenste afdekplaat, aan de voorzijde een minicamera en een belknop. Dit is een kleine doos in een vandalismebestendige behuizing gemaakt van een stabiele metaallegering die deze beschermt tegen mechanische schade. Een cameralens wordt beschermd door dik versterkt glas. Het is ook precies daarin dat de luidsprekers en de microfoon zijn ingebouwd om een ​​dialoog in twee richtingen te creëren tussen de gast en de eigenaar. Gevoelige naderingssensoren en infraroodfotodiodes. Het wordt direct bij de deur of in de deur zelf geïnstalleerd (video-oog), het zorgt voor de ontvangst en verzending van het beeld naar het display van de binnenkant.
 • Binnenpaneel met displaydie is geïnstalleerd in het huis, meestal bij de ingang. Bevat componenten zoals display, moederbord, voeding en bedieningsknoppen. Dit deel van het ontwerp is verantwoordelijk voor het bedienen van het apparaat zelf, het instellen ervan en het bekijken van het resulterende beeld.

Geavanceerde modellen kunnen communiceren met de bezoeker, een antwoordapparaat opzetten, IP-apparatuur aansluiten. Ze ondersteunen de afstandsbedieningsfunctie.

Het is ook mogelijk om een ​​foto naar een extern aangesloten apparaatmonitor uit te voeren, bijvoorbeeld een computer of een tv. Een vooraf geconfigureerde en geprogrammeerde oproep bij afwezigheid van de eigenaar verwijdert iedereen die op de knop drukt. Gegevens worden opgeslagen in het apparaatgeheugen. Alle foto's zijn gedateerd en voorzien van een tijdstempel.

Zeer praktisch in gebruik mobiele panelen met draadloze ondersteuning. Ze werken perfect in elke hoek van het appartement dankzij de zender, die een signaal over lange afstanden verzendt. Ze zijn echter vrij duur en energie-intensief, ze omvatten:

 • Voedingseenheid, voor gebruik van het apparaat vanuit het thuisnetwerk of via een netwerkadapter. Op zichzelf staande modellen werken op batterijen of oplaadbare batterijen.
 • Communicatiekanaal voor een speciale kabel (voor draadmodellen). Draadloos zijn uitgerust met speciale ingebouwde modules.

Modellen met een uitgebreide reeks acties voorzien in de toevoeging van extra elementen.Dit is bijvoorbeeld het op afstand openen van elektromagnetische sloten, sensoren, lichten, monitors, extra camera's en handsets.

Moderne modellen maken niet alleen foto's, maar nemen ook korte video's op die in het geheugen kunnen worden opgeslagen. De opname start na het activeren van de knop of automatisch.

De ingebouwde Wi-Fi-module biedt communicatie via internet en stelt u in staat om bewaking op afstand uit te voeren vanaf elk apparaat met internettoegang. De GSM-module verzendt sms en mms naar de mobiele telefoon van de eigenaar, verbindt deze met de bezoeker via mobiele communicatie.

Videogesprekken zijn onderverdeeld in bekabeld en draadloos. Draadloos kan op elke geschikte plaats worden gemonteerd. Een kleine ingebouwde zender zorgt voor ontvangst van het signaal dat op een vrij lange afstand wordt verzonden. Ze zijn handig wanneer ze op een hek of poort zijn geïnstalleerd.

Videogen zijn meer geschikt voor stadsappartementen. Ze zijn miniatuur en gemakkelijk te plaatsen op de plaats van het standaard kijkgaatje. Dit apparaat is goedkoop, maar voert consequent alle hoofdfuncties en taken uit. Het kijkgaatje in de video kan foto's maken, MMS verzenden en heeft een GSM-module.

Ook handig zijn nieuwe geavanceerde functies die, naast fotograferen en bekijken, het antwoordapparaat activeren wanneer niemand thuis is.

Hij zal de bezoeker op de hoogte stellen van de afwezigheid van de eigenaar en een spraakbericht opnemen dat hij later naar de eigenaar zal verzenden. Sommige apparaten vervullen de functie van een telefoon en verbinden de bezoeker en de gastheer via de mobiele telefoon. De multifunctionaliteit van sommige oproepen zorgt voor de aanwezigheid van meerdere CCTV-camera's.

types

Een uitgebreid assortiment apparaten van Russische en buitenlandse fabrikanten wordt op de moderne markt aangeboden. De belangrijkste verschillen tussen de modellen zijn de kosten en technische kenmerken. De belangrijkste daarvan, waar u eerst op moet letten bij het kopen van een videogesprek, zijn het signaaltype, de pixelresolutie van de camera, de beeldhoek, de manier waarop gegevens worden verzonden en werken met IP-apparaten.

Budgetzegels worden over het algemeen verwijderd en in zwart-wit weergegeven, via een communicatiekabel met elkaar verbonden. Ze kunnen alleen basisfunctionaliteit uitvoeren. Soms hebben sommige modellen spraakcommunicatie via een microfoon en fotografie.Hoe duurder het model, hoe meer extra elementen en mogelijkheden het heeft.

Elk jaar worden de oproepen verbeterd en veranderd. Ze zijn afkomstig van de meest eenvoudige en primitieve apparaten en eindigen met moderne ontwikkelingen:

 • Mechanical. Overwogen als verouderd. Ze zijn te vinden in oude stijl huizen, ontworpen in de oude stijl of als een element van decor. Ze zien eruit als een bel aan een touw of een grote ring aan de deur, waardoor geluiden alleen na handmatige belichting klinken. Het resultaat is een sonoor en hard geluid;
 • Elektrische oproepen. Meer moderne optie. Het werkt door de impact van elektrische pulsen op de hamer, het resoneert en maakt een luide trilling;
 • Elektronische oproepen. Moderne ontwikkeling, elk jaar ontvangt steeds meer verbeteringen. Het werkingsprincipe: het genereren van de frequentie van geluiden die een elektrisch signaal omzet in mechanische trillingen. Het resultaat is een bepaalde melodie, die naar eigen inzicht kan worden aangepast.

Volgens het type voedsel zijn onderverdeeld in twee soorten. Bedraad - maakt verbinding met bedrading van de consument en draadloos, die werkt op batterijen, batterij of netwerkadapter.

In tegenstelling tot alle hierboven gepresenteerde opties, is een video-oproep aanzienlijk verschillend qua structuur. Maar het is ook verdeeld in:

 • Wireless. Verzendt informatie via Wi-Fi-netwerk, GSM en radio. Ze zijn eenvoudig te monteren in elk handig gedeelte van het appartement en comfortabel in gebruik;
 • Video kijkgaatje met camera. Vervangt het standaard kijkgat van de deur en heeft dezelfde parameters, dus de installatie is vrij eenvoudig. Het kijkgaatje in de video is een soort gereduceerd videogesprekermodel. Het heeft een standaardontwerp en kan dezelfde basisfuncties uitvoeren, maar het is meerdere keren goedkoper;
 • Slim, met de functie van de videofoon. Ze kunnen fotograferen in het donker en bij weinig licht door infraroodstraling. Ingebouwde contactloze bewegings- en geluidssensoren, bij activering waarvan automatische foto- en video-opnamen worden gemaakt en vervolgens opgeslagen. Houd contact via sms (mms) en Bluetooth-verbindingen met de eigenaar. Als er niemand thuis is, activeer dan het antwoordapparaat, dat voorziet in het opnemen van een spraakbericht;
 • Met de functie om extra apparaten aan te sluiten. Bijvoorbeeld extra videocamera's of openen van de deur op afstand.Dankzij hen kun je de foto van de camera bekijken via een laptop of tv. Deze modellen zijn populair, zowel in landhuizen, als in bedrijven, magazijnen en kantoren.

Hoe te kiezen?

Kies een goede, hoogwaardige en meest geschikte video-oproep is eenvoudig. Het belangrijkste is om precies te bepalen welke eisen aan het apparaat worden gesteld.

Om geen dure elektronische apparaten te kopen met absoluut onnodige functies voor u. U moet echter niet alleen te veel betalen voor een bekend merk, omdat, zoals minder vaak, bedrijven hoogwaardige elektrische gesprekken voeren.

De uiteindelijke kosten zijn immers afhankelijk van deze punten. Het volledige marktgamma van producten is verdeeld in verschillende groepen volgens de stijgende kosten en complexiteit van de structuur:

 • De eenvoudigste modellen, met een minimale functionele set. Bij het werken met hen worden uitgevoerd: beelden vastzetten, verzenden en bekijken op het display. Soms de mogelijkheid van tweerichtingscommunicatie via een microfoon. Sommige modellen ondersteunen het opslaan van foto's in het interne geheugen en het verzenden naar de eigenaar;
 • De tweede groep voert dezelfde basisfuncties uit en neemt bovendien korte video's op.Er zijn bewegings- en geluidssensoren, infraroodlampen, een netwerkadapter voor voeding vanuit het voedingsnetwerk en een aanpasbare melodie voor een oproep, bijvoorbeeld een gong;
 • De derde groep is de duurste van allemaal. Ze zijn multifunctioneel: draadloze communicatie via Wi-Fi, GSM-netwerk; verzenden van SMS (MMS), spraakcommunicatie met een bezoeker met behulp van een mobiele telefoon met behulp van een IP-protocol; Ondersteunt extra installatie van een flash-kaart, verbinding met andere apparaten, aansturing van elektromagnetische vergrendelingen, breedbeeldscherm met touchscreen.

Voorbeelden en opties

Neem als voorbeeld enkele opties voor de populairste modellen. Elk van hen vertegenwoordigt een van de drie prijsgroepen.

 • Eplutus - EP - 637. Het heeft een LSD-scherm, de schermresolutie is 320 x 240 pixels, de beeldverhouding is 4: 3. Het metalen buitenpaneel is op de deur gemonteerd. Fotograferen van maximaal honderd foto's, intern geheugen 64 MB. Ondersteunt de installatie van extra geheugen tot 2 GB. Het werkt autonoom op batterijen, oplaadbare batterijen of een netwerkadapter. De gemiddelde kostprijs is ongeveer 2,4 duizend roebel. In dit geval zijn er alle basisfuncties en past de prijs moeiteloos binnen het gemiddelde budget.
 • HomeLux. De beeldverhouding van het scherm is 4: 3, de standaard is 480p, de schermresolutie is 640x480 pixels.Er is een basisset van functies. Extra functies: contactloze sensoren die reageren op beweging, fotodiodes zenden infrarood licht uit, touchscreen met een diagonaal van 2,8 inch. Gevoed door batterij of AC-adapter. De gemiddelde kostprijs is ongeveer 8-8,5 duizend roebel.

De aanwezigheid van extra elementen verhoogt de kosten van het apparaat, maar het is gerechtvaardigd, omdat het onder alle omstandigheden voor betrouwbaarheid en veiligheid zorgt.

 • Kocom TFT. Aangevuld met een 4,3 inch touchscreen-monitor. De functie van video en fotografie van 2 verschillende camera's. U kunt het geluid en de helderheid aanpassen. Ondersteunt de installatie en configuratie van elektromagnetische sloten op afstand. De gemiddelde kostprijs is ongeveer 13 duizend roebel. Geschikt voor privé buitenhuizen, gemonteerd op de poort of poort.

Dit is natuurlijk maar een klein deel van het hele bestaande assortiment. Indien gewenst kunt u een geavanceerd model vinden voor een redelijk redelijke prijs. Het is belangrijk om zorgvuldig de kenmerken en het land van fabricage te herzien. Als componenten (monitor en camera) afzonderlijk van elkaar worden gekocht, moet de compatibiliteit met de parameters worden gecontroleerd.

Uit de volgende video leert u het principe van het installeren van een videooog op de voordeur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer