Kunststof toegangsdeuren

 Kunststof toegangsdeuren

Veel huizen hebben al lang plastic ramen gekocht, omdat het handig, betrouwbaar, warm, mooi is. Kunststof deuren worden vaker gemonteerd in kantoor- en openbare gebouwen. Fabrikanten zijn ervan overtuigd dat de toegangsdeurblokken van polyvinylchloride ook kunnen worden gebruikt voor residentiële gebouwen. Laten we eens kijken of de plastic voordeur geschikt is voor het huis en appartement.

Voors en tegens

Voordat u een nieuwe deur naar het huis probeert te installeren, is het de moeite waard om te beslissen wat de oude niet past: als het product van hout is, hoe lager het gebouw, hoe meer de deur zal zwellen van vocht in de herfst-lente periode. Het moet regelmatig worden gelakt of geverfd.In de noordelijke breedtegraden in de winter kan het gemakkelijk bevriezen. Appartement Sovietdeuren zijn helemaal niet bestand tegen kritiek: als je de deur niet langs de contour verwarmt, lopen de tocht vanaf de ingang constant rond in het appartement en is de betrouwbaarheid van vezelplaat en spaanplaat laag. Metalen deuren trokken stedelingen aan als betrouwbaar, zij het duur. In landhuizen vriest zo'n deur echter door, en op een ochtend kun je jezelf gewoon verscherpen in je eigen huis.

Degenen die een plastic deur gebruikten, kunnen de volgende punten als voordelen zien:

 • Esthetische aantrekkingskracht vanwege verschillend ontwerp en kleurvariëteit.
 • Uitstekende geluidsisolatie: airbags vangen de meeste geluiden buiten.
 • Kwaliteitsproducten gemaakt van materialen met hoge weerstand. Metaal, verstevigende ribben in het deurblad, de grotere dikte van de deur zorgen ervoor dat u zich veilig voelt. De extra toevoer van inbraakwerende fittingen en schokbestendige verpakkingen wijst op een hoge mate van inbraakwerendheid.
 • PVC-deurblokken zijn veel lichter dan metaal of hout, dat wil zeggen dat ze gemakkelijker te installeren zijn.
 • Kwaliteitsproducten houden de warmte perfect vast.Hoe meer lagen met isolatie in de structuur, hoe groter de kans dat de deur niet bevriest.
 • De dichtheid wordt bereikt met een afdichting en speciale klemmen.
 • PVC stoot perfect water af, waardoor de deur niet groter wordt.
 • Het materiaal verdraagt ​​gemakkelijk extreme temperaturen.
 • De deur is gemakkelijk te openen door op de hendel te drukken.
 • Het is gemakkelijk om met gewone wasmiddelen voor PVC te zorgen. Van voldoende om zelfs de sterkste vervuiling weg te vegen.
 • Zuur en alkali zullen het materiaal niet beschadigen.
 • Zo'n doek is moeilijk te krabben met de klauwen van een dier of om een ​​deuk met een klap te maken.
 • Producten van bonafide fabrikanten zijn brandwerend. Vanwege de luchtspleet in het sandwichpaneel en de afdichtingen, kunnen rook en koolmonoxide dergelijke deuren niet gemakkelijk overwinnen.
 • Omdat de deurunit uit afzonderlijke elementen bestaat, zijn ze in geval van nood gemakkelijk te vervangen.
 • Als de deur doorgaat, kan deze onafhankelijk worden aangepast.
 • Deuren van goede kwaliteit gaan tot 20 jaar mee.
 • Fabrikanten bieden deuren voor elke portemonnee en zelfs een dure deur is goedkoper dan metaal of hout.
 • Kunststof deuren hebben een regulering in overeenstemming met GOST, die het mogelijk maakt om de kwaliteit van de goederen te bepalen en deze legaal te beschermen.

PVC-deuren hebben nadelen:

 • De kwaliteit van de producten is afhankelijk van de goede trouw van de fabrikant. Daarom is het helaas mogelijk om uit te zoeken hoe hoogwaardig het product is, alleen tijdens de werking.
 • Substandaard deuren gemaakt van raamprofielen bevriezen in de winter.
 • Niet elke fabrikant kan het deurblad adequaat decoreren, hierdoor past de deur soms slecht in het bestaande interieur.
 • Als u een hoge mate van bescherming tegen inbraak nodig hebt, verliest deze deur beslist metaal.
 • GOST geeft toe dat de deur geen extra profiel zal hebben, maar wordt dan onstabiel tot mechanische schade.
 • Het installeren van de deureenheid is een nogal gecompliceerd proces. Je moet het niet zelf installeren, het is beter om het toe te vertrouwen aan professionals. Bij gebrek aan ervaring tijdens de installatie, is het mogelijk om de glaseenheid te beschadigen, wat zal leiden tot barsten van het glas.
 • Omdat PVC een chemische verbinding is, verliest het zijn milieuvriendelijkheid aan de boom.De aanwezigheid van chloor, fenol en aldehyde in de componenten levert schadelijke dampen op.
 • GOST mag geen lood aan de samenstelling van PVC toevoegen, maar om ervoor te zorgen dat de norm niet wordt overtreden, zal het voor een gewone koper problematisch zijn en het verantwoordelijkheidsgevoel van fabrikanten is lang niet altijd van de top.

types

Er zijn verschillende soorten kunststof buitendeuren. De verdeling is te wijten aan de volgende criteria.

 • Het aantal kleppen. In de regel is de toegang tot het appartement voorzien van een enkele deur. De ingang van het huis kan een enkele of dubbele deur hebben en de vleugel kan van verschillende grootte of hetzelfde zijn. De toegang tot de veranda of het zwembad kan een drie- of viervoudige PVC-profielconstructie hebben.
 • Openingsmethode kan swingen, glijden, vouwen, harmonica. Zwaaideuren worden vaker gebruikt bij de ingang van het huis. Kan zowel naar binnen als naar buiten openen. Daarnaast kunnen toegangsdeuren een slinger zijn, hoewel deze methode in privéwoningen zelden wordt gebruikt. Als variant van draaideuren kunnen schuifdeuren worden geïnstalleerd (wanneer de deuren open zijn, wordt een ruimte gevormd zonder obstakels om te verlaten).

Om warmte in het huis te behouden, installeert u een dubbele deur met een vestibule. De afstand tussen de twee deurblokken is klein, maar de deuren zelf kunnen zowel qua ontwerp, maar ook qua materiaal drastisch van elkaar verschillen. Deurbladen kunnen ook worden opgevouwen voor ventilatie. Dergelijke structuren zijn niet geschikt voor appartementen, maar ze kunnen worden geïnstalleerd als toegang tot het huis, als er extra beschermingsmiddelen zijn (veranda, veranda, afgesloten ruimte).

Schuifdeuren besparen ruimte langs de gevel van het huis en binnenin. Ze zullen harmonieus zowel op een rechte muur als op een radiale muur lijken. Dankzij het viervoudige schuifontwerp op telescopische accessoires kunt u de schuif op elkaar leggen tijdens het openen. Deze versie van de voordeur is niet geschikt voor koude klimaten. De accordeon is geschikt voor toegang tot de veranda of de tuin, dat wil zeggen als een secundaire deur.

 • Gebruik van glas: de deur kan blind of glasvezel zijn. Het glazen blok is gemaakt van slagvast materiaal. Het is net zo veilig om te gebruiken als de dode deur. Het is mogelijk om de deureenheid te installeren met een massief glas: wanneer het huis uitkijkt op de prachtige tuin of de zee, dan is deze deur van harte welkom.Glas kan transparant, mat, gegroefd zijn, met of zonder patroon.
 • Form. Meestal is de deuropening rechthoekig of vierkant van vorm, maar de ingang van het huis kan worden gebogen. Tegelijkertijd wordt de boog gemaakt in de vorm van een afzonderlijk decoratief glaselement of is het bovenste deel van de deurbladen afgerond.
 • dikte hangt af van het aantal lagen van het sandwichpaneel. Het aantal lagen hangt ook af van het gewenste niveau van beveiliging en warmte. GOST heeft deze waarde niet gedefinieerd. Elke fabrikant bepaalt de dikte van het aluminiumprofiel, het aantal luchtkamers, de aanwezigheid van glazen inzetstukken. De dikte van het product is afhankelijk van deze parameters: gemiddeld hebben 2-3 lagen 3-5 kamers in sandwichpanelen, die een structuur vormen van 90-120 mm dik.
 • Isolatie gestandaardiseerd door GOST. De dikte kan 16, 20 of 24 mm zijn voor panelen met verschillende aantallen kamers. De warmste deurstructuren zullen bestaan ​​uit 3 lagen, geïsoleerd met een speciaal materiaal van 24 mm. Een speciaal gas wordt tussen de ruiten gepompt in het paneel met dubbele beglazing, dat warmte vasthoudt.

ontwerp

Er is een fundamenteel verschil in de deurstructuren in de aanwezigheid of afwezigheid van glas, anders bestaat elk deurblok uit de volgende onderdelen.

 • Deurframe (frame)gemaakt van multi-chamber profiel. Zodat de deur veilige vergrendelingen en zware scharnieren kan worden geplaatst, om een ​​staafstijfheid te creëren, gebruik een versterkend metalen profiel, dat versierd is met sierlijsten.
 • Deur Sash. Ze kunnen alleen van een geïsoleerde sandwichdoek met meerdere kamers zijn of in combinatie met glas.
 • Vergrendeling systeem. De meest gebruikte insteeksloten zijn:
 1. Suvaldny-mechanisme. Bij het draaien van een voldoende lange sleutel worden verschillende balken naar voren gebracht. Een van de meest betrouwbare sloten.
 2. Cilinder of "Engels". Kasteel met een larve. Het is inferieur qua beveiligingsproblemen, maar het is veel gemakkelijker om het te vervangen in geval van een defect.
 3. Elektrisch slot zelden, maar gebruikt in de huisdeur. De reden - het onvermogen om de deur te openen in afwezigheid van elektriciteit. De sleutel tot een dergelijk slot is een sleutelhanger of een kaart.
 4. Het elektromagnetische slot is betrouwbaar, gemakkelijk te gebruiken, maar is ook afhankelijk van elektriciteit: bij afwezigheid van andere sloten, wanneer de stroom is uitgeschakeld, staat de deur open.
 5. Op het moment dat de deur met een enkele sleutel wordt gesloten, geeft het multilocking-mechanisme 2 - 4 vergrendelingselementen vrij op verschillende hoogten.Het is moeilijk om te raden hoeveel van dergelijke punten en waar ze zich bevinden. Dit is een garantie voor veiligheid.
 • bevindingen, dat wil zeggen loops, handles, closers. Een kleine deurdranger helpt jonge kinderen omgaan met de deurklink en beschermt tegelijkertijd het huis tegen de kou buiten (als de kinderen de deur slecht sluiten). Scharnieren moeten een speciale deur kiezen, hun aantal is afhankelijk van het aantal vleugels en het gewicht. De handgrepen moeten comfortabel en betrouwbaar zijn (het is een schande als een goedkope handgreep de dure deurconstructie binnen een half jaar doorbreekt) en overeenkomt met de gekozen stijl. De luiken hebben bouten nodig en de hellingen hebben sandwich- of PVC-panelen nodig.
 • Afdichting voor de dichtheid van de deur. Kwaliteitszegels moeten bestand zijn tegen 500.000 deursluitingen. Ze beschermen tegen tocht, verminderen de geluidsdoorlatendheid en voorkomen het optreden van straatgeuren. Bij het sluiten mag de vleugel niet tegen het frame slaan, waardoor de kwaliteit van de deureenheid voor een lange tijd behouden blijft.
 • Drempel. Experts adviseren om het niet uit PVC te halen, een dergelijke ingangsdrempel zal de belasting niet ondersteunen. Veel beter als het staal of aluminium is.Als vocht op de drempel terechtkomt (regen, sneeuw), moeten de koppen van de schroeven worden afgedekt met een speciale staaf, anders zal water onder de drempel doordringen. De drempel is noodzakelijkerwijs geïsoleerd met een speciaal vulmiddel met een thermische onderbreking, waardoor het niet kan bevriezen.

afmeting

GOST stelt technische eisen aan de fabricage van kunststof deurblokken. Ze omvatten de begrippen "standaardhoogte en -breedte", definiëren de componenten van interne vulling, accessoires en duiden mogelijke afwijkingen van normen. Daarnaast is er een duidelijke beschrijving van kwaliteitscontroletechnologieën en -verpakkingen, de regels voor het vervoeren en opslaan van producten.

Normen voor hoogte en breedte worden bepaald door de grootte van de opening voor de deureenheid in een typische behuizing. Enkele deuren hebben een hoogte van 205 cm en een breedte van 98 cm, een hoogte van 210 cm en een breedte van 98 cm of een hoogte van 205 cm en een breedte van 88 cm. In een privé-huis of cottage zijn alle afmetingen afhankelijk van de wensen van de eigenaar en hebben ze vaak afwijkende afmetingen. Het kan worden geïnstalleerd en blokken met anderhalve maat sjerp en verschillende invoergroepen. Anderhalf deuren zijn 101-155 cm breed en 205-237 cm hoog.Ingangsblokken met twee deuren maken een breedte van 191-195 cm en een hoogte van 237-245 cm. Bredere en hoge tricuspid en vierbladige ontwerpen hebben een zeer individuele grootte.

De dikte van de deur was hierboven vermeld, het is alleen noodzakelijk om toe te voegen dat een speciaal profiel wordt gebruikt voor de vervaardiging van straatdeuren, en niet een raam of balkon. In kunststof deuren is er een duurzame kunststof contour, in metaal-kunststof - aluminium versterkende contour. De norm definieert het gebruik van een klasse A-profiel met een dikte van 70-118 mm, een buitenwanddikte van 3 mm of meer. Dit profiel is uitgerust met een groot aantal camera's, het is versterkt met duurzamer aluminium.

fabrikanten

De productie van kunststof deurconstructies wordt uitgevoerd in elke regio van Rusland. Het belangrijkste is om kwaliteitsproducten te kiezen om geen geld te verspillen. Aangezien bedrijven zich meestal specialiseren in de productie van PVC-ramen en -deuren, zijn de namen geschikt: Windows 21st Century Corporation, European Windows, Oknastreet. Ook worden leveringen van kant-en-klare kunststof entreegroepen van buitenlandse bekende fabrikanten (Duitsland, Engeland, Turkije en anderen) uitgevoerd in Rusland.Geef een kwaliteitsprofiel van de Zuid-Koreanen Lg Chem en de Belgen Reynaers.

 • Jong Oekraïens bedrijf WDS Ze zijn in de GOS-landen al bekend als een verantwoordelijke fabrikant die in staat is om hoogwaardige ramen en deuren voor ons klimaat te creëren. Hiervoor wordt dit door de koper gewaardeerd. Echter, de hoogste kwaliteit erkende Duitse producten Salamander, Kbe, Veka, Rehau. Deze wereldwijde merken hebben hun vestigingen in Rusland. Ze produceren zowel eindproducten als leveringsprofielen aan andere bedrijven. Qua kwaliteit verschillen ze praktisch niet, maar ze verschillen in prijs. Volgens kopers verliezen de onredelijk dure producten van Salamander hun klanten vanwege de prijs.

De overige drie fabrikanten zijn de onbetwiste leiders. Het is noodzakelijk om het verschil tussen hun producten van elkaar te begrijpen en de deuren te prefereren bij de aankoop. Vergeet niet dat de keuze voor een fabrikant uitsluitend op basis van zijn eigen vereisten wordt gemaakt.

 • KBE. De profielen van dit merk, geproduceerd in Rusland, behoren tot de beste. De reden is de constante realisatie van innovatie. Het bedrijf werkt aan nieuwe technologieën en stopt niet bij de ontwikkeling ervan.

profs:

 • Goede bescherming tegen externe geluiden;
 • Efficiënte warmtebesparing;
 • Het minimaliseren van de hoeveelheid schadelijke stoffen;
 • Europese kwaliteit;
 • Duurzaamheid.

nadelen:

 • Hoge kosten;
 • Gebrek aan kleurvariëteit.
 • Veka. Russische dochteronderneming van de Duitse onderneming Veka Ag. Het bedrijf heeft meer dan 10 jaar een leidende positie bekleed in de productie van producten van polyvinylchloride, maar nu maakt het geleidelijk plaats voor de leidende positie.

profs:

 • Goede bescherming tegen externe geluiden;
 • Efficiënte warmtebesparing;
 • Europese kwaliteit;
 • esthetiek;
 • Prijsverscheidenheid.

nadelen:

 • De samenstelling van PVC omvat een groot percentage loodoxide en kopers willen hun gezondheid niet in gevaar brengen;
 • Wordt niet beschouwd als het probleem van het matchen van deurblad en accessoires.
 • Rehau. Het bedrijf wint vaart in zijn ontwikkeling. De koper waardeert de producten voor de naleving van de kosten van goederen en de kwaliteit ervan.

profs:

 • Uitstekende bescherming tegen lawaai;
 • Geen loodoxide in de samenstelling van het materiaal;
 • Anti-inbrekersloten;
 • Esthetisch aantrekkelijk uiterlijk;
 • Rijke kleuren.

nadelen:

 • Zorgvuldige selectie van accessoires is vereist

Welke kleuren zijn er?

Een belangrijk criterium voor het kiezen van een deur is het uiterlijk, de kleuroplossing. Witte kleur is al lang niet meer de enige. Nu is de kleurkeuze afhankelijk van de koper.De deur kan aan beide zijden dezelfde kleur hebben of aan de buiten- en binnenkant van verschillende kleuren zijn.

Gekleurde doeken worden op drie manieren gemaakt: door verven, co-extrusie en lamineren. In elk geval zal de prijs voor dergelijk werk met ongeveer 15% stijgen, en dit is het geval als panelen van reeds bestaande kleuren worden gebruikt. Bij de individuele productietijd en de prijs zal nog hoger zijn.

 • kleur - de gemakkelijkste manier. Hier kunnen de kleuren zeer divers zijn. Ze worden aangebracht met acrylverf op een reeds klaar canvas volgens de RAL-kleurenschaal. Gezien het aantal kleuren op het RAL-palet, kan de koper elke bestelling maken. Op deze manier worden niet-standaard gekleurde deuren gemaakt.
 • Verf toevoegen in het productieproces van het paneel en dat is het geval co-extrusie. Hier is de verscheidenheid aan kleuren niet zo groot en beperkt tot bruine tinten.
 • lamineren - dit plakt een dunne duurzame film op het oppervlak van het canvas. Je kunt aan één kant of beide lamineren. Dubbel tapen maakt bovendien de deur sterker. De meest gebruikte kleuren zijn houtnerf, maar de lamineerfilm kan volledig verschillend zijn, inclusief futuristisch.

ontwerp

Er zijn verschillende manieren om de kunststof toegangsdeur te versieren:

 • Gebruik het formulier.Gewone rechthoekige toegangsstructuren zijn een bekende optie, maar een deur met een boog zal er veel interessanter uitzien in een hoog huis. In de regel is het dubbel gemaakt. Gebogen toegangsgroep is doof of met glazen inzetstukken. Drie-, vier-deurs deurblokken kunnen een concave of gebogen radiale buitenkant van gebouwen zijn, dergelijke curvilineaire composities zullen elk huis versieren. Op een rechte muur kan het deurkozijn niet alleen gebogen zijn, maar ook elk ander figuur: gecombineerd met ramen, afgeschuind enzovoort.
 • De ingangsgroep kan met kleur worden versierd. In dit geval zal de deur de aandacht vestigen op de ingang. Zelfs zonder andere lekkernijen toe te voegen, zal het de aandacht trekken. Goed idee voor een minimalistische stijl.
 • Moderne deuren maken gelamineerd. De film kan een driedimensionaal patroon zijn en niet alleen de traditionele versie van 'onder de boom'.
 • Deurbladen kunnen worden versierd met tekeningen met acrylverf. Op deze manier kunt u de deur in elke gewenste stijl indelen.
 • Sandwichpanelen kunnen worden gecombineerd met glazen inzetstukken. Grote verscheidenheid aan opties:
 1. Dubbele beglazing;
 2. Eenlagig, gepantserd getint glas;
 3. Glasraam;
 4. Glas met fotodruk;
 5. Glas met reflecterende spiegelfilm.
 • Het glazen inzetstuk of het hele canvas kan worden gedecoreerd met opengewerkte smeedstukken. Het ziet er buitengewoon mooi uit en verhoogt de betrouwbaarheid van de deur.
 • Van binnenuit kunnen speciale kunststof of metalen banden met dubbelzijdig plakband op de glaseenheid worden geplakt. Zo creëer je de illusie van het verdelen van het glas in kleine compartimenten. Meestal dus uit de ramen in de stijl van de Provence. In combinatie met een licht canvas en een eenvoudige handgreep, zal een soortgelijke deur u uitnodigen voor een eenvoudig Europees dorpshuis.

Hoe best buitenproducten te kiezen?

Rekening houdend met het feit dat de deurblokkering door professionals moet worden geïnstalleerd, is het noodzakelijk om uw financiële mogelijkheden en andere criteria duidelijk te definiëren bij het kopen van een kunststof deurblok.

Uit al het bovenstaande is gebleken dat dergelijke criteria moeten zijn:

 • Garantieverplichtingen van de fabrikant en verkoper;
 • De kwaliteit van het frame, linnengoed, accessoires;
 • Milieuveiligheid;
 • Ruis immuniteit;
 • Warmtebesparing.
 • Naleving van het afgewerkte ontwerp en de deuropening (het is veiliger om de meter te bellen voordat u koopt);
 • Complete set (let op of de benodigde hardware in de set met onderdelen zit);
 • De betrouwbaarheid van het slot;
 • Dressing (kleur, glas, patroon);
 • Kleurafstemmingsmaterialen en -linnen;
 • Stijl "geraakt" in de buitenkant of het interieur van het huis.

Hoogwaardige deurblokken van buitenlandse fabrikanten zijn uiteraard duurder dan binnenlandse modellen, maar u moet niet besparen op veiligheid en gezondheid.

Mooie ideeën

 • Elke niet-standaard deur trekt de aandacht en het verschil kan heel verschillend zijn. Een deur met halfronde glazen inserts is bijvoorbeeld zo ongebruikelijk dat het fascineert en als nodigt je uit om in een sprookje te duiken met een van zijn eigen uitzichten.
 • Net als het hele huis wordt de toegangsstructuur vaak alleen beperkt door de verbeelding. Met behulp van een ongebruikelijke deurconfiguratie is het mogelijk om niet alleen aandacht te vestigen op het huis, maar ook op het huis als geheel.
 • Verbluffend mooie ontvangst van fotoprint op glazen inzetstukken van kunststof deuren. Ruimte, licht, vlucht. Zo'n deur smeekt om het aan te raken en zich bij het mooie te voegen.
 • Het gebruik van horizontale versterkte lipjes in sandwichpanelen en kleine glazen inzetstukken is precies wat bij de moderne stijl past. Een helder kleurenaccent trekt de aandacht met ongewone aandacht.
 • Voordeur met een spiegel - een nieuwe trend in het ontwerp van gangen. Het is prachtig. Dit technisch complexe ontwerp wordt gebruikt om de ruimte visueel te vergroten. Indien nodig zal de spiegel moeilijk te vervangen zijn.
 • Spiegeldeurconstructie is een combinatie van kunststof en glas bedekt met een reflecterende spiegelfilm. Van binnenuit kun je zien wat er achter de deur gebeurt. Vanaf de straat is het privé-leven van de bewoners van het huis niet zichtbaar, terwijl het privé blijft.
 • Vrij ongebruikelijke versies van spiegeldeuren worden gemaakt met behulp van de tinttechniek. Het spuiten van verschillende reflecterende lagen wordt gevormd in fascinerende tekeningen.

Hoe u kunststof deuren voor binnenkomst kunt kiezen, kunt u leren van de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer