Deuren naar de bijkeuken: standaard en niet-standaard opties

 Deuren naar de bijkeuken: standaard en niet-standaard opties

Een opslagruimte is een plaats waar u kledingstukken, eten, professionele apparatuur en andere nuttige dingen kunt opslaan die de eigenaars van tijd tot tijd nodig hebben. Deze kamer moet goed zijn ingericht, zodat dit belangrijke deel van het appartement of huis een harmonieuze voortzetting van het algemene interieur wordt. Om dit te doen, moet u het interieur van de kamer en de meest serieuze benadering van de selectie van een geschikte deur naar de kast goed uitrusten. Er zijn standaard en niet-standaard opties voor deurontwerpen: het is de moeite waard ze in meer detail te bekijken.

rol

De deur naar de voorraadkast of het verbergen van de entresol speelt twee belangrijke rollen: de veilige indeling van de kamer in gesloten ruimtes en de introductie van een extra decoratief element in het ontwerp van de kamer.

Bij het maken van een dergelijke kamer is het noodzakelijk om de stijl van het appartement te overwegen. Een harmonieus ontwerp veronderstelt dat aan alle componenten wordt voldaan, dit geldt ook voor deuren.

We kunnen de volgende populairste ontwerpopties onderscheiden:

 • Klassieke stijl houdt in het gebruik van deurblad gemaakt van hout. Houtimitatie is mogelijk.
 • Moderne stijl omvat het gebruik van plastic, glas, metalen producten of hun combinaties. U kunt kleine rasters of boorgaten in de bodem van het canvas plaatsen. Dit zal vocht, schimmel en ventilatie helpen voorkomen.
 • In etnische stijl zijn oude houten oppervlakken, metaal, natuursteenbekleding, smeden, leer of de imitatie ervan welkom.

ontwerp

Momenteel op de markt is er een breed scala aan deuren voor opslagruimtes.

Hun ontwerpen zijn heel divers:

 • Schuifdeuren of compartimenten zijn een geschikte optie voor een klein appartement.Het canvas beweegt met de hulp van rollen - langs de sporen. Er zijn stoppers aan hun randen. Het belangrijkste voordeel van dergelijke constructies is de afwezigheid van rommel met deurbladen.
 • Verticaal, horizontaal, rol, beschermende jaloezieën zijn lamellen - dunne lamellen, platen van verschillende afmetingen. Het gemak van jaloezieën zorgt voor een normale luchtcirculatie. Ze beschermen de kamer tegen blootstelling aan fel zonlicht.
 • Draaideuren - de meest voorkomende optie. Dit ontwerp bestaat uit een vast deurkozijn en een beweegbaar deurblad. U kunt twee doeken installeren om dubbele deuren te krijgen. Plooien kunnen zowel in één richting als in beide richtingen worden geopend. De voordelen van deze doeken zijn een toename in ruimte en de mogelijkheid van een snelle luchten van de kamer.
 • Vouwdeuren of "mondharmonica" - een zeer praktische optie. Dit zijn panelen die door lussen met elkaar zijn verbonden. Deze deuren hebben verschillende voordelen: ruimte besparen, de mogelijkheid om ze te gebruiken in openingen van elke grootte, met behoud van de integriteit van de vloerbedekking, een groot aantal kleuren.
 • Schuifdeuren met een schuifmechanisme bewegen in hetzelfde vlak als de muur. Het voordeel van dergelijke structuren ligt voor de hand: het bespaart ruimte.
 • Rolgordijnen zijn een vrijhangend canvas, dat op de schacht in het bovenste gedeelte wordt bevestigd. Het ketting- of veermechanisme zorgt voor het vouwen van een doek. Onder de voordelen die deze systemen hebben, kunnen we de belangrijkste voordelen benadrukken: de afwezigheid van stof, gebruiksgemak, behoud van aantrekkelijkheid gedurende de hele gebruiksperiode.
 • Buitengewone deuren. Als de opslag van kostbaarheden in de opslagruimte gepland is, dan is het noodzakelijk om een ​​vuurvaste en branddeur te installeren, waarvan een belangrijk voordeel weerstand tegen hoge temperaturen zal zijn.
 • Verborgen deur. Een dergelijke oplossing kan worden gerealiseerd door de deur onder de gevel van een keukenkast, een muur, een muur, een rek, een spiegel of een afbeelding te maskeren. De gemakkelijkste en goedkoopste manier om te verbergen - de deur plakken met hetzelfde behang als op de muren.

Niet-standaard opties

Bij het inrichten van een pantry, een plank of een volledige ruimte, zal de installatie van niet-standaard systemen een perfecte belichaming zijn van creatieve ideeën.Schuifdeuren zijn geschikt voor opslagruimten in de keuken, waarvan het ontwerp sommige planken zal verbergen, maar de meeste ervan in de toegangszone achterlaten. Een bijkomend voordeel van deze oplossing is ruimtebesparing.

Met een speciale hoek voor de pantry, kunt u de gebruikelijke scharnierende deuren installeren, geschikt voor traditioneel, Scandinavisch interieur. Velen geven de voorkeur aan houten deuren met glazen inzetstukken waarmee u de ruimte kunt inspecteren zonder onnodige handelingen uit te voeren.

Een andere ongebruikelijke optie is de installatie van glazen deuren die visueel de ruimte vergroten. Ze zijn gemaakt van triplex, een duurzaam glas dat bestaat uit drie lagen (2 glas en film). Dergelijke producten kunnen een glanzende of matte tint hebben.

Hoe te versieren?

Na verloop van tijd verschijnen er verschillende defecten op de deuren die het eens zo esthetische uiterlijk van de doeken kunnen bederven. Om onvoorziene uitgaven en dringende vervanging te voorkomen, kunt u de deur versieren, de gebreken verbergen en ze toevoegen.

Er zijn veel manieren om te versieren:

 • Wallpaper. U kunt de deur plakken met papier, vinyl, textiel of vloeibaar behang.
 • Krijtbord. Een zeer interessante manier om bij te werken is om een ​​whiteboard te installeren waarop je berichten kunt achterlaten voor familieleden.
 • De spiegel. Zo'n product vergroot visueel de ruimte van het appartement, het kan het zelfs lichter maken. Het wordt aanbevolen om acrylpanelen te gebruiken met amalgaam, dat een uitstekende reflectiviteit heeft.
 • Boekweit. Dit materiaal vereist geen grote materiaalkosten, maar dit decor is van korte duur. Om een ​​deur te krijgen die is versierd met boekweitdop, moet de oude verflaag worden verwijderd, alle onregelmatigheden worden verwijderd, het canvas donkerbruin worden geschilderd, de gedroogde deur met PVA-lijm worden ingesmeerd, het omhulsel worden gelegd en het oppervlak met vernis worden bedekt.
 • Kleuring. Je kunt de oude deur upgraden door hem in een andere kleur te schilderen. Voordat je gaat verven, moet je onregelmatigheden verwijderen en na het aanbrengen van de verf moet je het canvas met lak bedekken.
 • Tekeningen en stickers. U kunt uw verbeelding de vrije loop laten en uw ideeën waarmaken door borstels met verven op te pakken. Om een ​​unieke compositie te maken, kunt u ook stencils, vinylstickers gebruiken.
 • Leer. U zult klinknagels nodig hebben om de huid te helpen de deur stevig dicht te wikkelen en voet aan de grond te krijgen.U kunt een draad of patroon toevoegen.
 • Gebrandschilderde ramen. Je kunt de voltooide versie kopen met een foto. Je zult in staat zijn om de deur zelf te versieren met behulp van acrylverf en een speciale contour die de illusie creëert van een metalen frame.

Welke is beter te plaatsen?

Om de opslagruimte goed te kunnen rangschikken, moet u rekening houden met de oppervlakte van het appartement. In de "Chroesjtsjov", die niet verschillen in ruimtelijkheid, is het noodzakelijk dergelijke deuren te installeren, waarvan het ontwerp ruimte zou kunnen besparen.

In smalle en kleine openingen moeten klapdeuren worden geïnstalleerd, maar deze mogen alleen in de provisiekamer worden geopend. Het doek zal dus niet interfereren met het vrije verkeer van mensen rond het appartement. U kunt ook op glijdende ontwerpen of coupe blijven, zodat u ruimte kunt besparen.

Een originele, niet-standaardoptie voor een klein appartement is de installatie van spiegeldeuren die de ruimte visueel vergroten.

Wat te vervangen?

Als de opslagruimte zich naast een andere ruimte bevindt, zou de installatie van standaardstructuren geen zeer geschikte optie zijn. Zo'n constructie zal de muur bederven, de elementen zullen elkaar gaan raken, wat hen in de loop van de tijd negatief zal beïnvloeden.Om dergelijke problemen te voorkomen, is het noodzakelijk om een ​​alternatief te vinden.

Het gebruik van draperie in plaats van de deur - een populaire optie. De gordijnen van dichte stof verschillen in gemak en veiligheid, zeer goed zijn geschikt voor de berging.

De voordelen van deze optie:

 • het interieur uniek maken;
 • snelheid, gemak en netheid in het proces van creatie;
 • gemak van vervanging (vereist minimale kosten en minimale inspanning).

Een goede optie is rolluiken.

Ze hebben verschillende voordelen:

 • eenvoudige installatie (zonder ondersteunend materiaal);
 • de mogelijkheid om een ​​optie te kiezen voor de interieurstijl;
 • weerstand tegen corrosie, geluid en kou.

De keuze is altijd de eigenaar van de woning. Het is heel natuurlijk dat hij als geen ander weet welke optie in zijn huis er het beste uit zal zien.

Mooie voorbeelden in het interieur

Wanneer u het pand in een appartement of huis decoreert, probeert de eigenaar de uniekheid van het interieur te benadrukken. Dit geldt ook voor de voorraadkast. Het hangt allemaal af van de doelen: om de kamer te verbergen voor nieuwsgierige blikken, om er een accent van te maken. Hierop focussen, moet je een belangrijk element oppikken - de deur.

Er zijn veel mooie voorbeelden in het interieur, waaronder de volgende opties:

 • Deuren, vermomd als behang of verf, zien er erg interessant uit. Liefhebbers van minimalisme, deze oplossing zal een beroep op, zoals in het ontwerp zijn er geen franjes en externe details.
 • Spiegeldeur is geschikt in de badkamer en in de gang. Extra ruimte, een gevoel van oneindigheid - het gewenste resultaat, dat iedereen zal bekoren: de eigenaar van een klein appartement en de eigenaar van een luxe huis
 • De sneeuwwitte deur is een zeer goede optie, geschikt voor klassieke en moderne stijlen. Dit canvas ziet er zeer elegant en verfijnd uit.
 • Een deur met een inzet van glas is een goede oplossing, omdat deze licht in de kamer zal laten. Dit ontwerp brengt volledigheid in het algemene interieur van de kamer, verfrist het, maar trekt niet veel aandacht.
 • Modieuze en ongebruikelijke manier om een ​​voorraadkast te ontwerpen, is de installatie van een glazen deur. Het creëert de indruk van lichtheid, luchtigheid.

Masterclass over het installeren van een compartimentdeur in de pantry, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer