Hoe houten deuren te installeren?

 Hoe houten deuren te installeren?

Over hoe goed gevestigde houten structuren, hangt af van het comfort van het leven en optimale omstandigheden voor werk. Hoe houten deuren te installeren? Specialistisch advies zal helpen om het proces op een hoog professioneel niveau te organiseren.

Speciale functies

Veiligheid en comfort in het huis, het optimale formaat van de werkomgeving kan worden gecreëerd door houten constructies. Als de deuren organisch passen in het totale interieurontwerp, stilstaand en open, geeft dit het hoge rendement van de deurinstallatie aan. U kunt de deuren zelf installeren als u over bepaalde kennis en vaardigheden beschikt.Tegelijkertijd zal het werk aan de opstelling van de doos enige inspanning en tijd vergen.

Omdat professionele installatie vrij duur is, installeren veel vakmensen zowel de doos als het canvas met hun eigen handen:

 • Met behulp van een constructielood wordt de verticale limiet in het blok aangegeven, de getrokken lijn wordt getekend waar de installatie van de interieurinstallatie is gepland.
 • De verticale lijnen van de opening en het bovenste niveau zijn verbonden, waardoor een geometrische vorm kan worden verkregen.
 • Zo'n rechthoek zal helpen bij de installatie van de deur.

Gebruik bij de vervaardiging van houten deuren houtsoorten zoals grenen, as, die onberispelijke esthetische en technische kenmerken hebben. Producten gemaakt van eiken, grenen, berken of beukenhout zijn duurder en daarom minder populair in de markt. Deuren van mahonie worden gebruikt om een ​​exclusief ontwerp te creëren, omdat een dergelijk materiaal niet alleen wordt onderscheiden door extra sterkte, uitstekende geluidsisolerende eigenschappen, externe elegantie, maar ook hoge kosten.

 • Constructies van MDF - een uitstekende analoog van dure materialen.Ze kunnen worden versierd met behulp van tekeningen, wat perfect is voor het creëren van een unieke stijl in het ontwerp van het pand. Houtcoatings zijn vooral populair, met hun hulp kun je een klassiek ontwerp maken. Voor dit doel wordt fineer of laminaat gebruikt.
 • Eco-pallets zijn veel gevraagd, met een vlekkeloze uitstraling en hoge duurzaamheid. Polymeerhars en houtvezels worden gebruikt voor de productie van dit materiaal. Hoge sterkte en lage prijs - de onderscheidende eigenschappen van het materiaal.
 • of laminaat Het is een technisch materiaal geïmpregneerd met harsen, gekenmerkt door hoge vochtbestendigheid en duurzaamheid. Deze modellen zijn uitstekende navolgers van natuurlijke houtproducten. Helder gelakte of matte deuren vormen een uitstekende aanvulling op het ontwerp, dat altijd in de trend is.

Deskundigen bevelen aan om op competente wijze de keuze van houten constructies te benaderen, rekening houdend met de fabriek, de kwaliteit van materialen, de aard van het uitwendige ontwerp en prijscategorieën.

Structureel worden houten deuren gerepresenteerd door ingelijst en afgeschermde modellen:

 • Paneelopties gemaakt van gelamineerd frame: decoratieve inserts - een geweldige optie voor het regelen van kamers in een klassieke stijl. Prachtige armaturen, dure handvatten en sloten zullen helpen om de producten een speciale verfijning te geven.
 • Shield-structuren bestaat uit een frame bekleed met platen: interne vulling kan worden opgevuld met geluidsisolerende middelen (meestal wordt karton gebruikt).

Decoratieve onderdelen zijn gemaakt van materialen die zijn gebruikt voor de opstelling van het frame. U kunt convexe of depressieve opties kiezen die zijn versierd met friezen. Ervaren experts helpen bij het vaststellen van modellen met beglazing, gesneden of glad.

Het gebruik van een rechthoekige of ovale vorm is een geweldige optie voor het regelen van een woonkamer of een kinderkamer, een slaapkamer of een studeerkamer. De versie met een spiegel laat toe de functionele eigenschappen van het product te vergroten. Entree en interieurontwerpen kunnen worden samengesteld uit een aantal doeken. Het is belangrijk om te voldoen aan technische en esthetische parameters en een hoge bescherming te bieden.

Deurblad voor binneninstallatie moet voldoen aan de parameters van een dikte van 30-45 mm.Met behulp van matte, glanzende modellen en opties met decoratieve inzetstukken kunt u het interieur van elk type uitrusten. De dikte van het canvas is cruciaal: massieve deuren (met parameters binnen 40 mm) voeren perfect de functies uit van warmte- en geluidsisolatoren.

Producten aanschaffen bij een vertrouwde fabrikant is de sleutel tot het aanschaffen van een gecertificeerd kwaliteitsproduct dat alle verwerkingsstappen heeft doorlopen. Deze coating barst niet, is niet gecorrodeerd door insecten en vervult perfect de functies van brandwerendheid. De kwaliteit van het canvas kan visueel worden bepaald door de aanwezigheid of afwezigheid van onregelmatigheden en scheuren.

Een glad, glad oppervlak is een echte decoratie van de deurconstructie, die is voorgepolijst en gelakt.

Installatie in het blokhuis

De houten deur is vrij eenvoudig te installeren, omdat deze een klein gewicht en afmetingen heeft. Voordat u met de installatie begint, moet u letten op de beschikbaarheid van de benodigde gereedschappen en materialen. Het installeren van deuren in een nieuw huis vereist bepaalde vaardigheden. U kunt deurblokken installeren onder toezicht van ervaren professionals.

In de beginfase van het werk is het noodzakelijk de wandoppervlakken waterpas te zetten.Dit geldt met name als het gaat om de bouw van het blokhut. Schuimblokken kunnen extra afwerking vereisen. Dan moet u de structuur monteren, het openingsgebied uitbreiden (als het technisch is voorzien). In de regel ontstaan ​​er problemen bij de uitbreiding van deuropeningen bij het afwerken van unieke projecten. Installatie van een houten deur houdt in:

 • De keuze van het deurblad, gekocht met accessoires.
 • Gebruik van gereedschappen (zagen, nodig bij het monteren van de constructie, en een schroevendraaier voor het bevestigen van de doos en het deurblok).
 • Het gebruik van hoogwaardige fittingen die de kit aanvullen.

Tegelijkertijd is het noodzakelijk om het schema voor een vakkundige montage en installatie van de deurkast te corrigeren, vooral als er stenen scheidingswanden in het huis zijn. Het gebruik van schuim elimineert de holtes tussen het muuroppervlak en de structuur. Experts raden aan een beitel of een handmatige freesmachine te gebruiken bij het aanbrengen van de groeven. Deze gereedschappen zijn handig bij het monteren van onderdelen. Deze fondsen zijn nodig bij de opstelling van het sluitmechanisme. Glazen deuren vereisen een speciale aanpak.omdat het gaat om fragiele doeken.

Basis installatieregels

Installatieregels schrijven het werk voor volgens de staatsnormen. Tegelijkertijd is het vrij moeilijk om zelf een houten kist te plaatsen, ondanks de overvloed aan informatieve artikelen die op internet zijn geplaatst. Het is noodzakelijk om alle stadia van het werk correct uit te voeren, inclusief de voorbereiding van schattingen. Het resultaat hiervan is de fabricage van een referentiestructuur die voldoet aan de technische voorschriften en ontwerpvereisten.

De installatie van de tweede deur vereist een professionele aanpak, waarbij werkzaamheden aan de begin- en hoofdfasen van het werk worden uitgevoerd.

Bij de installatie moet u stap voor stap alle noodzakelijke acties uitvoeren:

 1. Plaats de deurunit, markeer met een potlood of markeringspunt bevestigingspunten. Voer de procedure van het boren uit (met behulp van een pons), terwijl u de technische parameters respecteert, rekening houdend met ankerparameters.
 2. Ankers worden geplaatst in uitsparingen, het deurkozijn rust uit in overeenstemming met de bevestigingszones.
 3. Het ontwerp wordt ingesteld met behulp van ankerbouten in overeenstemming met de parameters van de deuropening.De volgende fase is de constructie van de constructie op scharnieren.
 4. De controle van het werk van mechanismen en accessoires wordt uitgevoerd.
 5. Installatie van platbands en aanpassing onder de deuropening.

Platbands laten toe zichtbare gebreken te maskeren, dus is het noodzakelijk om de nauwkeurigheid van het werk te observeren. Esthetische en technische parameters van de constructie zijn afhankelijk van het formaat van bevestigingselementen.

Hoe te versterken?

De openingen tussen het blok en het wandoppervlak kunnen leiden tot beschadiging of vervorming van de constructie, dus ze moeten zorgvuldig worden afgedicht. Schade aan het kasteel vereist bepaalde remediërende maatregelen: ze houden anti-inbraakgebeurtenissen. Metalen hoeken aan de randen van de doos geven het een speciale sterkte en stabiliteit.

Als de deur wordt uitgeschakeld, valt er een speciale lading op de deuren: het is genoeg om de scharnieren opnieuw vast te draaien en de groef op de doos te plaatsen. Deze activiteiten zijn nodig voor de volledige fixatie van de gesloten deur.

Hoe te hangen?

Eerst moet u een deurblad kiezen dat voldoet aan de wettelijke vereisten en esthetische parameters. Daarna is het noodzakelijk om metingen uit te voeren met behulp van een meetlint of een liniaal, markering met een potlood of een marker.Het is noodzakelijk een doek in een doos te plaatsen met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften. Het is noodzakelijk om voorzichtig een houten deur in te brengen, omdat deze de muuroppervlakken kan beschadigen. Scharnierinzetstukken worden gemaakt door ervaren specialisten: betrouwbaarheid en structurele sterkte zijn afhankelijk van de kwaliteit van het werk.

De houder moet van hoge kwaliteit zijn, gekenmerkt door hoge technische kenmerken (corrosieweerstand, duurzaamheid). Bevestigingsmiddelen worden geselecteerd in overeenstemming met de technische en esthetische vereisten van bedrijven die gecertificeerde producten aanbieden.

Succesvolle voorbeelden en opties

Op de website van bedrijven die installaties voor binnendeurinstallaties aanbieden, worden voorbeelden van hun beste modellen gepresenteerd. U kunt kiezen voor houten of glazen versies met een speciale stilistische oriëntatie. Meer economische en praktische opties van MDF zullen het comfort van het leven bieden en het budget redden. Een belangrijk punt is de keuze van de ontwerpschaduw: deze moet organisch in het interieur passen en geen stilistisch ongemak veroorzaken.

Monochromatische lichtgekleurde deurbladen zijn een uitstekende universele optie voor het decoreren van een woonkamer,slaapkamers of kinderkamer.

Ontwerpers raden aan contrasterende opties te gebruiken om de nadruk te leggen op het ontwerp. Door middel van effectieve deuren is het mogelijk om de stijloriëntatie van de ruimte of het ruimtelijke perspectief te benadrukken. Hout is een uitstekend materiaal voor decoratie dat geen extra decoratie vereist. Deskundigen bedekken het doek vooraf met speciale verbindingen die de natuurlijke schaduw versterken en de natuurlijke schoonheid van de boom benadrukken.

Het gebruik van vernissen kan de kwaliteit van de sterkte en duurzaamheid van het materiaal verbeteren.

Dergelijke structuren zullen tientallen jaren meegaan met een goede werking. Succesvolle ontwerpen getuigen van een hoge mate van professionaliteit. Installatie van structuren aanbevolen onder toezicht van meesters met uitgebreide ervaring op dit gebied.

Zie de volgende video voor informatie over het monteren en installeren van de binnendeur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer