Wat is een jaloeziedeur en waar is het voor?

Deuren - een van de meest gewilde attributen van het interieur, dat bijna overal wordt gebruikt. Ze kunnen zowel een decoratieve als een beschermende functie vervullen en beschermen tegen ongewenste penetratie. De moderne markt bestaat uit veel modificaties van dergelijke structuren, die qua prijs en uiterlijk verschillen.

Speciale functies

Tambour-deuren zijn een soort klassieke deuren die bedoeld zijn om een ​​woongebouw of meerdere appartementen in een sectie verder te beschermen. Ze zijn op verschillende plaatsen geïnstalleerd:

 • Op de site van een flatgebouwwaar meerdere appartementen een soort keten vormen. Technisch gezien is het een klein gedeelte van de woonkamer, dat is afgeschermd van de rest van de deuren.
 • Op straat. Tambour-deuren zijn een uitstekende optie als toegangsdeuren rechtstreeks voor een flatgebouw. Tegenwoordig worden ze op bijna elke ingang geïnstalleerd, om de penetratie in de kamer te bemoeilijken en de thermische isolatie van het gebouw te vergroten.

Deuren in de vestibule zijn van hoge sterkte en inbraak.

Zo'n constructie bestaat uit verschillende basiselementen:

 • Box. Ze zijn gemaakt van dik metaal, zodat de constructie bestand is tegen een aanzienlijke belasting.
 • Metalen hoeken. Deze elementen worden gebruikt om de structuur verder te versterken.
 • Loop. Fabrikanten bieden verschillende soorten van dergelijke elementen. Ze kunnen extern en intern zijn.
 • Deurblad. Het belangrijkste element, dat meestal gemaakt is van dikke metaalplaten. In de structuur kan isolatie aanwezig zijn, die bovendien als geluidsisolator fungeert.
 • Accessoires. Het gebruikt alleen producten van goede kwaliteit die thuis een hoog niveau van beveiliging bieden.

making

Deuren van dit type zijn erg populairdaarom bouwen veel vakmensen dergelijke systemen met hun eigen handen. Het algoritme voor de vervaardiging van dergelijke deurconstructies bestaat uit verschillende opeenvolgende fasen:

 • Metingen. Om toegangsdeuren van hoge kwaliteit te krijgen, moet u eerst weten hoe groot de opening is. Op basis van de verkregen gegevens worden de parameters van het deurblad en het vak berekend en vervolgens wordt er een tekening gemaakt met alle dimensies.
 • Productie frame. Vorm het uit stalen hoeken van een bepaalde grootte. Het is belangrijk dat ze duurzaam en van hoge kwaliteit zijn. In dit geval is het frame van het deurblad aangepast aan de afmetingen van het deurkozijn. Het laatste element is ook gemaakt van stalen hoeken. In elke fase worden alle dimensies van de lege cellen constant gecontroleerd om hun inconsistenties te elimineren.
 • Mantel. Wanneer het frame gereed is, worden stalen platen aan het deurblad bevestigd. Het zijn externe beschermende elementen. Indien nodig kan een verwarming in de deur worden geplaatst, die met speciale lijmen wordt bevestigd. De buitenste platen zijn aan de hoeken gelast om een ​​sterke verbinding te creëren. Als de afmetingen niet overeenkomen, wordt het ontwerp uitgelijnd met de slijpmachine.
 • Bevestiging van de lus. Wanneer het web en het frame klaar zijn, worden steunlussen eraan vastgelast. Tegelijkertijd worden ook zorgvuldige metingen uitgevoerd om de compliantie van beide systemen te verkrijgen. De eenvoudigste optie is om de lussen aan de buitenkant te plaatsen. Het krijgen van de interne systemen is veel moeilijker zonder bepaalde vaardigheden en apparatuur.
 • Installatie fittingen. Dit proces is definitief, omdat het een vergrendeling in de zijbalk impliceert. Houd er rekening mee dat als er meerdere soortgelijke mechanismen worden gebruikt, sommige worden gemonteerd in de assemblagefase. Dit geldt voor complexere systemen die het risico op hacking verminderen.

types

Tambour-deuren zijn een verscheidenheid aan klassieke deurontwerpen.

Hun onderscheidende kenmerk is alleen de installatieplaats en de hoge oppervlaktesterkte.

Daarom kunnen ze worden geclassificeerd op basis van verschillende kenmerken.

Afhankelijk van de ontwerpkenmerken van de vleugel, kunt u hier slechts twee soorten producten selecteren:

 • Lattice. Doeken van dit type hebben kleine gaten die bedoeld zijn voor ventilatie van de kamer.Ze worden vaak alleen in warme gebieden aangetroffen, waar het niet nodig is om de kamer in de winter te beschermen tegen de kou.
 • Doof. De deur van een dergelijke deur is solide en volledig gesloten. Naast bescherming tegen inbraak kunt u ook warmte binnen in huis besparen en het energieverbruik voor de verwarming verminderen.

Ongeacht de klasse wordt dit type deur vaak aangevuld met een video-intercom en een elektromechanisch slot.

Bij de vervaardiging van kettingconstructies worden ze extern met verschillende voeringen gedecoreerd. Tegenwoordig worden veel materialen voor dergelijke doeleinden gebruikt: van MDF tot echt leer. Economy class-producten worden afgesneden met vellen houtvezelplaat, wat hun kosten aanzienlijk kan verlagen.

materialen

Het belangrijkste kenmerk van de roldeur is de duurzaamheid en sterkte. Daarom gebruiken ze bij de vervaardiging van klassieke en traliestructuren in het platform alleen hoogwaardige materialen:

 • Metal. Vaak is deze stof essentieel bij de productie van kettingdeuren. Metalen constructies zijn perfect bestand tegen mechanische schade en aanzienlijke temperatuurverschillen. Fabrikanten gebruiken koudgewalste staalplaten als basis.De dikte van één laag is minimaal 2 mm, wat een grote veiligheidsmarge biedt.
 • Boom. Houten deuren kunnen worden gebruikt voor installatie in de vestibule. Maar dergelijke systemen zijn alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Als ze op straat worden gemonteerd, vallen ze snel in onder invloed van vocht. Tegelijkertijd is de sterkte van hout veel lager dan die van metaal. Om dit kenmerk te vergroten, vaardigden fabrikanten ijzeren platen op het frame, evenals aluminium inzetstukken.

Theoretisch kunnen kunststofstructuren in de vestibule worden geïnstalleerd. Maar ze zijn zeldzaam, omdat ze niet passen in het decoratieve ontwerp van het pand. Veel metalen modellen zijn niet altijd doof. Sommigen van hen kunnen worden aangevuld met glas, dat fungeert als decor. De vorm en grootte van dergelijke wisselplaten is alleen afhankelijk van de ontwerper en fabrikant van de deuren. Duurdere modellen zijn ook versierd met verschillende materialen en methoden:

 • Poedercoaten. Het maakt gebruik van speciale verven die het metaal beschermen tegen snelle corrosie en een uniek oppervlakontwerp geven.
 • Nitroemalen.
 • Laminaat en MDF-panelen. Technisch houden ze zich aan het oppervlak van het deurblad. Hiermee kunt u de structuur van bijna elk materiaal simuleren. Fabrikanten produceren vaak producten met een houtachtige textuur, die perfect wordt gecombineerd met verschillende soorten interieurs.
 • Vinyl kunstleder. Dit ontwerp is alleen aanwezig op de deuren die in gebouwen zijn geïnstalleerd. Dit maakt het niet alleen mogelijk om ze te versieren, maar ook om de status van bewoners van een bepaald blok of sectie te benadrukken.

ontwerp

Deurplaten van het kettingtype worden voortdurend verbeterd, wat leidt tot het verschijnen van vele wijzigingen. Afhankelijk van de ontwerpfuncties zijn er verschillende soorten van dergelijke producten:

 1. Enkele deuren. Fabrikanten produceren dergelijke modificaties zelden, omdat ze alleen geschikt zijn voor smalle vestibules met een bladbreedte van maximaal 90 cm.
 2. Dubbel model - de perfecte oplossing voor een klassieke tamboerijn. Deuren van dit type kunnen worden uitgerust met deuren van verschillende afmetingen. Tegenwoordig worden steeds vaker constructies gebruikt, waarbij één canvas een standaardmaat heeft en de tweede helft van zijn breedte.
 3. Deuren met spiegel. Dit element wordt bovenaan de openingsflap geplaatst. Heel vaak wordt het gebruikt als een partitie. In dit geval kan de spiegel aanwezig zijn in zowel enkele als dubbele modificaties.

afmeting

De afmetingen van het deurblad is een van de componenten waaraan aandacht wordt besteed bij het kopen ervan.

Tambourdeuren zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende varianten, maar vaak heeft het deurblad standaardmaten:

 • De hoogte van het canvas varieert in een relatief klein bereik van 2035-2385 mm. Deze waarden zijn gestandaardiseerd en beschreven in speciale bouwcodes.
 • Breedte. Klassieke versies met één deur zijn uitgerust met rolluiken met een afmeting van 900 mm. Voor dubbelbladige doeken kan de breedte 2000 mm bedragen. De stap van het verhogen hangt af van de specifieke fabrikant. Hiermee kunt u een ontwerp kiezen voor specifieke afmetingen van de opening.
 • De dikte van dergelijke deuren varieert relatief weinig. Deze parameter in standaardconstructies bereikt slechts 7 cm. Als dikkere staalplaten worden gebruikt, kan deze waarde toenemen tot 8-10 cm.

Houd er rekening mee dat de productietechnologie van dergelijke producten u in staat stelt hun afmetingen in zeer grote bereiken te wijzigen.Maar als u een deur van een niet-standaard formaat nodig hebt, dan wordt deze alleen op bestelling voltooid.

Hoe te kiezen?

De aanschaf van een jaloeziedeur naar de overloop is een cruciale taak, waarbij de selectie van kwaliteitsproducten plaatsvindt. Als u dergelijke bewerkingen uitvoert, moet u op verschillende parameters letten:

 • Naleving van de afmetingen van het ontwerp van de opening en van de deur. Het is belangrijk dat het product in de deuropening past. Als deze correspondentie niet wordt nageleefd, is het nodig om de opening te vergroten of te vergroten.
 • Technische specificaties. Deze omvatten de sterkte van het deurblad, de dikte van de staalplaat en de parameters van de hardware. Besteed aandacht aan de kwaliteit van de sloten, aangezien ze een van de belangrijkste beveiligingsfactoren zijn. Als het belangrijk is de kwaliteit van bescherming, dan zou u producten moeten opnemen die met staven uitgerust zijn. Dergelijke structuren zijn geschikt voor een appartementsgebouw of direct voor een appartement.
 • Functies loops. Dit deel van het mechanisme heeft ook invloed op de breekweerstand. De beste oplossing zou zijn verborgen loops, maar ze zullen iets meer kosten.
 • Design. Er zijn geen universele aanbevelingen hier, omdat de moderne markt vele varianten van deurbladen presenteert (met spiegel, raam of bovenzijde en zijpanelen).
 • Producent. U kunt de kwaliteit van producten alleen beoordelen aan de hand van feedback van klanten. Bestudeer ze daarom voordat je dergelijke producten koopt. In sommige gevallen is de trui van het type ketting de tweede omdat deze beschermend is. Experts raden aan om alleen de voorkeur te geven aan bekende fabrikanten van interdeuren, die lange tijd op de markt werken.

Hoe te zetten?

Tambourdeuren worden vaak gebruikt in appartementsgebouwen waar veel mensen wonen.

Om vergelijkbare riemen vast te stellen, moet men verschillende opeenvolgende bewerkingen uitvoeren:

 • Allereerst moet je toestemming vragen aan alle bewoners van het huis voor deze operatie. Dit komt door het feit dat de vestibule gemeenschappelijk is voor alle mensen in deze structuur.
 • Tambourdeuren mogen de snelle evacuatie van mensen tijdens een brand niet belemmeren. Daarom moeten ze voldoen aan alle reglementaire documenten en het project. Als u de vorm van de deuropening wilt wijzigen of partities wilt installeren, moeten deze acties worden opgenomen in de bouwdocumentatie van uw huis.
 • De installatie van het deurblad moet ook worden gecoördineerd met de relevante overheidsinstanties enbeheermaatschappijen.

Het installatiealgoritme van de kettingdeur bestaat uit de volgende opeenvolgende bewerkingen:

 • De opening voorbereiden. Deze fase omvat de vorming van een frame onder het deurkozijn. Vaak is de opening in veel projecten al aanwezig, deze hoeft alleen maar de grootte van de deur te passen.
 • Het deurframe bevestigen. Hiervoor wordt de structuur in de opening geïnstalleerd en in alle vlakken uitgelijnd. Deze handeling is vrij eenvoudig en kan met de hand worden uitgevoerd. Het frame is bevestigd met houten stutten, waarmee u de positie indien nodig kunt wijzigen.
 • De deur bevestigen. Wanneer de doos waterpas staat, wordt deze aan de muur bevestigd. Om dit te doen, boor gaten onder het anker, die door de metalen gaten in de basis worden gedreven. De bevestiging begint vanaf de locatie van de lussen, waarbij de locatie van het canvas constant wordt bewaakt. De procedure eindigt met het afwerken van hellingen en het installeren van fittingen.

Tambour-deuren zijn een unieke kans om van uw huis een aangename plek te maken waar slechts een bepaalde categorie mensen toegang toe heeft.

Zie de volgende video voor informatie over het instellen van de deur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer