Deuren "Sophia"

De deuren op het moment zijn niet alleen de bescherming van de kamer tegen ongenode gasten en de kou, ze zijn een volwaardig onderdeel van het interieur geworden. Dit is het eerste dat we zien voordat we de kamer binnengaan. De fabriek voor de productie van deuren "Sophia" werkt al heel lang in deze richting en is klaar om een ​​ruime keuze aan deuren en schuifstructuren van goede kwaliteit en tegen redelijke prijzen aan te bieden.

voordelen

Het merk "Sofya" is algemeen bekend, er is veel vraag naar haar producten. Het bedrijf is actief sinds 1993 en verbetert voortdurend in de gekozen richting. De deuren van de Sofia-fabriek voldoen aan alle kwaliteitsnormen en hebben een aantal voordelen ten opzichte van concurrenten:

 • De ruimste keuze aan binnendeuren en scheidingswanden;
 • Kwaliteitsarmaturen uit Italië en Duitsland;
 • Fatsoenlijk uiterlijk;
 • Eco-vriendelijke materialen;
 • Origineel ontwerp;
 • Bouwveiligheid;
 • Redelijke prijs;
 • Goede geluids- en warmte-isolatie;
 • Een mogelijkheid om een ​​glijdend ontwerp te kiezen;
 • Er is een lijn van brandwerende en vochtbestendige deuren.

Welke is beter?

De meest opvallende concurrent van "Sophia" is het bedrijf "Volkhovets", dat al meer dan 20 jaar op de markt is. Aangezien beide fabrieken deuren in dezelfde prijsklasse produceren, is het bij het kiezen van een bedrijf noodzakelijk om de beoordelingen van hun eigenaars te bestuderen.

Omdat het uiterlijk en ontwerp eerder een kwestie van smaak is, gaan we verder met praktisch advies over de keuze van binnendeuren, gebaseerd op de basiskwaliteiten van de producten:

 • Vulling. Beide bedrijven voeren deuren uit met een honingraatvulling, maar alleen Volkhovets heeft een modellengamma van massief hout, Sophia gebruikt alleen fineer.
 • Coverage. "Sofya" maakt de bovenste coating van deuren met fineer, laminaat, laminaat, cortex, zijde en vernis, en het kleurenpalet is zo divers dat u elke tint kunt kiezen en zelfs een patroon van de muur kunt aanbrengen. Je kunt ook aan elke kant een deur maken met een andere coating.Aan de kant van de keuken is de deur bijvoorbeeld wit en vanaf de gangzijde blauw. In Volkhovets is alleen fineer mogelijk en wordt elk model in een specifieke kleur geproduceerd.
 • Lineup. Sophia is smaller, zij het diverser.
 • Design. Beide fabrieken werken niet alleen voor de productie van draaideuren, maar werken ook aan het creëren van nieuwe vormen in de organisatie van de ruimte en grote kansen op het gebied van interieurontwerp. Maar sommige technische ontwerpen "Sophia" hebben geen analogen. Bijvoorbeeld het systeem "Magic" of "Inside the opening."
 • Duurzaamheid en slijtvastheid. Volgens dit criterium zijn beoordelingen tegenstrijdig. Iemand gebruikt lange tijd de producten van een van de bedrijven en heeft geen klachten, maar iemand is daarentegen ontevreden over de producten. Bovendien is het gemiddelde percentage hetzelfde voor beide bedrijven.

types

Deuren zijn de finishing touch na grote reparaties in de kamer, maar hij is degene die de ideeën van het interieurontwerp benadrukt of radicaal verandert. Het bedrijf "Sofia" zal helpen om deze moeilijke kwestie te begrijpen. Dankzij een breed scala aan binnen- en buitendeuren vindt iedereen een geschikt model voor zichzelf.

Binnendeuren verschillen in stijl, ontwerp, kleur, eigenschappen, ontwerp, materiaal waaruit ze zijn gemaakt.

Wat betreft de toegangsdeuren, ook hier kan het bedrijf "Sofya" aan alle wensen voldoen.

Het kiezen van de voordeur, elk wordt geleid door verschillende principes:

 1. Structurele betrouwbaarheid;
 2. Het gevoel van veiligheid dat het geeft;
 3. Geluidsisolatie;
 4. Visueel aantrekkelijk;
 5. Het vermogen van het systeem om geen stof en tocht door te laten;
 6. Brandwerendheid

Door een keuze te maken in het voordeel van het bedrijf "Sofia", wordt elk onderdeel van het plan uitgevoerd.

Het bedrijf produceert hoogwaardige, milieuvriendelijke metalen deuren die aan alle vereisten voldoen. Het product bestaat uit twee stalen doeken met een dikte van 2-3 mm, aan elkaar bevestigd door een bijzonder duurzaam frame, de ruimte ertussen is gevuld met vilt, minerale wol, grenen staaf, die uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen hebben.

Klanten die de voordeur van de fabriek in Sofia hebben gekozen, spreken positief over hun aankoop.

Draaideuren, enkele en dubbele deuren worden door design als populair beschouwd, maar in deze kwestie is de Sofia-fabriek naar een nieuw niveau verhuisd, waardoor het mechanisme is verbeterd en een nieuwe vorm is ontstaan.

ontwerp

De ingenieurs van het bedrijf hebben unieke schuifsystemen ontwikkeld, die zich onderscheiden door het feit dat ze ruimte besparen, deuren laten openen en sluiten, soepel en gemakkelijk werken en er mooi en esthetisch aantrekkelijk uitzien.

Deze systemen omvatten:

 • «Compact» - bij de ontwikkeling van een gebruikt roterend schuifmechanisme. Op het moment dat de deur wordt geopend, vouwt het doek doormidden en schuift het dicht tegen de muur aan;
 • "In de opening" - u kunt 2, 3 of 4 doeken uit elke verzameling deuren gebruiken, de ene na de andere, waardoor de weg naar de kamer wordt geopend;
 • «Magic» - het proces van openen en sluiten lijkt op het werk van de deuren van de kast, het enige verschil is dat de geleiders en alle mechanismen veilig verborgen zijn voor de ogen, en het canvas door de lucht lijkt te schuiven;
 • "Foam" - wanneer de deur wordt geopend "komt" letterlijk binnen in de muur en verdwijnt daar;
 • «Mystery» - het canvas schuift langs de muur langs een nauwelijks zichtbare geleider boven de opening;
 • «Poto» - het systeem lijkt op klassieke scharnierdeuren, maar een dergelijke deur beweegt niet van scharnieren op de kassier, maar vanwege een uniek rotormechanisme, dat door de fabriek is ontwikkeld;
 • "Coupe" - het klassieke systeem van compartimentdeuren, maar uniek ingericht met een speciale doos en gemaakt volgens een speciale technologie;
 • "Het boek" - de deur bij het openen wordt dubbelgevouwen door de accordeon in de opening en beweegt met een lichte beweging naar de zijkant.

Over het algemeen zijn alle opvouwbare opvouwbare ontwerpen zeer betrouwbaar, duurzaam en praktisch en vormen ze een uitstekend alternatief voor vervelende scharnierende deuren op gewone scharnieren. Aanbevolen voor liefhebbers van alle unieke en exotische.

materialen

Het bedrijf "Sofya" biedt een ruime keuze aan materialen voor het maken van deurmodellen. De binnenvulling bestaat voornamelijk uit fineer, maar de buitenafwerking wordt voor elke smaak gepresenteerd - zijde, cortex, laminaat, fineer, vernis.

Zijde wordt speciaal aangebracht, voornamelijk op een metalen basispoeder, waardoor het product duurzamer en slijtvaster wordt. Cortex is een soort fineer, gemaakt met kunstmatige middelen, alleen duurzamer, het verandert de eigenschappen ervan niet in de loop van de tijd, in tegenstelling tot natuurlijk fineer.

De lak heeft een spiegeloppervlak, een dergelijke techniek wordt weerspiegeld in het moderne ontwerp in de hightech-stijl.Alle materialen zijn milieuvriendelijk, ondergaan een speciale behandeling en worden onderworpen aan speciale toepassingen, zodat het product zo lang mogelijk in de smaak zou kunnen vallen.

De productlijn van de fabriek omvat modellen, zowel volledig glas als met glaselementen. De fabriek biedt een verscheidenheid aan oplossingen voor het kiezen van de schaduw van een dergelijk model: puur transparant, met het effect van "brons", zwart, grijs, zand, wit, grijs, mat of spiegel.

kleur

Het kleurbereik van deuren aangeboden door de fabriek in Sofia is bijna onbegrensd. Natuurlijke kleuren passen harmonieus in een klassiek ontwerp: van lichtbruine tot donkere schaduw. Voor moderne loft-achtige appartementen zijn witte, blauwachtige, grijs matte en glanzende kleuren geschikt. Er zijn deuren om te schilderen.

Voor ontwerpbeslissingen kunnen deuren van verschillende kleuren van verschillende kanten aangenaam verrast worden: bijvoorbeeld in de slaapkamer is er een rustige beige en dezelfde deur aan de gangzijde is donkerbruin of schreeuwend rood.

afmeting

Deurbladen hebben meestal standaardafmetingen: 600x1900, 600x2000, 700x2000, 800x2000, 900x2000. Fabriek "Sofia" kan niet-standaard doeken maken met een breedte van 1 meter en hoge deuren tot 2,3 meter van de collectie "Origineel", "Regenboog". De dikte van het blad is 35 mm, de deuren zijn niet gevouwen.

Verwaarloos deze parameters niet. Als de box niet in de deurontvangst kan passen, moet u bepaalde contante kosten maken voor de sloop van een deel van de muur. En in het geval dat de deuropening te groot is, zult u extra panelen moeten kopen.

model uit de collectie "Origineel"
model uit de Rainbow-collectie

Populaire modellen

Te allen tijde populaire modellen van de klassieke stijl. De consument is eraan gewend en is klaar om keer op keer terug te keren naar de klassiekers. De Sophia-fabriek heeft deze aanpak gemoderniseerd door een reeks deuren te maken die in de neoklassieke stijl zijn gemaakt en deze belichamen in de collecties Classic en Bridge. Er zijn ook volledig dove doeken, evenals doeken versierd met glas.

Populariteit verwerft de Scandinavische stijl in het interieur, gekenmerkt door de strengheid van lijnen, de puurheid van kleur (gedomineerd door koele kleuren) en functionaliteit. Sophia heeft een reeks deuren voor deze stijl ontwikkeld.

Voor liefhebbers van prachtig design, biedt het bedrijf om aandacht te besteden aan de collectie «Skyline» en «Manigliona». De eerste is gemaakt in een volledig uniek concept van deuren naar het plafond. Het ziet er elegant, fris, maar fundamenteel en conceptueel uit.

Voor de aanhangers van de decoratie in antieke stijl heeft de fabriek in Sofia de collectie Light in vintage stijl gemaakt.

Contrastoplossingen, strakke lijnen, gekruide kleuren van de wanden, vergulde, glanzende en lederen elementen zijn de belangrijkste onderscheidende kenmerken van de "zachte luxe" -stijl. Voorstanders van deze stijl in het interieur moeten hun aandacht richten op de deuren van de fabriek "Sofya" uit de collectie "Crystal" en "Rain".

Het paradepaardje van het bedrijf is onzichtbare deuren. Gevorderde ontwerpers houden van deze manier om toegangsopeningen te versieren en te experimenteren met "onzichtbaar" in hun creatief onderzoek. Deurblad gelijk met de muur geplaatst, terwijl het systeem afwezigheid van platbands impliceert. De ruimte krijgt de uniforme afgewerkte vorm en volledig gevoel van veiligheid.

Hoe te kiezen?

De belangrijkste eigenschappen van een goede binnendeur:

 • Het materiaal waaruit het canvas en de behuizing zijn gemaakt, is milieuvriendelijk, geurloos en veilig voor de gezondheid;
 • Het is het beste om producten te kiezen uit natuurlijk fineer of massief hout;
 • De kleur van de gehele deurstructuur moet uniform zijn, zonder strepen en vlekken, schoon, niet vertroebeld;
 • De coating van glanzende deuren moet een perfect glad oppervlak creëren, er mogen geen luchtbellen, ontkoppelingen, krassen, onnatuurlijke vervormingen zijn;
 • Als de deur aan de bovenkant is gevernist, druk dan met een vingernagel op het oppervlak. Goedkoop materiaal van slechte kwaliteit zal missen;
 • Controleer alle slots. De afstand tussen het web en de hellingen mag niet meer dan 1 mm rond de omtrek zijn;
 • Als de deur is gemaakt van verschillende elementen (frames, glas, roosters), onderzoek dan alle verbindingen - er mogen geen gaten zijn;
 • De scharnieren moeten sterk zijn, overeenkomen met het gewicht van het canvas, exclusief doorzakken;
 • Alle mechanismen zouden stil en gemakkelijk moeten werken;
 • Controleer de pakketbundel (de verplichte beschikbaarheid van linnen en doos);
 • Kies een goede, hoogwaardige accessoires. Dit voorkomt breuk en externe geluiden bij het openen en sluiten van de deur;
 • Vraag de verkoper naar de mate van geluidsisolatie

De keuze van deuren voor een appartement of huis wordt aanzienlijk vereenvoudigd als u de producten van de Sofia-fabriek kiest. Een groot aantal modellen, kleuren, texturen en materialen voor de fabricage van deuren laten niet toe om naar een concurrent te gaan.

Het gebruik van de nieuwste glijdende systemen zal een mogelijkheid bieden om ruimte te besparen, in hun voordeel te verslaan.

reparaties

Fabriek "Sofia" geeft een garantie van 3 jaar op hun producten, volgens de regels van de werking van deuren.

In welke gevallen wordt geen garantie gegeven voor reparatie of vervanging van het product:

 1. Het gebruik van accessoires, niet bedoeld voor het ontwerp van de deur.
 2. Slechte kwaliteit bij het installeren van de deur, schade aan de stof of afsnijden tijdens de installatie.
 3. Zelfreparatiedeur.
 4. Opzettelijke mechanische schade aan het product of overtreding van de opslag- en gebruiksvoorwaarden.
 5. Schade tijdens transport.
 6. Natuurlijke slijtage.

In de garantiezaak moet u contact opnemen met de hotline van het bedrijf. Als de garantieperiode is verstreken en het product is versleten of kapot gegaan, is het raadzaam om contact op te nemen met een werkplaats met de juiste kwalificaties.

Zeer vaak mislukken modellen met een ingebouwde smalle, dikke bril. Vanwege de zwaartekracht kan glas naar beneden kruipen en kan de deur op de kruising van fineer en glas worden losgemaakt. Dit kan vrij snel gebeuren, bijna direct na aankoop. U hoeft niet zelf te proberen het defect te corrigeren, u kunt dit alleen doen als u over bepaalde hulpmiddelen beschikt, rekening houdend met de technologie, het proces kent.

Veel bedrijven die betrokken zijn bij het repareren van deurontwerpen zijn bekend met deze functie van het model en zullen zo'n doek gemakkelijk kunnen repareren. En ook moet je niet wachten tot het glas volledig uitvalt, dus reparaties zullen meer kosten.

Als de scharnieren worden losgemaakt en de deur slap is, de geometrie van de "deurstijl" is verbroken, de deur niet halfopen is gemaakt, het vergrendelmechanisme niet goed werkt, dan is het tijd om na te denken over reparaties. Dergelijke defecten kunnen thuis alleen worden opgelost.

Allereerst staat de meester voor de taak het deurblad te verwijderen en de toestand van de scharnieren te beoordelen. Indien nodig, als ze gebogen zijn, moet je de scharnieren vervangen door nieuwe.

Ook kan doorbraak optreden door te korte schroeven die net zijn opgestoken door de zwaartekracht. Zoek dan sterkere en vervang ze. Misschien is een paar lussen niet genoeg om het canvas vast te houden en installeer vervolgens extra lussen aan de bovenkant van de structuur.

Als het probleem in de frames zit, moeten ze ook worden verwijderd (voorzichtig, zonder de coating te beschadigen) en worden ze versterkt met extra schroeven.

Om kleine krasjes te verwijderen, is het niet nodig om de doek te verwijderen.Kies een verf die overeenkomt met de kleur en bedek het beschadigde gebied voorzichtig. Als de deur is gelakt, moet u bovendien lak en polish aanbrengen.

Een goede oplossing in ruimtes waar het uiterlijk van de aanloopstructuren hoogstwaarschijnlijk wordt blootgesteld aan externe factoren, bijvoorbeeld in de kinderkamer, deuren voor schilderkunst zullen een goede oplossing zijn, die na verloop van tijd niet hoeft te worden gewijzigd of onderworpen aan complexe restauratiewerken, en het zal voldoende zijn om opnieuw te schilderen en een nieuw interieurelement te krijgen.

Klantrecensies

Met zijn aantrekkelijke eigenschappen worden de deuren van de Sofia-fabriek erg populair op de Russische markt. Alle kopers beweren dat de deuren in eerste instantie heel respectabel lijken, het is duidelijk dat dit premiumproduct van goede materialen is gemaakt. Trekt een enorme selectie modellen, goede fittingen die soepel en stil werken en merkaanhankelijkheid aan.

Na verloop van tijd beginnen de nadelen echter te verschijnen. Sommige consumenten merken gebreken al na 5-6 maanden na het begin van de operatie: op sommige plaatsen begint de film los te laten en valt de behuizing uit elkaar.Hoogstwaarschijnlijk komt dit door het verschil in temperatuur en vochtigheid tijdens het begin van het stookseizoen. Er wordt ook opgemerkt dat vingerafdrukken erg opvallen op de deuren met een donkere kleur, maar dit is meer een eigenschap van kleur dan het nadeel van een fabrikant.

Veel klachten komen aan dealers: ze weigeren een vervanging, accepteren geen klachten en eisen en weigeren volledig om diensten te verlenen nadat de verkoop is voltooid, ze kennen het product niet goed, er is geen informatie over de fabrikant en levertijden worden niet gehaald. Je moet ook in gedachten houden dat de dealer het installatiewerk niet op zich neemt, dit probleem zal zelfstandig opgelost moeten worden.

Zie verder onderzoek van de modelserie "Invisible" van de fabriek "Sofia".

Opties in het interieur

Door uw keuze voor de producten van de Sofia-fabriek te stoppen, kunt u oplossingen vinden voor designinterieurs van elke complexiteit.

Ontworpen met de nieuwste mode deuren en glijdende ontwerpen vindt toepassing in stijlen zoals strenge klassiekers, cool en elegant Scandinavische stijl, vintage shebbi-chic, moderne en luxe stijl.

Mystery schuifdeuren zijn een goede keuze voor high-tech appartementen.

Deuren uit de Skyline-collectie zien er aantrekkelijk uit in een minimalistische stijl.

Voor degenen die de tijd bijhouden en de nieuwste ontwerptips en -trucs volgen, bevinden de deuren zich in de serie "onzichtbaar". Deze nieuwigheid kwam niet zo lang geleden bij ons, maar er zijn steeds meer voorstanders van een dergelijk ontwerp van de ruimte. Het is vermeldenswaard dat het canvas "onzichtbaar" is ontwikkeld door de ontwerpers van de firma "Sofya".

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer