Gesmede deurgrepen: kenmerken en variëteiten

Bij het betreden van een nieuw appartement, wil elk gezin een gezinsvriendelijk nest van onpersoonlijke kamers maken. Dit is het belangrijkste probleem dat rekening moet houden met zelfs de kleinste details. U moet bijvoorbeeld speciale aandacht besteden aan de deurgrepen. Nu zijn gesmede handgrepen erg populair.

voordelen

Gesmede deurgrepen zijn wijdverspreid onder kopers, en Dit komt door verschillende voordelen.

 • Speciale verwerking van de productie maakt dit product sterk en duurzaam. Het materiaal is niet bang voor weersomstandigheden en mechanische effecten. Zelfs na een paar jaar ziet een product dat tijdens de operatie elke dag wordt aangeraakt er als nieuw uit.

 • Dit mechanisme heeft een zeer aangenaam en zacht aanvoelend oppervlak dankzij de polymeercoating.

 • Gesmede handgrepen worden aangeboden in een breed scala van ontwerpers. Een bekwame meester kan elke vorm, figuur of abstractie van metaal maken.

 • Vanwege de gemakkelijke gevoeligheid van het metaal voor vlekken, kunnen de elementen worden gestileerd als goud of brons. Gewone zwarte details kunnen worden besteld - smeden geeft een chique uitstraling aan elk product.

types

Onder de gesmede heften onderscheiden ingangs- en interieurvariëteiten. Als u een sluitmechanisme voor de toegangsdeur moet kopen, moet u speciale aandacht besteden aan de betrouwbaarheid van dit element. Wanneer u een handvat moet kiezen voor binnendeuren, moet dit een van de belangrijkste criteria zijn om productontwerp te benadrukken. Deurgrepen kunnen door hun ontwerp in de volgende typen worden verdeeld.

 • Stilstaat. Dit zijn klassieke knoppen die alleen dienen om de deur te openen of te sluiten. Meestal is het ontwerp een beugel, maar u kunt een interessantere vorm oppikken.

 • Mobile. Dit verwijst naar elementen waarin het sluitmechanisme al is geïntegreerd. Meestal is dit een optie voor een deurslot.

Wat de productiemethode betreft, zijn de pennen onderverdeeld in de volgende varianten.

 • Koud smeden. In dit geval wordt bij de fabricage van speciale apparatuur gebruikt, die zorgt voor de vrijlating van een groot aantal producten. Dit zijn echter klassieke gewone pennen, betaalbaar en ontworpen voor de massale koper.
 • Heet smeden. Deze methode omvat handmatige verwerking, waarmee u originele, verfijnde items kunt bestellen. Dit is een exclusief product dat harmonieus in het interieur past, maar de eigenaar van dit product moet veel geld uitgeven.

Hoe te kiezen?

In de winkel komen voor een gesmede hendel of een product bestellen bij de fabrikant, Het is noodzakelijk om aandacht te schenken aan de volgende punten.

 • De deurklink is nog steeds een mechanisme en daarom heeft de koper het recht om een ​​kwaliteitscertificaat van de verkoper te eisen. Als er geen garantie op het product is, is het beter om te weigeren het te kopen. Een fatsoenlijke fabrikant geeft altijd een garantie.

 • U moet de goederen zorgvuldig inspecteren, proberen de beschikbare afwikkelonderdelen zelf los te schroeven of de verkoper vragen om dit in uw aanwezigheid te doen.

 • Als de hendel is geselecteerd voor de toegangsdeur, moet u alle operationele eigenschappen zorgvuldig controleren en de kwaliteit van het materiaal controleren.In dit geval wordt het product elke dag blootgesteld aan UV-licht, neerslag en andere externe factoren.

 • Het belangrijkste criterium bij het kiezen van een deurelement wordt gegeven aan het ontwerp. Gesmede producten zijn niet geschikt voor elke deur. Een gesmeed handvat op een toegangsdeur, bekleed met gelamineerd of gefineerd MDF-paneel, ziet er bijvoorbeeld niet echt esthetisch uit. Als de stijl van het interieur land of de Provence is, zou een model uit ruw gesmeed staal met zwart worden ideaal zijn.

ontwerp

Op dit moment bieden fabrikanten een breed scala aan modellen van gesmede deurkrukken. De meest populaire onder hen zijn de volgende opties.

 • De pen in de vorm van een langwerpige pen ziet er erg elegant uit. De fijnste vloeiende lijnen creëren het uiterlijk van verenvezels, wat de verfijnde smaak van de gastheer aangeeft. Dit moet ook worden toegeschreven, en producten in willekeurige bizarre vormen, gemaakt volgens de originele schets.

 • Altijd relevante items, gestileerd gothic. Slangen, hersenschimmen of andere mythische wezens op de deuren zien er mysterieus uit en geven het huis een mysterieuze sfeer.

 • Zeer originele lookproducten gemaakt in de vorm van huishoudelijke artikelen, bijvoorbeeldhandgrepen in de vorm van lepels of fietsonderdelen. Deze optie is geschikt voor plaatsing op de deuren van kantoren en bedrijven. Op de deur van een balk kunt u bijvoorbeeld een gesmeed handvat in de vorm van een mok installeren.

 • Solide succesvolle mensen geven de voorkeur aan het plaatsen van antieke pennen in hun landhuizen. Ze passen perfect in het interieur in retrostijl en zullen een geweldige aanvulling zijn op de oude kroonluchters en kandelaars.

In de volgende video leert u meer over deurgedempte handvatten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer