Handvatten voor schuifdeuren kiezen

 Handvatten voor schuifdeuren kiezen

Schuifdeeldeuren hebben verschillende voordelen. Maar verschillen in het ontwerp maken het onmogelijk om dezelfde handgrepen te gebruiken als bij eenvoudige deuren. Het is erg belangrijk om alle fijne kneepjes van tevoren te begrijpen, zelfs voordat u de deur installeert.

Voornaamste variëteiten

Handgrepen voor schuifdeuren zijn in de pen gezet en lijken veel op groeven. Dit detail kan met uw vingers worden genomen om de doorgang te sluiten of te openen. Er zijn 3 hoofdopties voor deze pennen:

 • onafhankelijk (voor binnendeuren);

 • onafhankelijk (om een ​​huis of appartement binnen te komen);

 • Insteekontwerp, aangevuld met een grendel.

In het eerste geval is het slot of de grendel niet aanwezig.Om spontaan openen of sluiten van de deur te voorkomen, worden meestal magneten gebruikt. Maar in afzonderlijke constructies zijn ze niet van toepassing. Het voordeel van het gebruik van een onafhankelijk handvat van dit type voor compartimentdeuren is de eenvoud van het apparaat. Het ontbreken van mechanismen zorgt voor:

 • betrouwbaarheid;

 • installatiegemak;

 • betaalbaarheid.

Volwaardige onafhankelijke handgrepen zijn gemonteerd in het deurblad en reiken niet verder dan de contouren. Hiermee kunt u de opening van de kleppen garanderen, zelfs in een klein gebied. Maar deze oplossing laat niet toe om de cassetteschuifdeur volledig te gebruiken. Haar canvas 100% gaat naar de kast, die zich in de muur bevindt. Je kunt de doorgang alleen openen door een extra handvat te gebruiken.

De insteekknop, aangevuld met een grendel, wordt gebruikt op schuifdeuren met dubbele vleugel. Een dergelijke inrichting impliceert het gebruik van mechanismen die het openen van een opening mogelijk maken, als de noodzaak zich voordoet. Voor draaideuren zijn handgrepen met drukknopen niet geschikt. Meestal is het, om de grendel uit de aanslagplaat te laten komen, nodig om de ronde knop te draaien.Maar in sommige versies is het vervangen door een schuifregelaar.

Welk besturingselement de ontwikkelaar ook kiest, het moet in het diepe gedeelte van de handgreep worden geplaatst. Hierdoor kunt u de deur probleemloos gebruiken, zelfs als er weinig ruimte is. Een andere optie is een handgreep voor een schuifdeur, die altijd een gat heeft voor het sleutelgat. Sommige versies embedden zelfs iets als een cilinder.

Over het algemeen worden dergelijke accessoires gebruikt op een dubbele schuifdeur.

Types voor bepaalde soorten deuren

De verscheidenheid aan ontwerp en werkingsprincipe van de handgrepen is grotendeels te danken aan het verschil tussen de modellen van deuren. De meeste aanpassingen gemaakt voor glazen deuren. Velen van hen zijn uitgerust met een opvraagbare larve. Om een ​​dergelijk onderdeel te installeren, moet u glas boren. Het handvat zelf is met behulp van een moer aan het gat bevestigd en om het te vergrendelen, moet de sleutel worden gedraaid.

Insteeksloten voor binnendeuren zijn een push-versie die eruit ziet als een hendel. Door de hendel te bewegen, kunt u de grendel openen of vergrendelen. Het openen van de kleppen gebeurt soms door eenvoudig op de hendel te drukken.Bij installatie van het product met behulp van patchplaat of stopcontact. Maar de draaiknop kan zowel alleen als aan de binnenkant worden gebruikt (buiten is het een duwhandvat).

Een draaibaar stuk kan een bol of een kegel zijn. De opening is gemaakt met een kleine draai - vandaar de naam. Maar er zijn meer beveiligde soorten apparaten, die eigenlijk een soort slot vertegenwoordigen. Deze pennen hebben de algemene naam "knop" ontvangen. Geometrisch liggen ze dicht bij draaistructuren, maar zijn uitgerust met een vergrendelingsblokkerende constipatie. In de regel wordt de knop voor de pennen gebruikt, zodat de deur van binnenuit kan worden gesloten. Omdat ze kunnen worden gezien in de badkamers. Om het slot te bedienen (en het indien nodig uit te doen) kan gebruikt worden:

 • button;

 • larve;

 • extra draai-apparaat.

materialen

Bij de vervaardiging van handgrepen, geplaatst op de schuifdeuren binnen, kan worden gebruikt:

 • ferro en non-ferro metalen;

 • hout;

 • glas;

 • plastic.

De populairste nog metalen structuren. Dit komt door hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Voornamelijk gebruikte mechanismen van roestvrij en gegalvaniseerd staal, brons en silumin.De laatste optie wordt niet aanbevolen, omdat het aantrekkelijke uiterlijk zeer kort zal blijven. Bovendien kunnen siluminiumhendels gemakkelijk worden vernietigd - dus besparen op hun aankoop is een illusie.

De beste optie die alle experts herkennen in roestvrij staal. Wat betreft de kleur van de coating, alles is eenvoudig - het is geselecteerd om te passen bij het canvas zelf. Messing wordt veel gebruikt voor glijdende structuren.

Deze legering draagt ​​bij aan een zeer mooie uitstraling. Het voelt comfortabel aan.

Als de ruimte is ingericht in de geest van hi-tech, zijn handgrepen voor compartimentdeuren van geanodiseerd aluminium het meest geschikt. Tegelijkertijd in de lokalen van andere stijlen om te benaderen moet hun gebruik voorzichtiger zijn. Kunststofproducten worden goed gecombineerd met een PVC-plaat. Glas en houten constructies worden beperkt gebruikt vanwege de lage praktische eigenschappen. Ze zijn vooral nodig waar een niet-standaard deur is geïnstalleerd en daarom is een originele benadering van de inrichting vereist.

Het ontwerp van producten en hun kenmerken

Handvatten met een grendel (of, zoals de professionals zeggen, met een flap-tong), bevatten dergelijke details:

 • behandelen;

 • het basiselement is een rozet of decoratieve afdekking;

 • vierkante pin (profiel);

 • schroeven voor verbindingen.

De eindversie van het handvat wordt gebruikt in gevallen waarin de normale vergrendelingsoptie niet werkt. Het is nodig als de schuifdeur volledig in de muur is gedompeld. In het assortiment van winkels en in technische beschrijvingen kan een dergelijk artikel anders worden genoemd: pen met eindhandgreep of vingertop. In alle drie de gevallen hebben we het over één product. Als u een hendel voor schuifdeuren met een vergrendelingsmechanisme moet kiezen, moet u eerst het werkingsprincipe bepalen.

Mechanische systemen werken juist vanwege de vergrendeling. Om de deur te sluiten, moet u een speciale sleutel gebruiken. Het voordeel van dit product is een hoge slijtvastheid en de mogelijkheid van continu gebruik. Magnetische sloten van het eenvoudigste model kunnen ook in de binnendeuren worden geïnstalleerd. Binnenin bevinden zich krachtige permanente magneten, waar tegenover een stalen plaat of magneet staat met het tegenovergestelde teken.

Maar elektromagnetische constipatie rechtvaardigt zichzelf niet. Het is duur en wordt voornamelijk gebruikt in kantoor- en administratieve gebouwen.Als de elektrische stroom wordt onderbroken, zal het systeem niet werken. Trouwens, op de schuifdeuren kun je alleen insteeksleuven plaatsen.

Bij elk ander type constructie kan de vleugel niet naar het einde van de behuizing worden verplaatst, omdat de opening gedeeltelijk bezet is.

Aanvullende aanbevelingen

Als u het meest luxueuze interieur wilt maken, kunt u pennen gebruiken die onder het platina zijn geverfd. Soms zijn ze versierd met strass steentjes. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat dergelijke decoraties alleen aanvaardbaar zijn in een klassiek interieur. De schuifdeur van het kastcompartiment en de deur aan de binnenzijde kunnen worden uitgerust met een profielhandvat (er is geen slot of slot in). Het profielelement voor de kast is echter open gemaakt en alleen handvatten met een gesloten versie worden op de binnendeur geplaatst.

Meestal worden de profielhendels aan beide verticale uiteinden van de deur geplaatst. Het aantal obstipaties wordt bepaald aan de hand van het aantal kleppen en patronen van hun beweging. Het heeft geen zin om deze details te plaatsen waar niemand ze ziet. Wanneer u echt aantrekkelijke en perfecte ontwerpen moet kiezen, moet u de voorkeur geven aan de collecties van toonaangevende Italiaanse bedrijven.Bekende Russische en Chinese leveranciers hebben echter fouten ontdekt bij het vrijgeven van producten van goede kwaliteit, hoewel het er vaak eenvoudiger uitziet.

Als u wilt leren hoe u een slot met handgrepen in een schuifdeur plaatst, kunt u leren van de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer