Hoe de deur onder het laminaat kiezen?

 Hoe de deur onder het laminaat kiezen?

Door de juiste binnendeuren te kiezen, proberen veel mensen voort te bouwen op de kenmerken van het interieur, wat de juiste beslissing is. Het model moet op voordelige wijze worden gecombineerd, niet alleen met de decoratie van de kamer, maar ook met de vloerbedekking. Dit geldt vooral als er een laminaat in de kamer is. Wanneer u een deur voor deze vloer kiest, moet u enkele belangrijke punten in overweging nemen.

Hoe moeten kleuren in het interieur worden gecombineerd?

Het eerste aandachtspunt tijdens de selectie is een combinatie van constructietinten en vloeren.Deskundigen hebben verschillende meningen over dit onderwerp en daarom is het de moeite waard om elke optie te overwegen.

Om de deur er in een kamer goed en stijlvol uit te laten zien, mag de kleur niet verschillen van bepaalde elementen.

Anders zal het ontwerp niet de noodzakelijke balans in het interieur creëren. U kunt bijvoorbeeld een kleur kiezen die overeenkomt met de tint van de vloerbedekking.

Vaak wordt de binnendeur gebruikt in dezelfde kleur als het laminaat. U kunt ook verwijzen naar dezelfde kleur, maar met verschillende tonen.

Veel deskundigen adviseren bij de keuze van het palet om uit de naam van de boomsoort te vertrekken.

Welke producten zijn geschikt voor licht laminaat?

Als u de deur naar het lichte laminaat selecteert, moet u zich richten op de eigenschappen van het interieur. Bekijk welke kleuren de overhand hebben in het ontwerp en bouw daarop voort. Onder het laminaat bijvoorbeeld, in pastelkleuren die rustgevend zijn, kunt u lichte houten binnendeuren oprapen. Ze zijn goed te combineren met de vloer en bovendien overbelasten ze het interieur niet met helderheid, wat nogal belangrijk is.

Experts raden af ​​om betrokken te raken bij contrasterende oplossingen, omdat dit het interieur kan schaden.Maar toch kunnen sommige combinaties behoorlijk harmonisch genoemd worden. Zo wordt beige-melklaminaat vaak aangevuld met een donkere deur. Maar dit gebeurt als de decoratieve elementen in dezelfde kleur zijn gemaakt als het ontwerp zelf.

Een van de universele typen is een witte kleur, die op voordelige wijze wordt gecombineerd met zowel donkere als lichte tinten. Maar zelfs als u deze optie gebruikt, moet u voorzichtig zijn.

De combinatie van witte vloer en deuren is niet de beste oplossing. Laminaat moet een paar tonen donkerder zijn dan de structuur zelf.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan een dergelijke tint van vloeren als witte as. Laminaat ziet er vrij duur en toonbaar uit. De lichte tint van de vloer kan met voordeel worden aangevuld met een witte deur. Maar de meubels of decoratieve elementen in de kamer moeten een soort van contrast creëren, zodat het decor niet saai lijkt.

Donkere vloer en donkere deuren

Door donkere kleuren in het interieur te combineren, is het noodzakelijk om uiterst voorzichtig te zijn en zich te laten leiden door enkele belangrijke regels.

Deskundigen zeggen dat een dergelijke combinatie alleen geschikt is wanneer de muren zijn gemaakt in pastelkleuren. Anders ziet de situatie er te koud uit.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de combinatie van een donkere deur en de vloer in kamers zoals een slaapkamer en een keuken. Het is het beste om een ​​soortgelijk besluit te weigeren als het verzadigde gamma op geen enkele manier een situatie harmonieus doet. Het is voldoende om bruine deuren of een donkere vloer te gebruiken. In dit geval kunt u het juiste accent in het interieur creëren.

Een van de meest relevante oplossingen is de combinatie van donkere laminaat en wengé-kleurconstructie. Maar in dit geval moeten de muren in felle kleuren worden gemaakt. Let op: voor het ontwerp van de kamer is het het beste om donkere plinten te gebruiken.

In één kleur

Veel experts zeggen dat je de vloer en de deur in één kleur kunt kiezen, maar alleen als er andere contrasterende kleuren in het interieur zijn. Een dergelijke oplossing zou het meest geschikt zijn voor kleine ruimtes. Dezelfde kleuren van het laminaat en de deur zullen er in de gang gunstig uitzien. In grote ruimtes is deze combinatie niet altijd geschikt.

Bepaal vooraf het hout van het laminaat. Vanaf dit punt begin je bij het kiezen van een geschikte deur. In dit geval zullen het laminaat en het interieurontwerp de juiste balans tussen zichzelf creëren.

In het interieur kun je dezelfde kleur gebruiken, maar in verschillende kleuren. Het ziet er vrij origineel en stijlvol uit. Let tijdens het kiezen van de deur en de vloer op de wanddecoratie in de kamer. Het moet niet contrasteren met andere elementen.

Ideeën voor de toepassing van verschillende tinten

Door verschillende tinten in het interieur te gebruiken, kunt u een harmonieus en origineel contrast creëren. Maar het hangt allemaal af van hoe correct de selectie van alle elementen en tinten zal zijn.

Een goede oplossing voor elk interieur is het gebruik van universele vloerkleuren. Deze opties omvatten honingberk, licht els en acacia. Het laminaat in de schaduw van lichte eik is net zo duur en mooi. Deze vloeren kunnen gemakkelijk overeenkomen met de kleur van de deuren.

Lichte eik
acacia
Honing berk

Contrast is een goede optie. Zo zullen deuren in walnoothout er voordelig uitzien met een licht laminaat. Ook kunt u lichte binnendeuren en donkere vloeren combineren. Zorg ervoor dat u op zo'n moment letten zoals de aanwezigheid van gemeenschappelijke temperatuuraccessoires. Dat wil zeggen, het laminaat en de deur kunnen betrekking hebben op zowel een warm palet als een koud palet.

Een van de meest populaire ontwerpoplossingen is een combinatie van plinten, deuren en de vloer van dezelfde kleur, maar in verschillende tinten. De vloer kan bijvoorbeeld een tintaansteker zijn dan het interieurmodel. Wat betreft de keuze van de plint, dan moet de kleur ervan overeenkomen met de kleur van de deur.

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het materiaal waaruit deze elementen zijn vervaardigd. Voor laminaat is het het beste om houten of gefineerde modellen te kiezen. De ideale oplossing zou zijn om gelamineerde plinten te gebruiken.

Hoe kies je de deur naar de kleur van de muren?

Een belangrijk punt is de combinatie van kleurmuren en deuren. Het is het beste om het interieurontwerp te kiezen voor verschillende tinten donkerder dan de afwerking. Dit is vooral waar wanneer pastelkleuren worden gebruikt om de muren te versieren.

Zoals hierboven vermeld, is de universele kleur de witte kleur van de deur. Het voordeel is dat het geschikt is voor zowel donkere als lichte afwerking.

Als de muren in rijke kleuren zijn gemaakt, moet je een deur kiezen die lichter van kleur is dan de afwerking. Anders zal de kamer na voltooiing van de reparatiewerkzaamheden ongemakkelijk lijken.Dit komt door de afwezigheid van enige overgang in het interieur.

Bijzondere aandacht tijdens de selectie van de deur moet de tonaliteit van de muren worden gegeven. Laminaat en wanden moeten met elkaar contrasteren. Het is noodzakelijk om een ​​deur te kiezen die niet zal samensmelten met de algehele situatie.

Bij het gebruik van gestructureerd behang wordt aangeraden neutrale en beknopte tinten te gebruiken. Een goede keuze zou een eenvoudige binnendeur zijn.

Hoe de factuur op te halen?

Van groot belang bij het kiezen van een binnendeur naar de vloerbedekking is de textuur van de deur.

Een van de meest populaire opties zijn modellen gemaakt van natuurlijk hout. Kwaliteitsdeuren gemaakt van waardevolle rassen, perfect gecombineerd met duur laminaat.

Het voordeel van dergelijke modellen is dat ze geen extra coatings nodig hebben. De uitzondering is vernissen. Hun enige nadeel is de hoge kosten. Maar voor de prijs die u krijgt, krijgt u een kwaliteitsproduct dat u vrij lang kan dienen.

Een goed en betaalbaar alternatief voor modellen van waardevolle rassen zijn gefineerde deuren.Hun eigenaardigheid ligt in de aanwezigheid van een dun plakje waarop de textuur van natuurlijk hout is bewaard. In principe wordt de coating aangebracht op het weefsel, gemaakt van MDF. Door de meertrapsverwerking is het ontwerp bijna niet te onderscheiden van het houten uiterlijk.

Vaak voor het ontwerp van de deur gebruikt speciale gelamineerde films. Dit zijn low-end modellen met uitstekende weerstand tegen verschillende soorten impact. Bovendien hebben de deuren een aantrekkelijk uiterlijk, zodat ze goed passen in verschillende interieurstijlen.

Combinatieregels

De volgende regels helpen bij het bepalen van de deur die overeenkomt met de kleur van het laminaat:

  • een boom met dezelfde kleur en textuur in felle kleuren moet worden gebruikt voor kleine ruimtes;
  • voor ruime kamers is het het beste om contrasterende combinaties te gebruiken;
  • De deuren moeten niet alleen harmonieus zijn met de vloer, maar ook met andere elementen in het interieur.

Als u zich tot contrasterende accenten wendt, moeten ze het duidelijkst worden uitgedrukt. Anders ziet de situatie er onevenwichtig en wazig uit.

Om een ​​specifiek gebied in de kamer te ontwerpen, kunt u dezelfde lamellen en deuren, of de deuren en andere soorten vloeren gebruiken. Beide opties zien er erg origineel uit in het interieur.

Een selectie van mooie ideeën

Er zijn veel interessante opties om de deuren en laminaat in het interieur van de kamer mooi te combineren. Bijvoorbeeld:

  • Een lichte afwerking en vloeren in een melkachtige beige kleur kunnen op voordelige wijze worden aangevuld met beknopte donkere interieurmodellen. Het is het beste om deuren te gebruiken zonder extra decoratieve elementen;
  • Een geweldige toevoeging aan het lichte interieur is een interieursmodel in donkere kleur met glazen inzetstukken. Voor ruime kamers geschikt dubbel deurblad. Vaak worden dergelijke structuren gebruikt voor het ontwerp van de hal. Modellen van een tint van een donkere eik zijn ideaal gecombineerd met een vloerbedekking van kleur van koffie met melk;
  • Een goede oplossing voor een modern interieurontwerp is een houten deur met kleine glazen horizontale inzetstukken. Binnendeuren in donkere kleur passen goed bij een donkerbeige afwerking en lichte laminaatvloeren;
  • Als u de vloer in een roodachtige tint wilt aanvullen, kunt u witte modellen gebruiken. Vaak worden binnendeuren in deze kleur gebruikt voor ruimtes met een gecombineerd laminaat;
  • In sommige grote gebouwen werden meerdere deurontwerpen tegelijkertijd gebruikt. In dit geval moet u dezelfde deur kiezen.

Als u nog steeds geen keuze hebt gemaakt voor de kleur van het laminaat voor uw appartement of huis, raden we u aan de volgende video te bekijken. Het beschrijft de voors en tegens van een bepaalde schaduw.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer