Hoe de scharnieren in de binnendeur te snijden?

 Hoe de scharnieren in de binnendeur te snijden?

Elke man, de eigenaar van zijn eigen appartement of huis, kan profiteren van vaardigheden als het installeren van binnendeuren. In dit geval is het noodzakelijk om de installatie van de scharnieren tijdens de installatie van de deuren deskundig uit te voeren - de verdere werking van het gehele interieur zal hiervan afhangen.

Verschillende loops

Bij het kiezen van het type binnendeur voor uw huis, begint niet iedereen na te denken over de details, die ook een serieuze rol spelen in de installatie. Daarom moet er, naast het ontwerp van het deurblad en de betrouwbaarheid van de gekochte doos, speciale aandacht worden besteed aan zo min mogelijk scharnieren. Overigens wordt een gewoon deurblad, waar geschikte luifels niet specifiek voor zijn gekozen, als een gewone, eenvoudige blanco beschouwd, dat wil zeggen dat er weinig gebruik van is.Na het monteren van de scharnieren verandert de deur in een functioneel, volwaardig ontwerp.

Er zijn tegenwoordig vijf typen deurschermen die vaker worden gebruikt dan normaal. Daarom is het noodzakelijk om de bestaande vormen te begrijpen voordat u de interieurontwerpen installeert. Het specifieke ontwerp van de deur kan worden bepaald door de installatie van scharnieren.

 • Italiaans, dat wil zeggen die scharnieren met een speciaal ontwerp. Luifels van dit type zijn voornamelijk gemonteerd op Europese modellen van deuren.
 • Ingeschroefd - producten zonder borden. Deze luifels hebben, in plaats van platen, pennen die zich op een roteerbare as bevinden. Dit type product is ideaal voor lichte deurpanelen.
 • verborgen - Dit zijn producten die alleen op het duurste interieurontwerp zijn gemonteerd. Deze scharnieren hebben een speciaal scharnier ingebed in het deurblad.
 • Card. Deze opties worden ook recht genoemd. Dit type is het gemakkelijkst, aan de zijkanten is het uitgerust met speciale platen.
 • Hoekoverkappingen van hoekige vorm onderscheidt alleen de platen. Dit type scharnier wordt meestal op het ontwerp van de pendeldeur geïnstalleerd.

Bovendien zijn alle lussen verdeeld in rechtszijdig, linkszijdig en universeel. Het laatste type kan van beide zijden op het canvas worden geïnstalleerd. Installatie methoden kunnen ook anders zijn. Loodsen zijn insteek, dat wil zeggen samen met de deur worden ze tot één oppervlak gevormd en gemonteerd in een vooraf voorbereide uitsparing. Bovenste scharnieren worden bovenop het binnenontwerp geplaatst en geschroefd met pennen.

installatie

Gereedschappen die nodig zijn tijdens de installatie:

 • bouwmes;
 • standaard, die wordt gebruikt voor deurpanelen;
 • sjabloon gebruikt voor de router;
 • beitel met een schroevendraaier;
 • router;
 • bouwniveau met een potlood en een hamer.

Allereerst is het noodzakelijk om loops te kiezen. Hier moet je heel voorzichtig zijn, want de comfortabele bediening van binnendeuren is rechtstreeks afhankelijk van de kwaliteit van deze producten. Kies vervolgens het type luifels - universeel of afneembaar (dat wil zeggen, het juiste type lussen of links).

Deuren die op afneembare luifels zijn geïnstalleerd, kunnen altijd worden verwijderd en de scharnieren zelf hoeven niet te worden verwijderd. Voordat u dergelijke producten koopt, is het belangrijk om te weten wat voor soort opening aan de binnendeur is, omdat deze links of rechts kan zijn.Universeel type wordt gebruikt voor deuren aan de linker- en rechterzijde. Dit type scharnier moet worden gedemonteerd in het geval dat de deur moet worden verwijderd - het is noodzakelijk om de schroeven uit de doos zelf te draaien.

Vervolgens moet de grootte van de deur worden bepaald om het aantal vereiste lussen te berekenen.

Het aantal schuren kan worden bepaald aan de hand van de onderstaande criteria.

 • Luskaarten, maten van de dikte. Dikke kaart - hoogwaardige bevestiging van de deur naar de doos. In dit geval zal het spel minder zijn, evenals verzakking van het canvas zelf.
 • Galvaniseren met polijsten. De coating zal zonder uitzakken, krassen en schilfers zijn, dat wil zeggen, uniform.
 • Conjugatie, evenals verplichte coaxialiteit van onderdelen. Bovendien moeten de loop-kaarten perfect op elkaar passen, dat wil zeggen identiek zijn. Bevestiging van hoge kwaliteit is de aanwezigheid van lagers die gewone anti-kraakringen vervangen.
 • Schuren. Allereerst moet u de plaats bepalen waar de schermen worden geïnstalleerd en vervolgens de markup maken.

Vanaf de randen boven en onder meten ze respectievelijk ongeveer 250 mm. Vervolgens wordt een lus op het gemeten punt aangebracht en wordt de omtrek met een potlood omlijnd.Daarna wordt een snede gemaakt onder de lus zelf.

Bevestig eerst de ene helft van de overkapping aan het binnenontwerp en vervolgens de andere aan de doos zelf. By the way, embedden voortenten logo moet omhoog zijn - dit zal het product correct installeren.

Om een ​​vlotte selectie te bereiken, moet u natuurlijk een professionele freesmachine gebruiken. Het is ook beter om een ​​sjabloon te krijgen.

Fraser aanpassen aan de gewenste snijdiepte, dat wil zeggen, de dikte van de kaartlussen. Alleen dan kunnen er freesgaten worden gemaakt.

Als er geen freesmachine is, kunt u altijd een gat maken met een beitel. Het is noodzakelijk om, met behulp van een constructiemes, de afdekking van het deurblad volgens de markeringen af ​​te knippen, die vooraf met een potlood moet worden gemaakt. De snede is gemaakt op de diepte van het fineer of laminaat - het is dus mogelijk om de voortgang van de beitel zelf tijdens het gebruik te beperken om een ​​soepele snijkant te garanderen. In de resulterende frames, in de sleuf met een beitel gaten maken op de diepte van de luifel kaart.

Vervolgens moeten de hoeken verder worden verwerkt met behulp van een rechte en hoekige beitel. De snede wordt gecontroleerd door een lus aan te brengen die perfect in dit voorbereide gat moet passen.

Daarna worden de gaten voor de schroeven voorbereid.Om de scharnieren op de juiste manier vast te maken, worden tijdens het installeren gaten geboord. Om tijd te besparen op de markup is het beter om een ​​dunne drill te gebruiken.

De doos produceert ook een snede voor elk van de lussen. Plaats de doos zelf voor een goede plaatsing van het gat voor de tweede helft van de lussen. Om dit te doen, snijdt u in een doos in een hoek van 45 graden. U moet ook de hoogte van de opening en het blad zelf berekenen in verhouding tot de vloer.

U kunt op verschillende manieren elk gat op scharnieren markeren.

De hoek van het deurkozijn wordt samengesteld en vervolgens wordt de gewenste lengte gemeten met een meetlint - de afstand moet vergelijkbaar zijn met de markeringen op het oppervlak van het canvas.

Vervolgens wordt het zijgedeelte rechtstreeks op de deur zelf aangebracht - hier moet rekening worden gehouden met de opening onder de vloer. Daarna wordt de deur met de doos aangemeerd en is het markeren voltooid.

Op dezelfde manier worden gaten gemaakt voor de andere helften van de lussen in de doos.

Vervolgens worden de secties met een beitel gesneden - hiervoor kunt u frezen gebruiken. Hoeken uitlijnen.

Maak met behulp van een boormachine de site waar de schroef in de toekomst zal worden geïnstalleerd.

Deurkozijnen, zoals het canvas zelf, zijn gemaakt van verschillende materialen, daarom is voorboren vereist voor massief hout en hoeft de MDF-kast niet vooraf te worden geboord.

Na alle manipulaties kunt u het canvas zelf aan het deurframe bevestigen. In het werk kun je de houten wiggen plaatsen, zoals professionals doen. Nadat de doos en scharnieren zijn geïnstalleerd op het deurblad, de openingen op de doos, de productie van bevestigingsmiddelen voor de tweede helft van de luifels en het volledige aankoppelen van de structuur, wordt het deurblad in de doos gelegd - nu kunt u het tweede deel van de scharnieren met schroeven bevestigen.

Breng vervolgens de aanpassing aan. Het is noodzakelijk om de openingen aan te passen zodat de passing van de deur rechtstreeks op de doos soepel is. Daarna wordt de opening tussen de deuropening en de doos opgeschuimd.

Hoe de scharnieren in de binnendeur te snijden, kunt u zien in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer