Stickers op de deur: ontwerpopties

 Stickers op de deur: ontwerpopties

We zijn in huis en worden omringd door zware en saaie deuren. Maar toch is het moeilijk om zonder hen te beheren, omdat persoonlijke ruimte belangrijk is voor iedereen. En als het onmogelijk is om de deur te verlaten, kunt u de weergave ervan wijzigen. Met stickers op de deur kun je het ontwerp verfraaien met een herfstlandschap, een prachtig uitzicht op de nachtmetropool of eenvoudig een interessant patroon of ornament aanvullen. Ontwerpopties zijn tegenwoordig eindeloos in hun veelzijdigheid.

Speciale functies

Decoratieve deurstickers zijn zelfklevende doeken met afbeeldingen in verschillende onderwerpen.Hun maten komen in de regel overeen met de maten van standaard deuren en kunnen naar wens individueel en op maat gemaakt zijn.

Er zijn de volgende soorten labels:

 • voor glas;
 • met vinyl;
 • in de vorm van posters;
 • hoekstickers;
 • glas in lood

Glazen deuren zijn aan beide zijden gemodificeerd en vormen zo een compleet en rijk patroon. Ze kunnen glas in lood nabootsen met een uniek mozaïekbeeld. Voor glazen deuren is het tegenwoordig gebruikelijk om hoekstickers te gebruiken om het model er stijlvol uit te laten zien zonder de luchtigheid, transparantie en gewichtloosheid te vernietigen.

Spiegel en matte stickers zijn ook relevant voor glazen deuren. Ze maken de deur multifunctioneel en maken van een transparant oppervlak een meer intieme.

Vinylstickers in de vorm van een fotoaffiche of abstractie zijn aan één kant van de deur gelijmd en hebben veel voordelen. Ze kunnen bijvoorbeeld elk ornament of houtpatroon herhalen zonder extra moeite. Kunststof deurbekledingen kunnen niet bogen op dit voordeel, want om het uiterlijk van de deur te veranderen, is het noodzakelijk om lijmen te gebruiken.

Het is de moeite waard om enkele van de functies op stickers op te merken. Voor zo'n ontwerpoplossing zijn alleen doffe deuren geschikt, als we het niet over bescheiden stickershoeken hebben.

Alleen op een perfect glad en ontvet oppervlak kan je een echt fatsoenlijk resultaat bereiken.

Over de tekortkomingen van de labels kan echter niets worden gezegd. Het is onwaarschijnlijk dat een luxe interieur met hoogwaardige deurmaterialen het plakken met een soortgelijke film tolereert. Stickers kunnen het smakeloze klassieke, luxe interieur volledig vernietigen. Het is echter vermeldenswaard dat eenvoudige, moderne interieurs dit detail beter en origineler maken en daarom wordt het aanbevolen voor iedereen om ernaar te kijken.

materialen

Materialen voor hoogwaardige stickers zijn vinylfolie of niet-geweven basis. Ze onderscheiden zich door subtiliteit en de mogelijkheid om afbeeldingen over te zetten. Vinyl is bovendien niet bang voor vocht- en temperatuurveranderingen, perfect gereinigd en bestand tegen detergentia. Hiermee kunt u stickers langer dan een jaar gebruiken, en als u dat wilt, kunt u ze eenvoudig vastplakken of opnieuw plakken op een andere plaats.

Helaas hebben onzorgvuldige leveranciers geen haast om hoogwaardige coatings te maken,beperkt tot stickers op papierbasis. Ze onderscheiden zich door een dikkere laag en absolute onpraktisch. Dus de zware lagen glijden geleidelijk naar beneden van de oorspronkelijke plaatsen en de tekening brandt uit na een maand gebruik. Het is onmogelijk om stickers van dergelijke grondstoffen te verwijderen of te verwijderen. Om het kopen van papieren stickers te vermijden, zal het bestellen van coatings alleen maar helpen bij gerenommeerde bedrijven.

Plot selectie

Interieur- en toegangsdeuren met stickers kunnen vreugde scheppen, geruststellen, harmoniëren, prikkelen en soms irriteren. Het laatste item is mogelijk als de stickers niet bij de situatie passen. Kennis van de hoofdrichtingen in de selectie zal een mislukte acquisitie helpen voorkomen.

Voor de keuken

De keuken is een bron van warmte, comfort en heerlijk eten. Helaas gaan zulke mooie momenten altijd gepaard met vlekken, niet alleen op het fornuis, maar ook op de muren en zelfs deuren. Daarom is het belangrijk om de meest duurzame stickers te kiezen die gemakkelijk van vuil te verwijderen zijn, voordat je nadenkt over het kiezen van stijlvolle afbeeldingen.

Het thema voor de keuken kan anders zijn, maar de ontwerpers raden aan te letten op opties als:

 • vruchten;
 • groenten;
 • bessen;
 • serveren;
 • bloemen;
 • landschappen.

Tegenwoordig zijn stickers met het beeld van fruit en groenten in water populair. De uitbarstingen en bubbels omhelzen zachtjes de producten die we gewend zijn en veranderen ze in kunstwerken. In de regel zijn dergelijke stickers blij met de kleurverzadiging en daarom moet het interieur zelf worden gemaakt in monochrome of maximaal rustige kleuren.

Als de keuken wordt gemaakt in beige tinten met beige kleuren en met een chocoladeschaal, is de beste oplossing het beeld op de deur van koffiebonen, miniatuurbekers of verse gebakjes, alsof ze uit de ramen van de bakkerijen komen.

Landschappen en bloemen zijn succesvol in aanvulling op de romantische lichte keuken. Dus, de Provence en het land zonder de extra decoratie in detail kunnen organisch de deur nemen met grote, maar zeer delicate pastelkleuren.

Voor badkamer en toilet

Voor de badkamer en het toilet zijn afbeeldingen van verschillende texturen een goede oplossing. Hier kunt u de golven van de oceaan, de veelkleurige vezels op een donkere toon, de verwevenheid van kleuren en hun ontbinding in elkaar zien. Het is beter om 3D-modellen en afbeeldingen die naar de verte leiden te weigeren, omdat het onmogelijk is om ze in een klein gebied te evalueren.

Vaak gebruikt voor het nautische thema van de badkamer.Palmen, de oceaan, jachten en schepen worden gedwongen te ontsnappen aan het dagelijks leven en duiken in zoete dromen of herinneringen. Het is echter ook de moeite waard om hier te onthouden dat kleine kamers en complexe posters elkaar niet kunnen aanvullen.

Voor de woonkamer

De woonkamer heeft veel meer ruimte bij het kiezen van een afbeelding.

Hier zijn de volgende variaties mogelijk:

 • spiegel thema;
 • interieurs;
 • vintage kledingkast;
 • thuisbibliotheek;
 • bloemen;
 • landschappen;
 • vensterimitatie.

Door de grootte van de woonkamer kunt u de meest complexe afbeeldingen op de labels gebruiken, omdat ze in de meeste gevallen van veraf bewonderd kunnen worden. Oorspronkelijk lijkt het op het spiegeloppervlak van de deur, alsof het in fragmenten is gebroken, of landschappen die in de verte langs de rivier of het oude plaveisel lopen. Als het interieur een vleugje Shabby-chique, land of andere prachtige dorpsbestemmingen bevat, moet u nadenken over het imiteren van een boekenkast of kleding.

Voor de kinderkamer

Voor de kinderkamer geven fabrikanten de voorkeur aan heldere afbeeldingen. Zelfs de natuur is hier tevreden met zijn rijkdom en eenvoud, omdat het landschappen toont, getekend door tekenfilms. En op de deur van de kamer van het kind kunnen favoriete personages worden geportretteerd, die de kruimels zeker beschermen tegen en rennen tegen alle tegenspoed.

En als de esthetiek van stickers voor kinderen optimistisch en accuraat is, dan kunnen modellen voor oudere kinderen overwinnen door hun complexiteit. Voor tieners van tegenwoordig zijn abstracties, de niet-veroverde ruimte met de schoonheid van de sterrenhemel relevant. Geschikt voor adolescentie en stedelijke motieven, wat gedachten over reizen oproept.

Bij de voordeur

De deur die uit het appartement leidt, heeft belangrijke psychologische punten. Regenboogmotieven laten het enige tijd over om de aankomende werkdag of benauwd transport in de ochtend te vergeten. Bijzonder populair hier zijn uitgaande landschappen: zomer, herfst of winter. Ze dragen met zich mee, verrukking met natuurlijkheid en realisme.

Interessant hierbij zijn oplossingen met afbeeldingen van katten en honden die voor de deur wachten. Zo'n eenvoudig, op het eerste gezicht, motief creëert een solide installatie dat er iemand thuis moet zijn die wacht en de eigenaar van de woning mist.

In de slaapkamer

De slaapkamer mag niet worden blootgesteld aan kleurenpracht, pompeuze glans en opzichtige glans. Integendeel, voor deze kamer is het beter om gedempte saaie tonen te kiezen, zoals de lome kleuren van de zonsondergang of de vroege, nog onontgonnen halftonen van de dageraad.

Ook raden ontwerpers aan om te kiezen voor bloemmotieven of landschappen die het venster nabootsen. Het feit is dat de slaapkamer in sommige gevallen geen raam heeft en daarom kan de vermelding ervan, zelfs als een afbeelding, de kamer aanzienlijk verlevendigen.

Interessante opties in het interieur

Het label in het maritieme thema, dat naar de pier brengt, wordt organisch gecombineerd met de kalme sfeer van neutrale tinten. Foto's en posters met schepen die een enkele richting in stijl aanvullen.

Zachte lelies in het sneeuwwitte en schone interieur van de keuken maken de lichte kamer erg gezellig en huiselijk.

Stedelijke motieven en de deur naar de gang worden gecombineerd en vormen een verbazingwekkend interieur op de Engelse manier. De rust van tonen maakt de deur niet fantasievol, met de nadruk op de verfijning van het interieur.

Fijne afdrukken voor de deur naar de kinderkamer weerspiegelen nauwkeurig de magische wereld, alleen toegankelijk voor kinderen. Feeën, zachte wolken, zacht gras en wilde bloemen zullen een goede aanvulling zijn op de kinderkamer voor een meisje.

Abstracties op de binnendeuren van de woonkamer worden een helder accent dat de beknoptheid en terughoudendheid van de algehele stijl niet schendt.

In de onderstaande video ziet u gedetailleerde instructies voor het plakken van een sticker op de deur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer