Deurafdekkingen

Deuren - de noodzakelijke componenten van elk huis of appartement. Het is belangrijk dat ze hun basisfuncties op de lange termijn vervullen en er representatief uitzien. Producten gemaakt van monolithisch materiaal zijn niet altijd in staat om aan deze vereisten te voldoen. Het is daarom raadzaam speciale voeringen voor deurproducten aan te schaffen. Maar onder de grote selectie van winkelproducten is het gemakkelijk om te verdwalen en de verkeerde keuze te maken.

Daarom is het belangrijk om van tevoren te weten wat de functies van de voeringen zijn, welke materialen bij de fabricage worden gebruikt en hoe de panelen voor het interieur worden gekozen.

Functies en voordelen

Slips worden zowel op toegangsdeuren als op interroom geïnstalleerd. Ze presteren Een aantal handige functies die de vraag naar deze producten verklaren:

 • Primaire beschermingsfunctie. De panelen beschermen het natuurlijke materiaal tegen de effecten van verschillende externe factoren. Deze factoren kunnen temperatuurschommelingen, een nat microklimaat, de invloed van ultraviolette stralen en mechanische schade omvatten.

Veel modellen zijn gemaakt van materialen die deze invloeden afstoten en de deur vele jaren laten dienen.

 • Afdekplaten "Take a hit" voor mechanische schade. Bij contact met scherpe voorwerpen of vervorming door een botsing, zal de voering beschadigd raken, maar het hoofdgedeelte van de deur wordt beschermd tegen beschadiging. U hoeft geen nieuw duur deurproduct te kopen, u hoeft alleen het buitenpaneel op het frame te vervangen.
 • Achter de deurpanelen nodig minder zorgvuldige zorg. Massief hout en metalen producten vereisen de aankoop van dure gereedschappen om hun functionaliteit te behouden. Op de deuren van massief hout kunnen uiteindelijk parasieten verschijnen, dus u moet de structuur periodiek smeren met een speciale samenstelling. Als er een pad op het lichaam van het product zit, is het risico op dergelijke problemen aanzienlijk verminderd.Voering is vrij eenvoudig te reinigen van vuil, met behulp van goedkope of zelfs folk remedies.
 • Deurproducten zijn niet altijd eenvoudig te combineren met een bepaalde stijl van interieur. Maar de bekleding maakt het mogelijk, want onder de opties voor de panelen vindt u absoluut elk ontwerp en versiert u de deur van de kamer zodat deze in perfecte harmonie is met de omgeving.
 • Deurpanelen helpen aanzienlijk bespaar je financiën. Als u het uiterlijk van de deur wilt veranderen, hoeft u geen nieuw deurontwerp te kopen, wat nogal duur kan zijn. Door de cover te vervangen, diversifieert u het uiterlijk van uw appartement zonder noemenswaardige financiële kosten en installatieproblemen. De panelen nabootsen vrijwel elk natuurlijk materiaal. Ze zullen uw huis degelijkheid en representativiteit geven.

types

Er zijn deurbekledingen van verschillende typen, die elk hun voor- en nadelen hebben.

Hoezen zijn verdeeld op basis van de plaats waar hun installatie is gepland:

 • Externe panelen worden gebruikt aan de buitenkant van de deur van een privéwoning of appartement. Ze zijn meestal gemaakt van vochtbestendige en koudebestendige materialen.Duurzaamheid - de hoogste kwaliteit voor dergelijke panelen. Ze moeten de mechanische impact gemakkelijk overdragen en niet vervormen.
 • Interieurpanelen moeten eerst duurzaam en esthetisch zijn. Vooral de factor van weerstand tegen mechanische stress is belangrijk in het huis waar kleine kinderen of dieren zijn.

De afdekplaat moet voldoende bestendig zijn om niet te verslechteren tijdens actieve spelletjes van kinderen, een speciaal antivandalig oppervlak wordt gecreëerd voor dieren, wat helpt de impact van hun klauwen te vermijden.

 • Decoratieve interieur-patchpanelen spelen een belangrijke functie in het interieur. Ze vormen een aanvulling op de stijl waarin de kamer is ingericht en spelen vaak een accent. Deze panelen zijn gemaakt met behulp van decoratieve elementen, ongebruikelijke kleuren en texturen.
 • In sommige huizen heeft de deurbekleding een beschermende functie. Een speciaal type producten - pantserplaten, beschermt de kwetsbare delen van de deur, in het bijzonder - het sleutelgat.
 • De bronenakladka is een gegoten constructie, die is geïnstalleerd op het deel waar het slot zich bevindt. Productiemateriaal - het gehard staal waaruit

Er worden verschillende soorten producten gemaakt:

 • Insteekontwerpen zijn gemonteerd in het deurblad en hebben een zeer sterke fixatie. Een dergelijke overlay is moeilijk onafhankelijk te installeren, omdat het installatieproces arbeidsintensief is en professionele vaardigheden vereist.
 • Overheadproducten zijn eenvoudiger te installeren omdat ze alleen met speciale schroeven aan de buitenkant van de deur worden gemonteerd. Maar hun verdediging is niet zo krachtig.

materialen

Voor de vervaardiging van voeringen met traditionele materialen:

 • Houten panelen zien er zeer toonbaar en solide uit. Ze worden voornamelijk gebruikt voor de binnenzijden van de toegangsdeur of interieurproducten. Houten constructies worden op hun beurt ingedeeld in geverfd, gevernist, gefineerd of gelamineerd. De meeste soorten, vooral producten met fineer, verdragen geen contact met water, dus worden ze alleen geïnstalleerd in kamers met een droog microklimaat.
 • Geschilderde boom minder gevoelig voor omgevingscondities en na een tijdje is het gemakkelijker te herstellen en te repareren. Het gelamineerde oppervlak kan ook worden hersteld, maar deze procedure zal lang en duur zijn.
 • Voor appartementen zijn een soort houten bekleding multiplex producten. Ze zijn veel dunner en impliceren een korte levensduur. Om de werking te verlengen, kunt u de multiplexplaten bedekken met een speciale vernis of film. Decoratieve binnenste patchpanelen worden gemaakt door een combinatie van multiplex en fineer.
 • Een ander type houten paneel is MDF-voering. Ze bestaan ​​uit houtstof en een beschermende laag. Deze panelen zijn duurzaam en kunnen een lange tijd meegaan met een zorgvuldige bediening. Het materiaal kan in privéwoningen worden gebruikt in de aanwezigheid van een beschermende overkapping aan de straatkant en de afwezigheid van sterke vochtigheid in het interne microklimaat van het huis. Vaak lijkt het oppervlak van producten erg veel op natuurlijke materialen.
 • PVC-film gaat vaak met producten van MDF. Het dient niet alleen als een bron van extra bescherming tegen externe invloeden, maar voert ook vaak extra decorfuncties uit. Het kan verschillende texturen nabootsen, heeft een mat of glanzend oppervlak en kan worden gecombineerd met verschillende interieurstijlen.
 • Materiaal dat de deur in contact laat komen met vochtigheid en andere omgevingsinvloeden is plastic. Dergelijke producten worden vaak geïnstalleerd op toegangsdeuren in particuliere woningen. Ze bevatten niet de buitenste laag voor ontwerp. Het hele reliëf en patronen zijn delen van een solide product. De duurzaamheid van de voering hangt af van de kosten, goedkope plastic brandt snel uit onder invloed van ultraviolette stralen en verliest zijn oorspronkelijke uiterlijk.
 • Als het representatieve uiterlijk van de machine wordt gebruikt koolstof- en windvoeringen, Dat is niet minder belangrijk in het ontwerp van de deuren van het huis zijn chroom en messing producten. Meestal worden deze materialen gebruikt om extra attributen te ontwerpen - sloten, deurgrepen en drempels. In een harmonieuze combinatie met het belangrijkste materiaal van de voering, zullen de onderdelen van chroom en koper er geweldig uitzien op deurproducten.
 • Geavanceerde gebruikers vragen om interieurdecoratie dermatin voeringen. Ze zien er behoorlijk solide uit en kunnen een extra functie van isolatie spelen, als tijdens de installatie een extra laag schuimrubber werd gemaakt. Dergelijke voeringen zijn niet bestand tegen mechanische belasting. Producten waarvan het uiterlijk in de buurt komt van natuurlijke materialenkan nogal hoge kosten hebben.

afmeting

Wanneer u kiest voor het type deurbekleding, moet u nadenken over de juiste maat van het product. De panelen op parameters zijn als volgt ingedeeld:

 • Standard. Hun afmetingen zijn 200 cm bij 90 cm. U vindt vergelijkbare producten in elke winkel als een afgewerkt product. Ze zijn geschikt voor de meeste binnendeuren in appartementen.
 • Individual. Meestal worden dergelijke ontwerpen op bestelling gemaakt, rekening houdend met de bijzonderheden van de grootte van uw deurblad en de opening.
 • Turnkey. Miniatuurplaten met een diameter van maximaal 10 cm hebben een ronde of langwerpige vorm.

Kleur en ontwerp

Als er een vraag is over het kleurontwerp, moet je je volledig concentreren op de stijl waarin de kamer is ingericht. Winkels bieden de volgende soorten kleuren en texturen:

 • Voor panelen het imiteren van natuurlijk houtzoals tinten als wengé, dunne eik, beuk, esdoorn en kers zijn karakteristiek. Mahonie heeft een solide uitstraling. Vaak wordt houten voering voorzien van gesneden elementen en kan deze uit twee kleuren bestaan. Tweekleurige producten worden gemaakt volgens het principe van contrast, bijvoorbeeld melkeiken en walnoot, of donkere en lichte wenge.

Ongebruikelijke tinten van de boom zijn de kleuren van de 'oude boom' en 'varens'. Ze passen perfect in een aantal moderne stijlen, zoals de richting van eco.

 • plastic heeft een breder scala aan tinten, waaronder rijke kleuren en een verscheidenheid aan combinaties. Naast contrast kunnen vergelijkbare kleuren worden gecombineerd in kunststofproducten. Vaak worden exclusieve modellen van overlays met fotoafdrukken gemaakt. Deze optie is perfect voor het versieren van een kinderkamer.
 • De elegantie van het ontwerp van de deur geeft verchroomde delen. Deze omvatten deurgrepen en sleutelgaten. Chromium heeft een eigenaardige eb en het past goed bij veel texturen.

Hoe te kiezen?

Om niet te worden verward in de keuze van overlays, moet u bepaalde regels volgen en rekening houden met De volgende tekens van de deureenheid:

 • Het materiaal waarvan het frame is gemaakt. Op de metalen deur is het vaak nodig om een ​​extra bevestiger voor de voering te installeren, zodat het handiger is om ze met schroeven te bevestigen. Als de panelen op lijm worden gemonteerd, zullen de soorten lijmbases voor houten en metalen constructies anders zijn.
 • Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten van het product.Het hangt af van de kwaliteit van het materiaal en de complexiteit van het ontwerp. Sommige exclusieve modellen zijn vrij duur, evenals producten van hoge kwaliteit. Meer budgetopties hebben een kortere levensduur.
 • Houd er bij het selecteren van een product rekening mee hoe moeilijk het is om er voor te zorgen. Soms zijn extra kosten nodig voor de aanschaf van speciaal gereedschap of zorgvuldige reinigingstechnieken. Verzorgingsproducten kunnen ook anti-parasiet- en roestbeschermingsmiddelen bevatten. Sommige pads zijn heel gemakkelijk te reinigen, ze zijn voldoende om af te vegen met een natte of droge doek of zeepoplossing, waardoor de tijd die wordt besteed aan het reinigen van het deuroppervlak aanzienlijk wordt verkort.
 • Voor sommige kamers, naast de voering aan de voorzijde van de deur, is het noodzakelijk om extra panelen op rekken en drempels te kiezen. Ze zijn meestal gemaakt van hetzelfde materiaal als de hoofdpanelen en voegen de volledigheid van de deurconstructie toe.
 • Het interieurontwerp van de kamer bepaalt het uiterlijk van het deurproduct: de kleur, het ornament, de textuur van extra details en de vorm van het reliëf.

Rekening houdend met alle bovengenoemde factoren, kunt u de perfecte voering kiezen voor elke kamer in uwappartementen en voor een lange tijd om uw huis een mooie en esthetische uitstraling te geven.

Mooie voorbeelden in het interieur

Deurpanelen kunnen worden ingedeeld volgens de belangrijkste kenmerken van elk populair interieurconcept:

 • Voor stijl barok gekenmerkt door pompeuze details. De overlays zijn meestal versierd met reliëf houtsnijwerk, gouden inserts en elegante complexe patronen. Het belangrijkste materiaal voor dergelijke producten is houtvezel. De textuur is gestileerd als natuurlijk hout en heeft een zeer duur en luxueus uiterlijk.
 • Meer bescheiden uiterlijk heeft voering in de richting van de provincie. Ze zijn gemaakt van pastelkleurige materialen. De producten hebben mogelijk een kleine draad, elegante lijnen vormen rechthoekige reliëfdetails. Het bovenste deel van de voering is versierd met schilderijen in de vorm van bloemen en andere interessante ornamenten.
 • panelen hightech - het zijn plastic of houten monofone producten met grijze, donkerbruine of lichte kleuren. Dergelijke panelen zijn vaak uitgerust met extra materialen die geometrische composities op de deuren creëren. Voor het grootste deel zijn ze rechthoekig van vorm en vaak lijkt het hoofdpaneel op een houten structuur met reliëf, hoewel het in werkelijkheid is gemaakt van glad plastic.
 • Een zekere gelijkenis met de stijl van de Provence heeft richting chebbi chic. Deurafdekkingen zijn ook gemaakt in zachte pastelkleuren. Het verschil is dat prints van deze stijl in roze kleuren moeten worden gemaakt en elementen bevatten zoals linten, strikken, tekeningen van kleuren en zelfs textielartikelen.
 • Zeer nette en beknopte verschijning die inherent is aan deurproducten. ecostijl. Het zijn houten structuren met een matte textuur in gedempte lichte of bruine tinten. Eco-stijl tolereert geen pretentie, dus voeringen worden zelden voorzien van afdrukken en tekeningen.

Het is belangrijk om deurbekledingen te kiezen, zodat ze uw huis echt elegant en mooi maken. De deur is het gezicht van elke kamer in uw huis, dus u moet heel voorzichtig zijn bij het kiezen van een ontwerp en materiaal voor deurpanelen.

Als u zich aan alle aanbevelingen houdt, zal het uiterlijk van uw huis u en uw geliefden heel lang behagen.

In de volgende video, zie een overzicht van de voering op de deur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer