MDF-deurafdekkingen: ontwerpkenmerken

 MDF-deurafdekkingen: ontwerpkenmerken

De wens om het huis te beschermen tegen ongeoorloofde toegang tot uw grondgebied is volkomen natuurlijk. De voordeur moet betrouwbaar en duurzaam zijn. Stabiele metalen deuren voor vele decennia verliezen hun relevantie niet. Maar als vóór het verschijnen van de deur niet voldoende aandacht was besteed, probeert nu elke eigenaar respect te tonen voor de eerbaarheid en verfijning van zijn huis. Allereerst is de deur het gezicht van het huis, waarvan de schoonheid en de waardigheid van de decoratie vertellen over de smaak van de eigenaar.

Speciale functies

Tegenwoordig is het heel populair om deuren met decoratieve panelen te fineren.

Hoezen zijn gemaakt van:

 • MDF;
 • hout;
 • multiplex;
 • plastic.

MDF-panelen zijn wijd verspreid onder consumenten, ze hebben ook bewezen een mooi en betrouwbaar materiaal te zijn.

MDF is een vezelplaat vervaardigd door persen van gemiddelde dichtheid. Als het eenvoudiger is, is het verpletterd zaagsel en spaanders gedrenkt in hars. Vandaar de naam - de fijne fractie, afgekort als MDF. Het resultaat is een redelijk stevige kachel.

Bij de vervaardiging van voeringen voor deuren hebben een paar van deze tegels nodig. Als er een isolatiemateriaal tussen wordt gelegd, wordt een paneel met verbeterde thermische beschermingseigenschappen verkregen.

Dergelijke voeringen worden thermopanelen genoemd en worden voornamelijk gebruikt voor het trimmen van toegangsdeuren, omdat ze helpen de temperatuur in huis op een bepaald niveau te houden. MDF-panelen zijn geïnstalleerd op zowel de ingangs- als binnendeuren. Ze worden niet alleen heropend met nieuwe, nieuw geïnstalleerde deuren, maar versieren ook oude die hun uiterlijk hebben verloren. Met overlays van MDF is het gemakkelijk om externe beschadigingen aan de deur te verbergen en om het een respectabele, verfijnde uitstraling te geven.

eigenschappen

Geen wonder waarom dit materiaal zo populair is.

Het heeft zulke belangrijke eigenschappen als:

 • Beauty. Het grote voordeel van MDF-panelen is dat u met hun coating elke houtsoort en textuur kunt simuleren. Bovendien maakt een brede keuze aan kleuren, van standaard, houtachtig tot exclusief helder, ze vooral populair bij consumenten.
 • MDF - mooi gemakkelijk te gebruiken dingen, het is zacht en plastic, waarmee je absoluut alle patronen en ornamenten kunt uitvoeren. Frezen is nu erg populair. Het oppervlak van de plaat wordt gefreesd vóór het aanbrengen van de lamineerfilm of verflaag.

Dit maakt het mogelijk om op de plaat een reliëfafbeelding te plaatsen, van lijnen en de eenvoudigste geometrische ornamenten tot de meest complexe bloemrijke schilderijen. Reliëf is ook gebruikelijk.

 • Schadebestendigheid en lange levensduur. Het materiaal is bestand tegen fysieke belasting en beschadiging. Vervaagt niet onder invloed van zonlicht.
 • Brandwerendheid en vochtbestendigheid. In tegenstelling tot zijn mede-spaanplaat, zwelt het niet uit vocht en verliest het zijn uiterlijk niet.
 • Geluidsisolatie. De mogelijkheid om minerale wol en andere isolatiematerialen te gebruiken verbetert de isolerende eigenschappen van de deur
 • Het platteren is niet tijdrovend en duur.
 • Lage kosten.

Tegelijkertijd zijn deze panelen op verzoek van de klant van elke grootte gemaakt, van klassiek tot niet-standaard, met exclusieve afmetingen. Door een mooi paneel van MDF te decoreren, krijg je eenvoudig het vooraanzicht van elke toegangsdeur.

types

Er zijn verschillende typen MDF-panelen en ze hebben elk bepaalde eigenschappen, die de plaats van hun verdere installatie aanzienlijk beïnvloeden.

gelamineerde

Gelamineerde MDF. De plaat is bekleed met een PVC-filmlaminaat. Met deze technologie kunt u elke textuur simuleren, hoewel er een gladde versie van de coating is. Door het frezen, kleurinzetten en spiegels wordt dit type MDF zeer gewaardeerd door de consument. Door de hoge sterkte van het materiaal kan het tientallen jaren worden gebruikt.

fineren

Veneering. Door de productietechnologie waarbij het oppervlak van de plaat bedekt is met een dunne zaagsnede uit natuurlijk hout, is dit type MDF het mooiste uiterlijk en ziet het er natuurlijk uit.

Het oppervlak verkregen met deze vervaardigingsmethode imiteert hout niet alleen in kleur maar ook in structuur.

De populariteit is te danken aan het nobele uiterlijk.De panelen bedekt met een ekoshpon, zijn geschikt voor entree appartement en straatdeuren als op weerstand tegen schade toegeven alleen gelamineerd.

geschilderd

Geschilderd. Dit type MDF is geschikt voor het afwerken van zowel binnen- als buitendeuren. Het oppervlak van de plaat is bedekt met een speciale verf die bestand is tegen zonlicht en mechanische schade.

Gelamineerd plastic

Gecoat met gelamineerde plastic MDF. De zogenaamde anti-vandaal coating. De meest duurzame coating die niet alleen UV-stralen, schokken, maar ook de effecten van chemicaliën kan weerstaan. Deze coating wordt beschouwd als bijna perfect in termen van weerstand tegen fysieke stress. Bovendien is deze coating het meest vochtbestendig ten opzichte van de rest.

DIY restauratie

Het proces van het restaureren van de deur met decoratieve platen is niet zo ingewikkeld. Maar kleine vaardigheden met tools zijn niet overbodig.

Eerst moet u beslissen over de kleuren en het ontwerp, zodat uw bijgewerkte deur in overeenstemming is met de gevel van uw huis, als u de hoofdingang regelt. Voor een juiste selectie van de bovendekking is het belangrijk om de klimatologische omstandigheden niet te vergeten.Bij het herstellen of bijwerken van de binnendeur is het belangrijk dat deze harmonieus in de interieurstijl past.

Deurafdekking kan worden gekocht klaar, echter nu de prijs voor de individualiteit van ontwerp en huisvesting.

Een rijke selectie van kleuren, texturen en ontwerp zal u toelaten om een ​​panel naar uw smaak te creëren, afhankelijk van uw individuele project.

Voor onafhankelijk werk op de deurpanelen heeft u de gereedschappen en materialen nodig:

 • boor;
 • schroevendraaier;
 • zelftappende schroeven;
 • lijm of vloeibare nagels;
 • schuurpapier;
 • eindprofiel;
 • meetlint;
 • clips.

Panelen procedure

Voordat u begint met trimmen, moet u de deur van de scharnieren verwijderen, de accessoires demonteren en op een plat oppervlak plaatsen. Het wordt niet aanbevolen om alle manipulaties op gewicht uit te voeren om vervormingen te voorkomen. Als u de oude coating vervangt, verwijdert u deze volledig.

Vervolgens moet je het hele oppervlak van het canvas schuren. Als de deur van ijzer is, wordt het aanbevolen om over de vinylfilm te schilderen of te plakken voor een perfecte pasvorm van het paneel aan de deur. Als de deur van hout is, moet de oude verflaag worden verwijderd en moet het hele oppervlak zorgvuldig worden gereinigd.

Op de deuren is het noodzakelijk om de plaatsen van toekomstige fittingen te schetsen, en ook om deze markeringen op de panelen over te brengen en gaten te boren.

Begin aan de binnenkant van de deur. Het oppervlak van de deur is bekleed met speciale lijm of vloeibare nagels. De lijm wordt met golven aangebracht en het paneel wordt gelegd. Het is belangrijk om er zoveel mogelijk op te drukken. Gebruik hiervoor klemmen of klemmen.

Door het hele gebied worden gaten van de buitenkant geboord, met een stap van 40 cm. Met hun hulp worden ze op zelftappende schroeven gemonteerd. Het is belangrijk om schroeven van zodanige lengte te kiezen dat ze niet door de voering lopen en het decor niet bederven. Schroef ze recht in de trim en verwijder de clips.

Naast het buitenpaneel installeren. De kleefstofsamenstelling zal iets meer nodig hebben dan bij een interne kaart. Bevestig het paneel met clips. Verder is het enige verschil dat het nodig is om gaten te boren langs de omtrek, zo dicht mogelijk bij de rand, in stappen van 10-12 cm. Schroef de schroeven en verwijder de klemmen.

We sluiten de uiteinden af ​​met een decoratieve hoek in de toon van de deur, hierdoor worden de doppen van de schroeven verborgen. Test hiervoor de deur van de pargeage en snij de nodige lamellen af ​​van het eindprofiel.We installeren alle fittingen en het slot op de deur. Hang de deur op de scharnieren.

Op dezelfde manier zien we eruit en de opening.

Bij het stofferen van de deurpanelen van binnendeuren, ontstaan ​​er verschillende problemen die moeten worden opgelost.

Door de dikte van de voering aan beide zijden verandert de dikte van de deur zelf. Scharnieren en de vergrendeling vallen niet meer op hun plaats.

Fittingen hoeven alleen maar te veranderen, en daarmee de hele doos, omdat de deur niet meer goed in de deurunit zal "zitten".

Toegegeven, er is een optie om voering met een minimale dikte te installeren. Dit zijn panelen met een dikte van ongeveer 2-3 mm, maar ze verschillen niet qua duurzaamheid en sterkte. Dergelijke panelen falen snel.

Als je bij het updaten van de deur een vraag hebt of je de doorgang wilt updaten, is het zeker de moeite waard. Ideaal passen op dezelfde MDF-panelen die de deur omhuld. De ideale oplossing zou zijn om de hellingen uit te voeren en te trimmen van hetzelfde materiaal als de deur zelf. Dus, de bijgewerkte deureenheid ziet er netjes en harmonieus uit.

Om de doorgang bij te werken, is het noodzakelijk om het te inspecteren op scheuren en spleten en, indien aanwezig, om betonwerk uit te voeren.

Vervolgens zijn op het oppervlak van de geleiders houten latten gemonteerd. Hun installatie wordt uitgevoerd met behulp van het niveau. Krijg de perfecte rand wanneer het bevestigen van panelen alleen een decoratieve hoek kan gebruiken. Om de platband zo dicht mogelijk bij de muur te krijgen, passen we hem op de muur aan en bepalen we de dikte van de opening. Indien nodig kan de hoek worden afgesneden en precies op de muur worden afgesteld.

De eerste wordt aangepast en geïnstalleerd met behulp van de bovenste helling van de noppen. Bevestig het aan het bovenste frame. Vervolgens maken we metingen om de helling aan de linkerkant te installeren. We meten de lengte van de bovenste helling tot de vloer, en de breedte van het deurkozijn tot de buitenste hoeken, bovenste en onderste. De helling is bevestigd met schroeven en bij het deurframe is het beter om kleine anjers te gebruiken. Aan het einde van deze plaats zal worden bedekt met een plank. Vervolgens moet u de voegmortel of stopverf gebruiken om de spleten tussen de hellingen te elimineren. Het blijft over om de trim te bevestigen. We selecteren ze in de kleur van onze deur.

Hieronder kunt u zien hoe de restauratie / vervanging van MDF deurpanelen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer