Slingerdeuren: de voors en tegens

 Slingerdeuren: de voors en tegens

Tijdens het herstelproces probeert elke eigenaar alle details van het decor te overdenken. Een belangrijk detail dat een grote rol speelt in het totale interieurontwerp is de deur - een functioneel onderdeel dat het gewenste accent in de kamer kan geven. Momenteel zijn er veel populaire soorten deuren. Pendelstructuren zijn vooral populair, waarvan de kenmerken in dit artikel zullen worden besproken.

types

Pendulumdeuren werden relatief recent populair, hoewel ze al geruime tijd werden gebruikt op openbare plaatsen met veel verkeer.Momenteel worden ze met veel succes geïnstalleerd in kantoren en op plaatsen waar ze wonen.

Dit type deur is een van de typen draaideuren, het enige verschil is het vermogen van de slingersystemen om in beide richtingen te openen. Deze eigenschap is te wijten aan de aanwezigheid van speciale schuren, die verschillen van conventionele fittingen in een bepaald ontwerp en bevestigingspunt.

Ook hebben slingerdeuren deuren met één vleugel en dubbele vleugels, in dit geval worden ze geclassificeerd op basis van het aantal bladeren. Als de breedte van de deuropening minder dan een meter bedraagt, installeert u een doek met één vleugel, omdat de twee deuren er lelijk uitzien. Ontwerpen met één blad is een geschikte optie voor binnendeuren.

Als de opening vrij breed is, kunnen de eigenaars het zich veroorloven de dubbele pendelklep als binnen- of buitenoptie te installeren.

Ongeacht het aantal vleugels kunnen de deuren 180 ° naar binnen en naar buiten geopend worden. De ontwerpen in alle mogelijke varianten voorzien in de installatie van een dichter en een retourmechanisme. De afmetingen van de vleugels zijn afhankelijk van de breedte van de deuropening,Het systeem kan worden aangevuld met vaste zijpanelen of een spiegel van bovenaf.

Deuren worden ook ingedeeld door installatie:

 • buiten - entree of balkon. In dit geval is het beter om deuren te gebruiken die zijn gemaakt van betrouwbare materialen die volledige beveiliging bieden;
 • Intern of interroom zijn gemaakt van verschillende materialen die moeten worden gekozen, uitgaande van de algemene stilistische richting van de kamer.

Op plaatsen waar een bepaalde temperatuur moet worden nageleefd, maar ook met een hoge werkingsintensiteit, zijn speciale elastische draaipoorten gemaakt van PVC geïnstalleerd. Dit type deur is relevant voor magazijnen, handelsvloeren, koelruimten, enz.

Hun voordeel is het creëren van comfortabele omstandigheden voor het werk van het personeel, evenals het vrije verkeer van apparatuur.

materialen

Het materiaal van de vervaardiging van deurbladen is het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de producten van dit systeem. Bij het kiezen van een materiaal moet men zich laten leiden door persoonlijke voorkeuren, kenmerken gerelateerd aan de plaats waar de structuur is gevestigd en de ontwerpbeslissing.Momenteel zijn pendelstructuren gemaakt van glas, aluminium, PVC, hout.

Glazen deuren geïnstalleerd in appartementen, kantoorgebouwen, supermarkten, metro's, etc. Glas wordt gebruikt met een dikte van 6 -12 mm. Voor frameloze draaideuren wordt alleen getemperd glas of triplex gebruikt. Dubbele beglazing is meestal gemaakt met een kunststof frame en wordt alleen gebruikt als een interieuroptie.

Glasstructuren zijn niet slechter dan veel dove modellen, ze zijn erg moeilijk te doorbreken.

Wat slijtvastheid betreft, is glas een duurzaam materiaal dat zijn oorspronkelijke uiterlijk niet verliest en praktisch niet krast. Deze deuren zijn vrij praktisch en niet veeleisend in de zorg. Het gebruik van toning kan overmatige transparantie voorkomen en voor het decoreren van het interieur wordt aangeraden om dessin met patroon, ondoorzichtig, gekleurd of acrylglas te gebruiken.

De nadelen van volledig glazen draaideuren kunnen worden toegeschreven aan een voldoende groot gewicht van elk blad, respectievelijk hoge eisen aan de betrouwbaarheid van fittingen, waarmee rekening moet worden gehouden tijdens de installatie.

Slingerdeuren met aluminium frame ze zijn een structuur gemaakt van composietmaterialen - een aluminium profiel gevuld met glas, plastic of hout. Volgens de esthetische kenmerken zijn de deuren van dit materiaal inferieur aan volledig glas, maar hebben ze tegelijkertijd een lagere prijs.

Pendulum systemen van PVC zijn goedkoop en praktisch, waardoor ze erg populair zijn bij de bevolking. PVC-profiel kan worden gevuld met dubbele beglazing, het is ook mogelijk om het sandwichpaneel te vullen. De laatste optie wordt zelden gebruikt in woonwijken, voornamelijk gebruikt in openbare instellingen. Deuren van dergelijk materiaal hebben een lange levensduur en zijn gemakkelijk te onderhouden.

Slingerdeuren van hout Er zijn iets minder, hoewel de vraag naar dit materiaal altijd hoog blijft. Zulke ontwerpen hebben een mooie uitstraling, kunnen zowel doof zijn als de gecombineerde glazen inzetstukken. Een van de tekortkomingen is de eis van bepaalde voorwaarden voor de installatieomgeving, met uitzondering van de verhoogde luchtvochtigheid.

afmeting

Tegenwoordig produceert bijna elke fabrikant slingerontwerpen om te bestellen.Gezien het specifieke gebruik van dergelijke deursystemen op openbare plaatsen, in bedrijven of in administratieve gebouwen, zijn er geen strikte parameters. De meeste bedrijven zijn gespecialiseerd in een bepaalde vorm en daarom hebben de benoeming van draaideuren hun eigen normen en normen.

Wat betreft de deuren in de residentiële gebouwen, eerder waren er normen voor dubbel-blad deuren 130 cm bij 230 cm - 65 cm breed voor elk blad. Momenteel wil elke eigenaar zijn individualiteit tonen, dus de meeste pendelsystemen worden op bestelling gemaakt.

kleur

De kleur van het ontwerp van de slinger hangt af van de kleur van het frame. Een enorm kleurenpalet van hoogwaardig kunststof of geverfd metaal wordt gepresenteerd op de moderne markt. De technologie van glasplaatjes maakt gebruik van een ander kleurenpalet met een breed scala aan tinten, met een verscheidenheid aan patronen met reliëf. Materialen zorgen voor gedeeltelijke spreiding van licht, beperken zichtbaarheid. In de catalogi van fabrikanten van houten deuren zijn een groot aantal kleuren.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een draaideur moet je het begrijpendat in de moderne markt van dergelijke structuren er een groot aantal verschillende modellen zijn, en de keuze van de gewenste optie hangt af van persoonlijke voorkeuren en de individuele kenmerken van de kamer.

 • Allereerst is het noodzakelijk beslissen over het materiaal van de vervaardiging, wat de sterkte en duurzaamheid kenmerkt, de naleving van prijs en kwaliteit. Zo zijn volledig glazen deuren een betrouwbare en vrij sterke optie, ontwerpen met glazen inzetstukken in een aluminiumprofiel zijn inferieur qua sterkte tot frameless, maar veel goedkoper.
 • Een belangrijk detail is loop type selectie - zwaartekracht of lente. In beide gevallen nemen de apparaten een gemakkelijke opening van de deur aan, maar een soepele sluiting, onafhankelijk van de draaiingshoek. Het is noodzakelijk om in eerste instantie de methode en plaats van installatie van elk van de kleppen te bepalen, dat wil zeggen het frame-ontwerp. Er zijn opties voor montage op een scheidingswand of op de dragende muur.
 • compactor - een belangrijk detail bij het kiezen van slingerdeuren, omdat de kwaliteit ervan bepalend is voor het vermogen van de constructie om de temperatuurmodus van de kamer te handhaven en het binnendringen van tocht en geuren te voorkomen.
 • Kleur, uiterlijk en accessoires - belangrijke kenmerken om het ontwerp van de kamer te benadrukken, en zelfs het uitzicht buiten het raam is soms de moeite waard om te overwegen.

Bouw mechanisme

Alle slingerontwerpen hebben een veer-axiaal mechanisme ingebouwd in het onderste en bovenste deel van de deuropening. De rotatie-as van dit apparaat maakt het mogelijk de deurbladen in beide richtingen te openen. Sommige slingerdeuren kunnen 360 graden in verschillende richtingen draaien. Axiale luifels kunnen afsluiters hebben of zonder zijn. Sluiters zijn geïnstalleerd in de bovenste en onderste scharnieren, die elk zorgen voor een soepele sluiting van de deur in een bepaalde richting.

ontwerp

Dankzij moderne technologieën worden pendelontwerpen gemaakt volgens tekeningen van verschillende ontwerpideeën. Het gebruik van een mobiel systeem is een geschikte optie voor installatie in alle populaire kamerstijlen.

Door een grote verscheidenheid aan glasschilderingen, de rijkdom van hun kleurengamma en verschillende variaties in het decor, kunt u eenvoudig het benodigde model kiezen dat past bij het stijlontwerp. Het effect van eenheid van het interieur zal een houten draaideur creëren,afgestemd op een specifieke stilistische richting.

De deuren van het metalen profiel met glazen inzetstukken geven stevigheid en elegantie aan de ruimte.

Sterke en zwakke punten

Slingerontwerpen hebben een aantal voordelen:

 • gebrek aan deurkozijn, wat het installatieproces vergemakkelijkt;
 • het vermogen van de lagere as om een ​​voldoende hoog gewicht waar te nemen;
 • het vermogen om de deuren van de deur in elke richting te openen;

De nadelen zijn onder meer:

 • verlaagd geluidsniveau;
 • hoge kosten;
 • de behoefte aan extra vrije ruimte aan beide zijden van de deur.

Bediening en verzorging

Zorg voor slinger deuren is vrij eenvoudig. De hoofdregel is het regelmatig reinigen van kleding van vuil met behulp van speciale reinigingsmiddelen. De deuren worden schoongeveegd met een zachte doek, voorbevochtigd in een wasoplossing en voorzichtig uitgewrongen. Gebruik geen schurende poeders of pasta's. Onderhoud van deurstructuren omvat ook regelmatige inspectie en onderhoud van deurbeslag, met name scharnieren en sluitingen, die systematisch moeten worden gesmeerd met siliconenvet.

Een eerste glans geven aan de glazen deuren zal helpen bij speciaal gereedschap voor een bril.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Veel binnenlandse productiebedrijven houden zich bezig met de productie van slingerdeursystemen.

De meest populaire onder hen zijn:

 • Muovilami Groep van bedrijven Dit zijn ondernemingen met 50 jaar ervaring, die hoogwaardige glasvezel deuren "Lami" produceren. In de loop van de jaren van hun bestaan ​​hebben ze erkenning op de wereldmarkt gewonnen.
 • Bedrijf "Irbis" - een van de leiders op de binnenlandse markt, met gegarandeerde betrouwbaarheid en kwaliteit van pendelsystemen. Veel hypermarkten en landbouwbedrijven gebruiken de producten van dit bedrijf, wat een indicator is voor kwaliteit en betrouwbaarheid.
 • TM "Titan" heeft veel positieve recensies over zijn producten, in het bijzonder over de slingerconstructies.

Consumenten die de tijd hadden om de goederen van deze bedrijven te evalueren, gaven hun aankopen positief weer. Zoals de kopers zeggen, bedienen de deuren betrouwbaar meer dan een jaar. Geen klachten over de kwaliteit van de openslaande deuren werden niet onthuld. Positief effect op het uiterlijk van producten.Dankzij een breed assortiment kunt u eenvoudig de juiste optie kiezen.

Graag veel en de prijs, omdat iedereen de deur van deze fabrikanten kan vullen.

Succesvolle voorbeelden en opties

Het is duidelijk dat pendelsystemen een uitstekende optie zijn, niet alleen voor installatie in openbare en industriële gebouwen, maar ook voor installatie in residentiële appartementen.

Glazen pendeldeuren zijn een goede keuze voor huizen, ze zullen de ingang naar het zwembad of de badkamer op een originele manier versieren, ze zullen een uitstekende keuze zijn voor een bad of sauna en zullen een gevoel van vrijheid geven.

Liefhebbers van echte schoonheid en bewonderaars van moderne stijlen zullen zeker de combinatie van een metalen profiel met transparant glas waarderen. Deze constructies zullen het meest voordelig zijn bij de toegang tot het terras, de wintertuin of het balkon.

In de volgende video leert u meer over slingerdeuren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer