Deuren "Capel": hoe te kiezen?

 Deuren vallen: hoe te kiezen?

De keuze van binnendeuren is een verantwoordelijke en energie-intensieve bezetting. De wens om prijs, kwaliteit en design in één model te combineren, kost vele uren zoeken, vergelijken en twijfelen. Het wordt nog steeds algemeen aangenomen onder consumenten dat de natuurlijkheid van materialen de sleutel is tot de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de deur. Bij hoge luchtvochtigheid en plotselinge temperatuurschommelingen kan een houten deur echter vervormen en zelfs barsten. Universele binnendeuren van composiet helpen frustraties en financiële verliezen te voorkomen.

Wat is een samengesteld materiaal?

Een composiet is een materiaal dat wordt verkregen door een combinatie van stoffen met verschillende eigenschappen.In de regel is het een kunststof basis, waarvan de stijfheid en sterkte wordt bepaald door verschillende vulstoffen. Hout-polymeercomposiet (WPC) is bijvoorbeeld gemaakt van gehakt hout (of rijstschil) en verbindende polymeren.

Het eindproduct bevat de beste eigenschappen van hout en kunststof: duurzaamheid, waterbestendigheid, natuurlijk uiterlijk en zelfs geur.

De verhouding van de samenstellende elementen zal bepalen welke kenmerken zullen zegevieren. Een grotere hoeveelheid houtmeel brengt de eigenschappen van de WPC naar natuurlijk hout en met een toename van het percentage polymeer lijkt de baan op gewone kunststof.

Veel recepten van WPC zijn zeer goed bestand tegen de effecten van micro-organismen en agressieve media. Vanwege houtdeeltjes absorberen de meeste composieten een kleine hoeveelheid vocht, maar zonder verlies van vorm en sterkte. Na het drogen worden de oorspronkelijke eigenschappen hersteld. Composietmateriaal kan gemakkelijk worden verwerkt: zagen, schaven, boren, het is milieuvriendelijk, brandveilig en vereist geen speciale zorg.

Samengestelde deuren

De productie van deuren op basis van de WPC is een nieuwe, maar reeds gevraagde richting.Onder de voordelen van producten van dit type noteren de lage kosten. Een zeer belangrijk aspect bij het kiezen. Constructies op basis van composieten zijn licht van gewicht, wat de vervanging en installatie vereenvoudigt. Deze deuren hebben een hogere geluids- en warmte-isolatieprestatie vergeleken met hout. Ze zijn niet bang voor temperatuurschommelingen, corrosie, atmosferische en biologische effecten.

Dergelijke deuren zijn geschikt voor het regelen van appartementen, privé-huizen, kantoren en andere gebouwen.

Ze kunnen verschillende vormen en maten hebben: enkel en dubbel, met glas en panelen. Een van de populairste merken in de markt voor composietproducten is het merk Kapelli.

Beschikt over deuren "Capel"

De Kapel Factory is een project van de fabriek Intechplast. Een reeks technische deuren voor kantoren, scholen, ziekenhuizen en andere commerciële instellingen was oorspronkelijk gepland. Het testexemplaar werd voor het eerst tentoongesteld in 2011 tijdens een tentoonstelling in Moskou. Het nieuwe product kreeg snel populariteit bij consumenten vanwege de kenmerken en redelijke prijzen. En in 2014 werd de markt aangevuld met nieuwe lijnen van samengestelde deuren.

De fabrikant identificeert de volgende kenmerken van de producten van dit merk:

 • Vochtbestendigheid. Bij het maken van deuren gebruikte materialen met een hoge hydrofobiciteit. Het eindproduct staat geen stoom toe en de waterabsorptie is praktisch tot nul teruggebracht. Dit voorkomt vervorming en slijtage, ongeacht het klimaat in de kamers.

Omdat de deur "Capel" aanbevolen voor natte ruimtes: zwembaden, badkamers, sauna's en baden.

 • Isolatie-eigenschappen worden bereikt met isolatiemateriaal - polystyreenschuim. Cellen in de structuur bieden een lage geleidbaarheid van geluid en warmte. Ter verbetering van de isolerende eigenschappen van de omtrek van het deurkozijn is een rubberen afdichting aangebracht.
 • Brandveiligheid. Deuren "Capel" geslaagd voor brand certificering.
 • Eenvoudige installatie. De producten zijn zeer licht, het doek met parameters van 0,9 x 2 m heeft een gewicht van 14,5 kg, en samen met de doos en behuizing 21,5 kg. Voor de installatie zijn geen speciale gereedschappen en accessoires vereist. Volgens klanten hadden ze geen problemen met zelfinstallatie, dankzij gedetailleerde instructies.
 • Milieuvriendelijkheid bevestigd door een certificaat van sanitaire en epidemiologische expertise.
 • Duurzaamheid. Slijtvast materiaal en licht, zelfs bij actief gebruik, beschermt de structuur tegen uitzakken en vervormen.
 • Onkwetsbaarheid voor de effecten van huishoudelijke chemicaliën. Bij het maken van de serie zijn de deuren voornamelijk bedoeld voor gebruik in ruimtes waar ze vaak worden gereinigd met ontsmettingsmiddelen.

verzamelingen

Vandaag kun je de volgende series van het merk vinden:

Kapelli-Classic

Dit is het basismodel. Doorplast deurblad ontwikkeld door het bedrijf is bedekt met hittebestendig PVC plaat 1,5 mm dik. Interne verstijvers gemaakt van vochtbestendige LVL-staaf geven sterkte aan de structuur. Vullen - het gemaakte schuimpolystyreen. Dit materiaal bestaat uit bellen met een grootte van 0,1-0,2 mm, die isolerende eigenschappen hebben. Aan de rand van het canvas zit PVC-tape.

Deurblad wordt geleverd met een kanaal, dat klassiek en telescopisch kan zijn, om uit te kiezen. Het is gemaakt van PVC door extrusie. De resulterende stof heeft een meer cellulaire structuur en harde randen. De dichtheid is vergelijkbaar met hout.

Deuren "Capel" hebben geen speciale vereisten voor accessoires. De lichtheid van het ontwerp maakt het gebruik van hangende scharnieren mogelijk. Sloten kunnen in twee soorten worden besteld: met een magnetisch mechanisme en mechanisch. Alle fittingen zijn gemaakt in twee kleuren: goud en chroom.

Kapelli connect

Tsargovaya-lijn van het bedrijf. De deur van Tsargova is een soort ontwerper. Het frame bestaat uit drie of meer dwarsstrips (draaipunten) die de zijstijlen verbinden. De ruimte van het frame is gevuld met ingelijste vuller en gedecoreerd met glazen of aluminium inzetstukken. Alle elementen van de deur zijn gemaakt van composietmateriaal en geplakt met een ekoshpon.

Deze decoratieve coating creëert een visueel en tactiel effect van natuurlijk hout.

Het modulaire deurapparaat maakt eenvoudige vervanging van de elementen in geval van schade mogelijk. De deuren van de Connect-serie zijn alleen uitgerust met telescopische lijsten.

Kapelli-Universal

Een onderscheidend kenmerk van de serie is een telescopische doos van aluminium.

Dit ontwerp voegt een aantal voordelen toe aan bestaande:

 • kunt u het frame installeren in de opening van elke dikte;
 • frame en trim zijn voorzien van een zegel. Dit helpt om de onregelmatigheden van de opening te verbergen en elimineert extra werk aan de uitlijning;
 • de platband hoeft niet te worden gefixeerd, omdat het een voortzetting is van het deurprofiel;
 • In de universele doos kunt u doeken in elke kleur en met verschillende soorten afwerkingen installeren.

Kapelli-Ecoline

Nog een reeks hekdeuren.In tegenstelling tot Connect is de vulstof een sandwich gemaakt van geëxpandeerd polystyreen en PVC-folie.

Kapelli-Eco

Dit is een volledig gladde deur. Een vel van drie millimeter HDF, een high-density vezelplaat, wordt als coating gebruikt. Het materiaal is nieuw, maar wordt al gewaardeerd in de meubel- en constructie-industrie vanwege de hoge dichtheid en uniformiteit van de platen. Aan de verticale uiteinden is een aluminium overlay geïnstalleerd en de horizontale zijn bedekt met PVC-tape. Deuren met HDF-bekleding zijn niet 100% waterdicht.

Kapelli-vuurgevechten

Het heeft een brandweerstandslimiet van 30 minuten. Het canvas en de doos zijn houten, hebben een brandwerende behandeling. De deur is voorzien van een afdichting tegen koude rook en een thermo-afdichtende tape.

Afwerkingsopties en -afmetingen

Deuren "Capel" zijn verkrijgbaar in witte kleur en monokleur, het is mogelijk om 3D- en PVC-folie te lamineren. Verkrijgbaar met beglazing, ongeacht het type decoratieve coating. Het oppervlak van de beglazing hangt af van de wensen van de klant, maar mag niet meer dan 30% van het doek beslaan.

U kunt het type glas kiezen: transparant, wit mat, versterkt.

Het bedrijf produceert alle standaardformaten van 60 tot 90 cm.Aangepaste maten voor aangepaste productie.

beoordelingen

Samengestelde deuren "Capel" is een goede keuze voor elke kamer. .

Het grote voordeel van dit merk is ondoordringbaarheid van water en damp, waardoor ze de beste optie zijn voor natte ruimtes

De materialen waaruit ze zijn geproduceerd zijn bestand tegen extreme temperaturen en tegen agressieve stoffen, bijvoorbeeld chloor. Deuren hebben een lage thermische geleidbaarheid, ze roesten of schilferen niet en scheuren niet.

Kopers merken in de reviews dat de deuren veel sterker zijn dan analogen van gewoon PVC. Vocht wordt helemaal niet opgenomen, maar in de badkamer wordt de deur vaak besmeurd. Geluidsisolatie is niet absoluut, maar vocht, geuren en hitte buiten de kamer dringen niet door.

Opgemerkt moet worden: "Intechplast" is niet de enige fabrikant van waterdichte deuren. Een analoog op de markt is de Bravo-fabriek met de Aqua-serie.

Gedetailleerde instructies voor het installeren van kunststof vochtwerende deuren "Drops", zie de video hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer