Het kiezen van deuren van massief eiken

 Het kiezen van deuren van massief eiken

Moderne consumenten worden geconfronteerd met een enorme selectie van verschillende binnen- en buitendeuren. Deze onderdelen zijn gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, van goedkoop plastic tot kwalitatief goed en presentabel hout van natuurlijke oorsprong. Vandaag zullen we praten over aantrekkelijke en rijke producten van eikenhout.

Voors en tegens

Het is geen geheim dat natuurlijk hout de hoogste kwaliteit en milieuvriendelijk materiaal is. Het onderscheidt niet alleen het rijke uiterlijk, maar ook de uitstekende operationele kenmerken.

Laten we in meer detail bekijken welke positieve eigenschappen natuurlijke eiken deuren hebben.

 • Dergelijke onderdelen zijn ideaal voor zowel stadsappartementen als privé-huizen. Natuurlijk worden voor de tweede dergelijke opties veel vaker gebruikt. Het is vermeldenswaard het majestueuze en koninklijke ontwerp van eiken deuren. Met behulp van dergelijke producten kunt u de aristocratie van het interieur benadrukken en aandacht schenken aan de verfijnde smaak van de huiseigenaren.
 • Modellen gemaakt van natuurlijk eiken onderscheiden zich door hoge sterkte en hoog gewicht. Experts zeggen dat sommige eikenconstructies qua betrouwbaarheid superieur zijn aan metalen versies.
 • Dergelijke deurontwerpen onderscheiden zich door een uitstekende geluids- en warmte-isolatie. Dat is de reden waarom ze zo vaak worden geïnstalleerd in slaapkamers, kinderkamers of op balkons en loggia's. In de regel voelt een persoon zich comfortabeler en comfortabeler achter een dergelijk canvas van hoge kwaliteit.
 • Eik is duurzaam en duurzaam. In zijn klasse heeft dit materiaal geen gelijke. Deuren gemaakt van massief eiken verliezen hun mooie uiterlijk niet, zelfs na een lange tijd. Ze zijn niet bang voor ongunstige omgevingsfactoren. Als dergelijke modellen met zorg moeten worden verstrekt, kunnen ze langer dan een decennium worden gebruikt.

Ondanks zo'n rijke reeks positieve eigenschappen, eiken deuren hebben een aantal minnen, die u moet kennen voordat u dergelijke producten koopt.

 • De nadelen van eiken deuren omvatten ze indrukwekkend gewicht. Deze eigenschap van de structuur kan na enige tijd tot vervorming leiden. Ook kan het grote gewicht van het canvas van invloed zijn op het losmaken van de lussen waarop het rust. Je moet op zulke dingen letten en ze dringend verwijderen, zodat de structuur niet meer vervormt.
 • Een ander nadeel van deuren gemaakt van natuurlijk eiken is hun zwak vochtbestendigheid. Het wordt aanbevolen om dergelijke platen te beschermen tegen vocht en vocht op hun oppervlak, omdat in dergelijke omstandigheden de levensduur van natuurlijk hout wordt verminderd. Onder invloed van vocht kan een natuurlijke eiken deur worden vervormd en zelfs de afmetingen ervan veranderen. Het is om deze reden dat bij de productie van dergelijke modellen het materiaal verschillende stadia van droging doorloopt in speciale ovens, en ook wordt behandeld met een beschermende vernis.
 • Een nadeel is dat veel consumenten op de eerste plaats komen hoge kosten eiken deuren, maar hun mooie uiterlijk en prestaties zijn het waard.

types

Verschillende deurmodellen zijn gemaakt van massief eiken. Allereerst moeten alle structuren worden verdeeld in ingang en interieur.

input

Er worden hoge eisen gesteld aan moderne invoerstructuren. Consumenten hebben zich al gerealiseerd dat het kopen van een goedkope optie zelfbedrog en ongerechtvaardigde besparingen is. Het is veel gemakkelijker en goedkoper om een ​​kwalitatief hoogstaand en duur ding te kopen dan de enige keer dat je regelmatig betaalt voor reparaties aan goedkope doeken.

Een professioneel gekozen toegangsdeur zal niet alleen het visitekaartje van uw huis spelen, maar ook de consistentie van de eigenaars benadrukken en een beschermende functie vervullen.

Het eikenmodel is perfect bestand tegen alle opgesomde taken en beschermt de shelter tegen tocht en lawaai van de straat.

Bovendien zal het eiken invoermodel zijn eigenaars vele jaren van dienst zijn en zal het zeker alle gemaakte kosten voor de aankoop en installatie rechtvaardigen. Niet elke koper kan hoogwaardige deuren van massief eiken veroorloven.Er zijn echter meer toegankelijke exemplaren met een metalen frame, die op geen enkele manier inferieur zijn aan solide modellen.

Toegangsdeuren van duurzaam natuurlijk eiken zijn:

 • gepantserde;
 • bestand tegen scheuren;
 • verzegeld;
 • geluidsabsorberend;
 • drukvast;
 • explosieveilige;
 • stofdicht.

binnenland

Interieur eik is een uitstekende ontwerpbeslissing waarmee u een speciale chique en glanzende uitstraling aan het interieur kunt geven. Dergelijke modellen zijn perfect voor de hal, slaapkamer, kinderkamer en een studeerkamer.

Afhankelijk van de oriëntatie van het ontwerp en de indeling van de kamer, kunt u kiezen voor dubbel vleugelig, enkelbladig, doof, rechthoekig, gebogen of opties met glas. Correct geselecteerde accessoires en geschikte decorartikelen kunnen de stilistische richting van het ensemble en de delicate smaak van de eigenaars benadrukken.

Binnendeuren gemaakt van natuurlijk materiaal zijn populairder dan de invoeropties. Dat is de reden waarom het bereik van dergelijke producten is rijker.

Allereerst verschillen ze in hun ontwerp, evenals in het fabricagemateriaal en de productiemethode.

Bij de selectie van dergelijke constructies moet rekening worden gehouden met de stijl van het interieur en het verlichtingsniveau.

 • Voor de slaapkamer, hal en eetkamer ideale dubbele vleugelmodellen met glazen inzetstukken.
 • In de keuken, kleedkamer of studeerkamer is het aan te raden om massieve platen (enkel of dubbel) te selecteren.

Ook worden ingangs- en binnenste doeken onderscheiden door de methode van openen / sluiten.

Ze zijn:

 • swing;
 • schuiven;
 • linkszijdig;
 • rechtshandig.

materiaal

Hoogwaardige en duurzame deuren zijn gemaakt van massief of gelijmd massief hout, evenals een gefineerd blok. Elk van deze materialen heeft zijn eigen kenmerken en prestatiekenmerken.

Solid array

Voor deuren gemaakt van massief eiken, worden alleen hoogwaardige grondstoffen geselecteerd. Fabrikanten weigeren die platen die zelfs de kleinste defecten hebben. Het kunnen kleine knopen zijn, slecht geverfde of ongeverfde oppervlakken en een slechte textuur. De dikte van de grondstof wordt in aanmerking genomen.

Producten gemaakt van een solide array zijn de duurste en worden meestal op maat gemaakt. Dergelijke producten voldoen aan de hoogste eisen.

Het is vermeldenswaard een aantal belangrijke voordelen van solide deuren.

 • Deze modellen houden de warmte perfect binnen;
 • Bezit hoge geluidsisolatie-eigenschappen;
 • Ze zijn niet bang voor temperatuurdalingen;
 • In de loop van de tijd verliezen ze hun aantrekkelijke uiterlijk niet.

Het enige nadeel van dergelijke producten is dat ze een zeer groot gewicht hebben, dus hun installatie moet zo efficiënt en professioneel mogelijk zijn, zodat de structuur niet vervormt in de loop van de tijd.

Van gelijmd massief hout

Varianten van gelijmd eiken komen vaker voor en zijn betaalbaar. Vergelijkbare modellen worden gemaakt door individuele houten stukken onder hoge druk te lijmen. In de loop van de productie worden afzonderlijke onderdelen geselecteerd en gekoppeld, rekening houdend met de richting van houtvezels. Dankzij deze techniek heeft het eindproduct een goede sterkte en betrouwbaarheid.

Dergelijke analogen zijn veel goedkoper dan hele opties, maar niet minderwaardig in uiterlijk. In de regel kunnen dergelijke structuren bogen op duurzaamheid. Ze zijn niet bang voor externe schade, blootstelling aan vocht en temperatuurdalingen.

Gefineerde blokken

Als u niet klaar bent om dure meubels van natuurlijk materiaal te kopen, moet u zich wenden tot aantrekkelijke en goedkope gefineerde producten. Voor de vervaardiging van dergelijke exemplaren werd een speciale techniek ontwikkeld.

In de regel zijn goedkope gefineerde doeken gebaseerd op goedkope boomsoorten of reguliere spaanplaten. Deze betaalbare en gebruikelijke materialen zijn omhuld met natuurlijk eiken fineer en geven hun slechte oorsprong niet prijs.

Deuren van eikenfineer zijn ideaal voor binnenwanden. Dergelijke artikelen hebben een mooie uitstraling, laag gewicht en goede sterkte, waardoor ze vele jaren kunnen dienen.

De modellen van de hoogste kwaliteit kunnen bogen op extra geluids- en thermische isolatiekenmerken.

kleur

Oak heeft een groot aantal prachtige natuurlijke kleuren die er spectaculair uitzien in verschillende ensembles. Beschouw in detail de meest populaire instanties en geschikt voor hen de situatie.

 • Eiken grijze deuren worden aanbevolen voor installatie in een kamer met een donkere vloer of delen van mahonie.
 • De meest interessante en luxueuze is gouden eik. Een deur van deze kleur ziet er bijzonder aantrekkelijk uit als hij wordt aangevuld met verchroomde fittingen.
 • Veelzijdig zijn de exemplaren van modieuze wengé of rode houtkleur. Ze zien er organisch uit in vrijwel elk interieur.
 • Zwarte eik is perfect voor een donkere kamer, als het interieur zelf is ontworpen in een klassieke stijl. Deze deur kan worden gecombineerd met lichtgroene of crèmematerialen.
 • Nobele witte eik is ook kieskeurig in de selectie van een geschikt ensemble en ziet er indrukwekkend uit in verschillende omgevingen.

Hoe te kiezen?

Het selecteren van een chique eiken deur, allereerst moet je bouwen op het interieur waarin het zal worden gevestigd. Het model moet niet alleen worden gecombineerd met het meubilair in de kamer, maar ook met de decoratie van de muren en de vloer.

Koop geen te goedkope deur. In de regel zijn dergelijke producten gemaakt van laagwaardig materiaal, dat perfect natuurlijk eiken imiteert. Natuurlijk hebben ze meer bescheiden prestaties.

Bepaal het type materiaalconstructie.De duurste zijn luxe massief houten producten en de meest betaalbare zijn gefineerde specimens en variëteiten van gesplitst eiken.

Pak de deurschaduw op de juiste manier op. Oak heeft veel aantrekkelijke tonen. Het is aan te raden een dergelijke optie aan te schaffen die qua kleur overeenkomt met de rest van de meubels en meubels in het interieur.

Neem contact op met gerenommeerde fabrikanten met een onberispelijke reputatie. Voordat u naar een bedrijf gaat, is het beter om kennis te maken met de gedetailleerde informatie erover in het binnenland en lees reviews over haar producten. Tegenwoordig produceren veel gewetenloze bedrijven goedkope modellen onder het mom van natuurlijk.

ontwerp

De rokerige rook van de deurkleur ziet er organisch uit in een moderne high-tech stijl. In deze instelling moeten donkere contrasten worden gebruikt en verdund met metalen elementen.

Dergelijke ontwerpen passen perfect in het interieur in de stijl van de klassiekers. Dergelijke ensembles worden aanbevolen om te worden aangevuld met eiken deuren van moeras en donkere schaduw. Deze kopieën zijn ook geschikt voor stijlen zoals retro of vintage.

Luxe eiken deuren worden vaak gekocht voor installatie in luxe landhuizen en cottages. In dergelijke omgevingen kunt u een duur ontwerp regelen met charmante schilderijen aan de voorkant of inzet van vintage glas. Dergelijke charmante tonen zijn ideaal om een ​​unieke en luchtige Provence-stijl te creëren.

Universeel zijn kopieën van lichte tonen. Het kunnen deuren zijn die zijn gemaakt van antiek eikenroze, citroen en roodbruine tinten. Zulke opties zullen er harmonieus uitzien in ensembles van welke stijl dan ook.

Voor ingewikkelde en pompeuze interieurs wordt het aanbevolen om de duurste massief houten deuren te kopen, omdat dergelijke ensembles altijd onderscheiden worden door hun rijkdom en luxe.

Opties in het interieur

Hoogwaardige en mooie deuren gemaakt van natuurlijk eiken, kunnen zelfs het meest eenvoudige interieur radicaal veranderen. Uiteraard lijken ensembles waarin hetzelfde massieve meubilair werd gekozen om het beste bij de dure deur te passen.

Zulke ontwerpen zien er goed uit op de achtergrond van de muren, versierd met decoratieve steen. Dergelijke interieurs doen denken aan luxe landgoederen of herenhuizen uit het verre verleden.Het ensemble lijkt niet te somber en historisch, je kunt het comfortabel maken met zacht meubilair met gekleurde geweven bekleding op natuurlijk leer.

In de buurt van de luxueuze eiken deur met een ovaal matglazen inzetstuk, kunt u verschillende decoratieve elementen plaatsen om het geheel er meer attent en compleet te maken. Het kunnen rieten manden zijn van verschillende grootten, wandmetalen lampen met kaarslampen in een klassieke stijl en een elegante houten stoel met licht geweven bekleding.

Een brede toegangsdeur gemaakt van licht eiken ziet er spectaculair uit als je hem installeert in een zachtoranje gang met houten vloer en er een stijve vintage kruk naast zet en een grote kast met glazen deuren. Zo'n mix van stilistiek in zo'n compacte ruimte ziet er heel interessant en stijlvol uit.

In een solide kantoor met neutrale grijze muren kunt u een solide donkere eikendeur van chocolade installeren. In een dergelijke omgeving zal er een organisch natuurlijk houten bureau met een glazen blad, een luxe houten bolder met bronzen beeldjes en kommen kijken,evenals een chique zwart lederen stoel in de buurt van de werkplek.

Nog meer nuttige informatie wacht op je in deze video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer