Finse deuren

Deuren fungeren als een visitekaartje voor elke kamer, dus iedereen probeert prachtige en hoogwaardige entree- en interieurmodellen te kiezen. Tegenwoordig zijn producten van Finse fabrikanten in trek bij inwoners van Rusland, vanwege de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wat is het?

Finse deurfabrikanten genieten over de hele wereld een welverdiende reputatie. Hun producten verschillen aanzienlijk van hun tegenhangers in andere landen, dit is hun succes.

Finse producten worden gekenmerkt door een meerlagig ontwerp en uitstekende kwaliteit. Door de unieke productiemethode worden de producten gekenmerkt door duurzaamheid en goede isolerende eigenschappen.

Het grootste verschil tussen Finse fabrikanten is het gebruik van unieke technologieën:

 • De aanwezigheid van de veranda op het centrale deel van de deur. De pony is het deel van de rand dat zich uitstrekt vanaf het uiteinde van het product en daarmee een verbindingskruis vormt. Het wordt ook rand met een vouw genoemd. Deze technologie is door de Finnen ontwikkeld om praktische, warme deuren te creëren. Modellen met een vestibule sluiten heel strak, wat een positief effect heeft op de geluidsisolatie.
 • Insteekkousen van uitstekende kwaliteit geeft producten duurzaamheid en betrouwbaarheid in gebruik. Door de aanwezigheid van ingebouwde fittingen kunt u het installatieproces vereenvoudigen en versnellen. Meer in de fabriek in de deurvergrendelingen van universele aard met grendels en schroefscharnieren. De klant hoeft alleen de deurkruk te kiezen.
 • Voorbereid gash doos kunt u de installatie van deuren vereenvoudigen. Het is al gemaakt in een hoek van 45 graden, onder de gewenste grootte van de deur. De reciproke plaat van het slot is al in de doos ingebouwd en de scharnieren zijn ingebed.

De voordelen van modellen uit Finland

Finse deuren zijn populair in veel landen over de hele wereld, omdat ze onbetwistbare voordelen hebben:

 • Luxe uiterlijk producten zullen niemand onverschillig laten. Alle modellen combineren perfect een uitstekende kwaliteit en een modieus ontwerp.Versies met een strikt ontwerp passen perfect in de klassieke binnenruimte.
 • Gemak en installatiegemak. Ongeacht de vaardigheden, iedereen kan de Finse deuren installeren. Bij de vervaardiging van producten in de fabriek is deze al uitgerust met alle noodzakelijke elementen, waaronder de scharnieren, grendels, bevestigingsmiddelen en zelfs de gaten voor schroeven.
 • Laag gewicht positief effect op de duur van de werking van de Finse deur. Ze zijn niet gevoelig voor vervorming en verzakkingen.
 • Structurele sterkte is om het interne skelet van het product, dat is gemaakt van grenen, te gebruiken. Deuren zijn niet vatbaar voor vervorming en behouden ook de oorspronkelijke geometrische parameters. De dennenconstructie is afgewerkt met vezelplaten van gemiddelde dichtheid (MDF).
 • Vochtbestendigheid deuren laten hun installatie toe, zelfs in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, bijvoorbeeld in de badkamer of in de keuken.
 • Uitstekende warmte- en geluidsisolatie uitgevoerd vanwege de meerlaagse deuren. Elk model bestaat uit drie hoofdlagen: een sterke NDF-plaat, een aluminiumlaag en een gefineerde plaat.De laatste laag wordt gebruikt voor het betrouwbaar indammen van aluminium met vulmiddel, dat wordt gebruikt als geëxpandeerd polystyreen. Dit vulmiddel is een milieuvriendelijk materiaal.
 • Breed scala aan modellen kunt u kiezen voor de perfecte optie voor verschillende kamers, gezien het interieurontwerp.

types

Deuren van de Finse productie worden gepresenteerd door het brede assortiment, waaronder verschillende soorten.

Afhankelijk van de locatie zijn alle modellen onderverdeeld in verschillende groepen:

 • interieur;
 • balkon;
 • de straat.

Bij de meeste vraag naar binnendeuren is een model met een kwart doof.

Eenvoudige bediening en installatie zijn de belangrijkste voordelen van dit type Finse deuren.

Indien gebaseerd op de structuur van producten, dan Alle modellen kunnen in twee grote groepen worden verdeeld.:

 • enkele deuren (op basis van één blad);
 • tweekleppig (bestaat uit twee doeken).

Afhankelijk van de samenstelling en vorm, kunnen alle Finse deuren worden onderverdeeld in de volgende types:

 • panelen Modellen bestaan ​​uit een vul- en draagframe. Ze kunnen zowel massief als met een frame zijn. Het frame kan worden aangevuld met getextureerde patronen of driedimensionale vormen.Het wordt hoofdzakelijk geproduceerd uit massief hout. Als een vulling kan worden gebruikt als een boom, en een combinatie van hout met vezelplaat. Fabrikanten gebruiken alleen dure boomsoorten.
 • glad deuren bevatten verschillende elementen. De basis van de modellen heeft geen uitsteeksels en is niet geglazuurd. Geëxpandeerd polystyreen wordt gebruikt als vulstof. Om gemak en gemak tijdens het gebruik te bieden, gebruiken Finse fabrikanten een honingraatvullaag.

Afhankelijk van het type afwerking zijn alle Finse deurmodellen verdeeld in de volgende groepen:

 • gefineerd;
 • gelamineerd voor hout;
 • geschilderd.

Afhankelijk van de aanwezigheid of afwezigheid van een tijdelijke aanduiding, zijn de deuren mogelijk doof of met inserts.

Met een verscheidenheid aan vormen en kleuren kunt u een optie kiezen, rekening houdend met persoonlijke voorkeuren.

afmeting

Bepaal aan het begin van de bouwwerkzaamheden de grootte van de geïnstalleerde deuren. Finse modellen zijn gemaakt op een modulair systeem, dat een stap van 10 centimeter heeft. De meting moet met de doos worden uitgevoerd.

Deuren voor gebruik buitenshuis moeten basiselementen en een drempel bevatten. Dergelijke modellen zijn gemaakt in de versies M9 of M10, terwijl de opening meestal 90 x 210 cm of 100 x 210 cm is.Voor de keuze van de interieuropties bieden de fabrikanten een groter bereik. Modellen variëren van M7 tot M10, terwijl de hoogte ongewijzigd blijft en 210 cm is, en de breedte kan worden geselecteerd van 70 tot 100 cm.

Onder moderne modellen zijn er opties die een hoogte lager dan de standaard hebben. Het kan variëren van 207 tot 209 cm, met name voor baden worden deuren met een hoogte van 190 cm geproduceerd, terwijl de breedte van 70 tot 90 cm kan zijn.

Als de deuropening niet correct wordt gemeten, is de basis van het product kleiner dan nodig, dan kan dit probleem eenvoudig worden opgelost door de onderrand bij te snijden.

Het voordeel van Finse deuren is dat hun afmetingen indien nodig kunnen worden aangepast.

Moderne bedrijven bieden ook de mogelijkheid om deuren te bestellen volgens individuele formaten.

materialen

Finse fabrikanten gebruiken verschillende materialen om aan de eisen van alle potentiële klanten te voldoen.Elke optie wordt gekenmerkt door duurzaamheid, betrouwbaarheid en uitstekende kwaliteit.

 • Stalen modellen vaak gekozen als toegangsdeuren. Ze zijn ideaal voor magazijnen, garages of verschillende gebouwen van technische waarde.
 • Houten modellen veel vraag omdat ze niet alleen gekenmerkt worden door een mooie uitstraling, maar ook door een lange levensduur. Deuren van het massief van een boom zien er prachtig uit in verschillende interieurs. Ze zijn ideaal voor het decoreren van landhuizen of cottages.

Vaak gebruikt bij de vervaardiging van Finse deuren grenen. Het onderscheidt zich door hoogwaardige, aantrekkelijke kleuren, interessante textuur en een lange levensduur.

 • Aparte aandacht verdient plastic (PVC) producten. Ze worden gekenmerkt door het gemak en de verscheidenheid van kleuren. Ontwerpers bieden luxe opties met verschillende felle kleuren. Veel modellen worden aangevuld met glazen inzetstukken, waardoor er meer licht de kamer in kan.

kleur

De keuze van de kleurprestaties van de deur speelt een grote rol in de binnenruimte.Correct gekozen kleur maakt vakkundig de uitlijning van kleuraccenten mogelijk.

Een groot aantal modellen van Finse fabrikanten worden gepresenteerd in pastelkleuren. Witte modellen worden gekenmerkt door veelzijdigheid, omdat ze er altijd stijlvol uitzien, ongeacht de gekozen stijl. Ze kunnen zowel thuis als in openbare ruimtes worden geïnstalleerd.

Finse standaard zijn modellen met een sneeuwwitte omlijsting. Ze voegen elegantie toe aan de klassieke stijl. Ze kunnen worden gebruikt voor kantoren, verschillende instellingen en, uiteraard, voor een huis of appartement. Als je genoeg hebt van witte kleuren, kun je het zelf in een andere kleur schilderen.

Voor het ontwerp van het kantoor is de ideale keuze voor grijs. Deze deuren zijn interessant om te zien naar buitengewone ontwerpoplossingen. De deuren gemaakt van hout, die zijn gemaakt in natuurlijke tinten, zien er mooi en indrukwekkend uit. Fabrikanten gebruiken vaak grenen, kersen, eiken of walnoten.

Sommige modellen zijn gemaakt van plastic of laminaat. Hun eigenaardigheid is dat ze de textuur van hout van verschillende soorten imiteren.

Interessante en stijlvolle look-opties met dergelijke tinten als de Italiaanse walnoot, kersenweng, lichte eik of Milanese noot.

ontwerp

De meeste Finse deuren zijn gemaakt in een ingetogen ontwerp. Ze vestigen de aandacht op de strengheid van de lijnen. Veel modellen zijn verkrijgbaar in het wit. Zeer mooie en stijlvolle opties met glas. Deze deuren helpen bij het inrichten van kleine kamers met weinig zonlicht.

Om een ​​verfijnd, harmonieus interieur te belichamen, is het de moeite waard de kleuren van de deuren te kiezen die bij de kleur van de vloerbedekking passen. Voor ruime kamers kunt u het spel van contrasten gebruiken, maar dan moeten de deuren zodanig worden gekozen dat ze passen bij het meubilair of de muren.

Interessante en ongewone look deuren met inserts, bedekt met echt leder of kozhzamom.

Voor de belichaming van een unieke stijl kunt u opties kiezen met een glanzend of mat oppervlak.

Hoe te kiezen?

Om hoogwaardige en stijlvolle Finse deuren te kiezen, moet u enkele aanbevelingen van experts volgen:

 • Voor het kopen is het de moeite waard om het product te bekijken. Vergeet niet dat om de deuren te vervoeren, de deuren moeten worden ingepakt.De aanwezigheid van verpakkingen is een garantie dat de deuren tijdens de levering niet worden beschadigd.
 • U moet de apparatuur controleren om er zeker van te zijn dat alles wat u nodig heeft beschikbaar is. Sloten moeten werken, en accessoires - uitstekende kwaliteit.
 • Voordat u een bepaald model koopt, moet u de afmetingen van het deurkozijn kennen om problemen met de toekomstige installatie te voorkomen. Meestal vereist de uitbreiding van de opening geen financiële investeringen, maar het proces zelf is erg lawaaierig en stoffig.
 • Om het origineel van een nep te onderscheiden, let op de aanwezigheid van de zogenaamde "influx". Dit kleine uitsteeksel zal kleine fouten verbergen die kunnen verschijnen tijdens de installatie van het product.
 • Bij het kiezen van Finse deuren is het noodzakelijk om de dikte van de wanden te meten waar het product zal worden geïnstalleerd. De kleur van het model moet worden gekozen afhankelijk van de stijlrichting van de kamer. Bepaal van welk materiaal de deur zal worden gemaakt en welk type de beste oplossing zal zijn.
 • Vraag de verkoper naar de beschikbaarheid van een certificaat van productkwaliteit om namaak te voorkomen.
 • Voor een huisje, een landhuis of een woonhuis is het de moeite waard om sneeuwwitte deuren te overwegen, omdat ze er perfect uitzien in combinatie met de textuur en kleuroplossingen van hout.

Mooi interieur

Sneeuwwitte deuren zijn veelzijdig, omdat ze mooi harmoniëren met verschillende interieurs. Witte binnendeuren worden perfect gecombineerd met de wanden van grijs en lichtbruin. Witte kasten, een open haard, een kroonluchter en vloermatten worden gepresenteerd in dezelfde kleur. De deuren van sneeuwwitte kleur geven ruimte aan de ruimte. De ruimte ziet er ruimer en lichter uit.

Voeg toe aan het interieur van de slaapkamer. Frisheid en schoonheid helpen deuren met panelen van massief grenen. Natuurlijke textuur wordt gekenmerkt door eenvoud en natuurlijke schoonheid. Lichtbruine deuren worden perfect gecombineerd met sneeuwwitte muren en zacht meubilair, waardoor een sfeer van comfort en gemak ontstaat.

Finse deuren die de textuur van hout nabootsen, zijn prachtig gecombineerd met natuurlijk houtlaminaat. Een interessant patroon zal het interieur van de woonkamer diversifiëren. Lichtbruine deuren kijken harmonieus in een ensemble met zwart meubilair, ingetogen en streng.

In de volgende video leert u meer over hoe u Finse deuren kunt kiezen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer