Ekoshpon-deuren: voor- en nadelen

 Ekoshpon-deuren: voor- en nadelen

Hout is een unieke grondstof, het is perfect voor zowel de bouw als de meubelproductie. Tegenwoordig wordt het in verschillende industriële sectoren gebruikt als hoofd- en hulpmateriaal. Een van de gebieden is meubelproductie, waar alles van hout en zijn derivaten wordt verkregen: van kasten tot scheidingswanden. En deuren van een ekoshpon zijn een van de meest perspectiefproducten die verschillen in milieuvriendelijkheid. De moderne markt is gevuld met veel modellen met verschillende technische parameters en kwaliteit van uitvoering.

Wat is het en hoe worden ze gemaakt?

Veel industriële processen genereren een bepaalde hoeveelheid houtafval, waaruit u hoogwaardige secundaire materialen kunt halen. Eco-scharen zijn het product van een dergelijke productie. Het wordt verkregen uit natuurlijke houtvezels en speciale kunsthars bindmiddelen.

De productietechnologie van een ekoshpon bestaat uit de volgende bewerkingen:

 • Aanvankelijk kan onbewerkt hout vooraf worden gereinigd. Hiermee kunt u de stof de gewenste kenmerken geven, waardoor een hoogwaardige en duurzame structuur wordt verkregen. Als het afval significante afmetingen heeft, worden ze onderworpen aan slijpen om een ​​homogene massa te verkrijgen.
 • De volgende stap is het verven van houtvezels. Opgemerkt moet worden dat dergelijke processen kwalitatief worden gecontroleerd. Hiermee kunt u materialen van dezelfde kleur en schakering in een bepaalde batch krijgen. Soms kunnen meerdere kleurschakeringen in één vel worden gecombineerd, waardoor u een origineel en uniek patroon krijgt.
 • Het proces wordt voltooid door op de vezels te drukken. Om dit te doen, voegen de verkregen grondstoffen hars toe, die wordt gemengd met hout om een ​​homogene consistentie te verkrijgen.Als bindende component worden verschillende soorten kunstmatige mengsels gebruikt, die het mogelijk maken om houtkappen op het juiste niveau aan elkaar te lijmen. De productie van een ekoshpon vindt plaats in speciale persen, waar de grondstof wordt verwarmd tot hoge temperaturen en onder enorme druk wordt geperst. Een kenmerk van dit proces is het gebruik van vacuümtechnologie. Met deze aanpak kunt u bijna alle gascomponenten uit het ruwe materiaal verwijderen.

Extern, eco-sheeter is zeer vergelijkbaar met natuurlijk fineer, maar de structuur is een beetje zoals plastic.

Het materiaal is erg plastic, dus fabrikanten produceren het in speciale rollen. De dikte van het vel hangt af van de perstechnologie en de noodzakelijke kwaliteiten van het resulterende product.

Gefineerde materialen van dit type worden vaak gebruikt voor de productie van binnendeuren, waar ze worden toegepast als een bovenste beschermende laag. Extern bootst het product de structuur van hout na, en de productietechnologie stelt u in staat om het de juiste tinten te geven.

Eco-jointed en fineer-modellen: verschillen

Eco-sheeter is een kunstmatige film die op de deur wordt aangebracht om hem te beschermen en een unieke decoratieve uitstraling te geven. Dit product is een alternatief voor natuurlijk fineer.

Het verschil van deze materialen bestaat uit verschillende kenmerken:

 • Veneer is een dunne sectie van natuurlijk hout. Na een speciale voorbereiding kunnen deze vellen over de deurbladen worden geplakt. Eco-scharen worden geproduceerd door houtvezels te persen.
 • Veneer is een volledig natuurlijk materiaal. Het bezit niet alleen de textuur van een bepaald ras van hout, maar is ook absoluut veilig voor de menselijke gezondheid. Op zijn beurt is eco-sheeter een synthetisch product dat natuurlijke houtvezels bevat. Uiterlijk is dit een gewone kunststof, waarbij de textuur van hout wordt herhaald. Tegelijkertijd maakt de productietechnologie het mogelijk vrijwel elk type hout te simuleren.
 • Eco-sheeter is perfect bestand tegen vocht en fysieke impact. Natuurlijk verliest natuurlijk fineer iets, hoewel natuurlijke producten niet gestratificeerd zijn en lange tijd goed onderhouden worden.
 • Het belangrijkste verschil in de ekoshpon is de lage prijs. De hoge kosten van natuurlijk fineer zijn te wijten aan zijn natuurlijke oorsprong, evenals het type hout waaruit het is geproduceerd.

Op hun beurt hebben deze verschillen ook deuren die deze soorten vellen trimmen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de eco-shpon, hoewel het een veilig materiaal is, nog steeds wordt verkregen uit synthetische componenten. Daarom is de veiligheid ervan voor het menselijk lichaam nog niet volledig bewezen.

Voors en tegens

Ekoshpon-deurontwerpen van tegenwoordig zijn behoorlijk populair, omdat ze veel voordelen hebben:

 • Milieuvriendelijkheid. Deze factor is voornamelijk van toepassing op de ekoshpon. Maar het wordt toegepast op het werkstuk, dat gemaakt kan zijn van materialen van lage kwaliteit. Daarom is deze functie relatief.
 • Gippoallergennost. De stof is niet het veroorzakende agens van allergieën en stoot ook geen onaangename en schadelijke geuren in de lucht. Perfect voor alle woonruimtes.
 • Vochtbestendigheid. De eco-sheeter lijkt qua structuur op plastic, dus water wordt er praktisch niet door beïnvloed. Het materiaal behoudt zijn vorm lange tijd en zwelt ook niet en scheurt niet, zoals de deuren van MDF of gelamineerde producten.
 • Laag gewicht. Hiermee kunt u deurbladen in bijna elke doos en op de muuroppervlakken van verschillende materialen installeren.
 • Sterkte. De eco-sheeter verdraagt ​​perfect temperatuurdalingen en minimale fysieke effecten. Hiermee kunt u de structuur van het deurblad lang behouden.
 • Duurzaamheid en duurzaamheid. De structuur van het materiaal gaat uit van de aanwezigheid van een speciale beschermende film, die niet alleen kraken voorkomt, maar ook de structuur en kleur lang behoudt, wat niet altijd relevant is voor massieve houtproducten.
 • Lage prijs. Dit is vooral merkbaar in vergelijking met de deurbladen van massief of metaal.

In sommige opzichten zijn ekoshpon-producten veel beter dan PVC-structuren, die tegenwoordig erg populair zijn.

Toch zijn dergelijke producten niet universeel, omdat ze zulke nadelen hebben:

 • Eco-Shepher skips klinkt heel goed. Daarom zullen de deuren ervan niet de vereiste geluidsisolatieparameters bieden. Het gebruik van dergelijke constructies is niet altijd praktisch.
 • Het minimale niveau van overdracht van vocht. Daarom moeten kamers met dergelijke deuren constant worden gelucht om de concentratie van water in de lucht te verminderen. Dit geldt met name voor de keuken en badkamer, waar de verzadiging aanzienlijk is.
 • De minimale duurzaamheid in vergelijking met deuren uit het massief van hout. Als je zo'n product wilt beschadigen is dat niet moeilijk. Daarom worden ze alleen gebruikt als interroom, niet als invoer.
 • Moeilijke restauratie. Als de structuur van dergelijke deuren is beschadigd, is het bijna onmogelijk om ze te repareren. Om deze verschijnselen uit te sluiten, moet je deze ontwerpen heel voorzichtig gebruiken.

types

Deurbladen zijn gemaakt van een ekoshpon met gebruik van hout dat fungeert als frame-elementen. Het moet worden begrepen dat het kunstmatige fineer hier slechts een decoratieve bescherming is die wordt aangebracht op de toplaag van de structuur. Afhankelijk van de externe kenmerken van de deurbladen van ekoshpon kan worden onderverdeeld in verschillende soorten:

 • Doof. Deurblad is een solide schild, dat bedekt is met een ekoshpon. De eenvoudigste en meest voorkomende modellen van deuren die lage kosten hebben.
 • Glas. Voor het decoreren van ontwerpen voegen specialisten een paar glazen inzetstukken toe aan het frame. Hierdoor kunt u ze een unieke en mooie uitstraling geven. De eco-plaat zelf wordt rechtstreeks aangebracht op de houten constructie-elementen.Deuren met glas passen in een meer verfijnd interieur en voegen er een bijzonder hoogtepunt aan toe.
 • Ingelijst. Deurbladen van dit type worden aangevuld met speciale inzetstukken die het oppervlak versieren. Er zijn veel ontwerpoplossingen van dit type, waarmee u producten voor het gewenste interieur kunt selecteren.

Vrijwel alle soorten van dergelijke deuren zijn vochtbestendig, omdat eco-ventilatieopeningen zeer slecht water bieden.

Veel soorten kunnen ook in de badkamer of in de keuken worden gebruikt.

Technisch gezien bestaat het deurblad van een dergelijke deur uit verschillende structurele elementen:

 • Frame. In de meeste gevallen is het gemaakt van bars van goedkoop hout (grenen en anderen vinden het leuk).
 • Facing. Dit is de middelste laag, die direct wordt bedekt met het frame zelf. Voor dit doel speciale MDF-platen.
 • Decoratieve coating. De ecoshpon, die de schoonheid en praktische bruikbaarheid van het deurblad geeft, doet dienst als het. Het materiaal buigt erg goed, waardoor ze bijna alle details van het ontwerp kunnen omsluiten en een betere dekking krijgen.

Maten en vormen

Deuren gemaakt van eco-shells zijn een verscheidenheid aan klassieke ontwerpen gemaakt van MDF of hout. De vorm van deze producten verschilt praktisch niet van andere modellen.Vaak is het rechthoekig met verschillende decoratieve inzetstukken. Maar op verzoek van de koper kan de fabrikant het product aanvullen met verschillende soorten bogen.

Wat de afmetingen betreft, is er ook een grote variëteit.

Klassieke aanpassingen hebben verschillende standaardmaten:

 • Hoogte. Standaardontwerpen worden geproduceerd met deze parameter niet meer dan 2 m. Maar als de klant dit wenst, kan de hoogte van het deurblad met 20-30 cm worden vergroot.
 • De breedte van de deur is vaak niet minder dan 60 cm. Dit formaat kan maximaal 90 cm bedragen. Als de deuropening afwijkende afmetingen heeft, worden de producten alleen op speciale bestelling aangepast.
 • Dikte. Technisch gezien kan deze waarde ook over een breed bereik variëren. Maar standaardmodellen hebben een dikte van 44 mm.

Kleuren en materialen

Ekoshonirovannye deuren hebben een prachtig ontwerp dat vrijwel niet te onderscheiden is van natuurlijke producten. In dit geval kunnen fabrikanten de kleur- en textuureigenschappen van de bovenste beschermlaag afzonderlijk wijzigen.

Vandaag kunt u in de markt producten van verschillende kleuren kopen:

 • bruin;
 • parel;
 • wit;
 • cappuccino;
 • zwart en vele anderen.

Het moet duidelijk zijn dat fabrikanten niet beperkt zijn tot deze kleurschakeringen. Met behulp van speciale benaderingen kunt u bijna elke kleur en schaduw simuleren. Het belangrijkste is om de juiste te kiezen voor het ontwerp van de hoofdkamer.

De productietechnologie van ekoshpon maakt het mogelijk om niet alleen de kleur, maar ook de structuur van de bovenste laag te veranderen. Dit wordt bereikt vanwege het feit dat het materiaal een onderscheidend kenmerk heeft om licht te reflecteren, waardoor het een driedimensionale structuur krijgt. Fabrikanten produceren ecointerpannen voor veel soorten bomen.

De meest populaire zijn verschillende soorten structuren:

 • wengé;
 • witte as;
 • rokerige eik;
 • lariks;
 • Italiaanse noot en nog veel meer.

Van bijzonder grote waarde vandaag zijn producten met een lichte coating, die perfect is voor zowel moderne als klassieke stijl van de kamer.

Wat te kiezen in het appartement?

Deuren gemaakt van ekoshpon - een geweldig alternatief voor structuren uit de array, die veel duurder zijn. Daarom geven veel mensen de voorkeur aan vergelijkbare producten in hun appartementen.

Houd bij het kiezen van dergelijke producten rekening met een paar eenvoudige aanbevelingen:

 • Besteed aandacht aan de kwaliteit van het deurblad.Om dit te doen, evalueer het voor schade. Als u op zijn minst minimale fouten ontdekt, moet u een dergelijke aankoop weigeren. Het is ook belangrijk om de kwaliteit van fittingen te evalueren. Het moet niet alleen mooi, maar ook betrouwbaar zijn.
 • Geef de brandgevaarklasse van het deurblad op. Veiligheid is hiervan afhankelijk tijdens een brand, waarbij deuren de verspreiding van brand kunnen veroorzaken. Als het product glas in zijn samenstelling heeft, zou u moeten weten hoe sterk het is. Besteed aandacht aan het feit dat er aan de uiteinden van dit element geen spaanders of scherpe hoeken zijn die kunnen worden beschadigd.
 • Ontwerp van de ontwerper wordt alleen geselecteerd op basis van persoonlijke voorkeuren. Het is belangrijk om de deur te kiezen in de stijl van het interieur en meubilair.
 • Beoordeel de staat van de bovenste laag. Op het oppervlak van de ekoshpon mogen geen krassen zitten, zelfs de meest minimale. Veel verkopers kunnen dergelijke gebreken verbergen onder prijskaartjes of andere items (stickers, verpakkingen, enz.). Op deze plaatsen moet vooral zorgvuldig worden gecontroleerd. Gelijksoortige aandacht moet worden besteed aan de structuur van de laklaag, als deze aanwezig is.
 • Geometrie.Deuren van dit type zijn frame, wat niet altijd toelaat om kwaliteitsproducten te krijgen. Houd er rekening mee dat het deurblad een platte rechthoek moet zijn met minimale afwijkingen (slechts 1 mm fout is toegestaan).
 • Besteed aandacht aan de apparatuur. Dit is belangrijk als u een deur volledig met sloten, handgrepen en bekleding nodig hebt.
 • Om betrouwbare en duurzame producten te kopen, moet u ook letten op klantbeoordelingen. Hiermee kunt u een product ophalen met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Experts raden het kopen van deurbladen aan, alleen bekende fabrikanten die voornamelijk natuurlijke materialen gebruiken die veilig zijn voor de mens.

Koop geen goederen met levering via internet, zonder de mogelijkheid van een voorafgaande inspectie. Veel bedrijven proberen op deze manier beschadigde modellen te verkopen die snel falen.

Wat kan worden gewassen?

Ondanks de claims van fabrikanten die kras- en krasbestendig zijn, is dit niet altijd het geval. Het hangt allemaal af van de kwaliteit van het materiaal en de toepassing ervan op het kozijn.Daarom moeten ze, om de levensduur van deze structuren te verlengen, goed worden onderhouden. Eerst en vooral moet u alle aanbevelingen van de fabrikant opvolgen, die alles moet adviseren: van de weg naar de middelen om deze oppervlakken te wassen.

De beste optie voor de verzorging van ekoshpon zijn speciale reinigingsmiddelen die in gespecialiseerde winkels kunnen worden gekocht. Perfect wast vuil oplossing van alcohol en water in een verhouding van 1 tot 9, respectievelijk. Nadat u de deur goed hebt schoongeveegd, verwijdert u eenvoudig het overtollige vocht met een droge doek.

Het wordt niet aanbevolen om verschillende producten en materialen te gebruiken voor het reinigen van dergelijke oppervlakken:

 • Waspoeders en wasmiddelen voor gerechten. Ze zijn niet ontworpen om voor een boom te zorgen en kunnen de structuur ervan vernietigen. Wat het poeder betreft, de deeltjes kunnen eenvoudig de bovenste laag van de ekoshpon beschadigen. Dit zal krassen veroorzaken, waardoor vocht al onder de sticker zal doordringen. Als dit gebeurt, zal de bovenste laag eenvoudig loslaten.
 • Schrapers en sponzen. Hun oppervlak wordt gekenmerkt door een hoge hardheid, die ook tot krassen kan leiden.
 • Agressieve oplossingen.Vaak omvatten in deze groep alle mengsels, waaronder zuren, logen en schurende componenten. Allemaal tasten ze gemakkelijk de bovenste laag van de eco-beplating aan en verminderen de decoratieve eigenschappen van het deurblad.

Daarom, om de levensduur van de deuren te verlengen, moet u ze regelmatig met een droge of enigszins vochtige doek afvegen. Het is ook niet aan te raden om ze in de badkamer of op straat te installeren. Veranderingen in vochtigheid en temperatuur zullen leiden tot snelle exfoliatie van de bovenste decoratieve coating.

Mooie ideeën in het interieur

Gefineerde deuren in de stijl van een klassieker vormen een perfecte aanvulling op het strikte maar zeer chique ontwerp van de kamer. Dankzij de combinatie van blauw behang, witte vloer, deuren en het fineerontwerp van dezelfde kleur van de muren, ziet het interieur er echt geweldig uit. Gestileerd als een oude kruk, past het ook goed in.

Prachtige deuren met decoratie benadrukken de luxe van de kamer, waarin alles is uitgevoerd in ivoor. Een elegante stoel en een tafel vormen een perfecte aanvulling op het interieur.

De donkere deur in de badkamer is perfect gecombineerd met grafiettegels op de muren en de vloer. De witte inrichting weerspiegelt eerst de kleur van de naden van de coatings, meubels en sanitair.

Een beige dubbele draaideur met matglazen inzetstukken en een product gemaakt in dezelfde stijl met één canvas oogt mooi tegen de achtergrond van een donkere vloerplaat, respectievelijk lichte en donkere wanden.

Wat is het voordeel van deuren van ekoshpon kijken in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer