Closers voor toegangsdeuren: de subtiliteiten van keuze, installatie en bediening

Bijna elke moderne toegangsdeur, die is geïnstalleerd in het kantoor van een bedrijf of onderneming, heeft speciale apparaten - sluiters. Ze laten de deur zachtjes sluiten en beschermen de fittingen, het slot en het deurblad tegen constante schokken en mechanische schade.

Dankzij dit apparaat zullen de deuren altijd zorgvuldig worden gesloten, zelfs als ze open worden gelaten. Laten we dit apparaat van naderbij bekijken. Waar moet je op letten bij het kopen van een product, hoe je het op de juiste manier installeert?

inrichting

Er zijn verschillende versies van deursluiters, die verschillen in het type apparaat en het vermogen, waardoor ze op het deurblad kunnen worden geïnstalleerd met een lichte constructie of op zware metalen deuren.

In de structuur van de deurdranger zit een speciale hendel en het lichaam zelf, waarin het mechanisme is geplaatst. Dankzij dit element worden de deuren automatisch gesloten. Het belangrijkste mechanisme is een krachtige veer, die wordt gecomprimeerd onder de werking van een zuiger. Vaak is deze veer van staal en wordt deze in een speciale capsule geplaatst. De capsule is gevuld met speciale olie.

Moderne modellen van deuren hebben een speciale klep op het aanvullende argument, dat hun aanhankelijkheid verzekert. Dit effect wordt waargenomen wanneer de hoek van een geopende deur ongeveer 70 graden is totdat de deur volledig gesloten is. Als het deurblad bijna gesloten is (de hoek is ongeveer 15 graden), is er bovendien een versnelling in de beweging van de vleugel, met als gevolg dat de deuren zeer goed gesloten zijn. Dankzij deze ontwerpfunctie kan de deurdranger het hoofd bieden aan de inspanning van de vergrendelingen die op de deuren zijn geïnstalleerd, en de luchtweerstand die wordt waargenomen bij het sluiten van de vleugel overwinnen.

In de uitverkoop vindt u ook apparaten met extra functies en blokkeert de beweging van de deur. Dit ontwerp minimaliseert het risico van een spontane sluiting van de deur. Deze functie is relevant wanneer het nodig is dat de deuren open zijn. In dit geval moet u de deur minstens 90 graden openen, deze staat in een vergrendelde stand totdat deze wordt geduwd om te sluiten. Met de volledige set dichterbij kan een sluiter soepel en stil worden gesloten.

Werkingsprincipe

Het werkingsprincipe van de deurdranger voor toegangsdeuren is als volgt: wanneer de deuren opengaan, begint het tandwiel te draaien, waardoor kracht op het rek wordt overgedragen. Zoals hierboven vermeld, bevindt de transmissie zich in een speciaal geval dat met olie was gevuld. De rail, die de beweging van de zuiger passeert, duwt daardoor de veer, en knijpt deze in een bepaalde maat.

Tijdens het proces van zuigerbeweging begint de olie, die zich in het midden van de capsule bevindt, van het ene compartiment naar het andere te stromen, waardoor extra weerstand wordt waargenomen, hetgeen de compressie van het elastische element verbetert. Als gevolg hiervan zal het deurblad langzaam bewegen.

Zodra je de vleugel loslaat, stopt de externe druk, de lente begint te openen.Omdat het veermechanisme nauw is verbonden met de zuiger, beweegt het terug. De olie begint ook in de tegenovergestelde richting te bewegen, waardoor extra weerstand wordt geboden, waardoor het sluiten van de deur nog meer wordt vertraagd.

De afstelling van de deurdranger wordt gedaan door de schroeven aan de voorkant van de behuizing te draaien. Door de schroeven te draaien, kunt u de doorsnede van de kanalen wijzigen, waardoor de snelheid van de oliestroom verandert, het deurblad langzamer of sneller sluit.

Types en subtiliteiten van keuze

Afhankelijk van de methode en de plaats waar de deurdranger wordt geplaatst, zijn er verschillende soorten van deze apparaten.

 • bovenste - bevindt zich in het bovenste gedeelte van de vleugel. Ze behoren tot de universele armaturen, geplaatst op verschillende deuren.
 • vloer - ze zijn gemonteerd op de bodem van het deurblad of op de vloer. Vaak geïnstalleerd op glazen deuren, omdat ze tegelijkertijd de functie van lussen vervullen.
 • verborgen - Gemonteerd tijdens het fabriceren van deuren. Ze worden meestal gebruikt voor binnendeuren.

Om het juiste product dichterbij te kiezen, moet u nagaan of dit apparaat bestand is tegen veel gewicht.Vloervoorzieningen zijn bijvoorbeeld gemakkelijk bestand tegen een massa van maximaal 300 kilogram, dus ze zijn de beste optie voor een zware ijzeren deur.

Omdat verborgen sluiters in het voorste deel van het deurblad of de deurstijl worden geplaatst, zijn ze onzichtbaar, wat erg belangrijk is als een dergelijk apparaat wordt gebruikt voor binnendeuren.

Het is vrij moeilijk om een ​​geschikte dichter te kiezen. Als het bijvoorbeeld in termen van dimensies beter is om één ontwerp te installeren, en in termen van gewicht dat een ander zal doen, kies dan voor een krachtiger model. Wanneer de deuren een ander origineel ontwerp hebben, is het beter om voor deursluiters te kiezen met een veiligheidsmarge.

U zou geen krachtige armaturen voor houten lichte deuren moeten krijgen, omdat een zeer krachtig element een snelle slijtage van bevestigingsmiddelen zal veroorzaken.

Voor een nauwkeurige bepaling van het type mechanisme dat in de closer wordt gebruikt, kunt u vertrouwd raken met de gegevens in een speciale tabel. Het toont de equivalenten van de klasse-sluiters en de hoofdkenmerken van de kleppen. Als je dichterbij een metalen deurblad komt, let dan op,dat de rem was inbegrepen.

Om een ​​dergelijk deurelement juist te selecteren, is het noodzakelijk om rekening te houden met de externe omstandigheden van zijn werking. Een zeer belangrijke factor is de temperatuur waarbij de dichter kan werken. Dit is erg belangrijk voor veerapparaten die op straatdeuren zijn geïnstalleerd. Als het apparaat bepaalde parameters niet heeft, kunnen er problemen optreden met het werk van de dichter wanneer de omgevingstemperatuur sterk stijgt of juist daalt.

Houd er rekening mee dat gespecialiseerde deurtypen de installatie vereisen van bepaalde sluiters die elektromagnetische of elektrohydraulische elementen bevatten. Dergelijke elektrische apparaten moeten documenten bevatten die de hoge kwaliteit van het product bevestigen.

Als u de deur dichter op de deur van de ingang bevestigt, moet u kijken naar de opties met speciale antivirusbescherming. Een belangrijk onderdeel van dit soort apparaten is een veiligheidsventiel en een behuizing van slagvast materiaal.

Let bij aanschaf van een sluiter voor toegangsdeuren op het merk.Vertrouw alleen op gerenommeerde fabrikanten die zich bekommeren om de kwaliteit van hun producten. Het zou nuttig zijn om klantrecensies te bestuderen die al een bepaald model van een bepaalde fabrikant gebruiken. Dit zal u helpen de juiste keuze te maken.

Voors en tegens

De vraag naar verschillende modellen sluiters wordt veroorzaakt door een aantal voordelen.

 • Ze beschermen het deurblad tegen stoten wanneer de deuren openen en sluiten.
 • Hiermee kunt u de gebruiksduur van verschillende schuifsystemen verlengen die op de deuren zijn geïnstalleerd, dankzij de zachte en nette beweging van het deurblad.
 • Er is een strakke fixatie, dat wil zeggen, de schuif wordt vergrendeld tijdens het sluiten.
 • U kunt de bewegingssnelheid van de vleugel aanpassen, waardoor de beste optionele sluiting ontstaat.
 • Dit ontwerp is veilig voor jonge kinderen die dol zijn op gek doen met de deuren.

De nadelen van dergelijke producten kunnen worden toegeschreven aan een nogal tijdrovend proces van installatie en regeling van dit apparaat. Dergelijke systemen kunnen behoorlijk duur zijn als er extra functies en mogelijkheden zijn.

montage

Om dichterbij te installeren, moet u controleren of hoogwaardige luifels worden geplaatst en of de sluiter zelf precies is geplaatst, zonder vervormingen.

Installatie van dergelijke apparaten kan op het deurkozijn zelf of binnen worden uitgevoerd. Vaak wordt een compleet schema voor de installatie en gedetailleerde instructies voor het instellen ervan bijgeleverd bij de closer. Aangezien de afmetingen van het schema overeenkomen met de parameters van het blad, moet deze met scotchtape op het deurblad zelf worden bevestigd. Daarom is het erg handig om de plaatsen voor de gaten te markeren.

Volg zorgvuldig de instructies om de behuizing van dit apparaat te beveiligen.

Nadat u het mechanisme hebt gefixeerd, gaat u verder met het monteren van de schuifstang van de hendel. Het bevat twee helften, met elkaar verbonden, met behulp van een thread. De lengte van de hendel moet worden aangepast, rekening houdend met de openingshoek van de vleugel over 90 graden. Als je alles goed hebt gedaan, sluiten de deuren geleidelijk en heel stil.

Nadat de closer is geïnstalleerd, moet deze worden aangepast. Dit proces wordt uitgevoerd met schroeven in verschillende stadia:

 • kijk naar de hoofdbeweging van de vleugel;
 • afmixen is het proces waarbij het deurblad volledig wordt gesloten, dat begint met een hoek van 15-20 graden voordat de schuif recht wordt gesloten.

Stel eerst de openingshoek van de vleugel in. Gebruik de schroef om een ​​geschikte positie in 90 of 180 graden te kiezen. Stel vervolgens de snelheid in waarmee de sluiter sluit, terwijl u met de tweede schroef scrolt. U moet de deur met de geselecteerde hoek openen en loslaten. Door de tweede schroef te draaien, kunt u de gelijkmatige beweging aanpassen en in de laatste graden de opkomende vergrendeling.

Houd er rekening mee dat u tijdens het afstellen van de deurdranger niet veel moeite moet doen door de schroef te draaien. Zelfs als u de schroef een kwartslag draait, zult u merken hoezeer de beweging van de vleugel is vertraagd. Houd er rekening mee dat als je de dichterbij hebt geïnstalleerd, je deze alleen moet aanpassen wanneer de temperatuur van de omgeving verandert. Als u problemen ondervindt bij het installeren en afstellen van de deurdranger, is het beter om hulp van specialisten te zoeken.

Aanbevelingen voor gebruik

Om de deur voor je te sluiten die je heel lang hebt gediend, volg de eenvoudige richtlijnen:

 • er is geen speciale inspanning nodig om de vleugel snel te sluiten;
 • Laat de deur niet steunen of remmen tijdens het sluiten;
 • draai het deurblad niet, trek niet aan de hendel van dit apparaat.

Anders kunt u de versnellingsafdichtingen op de deuren uitschakelen, de zuiger of tandwielen breken.

Houd er rekening mee dat de reparatie van een dergelijk apparaat vrij duur zal zijn.

Als u de deuren vaak heel open wilt hebben, bijvoorbeeld tijdens het reinigen, is het beter om een ​​model van een dichter bij te kopen, dat wordt gekenmerkt door het vermogen om de vleugel in de open stand te houden. Hierdoor kunnen de deuren voor een bepaalde tijd open worden gelaten. Een extra hendel is aanwezig in de structuur van een dergelijke inrichting, die de stroom van olie stopt, waardoor de veer stopt met uitzetten en de flappen open zijn.

Nauwkeurig de keuze van sluiters benaderen voor toegangsdeuren, dan zal dit mechanisme u lang dienen, u zult geen problemen hebben met het openen en sluiten van de kleppen.

Over wat u moet weten bij het kopen en installeren van een deurdranger, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer