Vorstbestendige deuren van de deur

 Vorstbestendige deuren van de deur

Vroeger werden gespecialiseerde contragewichten of veren gebruikt om de deur in een constant gesloten positie te houden en om warmte te behouden. Dergelijke constructies waren vaak enorm en werden niet onderscheiden door speciale verfijning. Nu kunt u voor de implementatie van dit functionele doel een vorstbestendige deurdeur dichterbij plaatsen. Het effect van dit apparaat is gebaseerd op de concepten van pneumatiek of hydraulica, waardoor het apparaat de deur soepel en moeiteloos en zonder ploffen kan sluiten.

Variaties en principes van het functioneren van mechanismen

Het ontwerp van dit apparaat omvat een metalen behuizing, waarin zich de versterkte stalen veer bevindt, die onder invloed van de zuiger wordt samengedrukt. De veer wordt in een speciale capsule geplaatst. De capsule is gevuld met smeerolie, die, wanneer de veer terugkeert naar de startpositie, via speciale kanalen wordt overgebracht naar de werktank.

  Deze technologische oplossing zorgt voor een zachte en soepele sluiting van de deur. Gespecialiseerde kleppen, geplaatst aan de voorkant van de behuizing, passen de deurdranger aan. Het deurbeslag is gemaakt van roestbestendige materialen (siline) en het tandwiel en de zuiger zijn gemaakt van hoogwaardig staal. Het mechanisme van de dichter is voorzien voor 500 duizend cycli.

  Volgens het principe van de werking mechanismen zijn als volgt.

  • Hydraulisch. Ze kunnen eenvoudig de snelheid en kracht van het sluiten van de vleugel installeren en wijzigen. Bestand tegen vorst, ze zijn ideaal voor wickets en deuren met een kleine intensiteit van passage.
  • Pneumatische. Een dergelijke inrichting omvat een zuiger, een veer en een holle binnenkamer. Ze kunnen op straatpoorten en toegangsdeuren met een hoge doorgang worden geïnstalleerd. Ze kunnen werken bij temperaturen van -50 ° C tot + 50 ° C.
  • Elektrische. Creëer omstandigheden voor een soepele contactloze opening en sluiting. Om de deur in beweging te zetten, hoeft u slechts op een knop te drukken. Geïmplementeerd met sloten, draag temperatuurstijgingen. Het enige nadeel is de behoefte aan een stabiele voeding.

   Volgens de methode van installatie van het apparaat zijn onderverdeeld in de volgende.

   • False. Zet op het frame, schuif of scharnier.
   • Floor. Ze worden in de vloer geïnstalleerd, ze vereisen voorbereiding vooraf in de vorm van een speciale nis in de vloer onder het mechanisme.
   • Verborgen. Verstopt in de holte van de doos of deur.

   Selectie op parameters

   Velen geloven dat het genoeg is om de duurste of krachtige modificatie aan te schaffen, en alles zal zijn zoals het hoort, maar dit is niet helemaal waar. Bij het maken van de keuze is het noodzakelijk om aandacht te schenken aan de basisparameters, omdat deze een cruciale rol spelen in het werk van het apparaat.

   1. De dichter moet het gewicht van het deurblad bereiken. Anders zal het product eenvoudigweg niet zijn eigen taken aankunnen. Meestal is er bij dergelijke producten informatie over het aantal kilo's dat ze kunnen weerstaan, als gevolg hiervan worden de parameters van de deur eerst vastgesteld en worden de andere belangrijke componenten ervoor geselecteerd.
   2. Voor deuren die op straat zijn geïnstalleerd, zijn alleen vorstbestendige mechanismen geschikt, met extra ruimte voor de olie met het laagste vriespunt.
   3. Hoe langer de levensduur van het apparaat, hoe beter. Maar met toenemende middelen verhoogt de prijs van het product.
   4. Een ander belangrijk punt is de beschikbaarheid van een garantie, die uiterst handig is voor de eerste keer dat u de deurdranger gebruikt. Het is noodzakelijk om dit uit te zoeken in de winkel waar het mechanisme is gekocht.

   Remember! Als het apparaat aan alle voorwaarden voldoet, sluit de deur vrij, snel en zonder ruis.

   Het mechanisme met uw eigen handen monteren

   Het installeren van het sluitmechanisme vereist:

   • elektrische boor;
   • lijn;
   • gewoon zacht potlood;
   • Schroevendraaier.

   In de regel is de handleiding met sjablonen voor montage aan de sluitende deuren bevestigd. In dit geval moet u de krachtklasse kiezen in overeenstemming met de breedte en het gewicht van het canvas en u oriënteren op de plaats van fixatie van het mechanisme - direct op het deurblad of deurstijl (afhankelijk van de richting waarin de deur opent).

   We bevestigen de sjabloon en bevestigen deze met plakband.Daarna markeren we met een centerpons de plaatsen onder de gaten en boren ze met een elektrische boor. Volgend op alle instructies van de instructies, monteren we de behuizing van de afsluiter met zelftappende schroeven en controleren we de richting van de afstelventielen.

   Na het bevestigen van het mechanisme van de dichterbij gaan om de hefboomstuwkracht te monteren. Het bevat 2 helften, paringsdraad. De lengte van de hendel kan worden aangepast. Hierdoor leggen we de openingshoek van de deur bloot, gelijk aan 90 graden. Als de lay-out en installatie van de deurdranger werd uitgevoerd in overeenstemming met de montagesjabloon, zou alles de eerste keer probleemloos moeten functioneren. Het ontwerp van de hendelstuwkracht kan anders zijn, maar de principes van het monteren van alle sluiters zijn vergelijkbaar.

   Aanpassingsmechanisme

   Om het mechanisme op de juiste manier te configureren, is het noodzakelijk om te gaan met de kleppen voor aanpassing, die zich in het lichaam bevinden en verantwoordelijk zijn voor de stroom van olie. De klep op nummer 1 verandert de hoek van de deuropening, die 180 graden kan zijn, en de klep op nummer 2 verandert de sluitingssnelheid. Dure aanpassingen zijn ook uitgerust met een derde klep. Om de meeste mechanismen aan te passen, namelijk de verandering in veerkracht, rijsnelheid en deursluitkracht, is er een standaard van waarden die ligt in het bereik van 180 ° - 15 °.

   Aanvankelijk wordt de openingshoek van de deur geregeld. Hiertoe bepaalt de klep de gewenste waarde van 90 of 180 graden en wordt vervolgens geaccepteerd voor het wijzigen van de snelheid van het sluiten van de deur met klep 2. Na het openen van het deurblad in de gewenste hoek, wordt de deur vrijgegeven en, draaiende klep 2, bereikt vloeiendheid bij de laatste 7-15 graden en zeker het deurblad op de doos drukken (dood). Bij het afstellen hoeft u niet heel ijverig te zijn, want na het draaien van een kwartslag van de klep gaat de deur dicht, merkbaar langzamer.

   Door de juiste afstelling van de deurdranger met een tijdige en systematisch uitgevoerde instelling kan het mechanisme lange tijd worden gebruikt. Maar vaak zetten nalatige huurders van het huis rekwisieten op de toegangsdeuren om dingen uit te voeren of te luchten. Dit creëert een extra belasting op de klieren en de zuiger, wat bijdraagt ​​aan het uitpersen van olie uit de armatuur. Vervolgens falen dergelijke interne elementen niet en kan de reparatie niet terugkeren naar het mechanisme van de originele bruikbare staat.De enige uitweg is de verwerving van een nieuwe dichterbij.

   Aanbevelingen voor gebruik

   Om ervoor te zorgen dat het sluitmechanisme zijn arbeidsvermogen niet van tevoren verliest, verhoogt u de snelheid van het sluiten van de deur niet met uw handen en blokkeert u het open deurblad niet door het te ondersteunen met zware voorwerpen en op de hendel te drukken. Als een open ingang voor een lange tijd vereist is, koppel dan de verbindingsarmen los.

   De juiste werking van de deurdranger hangt af van hoe goed de deuren zijn geïnstalleerd. Controleer vóór het installeren van de behuizing het deurblad op laksheid, scharnieren, asymmetrie. Controleer de positie van de vergrendelingen en vergrendelingen tijdens de werking. Laat kinderen niet op de deuren hangen en slingeren.

   Voor vrije beweging van het sluitmechanisme, minstens één keer per jaar, smeer de verbindingen die zijn verbonden met scharnieren met vet. Voer het afstellen van het mechanisme elke 6 maanden uit als het wordt blootgesteld aan directe zonnestralen en neerslag. Het is beter om het apparaat tijdens de installatiefase te beschermen.Dus zelfs een onervaren meester kan omgaan met de installatie en het onderhoud van het mechanisme. De deur zal in de vereiste modus functioneren als u alle regels van de bediening volgt.

   Hoe u een deursluiter installeert, leert u van de video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer