Kies een deurdranger voor schuifdeuren

Om de deur gemakkelijk te kunnen gebruiken, moet je de sluiters met schuifbouten plaatsen. Dit ontwerp wordt erkend als een van de beste. Maar het is belangrijk om alle details te begrijpen voordat u de definitieve keuze maakt.

Speciale functies

De actie van het apparaat is gebaseerd op de zogenaamde nokversnelling. De deurdranger kan direct op het canvas worden geplaatst of in het einde van de deur worden gesneden. Het voordeel van het ontwerp is de afwezigheid van uitstekende delen. Dit maakt de dichterbij veiliger en meer esthetisch. Mechanismen met schuifbouten zijn zeer eenvoudig geïnstalleerd, er zijn geen problemen tijdens de werking.

Hoe een geschikt product kiezen?

Tot slot voor de deur voldeed aan de verwachtingen van klanten, moet u overwegen:

 • type deur;
 • het gewicht en de grootte van het canvas;
 • thermische omstandigheden in de kamer;
 • beveiligingsvereisten.

Hoe zwaarder de deur, des te sterker moet het apparaat erop zijn gemonteerd. Wanneer u een deur dichter bij de voordeur kiest, moet u voor de bescherming tegen de kou zorgen. Vooral hoge veiligheidseisen in gebieden waar kinderen zijn. Apparaatinstallatie kan worden gedaan:

 • bovenop het canvas;
 • op de vloer;
 • aan het einde van de deur.

Bij het kiezen tussen deze posities is het de moeite waard om zowel aan gemak als aan esthetiek te denken. Een betere kwaliteit, waar hij ook zit, moet de deur zo strak mogelijk sluiten. Maar tegelijkertijd verloopt de beweging soepel, zonder schokken. Producten van gerenommeerde bedrijven kunnen eenvoudig worden gemonteerd op structuren gemaakt van alle gangbare materialen. Consumenten moeten ook worden begeleid bij het kiezen voor een periode van ononderbroken werking en het niveau van bescherming tegen vandalen.

We moeten onmiddellijk beslissen wat belangrijker is - kostenbesparing of betrouwbaarheid en veiligheid. Experts raden aan om de voorkeur te geven aan dergelijke closers die in staat zijn om:

 • een bepaalde bewegingssnelheid van de kleppen instellen;
 • maak het open canvas vast;
 • open en sluit de deur tot een miljoen keer zonder de prestaties te verslechteren.

Soorten mechanismen en kenmerken van hun werk

Overheadversie van het apparaat is een doos met metaal. De grootte is klein, maar het is nog steeds beter om te verkiezen dat het mechanisme dat is geïnstalleerd, verborgen is. Wanneer de vleugel gesloten is, is deze volledig onzichtbaar. Het belangrijkste werkende deel van de dichter is de lente. Het is volledig ondergedompeld in smeerolie. Zodra de deur wordt geopend, drukt de hendel op de veer en beweegt de olie in de behuizing. Bij het sluiten van de veer recht, en de vloeistof keert onmiddellijk terug.

Een bijkomend onderdeel van het systeem zijn de kleppen. Hiermee kunt u de kracht aanpassen die wordt toegepast om de deuren te sluiten. Kleppen zullen ook helpen de snelheid van het blad te beperken zodat het niet slaat. Maar geen kleppen zullen niet helpen als de keuze van de deurdranger de massa van de deur negeert. Voor deze indicator, de Europese standaard voor closers.

Plaats de mechanismen van de categorie "EN1" op de binnendeur. Zelfs de meest krachtige sluiters (categorie "EN7") zullen niet helpen als de vleugel breder is dan 160 cm of het canvas zwaarder is dan 160 kg. De "EN" -schaal heeft indirect invloed op de prijs. Het verschil in de kosten van closers van een klasse kan niet significant zijn. Pogingen om een ​​minder krachtig apparaat op te slaan en te installeren dan noodzakelijk, zullen alleen leiden tot snelle slijtage en de noodzaak om het mechanisme opnieuw te kopen.

  Closers worden zeker gezet:

  • op elke deur met hardware toegangscontrole;
  • bij de ingang van het appartement;
  • op alle brandgangen;
  • bij alle nooduitgangen.

  Als de deur niet is uitgerust met een vergrendelingsvergrendeling, helpt het mechanisme van de sluiter om een ​​nauw contact tussen het mes en de afdichting langs de hele omtrek te bereiken. Glijdende kanaalsluiters worden gebruikt om kracht over te brengen naar een glijdende versnelling. Dergelijke ontwerpen bieden de minimale zichtbaarheid van het product. Je kunt het zelfs op de deuren zetten die in nauwe gangen of in kleine kamers gaan. Zowel de stuwkracht als de muur zullen niet worden beschadigd.

  Zie de volgende video over het kiezen van de sluiters voor de deuren met een schuifstang.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer