Bevat verborgen deurdrangers

 Bevat verborgen deurdrangers

Momenteel produceren veel bedrijven fittingen en daarom is er een groot assortiment van verschillende apparaten te koop, waarmee de deuren kunnen worden gesloten en in deze positie kunnen worden gehouden voor de vereiste tijd. Een bekend voorbeeld als dichterbij is een veer van staal of rubber, die werd gebruikt vóór de komst van moderne apparaten. Het belangrijkste doel van de deurdrangers is om de deuren te sluiten en gesloten te houden.

types

Tegenwoordig zijn de constructies van de sluiters complexere systemen en kunt u de deuren sluiten zonder lawaai en schokken, wat belangrijk is voor constructies met glazen inzetstukken.En ook sommige modellen kunnen deuren openen in een bepaalde hoek en ze in deze positie houden op het juiste moment.

Bij de keuze van deze apparaten moet het apparaat van producten worden beschouwd.

boven het hoofd

Zijn de meest voorkomende en worden gebruikt voor binnenwanden. Ze worden geïnstalleerd door deuren aan het canvas te bevestigen en worden vaak gebruikt in openbare gebouwen of kantoren waar veel mensen de deuren passeren. Het belangrijkste doel is om de deuren te sluiten en ze in die positie te houden. Door hun ontwerpkenmerken zijn deze sluiters:

 • gidsen met een stok;
 • met tandwielaandrijving.

De verschillen tussen hen zijn de mechanismen die zich in de apparaten bevinden, wat hun werkingsprincipe bepaalt. Modellen met een tandwielmechanisme brengen beweging over met behulp van tandwielen die langs de pen bewegen. Typisch worden dergelijke apparaten gebruikt voor zware constructies.

Producten met een schuifstang kunnen krachten overbrengen van het deurblad naar de veer met behulp van stuwkracht. Al deze elementen bevinden zich in een enkele behuizing, die is gevuld met olie. Dit maakt het mogelijk om de loop van de deur te regelen.Bij de installatie van deze apparaten wordt rekening gehouden met de bewegingsrichting van de deuren.

vloer

Deze apparaten zijn verschillende verborgen installatiemethoden en met hun hulp kunt u de deur in verschillende richtingen openen. Vaak worden ze in verkoopruimten op glazen deuren geïnstalleerd. Dergelijke apparaten zijn bestand tegen veel gewicht.

Een speciaal kenmerk is het ontwerp van dergelijke apparaten - dit is een verticaal geplaatste staaf, waarop zich veren bevinden. Wanneer je de deur opent, kronkelt hij de veer en keert dan terug naar de tegenovergestelde positie. Het mechanisme is met schroeven aan de deur bevestigd.

verborgen

Dergelijke apparaten worden gebruikt voor binnenflappen en worden frame genoemd. Een kenmerk van het ontwerp van een dergelijk apparaat is een mechanisme dat in de behuizing schuift. De voordelen van dit model zijn kleine afmetingen, waardoor het mogelijk is ze direct in het canvas te knippen en de integriteit van de deur te behouden.

Lus sluiters

Deze apparaten zijn vrij recent verschenen, maar zijn al populair onder gebruikers en onderscheiden zich door geweldige functionaliteit. Ze zijn op het eerste gezicht moeilijk van gewone loops te onderscheiden,en het is tijdens de installatie niet nodig om extra structuren op het deurblad te installeren. Deze mechanismen verschillen van standaardlussen door iets grotere maten.

Maar ze hebben ook een aantal nadelen. Onder hen zijn:

 • zwakke inspanning;
 • installatiecomplexiteit;
 • onvermogen om veel gewicht te weerstaan;
 • korte duur.

De meest gebruikte apparaten voor installatie op een interieur met een laag gewicht.

Schuifdeurdrangers

Gewoonlijk worden ze gebruikt bij de vervaardiging van meubels, het hoofddoel is om de kracht van de stoot te verminderen bij het sluiten van de kleppen. Het ontwerp van dergelijke producten is vrij eenvoudig en ze zijn zelf klein van formaat. In de koffer zit een veermechanisme.

Het nadeel van dergelijke apparaten is dat ze uit het lichaam steken, die beschadigd kunnen raken en daarom vaak op moeilijk toegankelijke plaatsen worden geplaatst.

Installatie en technologische kenmerken

Dergelijke apparaten kunnen worden geïnstalleerd vóór de installatie van de deur zelf of na de installatie ervan. Iedereen zou de methode moeten kiezen die handiger voor hem is om te produceren.

Om te kunnen werken, heb je nodig:

 • snijder;
 • boor;
 • schroevendraaier;
 • hamer.

  Tijdens het werk kunnen er ook enkele problemen zijn bij het bepalen van het gewenste bevestigingspunt van het mechanisme. Bij het inbrengen is het noodzakelijk om al het werk correct te doen en de mechanismen stevig vast te maken om fouten te voorkomen, anders zal de dichter niet goed werken. Vaak worden sluiters aan het eind van het canvas geplaatst, wat gebruiksgemak oplevert. Indien nodig kunt u het ontwerp snel uit de scharnieren verwijderen en de deuropening vrijmaken. Zo'n dichterbij zal niet merkbaar zijn voor buitenstaanders, en het kan snel worden vervangen.

   Om het apparaat te installeren, moet u zich houden aan duidelijke aanbevelingen van experts en de volgende regels volgen:

   • controleer de beschikbaarheid van de benodigde elementen en onderdelen, waaronder bevestigingsmiddelen, hefbomen, mechanismen en installatieplan;
   • gebruik het schema om de volgorde van werken te bepalen;
   • monteer het mechanisme op de juiste manier en monteer het op de juiste plaats;
   • pas de stuwkracht aan.

   Aanpassingsproces

   Na de installatie is het noodzakelijk om werkzaamheden uit te voeren voor het instellen van de deurdranger. Het is ook belangrijk om te controleren hoe de deur zal sluiten of openen.Het canvas moet langzaam en stil bewegen. Als dergelijke momenten niet worden nageleefd, is het noodzakelijk om van tevoren een aanpassing aan te brengen. Het proces is vrij eenvoudig en de basis is het vastdraaien of losdraaien van de bouten, waardoor de werking van de veer of de hydrauliek wordt verzwakt.

   Voor het uitvoeren van het werk is het noodzakelijk om de afdekking van de dichter te verwijderen waar de te positioneren bouten zich bevinden. Vervolgens moet u beslissen welke bout is ontworpen om het mechanisme in een of andere richting voor te spannen en te verdraaien, waarbij periodiek de prestaties van de deur worden gecontroleerd. Bouten moeten om de beurt worden gepompt.

   Maar het is ook belangrijk om te bedenken dat de ingebouwde dichter anders kan werken, afhankelijk van de temperatuur in de kamer. Als de ruimte wordt gekoeld of oververhit, produceert u onder elk van de temperatuurregimes instellingen.

   Bij deze afstelling wordt de bout 1-2 omwentelingen gedraaid. Om de noodzaak van dergelijke evenementen te vermijden, wordt het aanbevolen om apparaten te gebruiken die niet veeleisend zijn voor temperatuurindicatoren, bijvoorbeeld met veermechanismen, en ook om de temperatuur in de ruimte te handhaven die optimaal is voor de mechanismen.

   Hoe te kiezen?

   Bij aankoop van een dergelijk apparaat moet rekening worden gehouden met het gewicht en de breedte van het deurblad. Dorma-producten werken meestal volgens EN 1154. Als het model niet juist is gekozen, zal het snel uitvallen of niet goed werken. Dit zal enige moeilijkheden met zich meebrengen bij het openen en sluiten van deuren.

   Elke dichter is verdeeld in gradaties en is ontworpen voor een bepaald gewicht en breedte van de deur. Al deze momenten moeten samenvallen met de parameters van het canvas.

   Kies een balsysteem op optimale prestaties. Het is ook de bedoeling dat ze closers met hogere kenmerken kunnen installeren, waardoor hun levensduur wordt verlengd.

   Voor buitendeuren wordt aanbevolen om speciale modellen aan te schaffen die niet bang zijn voor vorst en hitte, en ook een speciaal ontwerp hebben en zijn gevuld met vorstbestendige olie. Inbegrepen bij een dergelijk apparaat zijn meestal alle benodigde materialen en elementen waarmee u het apparaat op elke deur kunt installeren, ongeacht het materiaal waarvan het is gemaakt.

   In onderstaande video leert u meer over de verborgen deurdranger van de nieuwe generatie.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer