Een deurdranger kiezen met vergrendeling in de open positie

 Een deurdranger kiezen met vergrendeling in de open positie

Door Closer - Mechanisch natuurontwerp, dat is ontworpen voor het automatisch sluiten van open deuren. Het apparaat van de dichter zorgt voor een soepele overgang van een deur naar de positie "is gesloten" en biedt een dichte indrukking op een contour van een frame. Niet alleen standaardmodellen van closers worden op de moderne markt gepresenteerd. Er zijn bijvoorbeeld apparaten die de deur in de "open" positie kunnen vergrendelen. Wat is een deurdranger met fixatie in de open positie? Hoe het juiste mechanisme van dit type te kiezen. Hoe kan ik het zelf installeren? Vind antwoorden op deze vragen in ons materiaal.

Speciale functies

Allereerst moet worden opgemerkt dat de sluiters zijn geïnstalleerd op de deuren die zijn uitgerust met toegangscontrole. Ook zijn deze apparaten geschikt voor brand- en evacuatieplafonds. Als we het hebben over de mechanismen die de functie hebben om de deur open te maken, dan moet worden opgemerkt dat dergelijke constructies het vaakst worden gebruikt waar het nodig is om een ​​grotere doorstroom van mensen te garanderen (bijvoorbeeld winkels en boetieks, winkelcentra en bioscopen, scholen, universiteiten en kantoren). Als er een dergelijke deur dichterbij komt op de deuren die naar openbare ruimten leiden, kunnen de bezoekers zonder vertraging doorgaan voor openen en sluiten.

De deur met een gespecialiseerde constructie kan slechts één keer worden geopend, waarna deze deze positie behoudt tot het einde van de dag. Bovendien zal een soortgelijk slot voor de deur nuttig zijn voor organisaties en bedrijven die betrokken zijn bij handel, zoals het verzenden en lossen van goederen. Hiermee kunt u een groot aantal problemen oplossen en kunt u het gebouw betreden of verlaten, zelfs als uw handen bezet zijn.

Hoe te kiezen?

Er zijn verschillende vereiste kenmerken en criteria.waarop moet worden gelet bij het kiezen van een dichter voor de deur. Houd dus bij het kiezen en kopen van een apparaat rekening met het gewicht en de breedte van het deurblad. Het is duidelijk dat hoe breder, zwaarder en massiever de deur is, hoe moeilijker het is om te houden, des te krachtiger, des te dichter het nodig zal zijn. Verwaarloos deze eigenschap niet en hoop niet op willekeur - de fabrikant controleert zorgvuldig het proces van de deurdranger en de meest geschikte deurparameters ervoor. Het niet opletten van dit criterium kan niet alleen leiden tot het falen van de dichter, maar ook tot de verstoring van de deur.

Een even belangrijke indicator is het plaatselijke klimaat en de milieuomstandigheden. Het is belangrijk om te weten in welke temperatuurbereiken het apparaat zal functioneren. Dus, in de bouwmarkt zijn er speciale thermostabiele modellen die in een breed temperatuurbereik kunnen werken. Om een ​​volledig en goed functionerend apparaat te kunnen gebruiken bij onvoorziene en abrupte temperatuurveranderingen, wordt het bovendien aanbevolen om een ​​speciale warmteklep aan te schaffen en te installeren. Dit is een speciaal apparaat voor interne kleppen.

Wanneer u een mechanisme koopt, moet u ook de gebruiksinstructies zorgvuldig lezen. Hierin kunt u alle nodige informatie over de fabrikant vinden en ervoor zorgen dat u een echt product van hoge kwaliteit koopt. Voel je ook vrij om de verkoper om een ​​licentie en keurmerken te vragen. De deurdranger die u koopt, moet voldoen aan de Europese norm EN 1154 of de nationale GOST R.

Hoe te installeren?

Om een ​​straat dichterbij te installeren met uw eigen handen, reageerend op de opening van de deur, U moet een van de vier mogelijke methoden gebruiken:

  • vrachtbrief;
  • framemontage;
  • installatie in de vloer;
  • installatie in de deur.

Wat betreft de directe installatie van het slot, dat in staat is om de deur in de open positie te houden, moet u ervoor zorgen dat de stuwkracht zich in de installatiestatus bevindt. Controleer vervolgens of de middelste schroef stevig is aangedraaid (als dat niet het geval is, draai dan aan met een zeskantige sleutel). De volgende stap is de beweging van de verticaal ten opzichte van de horizontale arm totdat de sluiter wordt geblokkeerd door de veerbelaste bal.

Daarna is het noodzakelijk om de centrale schroef 2 slagen los te draaien. (zodat de verticale schouder onafhankelijk van de horizontale beweegt). Nu is het tijd om tractie samen met de deurdranger te installeren. Wanneer deze procedure is voltooid, opent u de deur naar de hoek waarin deze door de deurdranger in de open positie wordt gehouden en houdt u deze vast. Draai de middelste schroef weer vast.

Het grootste deel van het werk is voltooid, de deur is in de "open" positie bevestigd. Ontgrendel vervolgens de deur om de werking van de deurdranger te controleren (hiervoor moet u hem uittrekken). Vervolgens sluit de deurdranger de deur tot het einde. We zijn er dus van overtuigd dat de installatie van een deurdranger die in staat is om de deur in de open positie te houden een proces is dat bijna iedereen kan doen. Het belangrijkste is om de instructies strikt te volgen. Het is ook belangrijk om het juiste ontwerp te kiezen, en hiervoor moet u rekening houden met alle adviezen van experts en vertrouwen op de bovenstaande instructies.

Hoe u een deursluiter met fixatie installeert, leert u van de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer