Kenmerken van reparatiedeurdrangers

 Kenmerken van reparatiedeurdrangers

Om de deuren handmatig te sluiten, hebben beleefde mensen natuurlijk altijd geprobeerd. Maar het beïnvloedt hun mechanisme slecht. Daarom zijn speciale sluiters wijd verspreid - maar deze onderdelen moeten ook periodiek worden gerepareerd.

Soorten sluiters

Al bij het kopen van deuraccessoires is het belangrijk om ze zorgvuldig te selecteren - dan zult u minder vaak reparaties moeten uitvoeren. Het loont de moeite om aandacht te besteden aan het ontwerp: hoe moeilijker het is, hoe moeilijker het zal zijn om het product met uw eigen handen te repareren. Een goede dichterbij is iemand wiens kracht volledig in overeenstemming is met het gewicht van het canvas. Classificatie wordt gemaakt door het traagheidsmoment.De producten waarmee u de kracht soepel kunt instellen, worden op een speciale manier gemarkeerd: de klasse van het systeem wordt aangegeven met een koppelteken.

Maar dit is niet het enige punt om te overwegen. We moeten ook letten op de toegestane klimatologische omstandigheden. Houd rekening met de minimale en hoogste bedrijfstemperatuur, differentieelniveau. Wat de inrichting van het werkmechanisme betreft, zijn er drie hoofdtypen.

 1. Spring. Moreel verouderd, laat het openen en sluiten van deuren niet toe.

 2. Excentriek. Het maakt gebruik van een cijfercamera die een willekeurig traagheidsmoment kan instellen.

 3. Het tandwiel. De meest massieve groep waardoor deuren zachtjes sluiten.

De overdracht van kracht is vaak het scharnier (hefboom) mechanisme. Het koppel zal worden overgedragen door de hendel te vouwen. Dit ontwerp is vrij betrouwbaar, het dient lange tijd en maakt reparatie veel gemakkelijker. Als een apparaat met een schuifkanaal wordt gebruikt, ziet het er esthetisch aantrekkelijk uit, maar wordt het moeilijker om de deur te gebruiken. Het is nog moeilijker om de deur te openen met de vloerinstallatie van de deurdranger, daarnaast is deze optie vrij gecompliceerd.

De hendelapparaten hebben een veer aan de binnenkant en een hydraulisch systeem gevuld met olie. De taak van dit systeem is de waardevermindering van beweging. Wanneer de deur opengaat, moet de veer worden samengedrukt. In dit geval beweegt het fluïdum onder de druk van de zuiger en wordt de veer rechtgetrokken. Aangezien de dichtheid van de doos kan worden verbroken, moet zorgvuldig worden gecontroleerd of olie lekt.

Symptomen en oorzaken van falen

We moeten niet vergeten dat dichterbij een complex apparaat is. Daarom is reparatie niet altijd mogelijk. In sommige gevallen kun je het natuurlijk repareren, maar het zal erg duur zijn. Veel voorkomende defecten zijn:

 • vloeistoflekkage;

 • mechanisch falen;

 • onbalans.

Als de knop dichterbij wordt geopend, moet deze worden aangepast. Gebruik hiervoor een paar schroeven, beide moeten strikt voor zichzelf worden aangepast. Schade kan te wijten zijn aan ongunstige weersomstandigheden. Als de temperatuur constant verandert, als het sneeuwt of regent, als de lucht veel stof bevat, kan het ontwerp gemakkelijk uitvallen. Als de deurdranger niet werkt of hard werkt, kan de oorzaak liggen aan het ongeletterde gebruik van het apparaat.

Veelvoorkomende fouten zijn:

 • het bevestigen van het web in de open positie;

 • de deur openen naar een onaanvaardbare hoek;

 • overmatige kracht bij openen of sluiten;

 • onvoldoende zorg voor de dichterbij.

In de winter neemt de snelheid van de deurdranger af, en in de hitte neemt deze toe. Dit komt door de verandering in viscositeit van de werkende olie. Daarom is bij het wijzigen van het seizoen een extra aanpassing van een van de kleppen vereist. Als de deurdranger de deur niet volledig sluit, moet het allereerst worden geleid door de instructies van de instructie. Samen met het aanpassen van de snelheid, is het vaak nodig om de intensiteit van de swat aan te passen - om de veer strakker te maken.

In sommige gevallen hangt het probleem samen met de onvoldoende sterkte van het apparaat zelf. Als dit het geval is, zal geen enkele aanpassing helpen. Ja, het draaien van de veer zal dan een positief resultaat geven, maar de houdbaarheid van het product zal worden verminderd. Het zou veel juister zijn om een ​​krachtiger dichterbij te kopen en de bestaande te vervangen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat problemen ook kunnen worden geassocieerd met fouten bij het installeren van sluiters, evenals bij deuren in het algemeen.

Vereiste hulpmiddelen

Voor de eenvoudigste problemen die je zelf kunt oplossen,vereist:

 • platte schroevendraaier;

 • figuur schroevendraaier;

 • vervangbare onderdelen;

 • lasapparatuur.

DIY reparatie

Meestal vanuit de deurdrangers stroomt de vloeistof in de winter en de herfst. Dit komt door de slijtage van de klieren of door het optreden van mechanische defecten. Als slechts een deel van het werkende personeel weg is, is het repareren van het apparaat vrij eenvoudig. Het blijft om een ​​extra gat te vinden en het te blokkeren. Maar als er geen vloeistof in zit, kunt u de vlotte opening van de deur vergeten.

Laat het product er hetzelfde uitzien als voorheen - het zal niet worden gerepareerd. Bijna altijd is het lichaam volledig veranderd. Veel beter als de hendel mechanisch is beschadigd. De meest waarschijnlijke breukbalk. Dit deel van het mechanisme bevindt zich buiten en is volledig toegankelijk voor alle destructieve invloeden.

Het doet er niet toe wat er is gebeurd - of de knie was vervormd, of hij was gedraaid, of dat de structuur volledig was vernietigd. In alle gevallen helpt speciaal lassen. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat in geval van ernstige problemen het een te tijdrovende oplossing zal zijn. Veel praktischer zal in veel gevallen de hengel vervangen.Ze produceren deze onderdelen in een breed bereik, dus u moet controleren of het gekochte onderdeel compatibel is met het geïnstalleerde ontwerp.

Als u besluit zelf een complete reparatie uit te voeren, moet u de deurdranger demonteren. Schroef de bevestigingsmiddelen voorzichtig los. Het mechanisme na ontleding op een plat, stevig oppervlak. Dit helpt het verlies van onderdelen te voorkomen. De eerste stap is altijd om het oppervlak van de romp te inspecteren - dit zal helpen mechanische schade te identificeren. Het probleemgebied is ontvet en vervolgens wordt de schade geëlimineerd door koud lassen of lijm.

Dan moet je het mechanisme vullen. Ontgrendel hiervoor het gat waar de stelschroef is aangedraaid. Het is volledig verwrongen. Waarschuwing: als een dergelijke actie constructief niet wordt geboden, is het beter om deze te weigeren. Verzamel vervolgens het arbeidsfluïdum in de spuit en injecteer het door het gat.

Het is niet nodig om de olie te vullen met spuiten. Alle apparaten die helpen om een ​​smalle straal onder druk te voeden, zijn geschikt. Daarna moet je de lucht verwijderen die in de cilinder aanwezig zal zijn.Dit gebeurt door herhaaldelijk het openen en sluiten van het blad te simuleren.

We moeten zorgvuldig en zorgvuldig handelen. Zowel excessieve kracht als zwakte in dergelijke acties zijn onaanvaardbaar. Het gebeurt dat er een tekort aan olie is. Voeg in deze situatie het ontbrekende volume toe, opnieuw gepompt mechanisme. Pas als u zeker bent van de normale werking, kunt u de schroef terugplaatsen.

Controle van de werking

Het gebeurt dat het mechanisme wordt gebruikt zonder speciale complicaties. In dit geval is serieuze reparatie niet nodig, vooral niet bij het vervangen van onderdelen en olie. Maar je moet toch de veranderende kenmerken van de sluiters beheersen. Tijdens langdurig gebruik moet het apparaat worden aangepast. Allereerst moet u de snelheid en uniformiteit van de deur controleren.

Een even belangrijk punt is hoe strak de deur aan de opening grenst wanneer de dichtstbijzijnde zijn beurt voltooit. Als er discontinuïteiten optreden, is bijna altijd de oorzaak een temperatuurverschil. Te snel of langzaam sluiten van de deur wordt gecorrigeerd door de regelkleppen te verdraaien. Om de beweging van het blad te vertragen, kan de klep in de rijrichting bewegen.Voor versnelling daarentegen moet de klep tegen de klok in worden gedraaid.

Om de snelheid van het aansluiten van de deur op de opening aan te passen, moet u de tweede klep draaien. Soms wil je het canvas uitstellen bij het sluiten. Dit wordt bereikt door de deur in een rechte hoek te openen. Door haar in een dergelijke positie te brengen, spannen ze het slot stevig vast. Maar je kunt het niet meer dan 2 beurten draaien.

Veiligheidsmaatregelen

Om de dichter minder vaak te repareren, moet hij minstens eenmaal per zes maanden worden geïnspecteerd en de geconstateerde gebreken worden verholpen. In dagelijks gebruik kan niet:

 • "Help" de deur dichterbij om de deur te sluiten;

 • interfereren met sluiting handmatig of met behulp van andere apparaten;

 • hang zware voorwerpen op het canvas;

 • laat kinderen de deur gebruiken als een schommel;

 • in strijd zijn met de bepalingen van de instructies van het merk.

Tijdens het onderhoud is het alleen nodig om olie toe te voegen of te vervangen door aanbevolen monsters. Elke onderneming die sluiters produceert, geeft de voorkeur aan een of andere optie. Tegelijkertijd wordt serieus onderzoek gedaan naar de invloed van het reagens op de corrosie en mechanische eigenschappen van het product.In sommige ontwerpen worden water-glycol-formuleringen gebruikt, in andere - motorolie. Vervang het ene mengsel door het andere is onaanvaardbaar.

Maar als het exacte analoog van de technische vloeistof niet in de handel verkrijgbaar is, is het noodzakelijk om de deurdranger te vullen met synthetische motorolie voor auto's. Dit is bijna een universele optie, maar toch is het de moeite waard aandacht te schenken aan het gedrag bij verschillende temperaturen. Vanwege de hoge kosten van deze olie, bevelen velen het gebruik van een dempingsvloeistof aan. Maar ook hier moet worden begrepen dat het wordt gebruikt op eigen risico en gevaar - niemand, behalve de eigenaar van de deur, is verantwoordelijk voor de gevolgen.

Hoe de deurdranger te repareren en af ​​te stellen, zie de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer