Instructies voor het aanpassen van de deurdranger

 Instructies voor het aanpassen van de deurdranger

Hoe dichterbij is een apparaat om de deur terug te brengen naar zijn oorspronkelijke positie in de automatische bedieningsmodus. Dit apparaat bedekt stil en voorzichtig de geopende flap. Indien nodig houdt hij het deurblad in de open positie. Veel deuren zijn uitgerust met modern, praktisch apparaat. Maar net als bij elke andere techniek heeft onderhoud, afstelling en probleemoplossing meer nodig.

Typen mechanismen en hun apparaat

Om het principe van het mechanisme beter te begrijpen, is het noodzakelijk om de basistypes te analyseren, zodat het gemakkelijker zal zijn om erachter te komen hoe u een deurdranger correct kunt debuggen.

Voor het grootste deel worden deze twee typen van dit apparaat uitgevoerd:

 • nokglijbaan - voert een zachte slip uit, het wordt toegepast voor schilderijen met een laag gewicht;
 • versnellingspook - het meest voorkomende type mechanisme, de beweging van de veer wordt gerealiseerd door middel van tandwielen, het kan zelfs worden gebruikt voor massieve deurpanelen.

Volgens de methode van montage-apparaten kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdtypen:

 • Toplocatie (overhead) - dit zijn de meest ongecompliceerde apparaten die in gebruik zijn, hun functies kunnen worden aangepast door middel van verschillende schroeven of kleppen die op het behuizingspaneel zijn geplaatst. Ze zijn aan de bovenkant van de vleugel gemonteerd, wat uitermate handig is voor de installatie. Voor de deuren van de toegangsstraat worden gespecialiseerde met olie gevulde apparaten vervaardigd die geschikt zijn voor gebruik in warme of koude klimaten.
 • Floor. Op de vloer gemonteerde systemen zijn ook relatief eenvoudig in te stellen.Ze hebben zich uitstekend getoond in bankinstellingen, kantoren, winkel- en amusementscomplexen en waar er grote behoefte is aan het uiterlijk van de deuren. Deze apparaten zijn geïntegreerd in de vloer en zijn bijna onzichtbaar voor bezoekers. Mechanismen van regelaars met een glijdende uitstraling worden toegepast, bedoeld voor een deur met een gewicht van niet meer dan 100 kilogram.
 • Apparaten van het verborgen type Zelfinstellend is nogal problematisch, omdat ze worden teruggetrokken binnen het deurblad of de vloer, wat de toegang tot hen bemoeilijkt. Er is vraag naar apparaten waar een grondige cosmetische afwerking en een ideale hoofdgevel vereist zijn.

Volgens het principe van het apparaat zijn als volgt:

 • hydraulische;
 • pneumatische;
 • elektrisch.

Armatuurstructuur

In de structuur van dit apparaat De volgende onderdelen en mechanismen zijn inbegrepen:

 • gegoten aluminium behuizing;
 • veer;
 • de zuiger;
 • stelschroeven (kleppen);
 • tandwielen;
 • naaldlager;
 • rubberen afdichtingen;
 • bevestigingsmiddelen.

Dichter werkingsprincipe

Het basiselement van het ontwerp is een veersysteem dat, bij het openen van de deur, wordt samengedrukt en de energie verzamelt die nodig is om de deur te sluiten.Het uitpersproces wordt uitgevoerd door de kracht van de trekinrichting over te brengen op de veer. Tandwielen en lamellen bewegen de zuiger, terwijl de olie door de interne kanalen stroomt naar het vrije deel van het lichaam. Tijdens de teruggaande slag van de deur, stelt de veer zich recht en zorgt voor een zachte sluiting.

Wanneer is een procedure noodzakelijk?

Het aanpassen van de deurdranger is een vrij eenvoudige zaak. Maatwerk kan zonder problemen met uw eigen handen worden gedaan. Het is de moeite waard om uit te zoeken in welke situaties aanpassing van de parameters van dit mechanisme nodig kan zijn. Het eerste dat u moet onthouden, is de duur van de probleemloze werking van elk mechanisme dat rechtstreeks is gebaseerd op de kwaliteit van het onderhoud gedurende de gehele gebruiksperiode. Als gevolg hiervan is het 1-2 keer per jaar nodig om de deurdranger te inspecteren en kleine storingen te elimineren. Dit is vooral belangrijk tijdens de overgangsperiode van seizoenen.

In de zomer en de winter variëren de klimaatomstandigheden enorm. De meeste sluiters zijn gevuld met olie en zoals u weet, verandert elke vloeistof van toestand wanneer de omgevingstemperatuur verandert.In het bijzonder neemt de olie in de winter een dikkere toestand aan en wordt het verloop van het deurblad langzamer. In de zomer blijkt alles het tegenovergestelde, dus je moet je voorbereiden op het vereiste niveau. Het aanpassen van de fixture is ook nodig als je een storing opmerkt of als je de instellingen die je hebt ingesteld gewoon niet leuk vindt. Als het apparaat begint te vertragen of het deurblad te hard en snel sluit, onregelmatig, niet lang aantrekt, kunt u proberen dit alles te corrigeren. Dingen zijn iets gecompliceerder wanneer het apparaat faalt, omdat eenvoudig afstemmen niet langer effectief is en reparaties nodig zullen zijn.

Instructies voor het opzetten van een deurdranger doe het zelf

Als u het apparaat wilt aanpassen, hoeft u de wizard niet noodzakelijkerwijs uit te nodigen. Het is voldoende om een ​​minimum aantal gereedschappen en bepaalde vaardigheden te hebben. De hele procedure zal een minimale hoeveelheid tijd in beslag nemen en biedt een mogelijkheid om het gewenste resultaat te bereiken, met inachtneming van de onderstaande stappen.

 • Voordat u doorgaat met de procedure zelf, onthoud datdat het belangrijkste is om het niet te overdrijven met regelventielen (schroeven). Het is acceptabel om slechts 2 beurten te maken, dan kunnen er moeilijkheden optreden. De olie in de tank onder druk kan uitstromen en het hydraulische systeem van de deurdranger zal uiteindelijk zijn werking verliezen.
 • Om de snelheid van het sluiten van het deurblad aan te passen, hoeft slechts één neiging te worden geleerd - door de klep met de klok mee te draaien neemt deze geleidelijk af. Als de actie echter in de tegenovergestelde richting wordt uitgevoerd, neemt de sluitingsratio toe.
 • Er is een oplossing voor het probleem dat verband houdt met het feit dat slechts één persoon er doorheen kan komen. Omdat er een derde klep is, kan de afstelling de deur voor een bepaalde tijd een vaste positie geven. Daardoor kan zelfs een groep mensen het gebouw vrij betreden.
 • Een dergelijk probleem als het gebrek aan inspanning om het deurblad volledig te sluiten, wordt geëlimineerd door de kleppen die verantwoordelijk zijn voor de sluitsnelheid af te stellen.

Het belangrijkste probleem bij het aanpassen van de deurdranger is mogelijk het vinden van de perfecte oplossing. De belangrijkste taak is om de deur tot het einde te sluiten, zodat er geen scheuren achterblijven. Het is noodzakelijk om de perfecte tijd te kiezen, die het deurblad in de open toestand kan houden. Het is ook vereist om geruisloos sluiten mogelijk te maken, harde schokken op het deurkozijn zijn onaanvaardbaar. Dit kan het web beschadigen. En de slechtste optie zou het verlies van prestatiemechanismen kunnen zijn die verantwoordelijk zijn voor de juiste werking.

Hoe de sluitkracht afstellen zodat de deur niet slaat?

Voor zelfafstemming hebt u een platte schroevendraaier of een imba-sleutel nodig. De deur gaat open tot aan het uiteinde, een vast speciaal ventiel, aan het uiteinde van het apparaat. Volledige fixatie wordt uitgevoerd met het deurblad gesloten. Door de afsluitingsgraad van de kleppen te veranderen, kunt u de deur instellen voor een uiterst comfortabele sluiting. Klep nummer 1 is verantwoordelijk voor de kracht van het sluiten van de deur.

Als de deur aan het uiteinde te snel is om te sluiten bij het begin, moet de klep worden vastgeschroefd en als deze langzaam is en nodig is om de snelheid te verhogen, moet deze integendeel worden losgedraaid.Klepnummer 2 is verantwoordelijk voor de snelheid van volledige sluiting van het deurblad (flap). Aparte modificaties hebben de derde klep die alle inspanningen van de dichter aanpast. Met de juiste instelling beweegt het deurblad voorzichtig, zonder schokken. Het resultaat van een juiste installatie en een competente houding dichterbij zal een lange levensduur zijn.

Het is belangrijk! Het is onmogelijk om absoluut instelkleppen te maken. Anders stoppen ze met het uitvoeren van hun functionele doel, zelfs na hun terugkeer naar hun plaats.

Hoe de opening los te maken?

Heel vaak heeft de deurdranger aanvullende configuratie nodig. Als het mechanisme goed werkt, en tijdens het openen van de deur, is het noodzakelijk om inspanningen te leveren - het is noodzakelijk om de klep los te laten, de deur zal beginnen te werken. De klep kan vanaf het uiteinde of aan de voorkant worden geplaatst, het hangt allemaal af van de aanpassing van het apparaat. De locatie van de kleppen kan worden bepaald door in de handleiding te kijken waar de fabrikant de locatie van alle componenten en elementen van het deursluitmechanisme aangeeft.

Positie open

Soms is er een behoefte aan een open deur voor een relatief lange periode.Het is noodzakelijk om uit te zoeken hoe het armatuur moet worden aangepast, zodat de deuren niet sluiten, maar open blijven. In veel aanpassingen van de sluiters hiervoor is er een hulpoptie open te houden. Om het aan deze modus aan te passen, moet u de deur ongeveer 90 graden openen en vervolgens het gespecialiseerde slot vastdraaien. Na dergelijke eenvoudige handelingen, zal het mogelijk zijn om het deurblad open te laten wanneer het in de aangepaste mate wordt geopend. Het apparaat activeert een speciaal slot en houdt de deur in deze positie als dat nodig is. Als je de deur moet sluiten, moet je hem gewoon naar je toe trekken en hij zal van het slot afkomen. Als de deur niet tot het uiterste wordt geopend, zal deze op dezelfde manier bewegen als altijd, zonder te stoppen.

Tips meesters

Het is de moeite waard om de volgende aanbevelingen te volgen, omdat deze zullen helpen bij het aanpassen van het mechanisme, en organiseer ook werk op eigen kracht:

 • significante schendingen van de snelheid van het deurblad, waardoor normale parameters worden vermeden door een van de instelbare schroeven in de gewenste richting te draaien, die zal variëren van de snelheid van openen (sluiten) van de deur;
 • het is mogelijk om de snelheid van dohlop te verhogen (verlagen) door de tweede klep met de klok mee of ertegen te draaien;
 • als u de moer in de gewenste richting draait, kunt u correcties aanbrengen door de veerspanning;
 • het draaien van de instelbare moer zal de klep corrigeren die verantwoordelijk is voor de openingshoek van de deur, als gevolg zal deze soepel beginnen te openen, zal het gemakkelijker zijn om open te zwaaien.

We kunnen gerust stellen dat closers praktische en handige apparaten zijn. Ze zijn eenvoudig te installeren en te bedienen. Alle aanpassingen zijn uitgerust met gespecialiseerde kleppen, waarmee u de sterkte en snelheid van het openen of sluiten van het deurblad kunt aanpassen. Nauwere opties maken het mogelijk om de deur in open of gesloten toestand te houden. Maar onthoud - het is noodzakelijk om deze apparaten te kopen bij distributeurs die het recht hebben om te verkopen in overeenstemming met de volledig Russische classificatie van soorten economische activiteiten.

Hoe u de deurdranger met uw eigen handen kunt instellen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer