Aluminium deuren

Aluminium deuren zijn een populair en gewild product op de deurbouwmarkt. Door de veelzijdigheid en betrouwbaarheid van producten kunnen ze worden gebruikt in alle soorten residentiële en openbare gebouwen.

Voor- en nadelen

Aluminium deurontwerpen hebben al lang genoten van een hoge consumentenvraag en hebben veel positieve feedback. Consumenten die dergelijke deuren lang genoeg gebruiken, merken de volgende voordelen op:

 • deuren met hoge weerstand vanwege de weerstand van metaal tegen uitwendige mechanische belasting, temperatuurveranderingen en hoge luchtvochtigheid. Hiermee kunt u een aluminium constructie installeren als binnen- en buitendeuren.
 • producten succesvol geopereerd in zwembaden, baden, sportcomplexen, onderwijs- en gezondheidsinstellingen, kantoor- en winkelcentra, treinstations en luchthavens, kantoren, appartementen en landhuizen. Als toegangsdeuren kunnen aluminiummodellen in elke klimaatzone worden geïnstalleerd;
 • aluminium deuren hebben een zeer laag gewicht daardoor het verminderen van de belasting op de scharnieren, accessoires en mechanismen van de bouw. Hiermee kunt u de levensduur van producten tot 50 jaar verlengen.
 • Je kunt ze exploiteren in een breed temperatuurbereik - van 80 graden onder nul tot plus 100. Het deurblad is niet onderhevig aan vervorming en behoudt zijn vorm en integriteit gedurende de gehele levensduur, die is ontworpen voor 100.000 openings- sluitingscycli;
 • aluminium is milieuvriendelijk niet-radioactief materiaal, er zijn geen schadelijke onzuiverheden en deeltjes van zware metalen. Dankzij deze eigenschappen zijn aluminium deuren absoluut onschadelijk en hygiënisch.
 • Dat zijn ze gemakkelijk schoon te maken, goed verdragen door verwerking op alle mogelijke manieren van huishoudelijke chemicaliën, en vereisen geen speciaal duur onderhoud en reparatie.
 • Het vervangen van beschadigde items kan voorkomen. fragmenten, zonder de hele structuur te vervangen.Dit is mogelijk dankzij de brede distributie van het aluminiumprofiel, dat wordt geproduceerd door een groot aantal bedrijven, en de stabiele beschikbaarheid van componenten;
 • deuren kunnen eenvoudig in de gewenste kleur worden geverfdwaarmee u de gewenste optie kunt kopen, die harmonieus zal passen bij de gevel en de interieurdecoratie van de kamer. Op verzoek van de klant kan het product volledig worden geglazuurd of gedecoreerd met glazen inzetstukken. Glas kan transparant, getint, mat, gebrandschilderd glas zijn of versierd met een patroon. De deuren zijn bestand tegen UV-stralen, zodat ze hun oorspronkelijke uiterlijk lang behouden, niet verbleken of vervagen.
 • model niet gevoelig voor statische elektriciteit, zijn niet onderhevig aan corrosie en zijn niet vatbaar voor schimmel, schimmel. De reproductie van pathogene bacteriën en micro-organismen is ook uitgesloten;
 • aluminium constructies kan worden uitgerust met elk openingsmechanisme, wat de sfeer van hun toepassing erg breed maakt en de bediening betrouwbaar en gemakkelijk maakt. De deuren hebben een hoge geluids- en warmte-isolerende eigenschappen, waardoor ze kunnen worden gebruikt in sportscholen, muziekscholen en andere instellingen. waar een verhoogd niveau van geluidsisolatie vereist is.

Het nadeel van aluminiumstructuren is hun relatief hoge prijs. die begint bij 12 duizend roebel per vierkante meter. Een ander nadeel is de incompatibiliteit van modellen met veel interieurs. Aluminium deuren passen in de allernieuwste stijlen, zoals hi-tech, minimalisme en techno.

Producten die in felle kleuren zijn geschilderd, zien er harmonieus uit in pop-art en fusionstijlen. Voor klassieke, traditionele en vintage interieurs zijn aluminium deuren alleen geschikt voor gebruik van houten elementen en glas.

Systeemontwerp

De aluminium deur is als volgt gerangschikt: in een raamwerk bestaande uit geleiders, is een deurblad geïnstalleerd, dat een doffe uitvoering kan hebben, evenals volledig of gedeeltelijk geglazuurd kan zijn. Bij het installeren van glas, als een kit wordt geschuimde vuller gebruikt, waardoor het mogelijk is om te bereiken hoge geluids- en warmte-isolerende eigenschappen van de deuren.

Glasdoek vergroot visueel de ruimte en draagt ​​bij aan de penetratie van zonlicht. Glas is transparant, mat en glas in lood, het breidt het toepassingsgebied van aluminium deuren in residentiële en openbare gebouwen aanzienlijk uit.In sommige gevallen wordt een spiegeloppervlak gebruikt in plaats van een glazen eenheid.

Het frame van de aluminium deur kan worden gevuld met een profiel van een bosachtig massief van verschillende soorten. In dit geval nemen de geluidsabsorberende eigenschappen van het canvas toe en wordt het mogelijk om deuren te gebruiken in klassieke en traditionele interieurs van appartementen. Houtgevulde modellen zijn duurder dan producten met dubbel glas.

Een meer budgettaire optie is het weefsel van spaanplaat en vezelplaat, evenals MDF-vellen, waarvan de dikte 5-6 mm moet zijn. Het aluminium frame heeft naden gevuld met kit, de opening tussen de profielgeleiders is niet groter dan 0,25 mm.

kenmerken

Aluminium deuren worden vervaardigd in overeenstemming met GOST 23 747. Volgens de vereisten van dit document moeten producten een hoge thermische en geluidsisolerende eigenschappen hebben, bestand zijn tegen mechanische en statische belastingen en een werkcyclus hebben van minstens 100.000 openingen. Geglazuurde producten moeten de grootte hebben van een mat blad met een maximale hoogte van 100 cm en de dikte van de glazen eenheid van 15 tot 28 millimeter.

Bouw bevestigingsmiddelen zijn gemaakt van hooggelegeerd staal, die een lange levensduur garandeert en verzakte deuren elimineert. De maximaal toegestane opening tussen het blad en het deurkozijn mag niet meer dan drie millimeter zijn.

De verbindingen tussen de elementen van het frame zijn gevuld met afdichtingen zonder hechtende bases. De omtrek van het canvas en de doos wordt gelegd met een vorstbestendige contour of een kit. De buitenzijden van de deuren worden onderworpen aan een anodische behandeling met verf- en lakverbindingen van de derde klasse, die ervoor zorgen dat producten hun oorspronkelijke uiterlijk behouden gedurende de volledige levenscyclus.

De dikte van de aangebrachte laag op de structuur mag niet minder zijn dan zeventig micrometer. Toelaatbare kleine gebreken zijn geschreven GOST 9378, en kan de daar vermelde waarden niet overschrijden, anders wordt de deur uit de verkoop verwijderd.

types

Op de plaats en in de gebruiksvoorwaarden zijn aluminium deuren verkrijgbaar met een koud en warm profiel. Koud is niet voorzien van isolatie en wordt gebruikt in binnenruimten, of als het niet nodig is om een ​​warme kamer van een koude te scheiden. Het warme profiel wordt gebruikt voor straat- en vestibule-deuren, heeft een thermische inlage en is rond de omtrek van het deurblad aangebracht met een dubbele afdichtingscontour.

Het openingsmechanisme van aluminium deuren is van verschillende types:

 • De meest voorkomende en traditionele is scharnierende weergavewanneer de deur slechts in één richting opent. Dergelijke modellen worden geïnstalleerd in kinderinrichtingen, klinieken en kantoorgebouwen. Het canvas wordt op de doos bevestigd met bevestigingsmiddelen, die worden voorgesteld door zijscharnieren. Vanwege de eenvoud van de constructie zijn de modellen goedkoop en de meest populaire soorten aluminium deuren.
 • Pendulum systeem Hiermee kunt u de deur aan beide zijden openen en sluiten. Dit is mogelijk vanwege het feit dat het bevestigingssysteem op de vloer en het plafond is bevestigd en het canvas een vrije loop biedt, zoals binnen. en naar buiten. Het ontwerp is uitgerust met een deurdranger, die de deur naar een gesloten toestand terugbrengt en het canvas niet toestaat om traagheid enige tijd in beide richtingen te draaien. Het model kan eenbladig of dubbelbladig zijn en een doof en geglazuurd ontwerp hebben.

Wanneer geïnstalleerd op openbare plaatsen met een grote lading, is het noodzakelijk om transparante structuren te gebruiken, dit geeft een goed zicht op de ruimte van buitenaf en elimineert het risico van letsel door een plotseling openstaande deur.

 • Schuifdeuren bewegen langs geleiderails die op de vloer, het plafond of aan de bovenkant van de muur kunnen worden geïnstalleerd. De deur rijdt tegelijkertijd naar de zijkant en beweegt parallel aan de muur. Het canvas kan een vaste en nietdrempelige manier zijn waarop de beweging wordt uitgevoerd als gevolg van de bovenste as. Schuif- en schuifmodellen kunnen veel ruimte besparen en kunnen als binnendeuren worden geïnstalleerd in kleine ruimtes. Bij het installeren van schuifdeuren in supermarkten wordt een automatisch openingssysteem gebruikt dat het canvas in beweging zet met behulp van elektronische sensoren.
 • Carrousel openingssysteem het wordt gebruikt om deuren te installeren in ruimten met veel verkeer. Vaak is dit type ontwerp te zien op luchthavens, restaurants en winkelcentra. Het ontwerp bestaat uit verschillende deurpanelen die gelijktijdig rond een gemeenschappelijke verticale as draaien. Meestal is het van twee tot vijf secties met volledige beglazing, met behulp van schokbestendig gehard glas. Het systeem is geautomatiseerd en de rotatiesnelheid van de schilderijen wordt bepaald door de bewegingsintensiteit van mensen.Vaak zijn de deuren uitgerust met bewegingssensoren die het ontwerp activeren wanneer een persoon nadert. De draaideur staat u toe om tocht en stof te vermijden, en biedt ook de mogelijkheid een continue stroom van mensen te passeren.

Het nadeel van dit systeem is de noodzaak van een zorgvuldige beweging door een dergelijke deur, omdat alle doeken in één keer in beweging worden gezet en er een risico van een ongeluk bestaat. Soms worden deze modellen revolverend genoemd, analoog aan een ronde trommel. die dit type wapen onderscheidt.

 • Deuren uitgerust opvouwbaar openingsmechanisme, bestaan ​​uit verschillende secties en ontwikkelen zich als een accordeon. De delen van het canvas worden aan elkaar bevestigd met behulp van zij- of inwendige lussen, die zorgen voor het volledig vouwen van de structuur. Het toepassingsgebied van vouwconstructies is erg groot. Ze kunnen worden geïnstalleerd in kleine ruimtes waar de installatie van een traditionele deur onmogelijk is en twee doeken dubbelvouwen. Ze kunnen ook in uitgestrekte gebieden worden geplaatst. In dit geval zijn de accordeons geïnstalleerd in zeer brede openingen en hebben vijf of meer secties.

Zulke groepen zien er erg indrukwekkend uit, vooral wanneer ze getint zijn of versierd met tekeningen van glas.

Volgens de functionele en technische eigenschappen van aluminium deuren kunnen zijn brandbestendig, gepantserd, kogelvrij en explosiebestendig. Bij de vervaardiging van deze gespecialiseerde modellen wordt aluminiumplaat uit één stuk gebruikt en wordt silicaatmateriaal met hoge brandwerendheid gebruikt als de binnenbekleding. Voor de vervaardiging van brandpreventiemodellen wordt een glazen eenheid van gehard en hittebestendig glas gebruikt, die met behulp van een vuurvaste kit stevig op het doek wordt bevestigd.

Dit ontwerp voorkomt het binnendringen van rook en koolmonoxide in de kamer.

Kleuren van profielproducten

Aluminium deuren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, zowel van het metalen profiel zelf als van de frame vulmaterialen. Deurbladen, uitgerust met platen van houtvezel en spaanplaat, evenals MDF-panelen, kunnen de kleur en het houtachtige patroon van natuurlijk massief hout perfect nabootsen. Modellen volledig gemaakt van aluminium en gebruikt voor verschillende instellingen en openbare ruimtes zijn overwegend bruin, wit en zwart.

Met de productie van producten in een breed kleurengamma kunt u de deuren kiezen voor kleuterscholen, clubs en game-entertainmentcentra. In dit geval verdient het de voorkeur modellen in felle kleuren aan te schaffen, gecombineerd met glas-in-lood ramen met dubbel glas of matglas met een patroon.

Hoe te kiezen?

De eerste stap bij het kiezen van een model van een aluminium deur is het bepalen van het profieltype. Het wordt geselecteerd op basis van de bedrijfsomstandigheden van de deur. Als het ontwerp wordt gebruikt als straat voor een cottage of een landhuis, is een verwarmde versie nodig die is uitgerust met extra warmtebesparende circuits. Bij het kopen van een interieuroptie is het nogal koud profiel.

In het volgende stadium moet u bepalen welk type openingsmechanisme u nodig hebt. Het hangt af van de locatie van de beoogde installatie, de intensiteit van de mensenstroom en de snelheid van de verandering van richting. Overweeg de grootte van de kamer en de afmetingen van de opening. Op basis van de gewenste breedte, is het noodzakelijk om het aantal flappen te bepalen. Vervolgens moet u het type deurblad kiezen, dat doof, geglazuurd of gecombineerd kan zijn.

Wanneer u een deur kiest als interieuroptie voor een appartement of een privéwoning, moet u rekening houden met de stijlrichting waarin de kamer is ingericht. Voor een klassieke stijl is een aluminium deur met een houten canvas van donkere kleuren geschikt, waarop het patroon van houtvezels duidelijk zichtbaar is. Voor traditionele interieurs kunt u een model kiezen met een canvas van gelamineerde MDF-platen met een imitatiehoutstructuur. In dit geval wordt de kleur individueel gekozen en kan deze worden gecombineerd met meubels, wanden en vloeren, of ertegenover staan.

Het gebruik van glas, glas in lood en plastic elementen bij de vervaardiging van deurpanelen vergroot het gebied van hun thuisgebruik aanzienlijk en biedt u de mogelijkheid een model te kiezen voor elk interieur.

Als u een gespecialiseerde brandwerende deur moet kopen, moet u de beschikbaarheid van conformiteitscertificaten controleren, en hoge hittebestendige en isolerende kwaliteiten garanderen. Bij brede openingen wordt het aanbevolen om dubbele deuren te gebruiken met een breedte van 150-160 centimeter en te zorgen voor de vrije beweging van een groot aantal personen op hetzelfde moment indien nodig.

Bij het kopen van een gepantserde of inbraakwerende deur, moet u ervoor zorgen in aanwezigheid van eersteklas beveiligingssloten. Meestal worden voor dergelijke deuren modellen van het derde en vierde beveiligingsniveau toegepast. De kasteelzone moet worden uitgerust met pantserplaten en het frame moet worden uitgerust met extra verstijvers, die zorgen voor een verhoogde sterkte van het deurblad en weerstand tegen vervorming.

De volgende stap zal zijn om de kleur van de deur en de selectie van de benodigde fittingen te bepalen. De deuren zijn verkrijgbaar in een breed kleurenpalet, dus het is mogelijk om het product aan te passen aan de kleur van de gevelelementen, balkons en raambeglazing. Dan kunt u verder gaan met het bestellen van deuren volgens de grootte van de opening en rekening houdend met de initiële vereisten, of om het afgewerkte model te verkrijgen. Bij het kopen van een product moet u letten op de hoeken van het deurkozijn en sjerpen. Er mogen geen hiaten zijn. De hoekverbindingen van de "warme" structuren moeten worden afgedicht.

Bij de geglazuurde modellen moet de opening tussen het aluminiumprofiel en de hiel ontbreken. Staaflijsten moeten zich aan de binnenkant van de deur bevinden. Het raam met dubbele beglazing wordt geselecteerd rekening houdend met de temperatuuromstandigheden van de werking van de deurstructuur.Voor buitengebruik is het beter om een ​​driekamer te kiezen, en in andere gevallen is het voldoende dubbele beglazing.

Let op de uniforme kleur van het canvas en de aanwezigheid van speciale deurscharnieren. Het gebruik van het venster - is onaanvaardbaar. Om kraken en drogen van de rubberen afdichting tegen extreme temperaturen te voorkomen, moet het circuit van vorstbestendige materialen zijn gemaakt. De aanwezigheid van een opening tussen hem en het glas is onaanvaardbaar.

Na installatie moet u de gladheid van het deurblad en de werking van de sloten controleren.

Prachtige voorbeelden

Lichte, comfortabele, esthetische en moderne aluminium deuren werden al snel populair in de markt voor deurconstructies. Dankzij deze universele producten is het niet alleen mogelijk om comfortabel een grote stroom mensen te laten bewegen, maar ook om de gevel van het gebouw en het interieur van de ruimte te versieren. Een breed scala aan kleuren en ontwerpen zal u toelaten om een ​​aluminium deur te kiezen voor alle residentiële en openbare gebouwen.

Aluminium draaideuren zijn stijlvolle en moderne ontwerpen met een verhoogde draagcapaciteit en op grote schaal gebruikt in openbare plaatsen.

Elegante draaideur: een harmonieuze combinatie van metaal en kunststof, zal elk modern interieur adequaat decoreren.

Entree aluminium deur, gemaakt in dezelfde kleur met de elementen van de gevel, maakt de entree groep solide en streng.

Retractable-sliding ontwerp van matglazen en metaal benadrukt de stijl van de kamer en benadrukt de aandacht met aandacht.

Draaibare binnenrotor, gemaakt van transparant glas en aluminium profiel, vergroot visueel de ruimte en past perfect in het ontwerp.

Luxe toegangsdeur harmonieert perfect met de gevel van het gebouw en beschermt de kamer op betrouwbare wijze.

Vouwdeuren - een geweldige oplossing bij het ontwerpen van brede openingen. Modellen versieren de ruimte perfect en zorgen voor afwisseling in het interieur.

In de volgende video leert u meer over het kiezen van een aluminium deur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer