Technische kenmerken van isolatiematten

Tijdens de bouw en reparatie van het huis is een belangrijk onderdeel een bekwame isolatie uit te voeren. Een belangrijk punt in deze kwestie is de keuze van isolatie. Het bereik van dergelijke materialen in de moderne markt is vrij breed. Het presenteert ook universele producten die geschikt zijn voor complexe thermische isolatie van gebouwen. Een daarvan zijn isolatiematten.

Beschrijving en specificaties

Tegenwoordig zijn isolatiematten erg populair bij consumenten. Ze hebben een betaalbare prijs, creëren geen problemen tijdens de installatie, die onafhankelijk kunnen worden uitgevoerd, en hebben ook een reeks van hoge technische kenmerken.

Er zijn gewone en piercing matten.De firmware geeft extra kracht aan de producten. Dergelijke materialen kunnen een gegalvaniseerd staalgaas hebben en versterkte op glasvezels gebaseerde folies zijn gelijmd aan één van de zijkanten. Deskundigen merken op dat bij gebruik van isolerende matten het warmteverlies met ongeveer een derde wordt verminderd.

Met betrekking tot de technische kenmerken van het product, moet worden opgemerkt dat in de aanwezigheid van de buitenlaag van glaswol, de hittebestendigheid kan oplopen tot 500 graden. De standaarddikte van isolatie is 18 millimeter. Producten hebben veren en andere componenten die zijn gemaakt van roestvrij staal, wat hun sterkte en langdurige werking garandeert. Bovendien kunnen andere soorten klemmen worden gebruikt.

Ongeacht van welk materiaal de producten zijn gemaakt, worden ze meestal gebruikt voor dakisolatie. Meer dichte matten kunnen worden gebruikt om de vloer te verwarmen, maar hun samenstelling moet uitsluitend basaltvezel zijn. Isolatoren van glaswol worden gebruikt bij het werken met plafonds, inclusief scharnieren. Proshivnye matten gemaakt van minerale wol zijn populair voor thermische isolatie van daken met een groot oppervlak, bijvoorbeeld in amusementscentra.

species

Warmte-isolerende matten kunnen worden onderverdeeld in 2 groepen, afhankelijk van het materiaal van vervaardiging. Het kunnen minerale wol en glasvezel zijn. Beschouw deze soorten in meer detail.

Basalt matten

Het zijn ook matten op minerale wolbasis. Tegenwoordig is het het populairste thermische isolatiemateriaal. De basisvezels zijn met elkaar verweven en hebben een kristallijne structuur.

Producten van minerale wol kunnen zowel in de vorm van matten als in de vorm van rollen worden gemaakt. Matten zijn dikker en elastischer, hun thermische isolatie-eigenschappen zijn beter. In dit geval worden de matten gebruikt bij het werken met geladen structuren.

Dit materiaal is uitstekend geschikt voor thermische isolatie van bepleistering en geventileerde gevels, maar ook voor daken, vloeren, plafonds, wanden en balkons. Basaltmatten hebben een lage warmtegeleiding, doen goed geluiddempend werken in een kamer en zijn bestand tegen rotprocessen, schimmels en schimmel. Bovendien zullen ze bij contact met vuur eerder smelten dan verbranden. Tegelijkertijd creëren matten van minerale wol geen problemen tijdens de installatie, hebben ze een betaalbare prijs en zijn ze ongeveer 50 jaar houdbaar.

Als we het hebben over de tekortkomingen, is het onmogelijk om het gebrek aan vochtbestendigheid niet op te merken. In dit geval is dit een belangrijk punt, omdat wanneer een vloeistof het product binnenkomt, het zijn isolerende eigenschappen verliest.

Daarom moet bij het werken met dergelijke matten rekening worden gehouden met het feit dat hun installatie noodzakelijkerwijs de installatie van waterdichtings- en dampremmende materialen moet omvatten. Het is noodzakelijk om de isolatie te beschermen.

Glasvezelmatten

Matten op basis van glaswol zijn erg populair bij het uitvoeren van interne werkzaamheden aan de isolatie van de kamer. Ze worden vaak gebruikt voor de isolatie van binnenwanden. Bij het gebruik van glaswolproducten in kantoorpanden, wordt aangeraden om te worden genaaid in gipsplaatwanden. Tegelijkertijd is het mogelijk om niet alleen uitstekende thermische, maar ook geluidsisolatie van het vereiste gebied te realiseren.

Een van de belangrijkste verschillen en een onbetwist voordeel is een klein gewicht aan glasvezelmatten. Dit maakt het mogelijk om deze materialen te gebruiken bij het werken met verlaagde plafonds.

Het gebruik van glasvezelmatten en -platen wint momenteel aan populariteit.Materialen worden vervaardigd met behulp van de nieuwste technologieën, hun technische kenmerken zijn hoger. Bovendien zijn deze matten veel gemakkelijker te vervoeren, prikken niet en veroorzaken geen ongemak tijdens tactiel contact.

Alle doorboorde matten kunnen worden verdeeld volgens de kenmerken van hun ontwerp. Ze kunnen op een metalen rooster, glasvezel of stof, plastic folie of zonder voering zijn.

Voordelen en functies

Onder de onbetwiste voordelen van matten van welke aard dan ook, is het vermeldenswaard dat de financiële kosten van ruimteverwarming aanzienlijk worden verminderd. Producten zijn niet giftig, ze geven geen schadelijke stoffen af ​​tijdens het gebruik. Materialen zijn bestand tegen hoge temperaturen en verliezen hun kwaliteiten en eigenschappen niet, zelfs niet bij langdurige blootstelling. Bovendien warmt de ruimte veel sneller op en wordt de warmte lange tijd opgeslagen.

Producten gemaakt van welk materiaal dan ook, branden niet of ontbranden niet. Ze zijn milieuvriendelijk en schaden de gezondheid niet. Ze kunnen gips- en verfmengsels worden aangebracht en ook op andere manieren worden afgewerkt.

Heel vaak is er een vraag over de noodzaak om isolatiematten te gebruiken, als u van plan bent om een ​​verwarmde vloer in de kamer te plaatsen. Opgemerkt moet worden dat bij afwezigheid van een isolator de warmte naar de betonnen basis zal gaan en dit zal noodzakelijkerwijs de financiële kosten van de gebruiker beïnvloeden.

Foliematten zijn een van de opties om te verwarmen. Ze zijn gebaseerd op polyethyleenschuim en de folie wordt op een van de zijkanten aangebracht. Ook foliematten kunnen worden voorzien van een beschermende coating.

Dit type is raadzaam om te gebruiken als de vloer de belangrijkste warmtebron in de kamer is. In dit geval zou het gebruik van platte polystyreenschuimmatten, die mechanische spanningen verdragen en praktisch niet vervormen, een uitstekende optie zijn.

Ook populair onder consumenten zijn profielmatten. Hun basis is dicht polystyreenschuim. Het oppervlak is uitgerust met uitsteeksels met een kubische of cilindrische vorm. Ze kunnen zo eenvoudig zijn als bij het aanbrengen van een dampschermfolie.

foelie
het profiel

Subtiliteiten van installatie

Als het dak spanten heeft als lagerbasis, moet de isolatie ertussen worden gelegd.Een belangrijk punt is de dampremmende laag van de apparatuur en het waterdichtmakende materiaal. Er kan zich condens op oppervlakken vormen en contact ermee of andere vloeistoffen worden schadelijk voor basaltmatten en leiden tot verlies van hun prestatie-eigenschappen. De beschermende film kan eenvoudig op de basis worden bevestigd met een conventionele nietmachine.

De buitenkant van de isolatie is bedekt met een waterdichtingsapparaat. Het moet op de kist worden geplaatst die aan de dakspanten is bevestigd.

Als het nodig is om de dakbedekking op een groot gebouw te verwarmen, moeten de matten verspringend en in 2 lagen worden gelegd. Een ruberoid wordt erover geplaatst.

Als basaltmatten worden gebruikt voor externe muurisolatie, is het voor de langdurige werking noodzakelijk om een ​​geventileerde gevel uit te rusten. In dit geval, voordat het werk aandacht moet besteden aan weersomstandigheden. Regen en hoge luchtvochtigheid kunnen van invloed zijn op materialen. Bij het afronden is het noodzakelijk om daar rekening mee te houden Deze producten worden vanwege de strengheid niet aanbevolen voor gebruik in verlaagde plafonds.

Kortom, het is het vermelden waarddat isolatiematten van alle soorten een uitstekend materiaal zijn om een ​​kamer te verwarmen. Bovendien is de installatie ervan vrij eenvoudig en kan deze zelfs onafhankelijk worden uitgevoerd. Hiervoor is het belangrijkste om de instructies en basisaanbevelingen van specialisten te volgen.

Beoordeling van Rockwool basalt-gebaseerde thermische isolatieplaten in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer