Mineraal katoenen platen van Rockwool "Light Butts" voor thermische isolatie

Zonder warmte- en geluidsisolatie in onze tijd is een modern huis onmogelijk. Er zijn veel verschillende materialen die het huis effectief tegen negatieve temperaturen beschermen, maar niet allemaal voldoen aan de strenge criteria voor milieuvriendelijkheid en kwaliteit. Rockwool kachels behoren tot de beste ter wereld.

Speciale functies

Rockwool "Light Butts" is een zeer effectief hulpmiddel dat op betrouwbare wijze beschermt;

 • roof;
 • buitenmuren;
 • zolderverdiepingen

De prijs is belangrijk bij het kopen van een isolatie, maar het is ook aanbevolen om naast de economische component aandacht te besteden aan de kwaliteit van het materiaal. Isolatiebedrijf "Light Butts" Rockwool wordt als een van de beste beschouwd. De technische kenmerken van dit product maken het mogelijk om het te gebruiken voor het isoleren van vrijwel alle objecten.

Bij de productie van deze kachel wordt innovatieve technologie "Flexi" gebruikt, waarbij een rand tot 5 cm breed wordt gemaakt, deze strekt zich uit langs de lange zijde, waardoor deze zo veerkrachtig mogelijk is. Verbindingsranden zijn gemarkeerd met speciale markeringen en pictogrammen.

De volgende meest populaire is Scandic Butts. Borden van dit materiaal zijn lichtgewicht en duurzaam. De componenten die worden gebruikt om dergelijke platen te maken zijn mineraal (het wordt ook "steen" genoemd) wol. Ze heeft een andere naam: waterafstotend. Het materiaal heeft overweldigende voordelen ten opzichte van een verscheidenheid aan analogen.

Het heeft een uitstekende thermische geleidbaarheid en brandt niet, zoals bijvoorbeeld PVC-platen. Voor houten constructies is dit feit een absoluut voordeel.

Een andere belangrijke eigenschap van Scandic Butts is de uitstekende veerkracht, die extra voordelen biedt tijdens transport en installatie. Een ruime keuze uit dergelijke platen maakt het u mogelijk de beste optie voor isolatie van huizen te vinden.

De structuren "Light" en "Scandic" lijken sterk op elkaar, beide soorten zijn gemaakt van gesteente van vulkanische oorsprong, evenals verwerkingsproducten verkregen uit open haarovens van metallurgische bedrijven.Platen hebben een goede compressieverhouding en bereiken dertig procent van de oorspronkelijke grootte. Dergelijke eigenschappen bieden onmiskenbare voordelen op het gebied van logistiek. Warmteplaten met het label "Scandic" zijn veerkrachtiger, ze kunnen tot 50% in volume afnemen. "Light Butts" wordt getransporteerd zonder compressie, het heeft geen vergelijkbare eigenschappen.

Platen verschillen ook in grootte. "Scandic" heeft een lengte van 1,2 meter, terwijl de "Light" - 1 meter. Hoe langer de isolatielengte, hoe eenvoudiger het is om mee te werken, het aantal verbindingen neemt af en er wordt minder tijd besteed aan trimmen. Dikte is ook essentieel, voor "Light Butts" is het van 5 tot 20 cm, deze parameter is ook belangrijk bij het aanbrengen van isolatie in meerdere lagen. "Butts" is goed in constructies waar geen grote belasting is, terwijl "Scandic Butts" een bepaald gewicht kunnen weerstaan.

"Light Butts Extra" - het meest technologisch geavanceerde materiaal in de familie van kachels "Butts" bedrijf Rockwool. Isolatie geeft u de mogelijkheid om het huis met een goede marge te "verwarmen". Ze kunnen ook het pand binnen verwerken, inclusief scheidingswanden en plafonds.

Voor isolatie van objecten buiten (vooral bij gevelbeplating), wordt deze kachel ook actief gebruikt, inclusief de drielagige structuren.

"Extra" onderscheidt zich door goede dichtheid, waardoor de mogelijkheid van verzakking op bouwelementen wordt geëlimineerd. De sterkte van dergelijke platen maakt het mogelijk ze in kaderproducten tot 6 meter hoog te "plaatsen" (ter vergelijking, "Light Butts" kunnen alleen in structuren tot 3 meter worden geplaatst). Er is een optimale combinatie van de volgende kenmerken:

 • brandwerendheid;
 • gebrek aan "chemie";
 • hydrofobiciteit;
 • verhoogde sterkte;
 • hoge dichtheid.

Tijdens de installatie zijn alle platen geïsoleerd met een speciale waterafstotende film, een kleine geventileerde opening van ongeveer 3 cm tussen de platen en de bekleding.Deze technologie maakt het mogelijk het gebouw gedurende vele jaren te verwarmen, wat tastbare materiële en monetaire besparingen op de energierekeningen in de loop van de tijd zal opleveren.

Technische specificaties

Minerale platen hebben unieke kenmerken.

Tegelijkertijd is de belangrijkste technische eigenschap van een verwarming de warmtegeleidingsindex - 0,035-0,042 W / m · K. Minerale wolvezels zijn lukraak gerangschikt, daarom is er een enorm aantal microcaviteiten, ze creëren een hoog isolerend effect.Rockwool-isolatie is een materiaal dat is gemaakt van minerale wol, op basis van basaltvezels. De eigenschappen van het materiaal zijn meestal plaatafmetingen.

Minvat "Light Butts" - afmetingen en specificaties:

 • lengte 1 meter, breedte 60 cm, dikte 5 - 20 cm;
 • lengte 80 cm, breedte 60 cm, dikte 5 en 10 cm;
 • NG, ontvlambaarheid - KMO;
 • sorptie-vochtigheid is niet meer dan 1%, en de waterabsorptie tijdens korte afdaling in water niet meer dan 1 kg / m2;
 • dampdoorlatendheid: μ = 0,3 mg / m. h. Pa;
 • thermische geleidbaarheid biedt tot 70% besparing op verwarming.

  Scandic Butts minerale steenwol:

  Minwata lengte, mm

  Breedte, mm

  Dikte mm

  Hoeveelheid, pcs

  Gebied, m2

  Volume, m3

  800

  600

  50

  12

  5,77

  0,289

  800

  600

  100

  6

  2,89

  0,289

  1200

  600

  100

  6

  4,34

  0,434

  1200

  600

  150

  5

  3,67

  0,55

  De andere kenmerken:

  • thermische geleidbaarheid 10 = 0,037 W / (m - K);
  • thermische geleidbaarheid 25 = 0,038 W / (m - K);
  • thermische geleidbaarheid A = 0,038 W / (m - K);
  • thermische geleidbaarheid B = 0,042 W / (m - K);
  • groep ontvlambaarheid NG;
  • wateropname bij korte en gedeeltelijke onderdompeling is niet meer dan 1,0 kg / m;
  • damppermeabiliteit, niet minder dan μ = 0,4 mg / (m · h · Pa);
  • brandgevaarklasse van materiaal KM0;
  • dichtheid - 32 kg / m3.

  Dankzij de waterdichting en warmte-isolerende eigenschappen zijn Scandic Butts ideaal voor thermische isolatie:

  • keukens;
  • baden;
  • sauna's;
  • zwembaden.

  Het belangrijkste nadeel: deze isolatie kan niet functioneren in omstandigheden van hoge belastingen, de kwaliteit van de isolatie neemt onvermijdelijk af.

  afmeting

  Beschikbare borden met een groot en divers assortiment:

  • dikte 150, 50 mm;
  • 1000x600x100 mm;
  • 100, 800x600x50 mm;
  • 1200x600x150 mm;
  • 1000x600x100 mm;
  • 1200x600x100 mm.

  Het minimumoppervlak van de "Light Butts" -plaat van Rockwool met een formaat van 1000x600x50 mm is 6 vierkante meter. Als we er rekening mee houden dat er tien stukken in het pakket zitten, dan is het gemakkelijk om te berekenen hoeveel materiaal nodig is om het gebied op te warmen.

  Scandic Butts heeft 12 stuks in een pakket, de prijs is merkbaar lager.

  "Scandic Butts" heeft een voordeel op het gebied van logistiek, omdat het minder volume in beslag neemt, zijn bouwbedrijven meer bereid om het te kopen. Onlangs is de maat XL groot, die veel gevraagd is. Voor particuliere huishoudens is Light Batts meer geschikt vanwege de economische haalbaarheid ervan, het heeft duidelijke functionele voordelen.

   De prijslijsten van handelsvloeren geven prijzen aan, waarin verschillende meeteenheden kunnen verschijnen:

   • dingen;
   • kubieke meter;
   • Kits.

   Verpakkingskosten van 580 tot 890 roebel.Voordat je koopt, moet je weten hoeveel je Rockwool "Light Butts" moet kopen.

   Vaak zijn er speciale online calculators op de sites, die het mogelijk maken om met een hoge mate van nauwkeurigheid de prijs en hoeveelheid te berekenen op basis van bestaande gegevens.

   Montage werk

   Het thermische isolatiemateriaal van Rockwool is toonaangevend, het heeft het hoogste internationale veiligheidscertificaat: ECO Material Green.

   Voor de installatie van isolatie heeft "Light Butts" niet noodzakelijk een bouwkwalificatie. Eenvoudige installatie is een van de belangrijke voordelen van dit materiaal. Het is belangrijk om de benodigde hoeveelheid isolatie correct te berekenen, zodat er een minimum aan openingen is. Elke opening is een potentiële "koude brug" waardoor warme lucht kan ontsnappen. Installatie is een kadermethode. De Flexi-technologie maakt het mogelijk om gaten te voorkomen. Gebruik bij het installeren van isolatieplaten beschermende uitrusting:

   • handschoenen;
   • zonnebril;
   • Gesloten kleding en schoenen.

   tips

   Vergeet niet dat de dikte van de thermische isolatielaag vermindert in directe verhouding tot het aantal platen in de verpakking.U kunt bijvoorbeeld het formaat XL nemen: met een dikte van tien centimeter beslaat het slechts 4,3 m2 met platen, en als de dikte 5 cm groter is, zal het slechts 3,5 m2 zijn met vijf platen.

   De vervormingstemperatuur van de isolatie is meer dan 700 graden, maar de normale temperatuur waarbij het materiaal zonder gevolgen kan worden geëxploiteerd, is niet meer dan 240 graden.

   Het wordt aanbevolen om dergelijke platen te plaatsen in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Rockwool verwijdert overtollig condensaat uit de ruimte. In dit materiaal start de schimmel of schimmel niet, het wordt niet beïnvloed door alkali of zuur.

   Wanneer u Rockwool-platen koopt van verkopers die geen officiële vertegenwoordigers zijn, is het raadzaam om de echtheid van alle kwaliteitscertificaten te controleren. Er is een groot aantal nagemaakte artikelen op de markt.

   Materiaal moet worden opgeslagen in gebieden die zijn geïsoleerd van vocht, bij voorkeur een positieve temperatuur. Het is raadzaam om het product op houten terrasplanken of pallets op te slaan en het is verboden om ze op elkaar te plaatsen. Het is zeer onwenselijk om een ​​verwarmer aan overmatige mechanische belastingen bloot te stellen. Bij het berekenen van de hoeveelheid isolatie moeten noodzakelijkerwijs de basisparameters worden gebruikt:

   • geografische locatie van het object;
   • de hoogte van de muren van de grond tot het dak;
   • de lengte en breedte van de muren;
   • welke temperatuur gewenst is in het pand na voltooiing van het werk.

   Recensies over het materiaal van het bedrijf Rockwool zijn overwegend positief. Onder de tekortkomingen is er behoefte aan bescherming bij het werken met het materiaal.

   Voor informatie over het monteren van steenwol van Rockwool Light Butts, zie de volgende video.

   Comments
   auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer