Pennen voor thermische isolatie: soorten bevestigingsmiddelen en kenmerken naar keuze

De uitvoering van werkzaamheden aan de weersbestendigheid van de gevel van het gebouw omvat de oplossing van de hoofdtaak - de installatie van thermische materialen. Voor de installatie kunt u een lijmoplossing gebruiken, maar als u veel werk verzet en de betrouwbaarheid van de constructie verhoogt, is het beter om een ​​speciale deuvelspijker of schotelvormige plug te gebruiken.

Speciale functies

De deuvel kan visueel worden verdeeld in drie conventionele delen - een dop, een gewone sondestaaf en een afstandszone. Een onderscheidend kenmerk van een platte bodem van de deuvelkop is een diameter van 45 tot 100 mm. Met deze constructieve oplossing kunt u de isolatie veilig bevestigen aan de gevel van het gebouw. De kap heeft een ruw oppervlak en is uitgerust met kegelvormige technologische gaten om de hechting aan de isolatie te verbeteren.Onder de motorkap bevindt zich een normale zone van de stang, eindigend met een afstandszone, die verantwoordelijk is voor het bevestigen van het volledige isolatiesysteem aan de gevel en uit verschillende secties bestaat. De lengte van de sectie hangt af van de afmetingen van de schijfstekker zelf en is gemiddeld 60 mm. De schijfdeuvel bevat ook een borgnagel of -schroef die de plug fixeert vanwege de expansie van de expansieruimte.

types

Deuvels voor het vervaardigen van materialen, kenmerken en toepassingen kunnen worden onderverdeeld in de volgende types:

 • met plastic nagel - gebruikt voor het bevestigen van lichtgewicht constructies, volledig gemaakt van nylon, lage druk polyethyleen of polypropyleen;
 • met een metalen staaf - bevat een metalen uitzetnagel, die de betrouwbaarheid aanzienlijk verhoogt;
 • met een metalen staaf en een thermische afdekking - naast de metalen uitzetnagel is er een thermische afdekking om de warmteoverdracht te verminderen;
 • voorste deuvel met glasvezel staaf - modelontwerper, uitzetnagel gemaakt van glasvezel met hoge sterkte.

Op basis van het type bijlage kunnen we bovendien de volgende typen onderscheiden:

 • pluggen met een duurzame staaf - kan met een hamer worden gehamerd, wat het installatieproces aanzienlijk versnelt;
 • Pennen met gebosseleerde doppen - ontworpen voor installatie alleen met een schroevendraaier of een schroevendraaier.

kenmerken van

Elk product uit de bovenstaande lijst heeft zijn eigen unieke eigenschappen en elk heeft zijn eigen positieve en negatieve eigenschappen. Voordat u een voldoende hoeveelheid bevestigingsmateriaal koopt, is het noodzakelijk om vertrouwd te raken met de kenmerken van elk type schotelvormige pluggen:

 • Pennen met plastic spijker. Het is gemaakt van nylon, lagedruk polyethyleen of polypropyleen. Door hun eigenschappen zijn deze materialen vrijwel identiek, dus ze moeten geen invloed hebben op de goedkeuring van een positieve beslissing bij het kiezen van sluitingen. Omdat dit bevestigingsmateriaal volledig van kunststof is gemaakt, is het zeer licht, waardoor het in elk ontwerp kan worden gebruikt zonder zorgen te maken over de belasting van de steunmuur. Maar er is een andere kant aan dit - met hun hulp is het niet nodig om een ​​zware isolatie te repareren, ze zullen het simpelweg niet uitstaan.

De afwezigheid van metaal in de samenstelling van de uitzettingsnagel geeft het extra voordelen - immuniteit tegen vocht en lage thermische geleidbaarheid.Het eerste voordeel maakt het immuun voor corrosie en verlengt de levensduur tot 50 jaar, en het tweede - stelt u in staat warmteverlies tot een minimum te beperken. Tegelijkertijd moet tijdens de installatie uiterste zorg worden besteed aan het werken met een plastic spreidnagel. Met een lage stijfheid heeft het een onaangename functie om te buigen en te breken op het meest ongepaste moment.

 • Pennen met metalen spijker. Het verschilt van het vorige model doordat het een metalen nagel gebruikt gemaakt van gegalvaniseerd staal met een dikte van 6 mm als een bevestigingsmiddel. Dit verhoogt de sterkte aanzienlijk en stelt u in staat om het gewicht van eventuele constructies te weerstaan ​​en te gebruiken bij het werken met elk type isolatie. En in tegenstelling tot plastic metaal, zal de spacer nagel niet breken en zal niet buigen. Maar dit type schijfdeuvel heeft nadelen. Metalen nagelnagel beter dan kunststof geleidt warmte en kan plekken creëren waar de muur kan bevriezen, wat niet gebeurt wanneer deuvel, volledig gemaakt van plastic. Het tweede nadeel is corrosie. Als de muur het grootste gedeelte van het jaar nat blijft, passeert de gehele uitbreidingsnagel de onbeschermde roestkap, wat tot het falen van het gehele isolatiesysteem zal leiden.
 • Paspen met een metalen kern en een thermisch deksel. Dit is een verbeterde versie van de vorige sluitingen, ontworpen om te werken in omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid. Het belangrijkste verschil is de plastic dop, die is bevestigd aan de dop van de plug. Het voorkomt het binnendringen van vocht en vermindert de uitstroom van warmte, zodat deze sluiting als strakker kan worden beschouwd. Er zijn twee versies - met een verwijderbare plug, die onafhankelijk moet worden geïnstalleerd, en een plug die in de fabriek is geïnstalleerd. De tweede optie is handiger tijdens het werk, omdat de pluggen vrij klein zijn en apart worden opgeslagen. Tijdens het werk zijn ze gemakkelijk genoeg om te verliezen.
 • Gevelplug met glasvezelstaaf. Deze soort is relatief recent op de markt verschenen. Het is samengesteld uit de volgende elementen - klemdeel, glasvezelstang, ankerelement met afstandsring en expansiesluiter, die op het klemdeel wordt gedragen om een ​​extra gebied voor het bevestigen van isolatie te creëren. Dankzij een staaf van glasvezel heeft de deuvel een hoge sterkte en een lage thermische geleidbaarheid.Al deze elementen kunnen afzonderlijk worden geselecteerd, alleen geleid door de benodigde afmetingen.

Er moet een certificaat van kwaliteitsisolatiepanelen zijn. Tegenwoordig worden vaak soorten zoals schimmels en een paraplu gebruikt. De paddenstoel kan een schroef, IZL-T en IZM zijn.

afmeting

De afmetingen van de elementen van de schotelvormige pluggen variëren afhankelijk van het type, het doel en de fabrikant. De definitie van deuvel-spijker en schotelvormige pen is afwezig in de GOST's, daarom is het onmogelijk om aan overheidsnormen te hechten. Daarom zijn hieronder de gemiddelde maten per soort bevestigingsmiddelen te vinden.

Plastic nagelplug heeft de volgende afmetingen:

 • de lengte van kunststof bevestigingsmiddelen varieert van 70 tot 395 mm;
 • diameter van de uitzettingsnagel - van 8 tot 10 mm;
 • de diameter van het schijfelement is 60 mm;
 • isolatiedikte voor installatie moet variëren van 30 tot 170 mm;

De plug met metalen nagel heeft de volgende afmetingen:

 • de lengte van de plastic sluiting is van 90 tot 300 mm, wat de standaardparameters zijn;
 • de diameter van het schijfelement is 60 mm;
 • de diameter van de metalen uitzettingsstaaf (spijker) - van 8 tot 10 mm;
 • isolatiedikte kan van 30 tot 210 mm zijn.

Overzicht fabrikanten

Tegenwoordig zijn de belangrijkste fabrikanten van schijfpluggen ondernemingen in Rusland, Polen en Duitsland. Rekening houdend met de bestelling van de president van de Russische Federatie Vladimir Vladimirovitsj Poetin "over de implementatie van het importvervangingsprogramma", moet u aandacht besteden aan de drie binnenlandse toonaangevende bedrijven die schoteldeuvels produceren:

 • Termoklip - het is een handels- en productiebedrijf dat op de markten van Rusland en de GOS-landen verschillende reeksen schotelvormige pluggen van een blokpolymeer op basis van polyethyleen met een hoog molecuulgewicht presenteert. De metalen elementen zijn gemaakt van koolstofstaal met een resistente anti-corrosie coating. Sommige modellen worden beschermd door een thermische isolatiekap.
 • Isomax - dit bedrijf produceert schijfstoppen met een diameter van 10 mm met een gegalvaniseerde nagel en de mogelijkheid om een ​​thermische kop te installeren. De metalen nagel is gemaakt van koolstofstaal met een elektro-gegalvaniseerde coating.
 • Tech-Krep - Dit is een Russisch bedrijf dat plastic schotelvormige pluggen produceert met verschillende versies: met plastic en metalen nagels, met en zonder thermische isolatiekap.Deuvels worden gemaakt van primaire grondstoffen met behulp van een complexe chemische samenstelling. Metalen spijkers zijn gemaakt van staal met een thermisch verzinkte coating.

Hoe te berekenen?

Voor een betrouwbare bevestiging van de isolatie moet eerst de maat van de deuvelstang correct worden berekend. Voor berekeningen moet u de volgende formule gebruiken:

L (staaflengte) = E + H + R + VWaar:

 • E - de lengte van het uitzetstuk van de deuvelstang;
 • H is de dikte van de isolatie;
 • R is de dikte van de lijmoplossing (indien nodig lijmen);
 • V - de afwijking van de gevel ten opzichte van het verticale vlak.

Het aantal pluggen dat wordt gebruikt voor de installatie van isolatie is rechtstreeks afhankelijk van het gewicht. Penoplex kan bijvoorbeeld worden versterkt met 4 deuvels per 1 m², en voor basaltwol is dit noodzakelijk vanaf 6 stuks. De exacte hoeveelheid wordt berekend tijdens het berekenen van het te isoleren oppervlak.

De formule voor het berekenen van het totale verbruik van de bevestiger is als volgt:

W = S * Q, waarbij:

 • S is het totale oppervlak;
 • Q - het aantal pluggen per isolatie van 1 m².

Voor de definitieve berekening moet u een extra 6-8 stuks toevoegen in geval van onvoorziene uitgaven (verlies of uitval).Bij het berekenen van de flow moet u er bovendien rekening mee houden dat, in tegenstelling tot muren, meer bevestigingsmiddelen in de hoeken gaan. Daarom moet u bovendien nog eens 10-15 stuks toevoegen. De basiskosten van bevestigingsmiddelen per vierkante meter kunnen verschillen. Je kunt er 90 deuvels kwijt, en 140, 160, 180 en zelfs 200.

Toepassingstips

Bij het kiezen van schotelvormige deuvels moet men op enkele nuances letten:

 • als installatie van penoplex plaatsvindt, moet de keuze worden gestopt bij variëteiten met een grove hoed;
 • Het loont de moeite speciale aandacht te schenken aan de kwaliteit van de anticorrosiebehandeling als het risico bestaat dat neerslag in de warmte-isolerende structuur terechtkomt;
 • bij het isoleren van hoogbouw moeten de duurste modellen plaatvormige deuvels met een metalen spijker en kunststof thermische kop worden aangeschaft, die de structuur beschermt tegen binnendringend vocht;
 • op de prestatiekenmerken waaraan de voorkeur wordt gegeven, naast het handhaven van de totale massa van de constructie, het eigen gewicht en de afmetingen, en ook worden toegevoegd aan het temperatuurbereik van de werking;
 • in noordelijke breedtegraden onder extreme weersomstandighedenHet is niet wenselijk om een ​​kunststof schijf te gebruiken met een plastic afstandsstang in de installatie van isolatie buiten. Het is een feit dat bij extreem lage temperatuur en vochtigheidsdalingen er een serieus risico bestaat op het kraken en verdere vernietiging van het gehele thermische isolatiesysteem. In een dergelijke situatie moet de voorkeur worden gegeven aan de schotelvormige plug met een metalen staaf en thermovoering of aan de voorste schaalvormige plug met een staaf van glasvezel.

Pennen worden gebruikt voor de installatie van isolatie op de gevels van industriële, commerciële en residentiële gebouwen. Het installatieproces zelf kan in de volgende stappen worden verdeeld:

 • markering van het installatiegebied van isolatie;
 • gaten boren door de isolatie;
 • installatie van de plug in het montagegat totdat de dop volledig is verdronken in de isolatie;
 • de nagel instellen voor stuwkracht en deze op het vereiste niveau verstoppen.

Het loont de moeite om nader stil te staan ​​bij de technische aspecten van de isolatieprocedure.

 • Voordat u begint, moet u het originele oppervlak voorbereiden. Hiertoe worden alle indrukkingen en uitsteeksels geëlimineerd totdat een vlak oppervlak wordt verkregen.Vervolgens wordt de isolatie met een speciaal kleefstofmengsel op het werkoppervlak bevestigd. Als het oppervlak redelijk vlak is, kan een getande troffel worden gebruikt om te vormen.
 • Zodat de eerste rij isolatie niet onder de massa van de volgende rij valt, wordt het startniveau in het onderste gedeelte vastgelegd. Bladen zullen daarop gebaseerd zijn. Vervolgens, nadat het adhesieve mengsel volledig droog is (ongeveer 2-3 dagen), worden de vellen uiteindelijk bevestigd met plaatvormige deuvels. Aan het begin worden gaten gemaakt op eerder gemarkeerde plaatsen met behulp van een perforator.
 • Het is absoluut noodzakelijk dat de steunpunten waarop de bevestigingsmiddelen worden gemaakt, zich bij de verbindingen van de platen bevinden - op deze manier kan voorkomen worden dat extra gaten ontstaan ​​voor ongewenste warmte-uitwisseling, terwijl tegelijkertijd, nadat de installatie is voltooid, de randen van de platen niet worden gebogen.
 • Vervolgens wordt warmte-isolerend materiaal gestikt met een schotelvormige plug aan de onderkant van de dop. De uitzetnagel wordt zodanig gehamerd dat de dop zo strak mogelijk tegen het thermisch isolerende materiaal aan ligt. Het is belangrijk dat de deuvel met minstens 1,5 centimeter in de basis duikt.
 • Vervolgens moeten alle naden zorgvuldig worden bewaard met behulp van thermisch reflecterende gemetalliseerdescotch tape Als de openingen meer dan 0,5 centimeter blijven, kunnen ze worden geblazen met bouwschuim. Maar deze procedure moet met de grootste zorg worden uitgevoerd, omdat sommige soorten schuim een ​​polymere warmte-isolator kunnen oplossen.
 • Deuvels zijn slechts eenmaal bevestigd. Als je een fout maakt in de berekeningen en de deuvel uit de muur trekt, stort hij in. Om dit te voorkomen, moet u heel serieus zijn met het voorbereiden van de stoel. Binnenin mogen geen scheuren, spaanders, zand, stof en ander vuil zijn. Het gat wordt geboord tot de diameter van de geselecteerde bevestigingsmiddelen. De diepte moet 0,5-1 cm langer zijn dan het geselecteerde element.
 • Na het fixeren van het warmte-isolatiemateriaal blijven er vrij diepe gaten achter die moeten worden hersteld met een verfspatel.

Als u al deze tips en werkopdracht volgt, neemt gevelisolatie een minimale hoeveelheid tijd in beslag en is het productieproces zo productief mogelijk.

Zie de volgende video om te leren hoe je de isolatie op de muren kunt bevestigen met een plug.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer