Wasserij in het huis: lay-out en ontwerp

Elke gastvrouw probeert de ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. In het moderne ritme van het leven, kan niet iedereen de diensten van openbare wasserijen gebruiken. Daarom rusten veel vrouwen de "hoek van reinheid" uit in hun appartement of privéwoning.

Wat moet in de kamer worden opgenomen?

De meerderheid zal deze vraag op dezelfde manier beantwoorden - hier is een wasmachine nodig. Maar naast haar heeft u misschien ook een droogmachine (of droger) nodig. Containers, wasmanden, huishoudelijke chemicaliën zijn ook essentiële elementen van het wasgoed. Bovendien kun je daar dingen strijken. Dit maakt niet noodzakelijk een professioneel strijkijzer voor verticaal stomen, het gebruikelijke model is ook geschikt. Maar in dit geval heeft u ook een strijkplank nodig.

Planken voor het opbergen van gewassen spullen helpen om ruimte in de kast te sparen. Vergeet de gootsteen niet. Het is ook een essentieel kenmerk van zo'n kamer.

Waar te beginnen?

Het kiezen van een locatie voor een wasgoed is vaak moeilijker dan het regelen ervan. Terwijl ze in hun huis wonen, organiseren velen een was in de kelder of de stookruimte. Als er veel ruimte in het gebouw is, dan is een aparte ruimte de beste optie. Voorkeuren geven vierkante kamers. Ze zijn functioneler. Wanneer u al het nodige in een dergelijke ruimte plaatst, kunt u een maximum aan vrije ruimte besparen.

In gelijkvloerse huizen zonder kelder en zolder, evenals in appartementen met één slaapkamer telt elke centimeter. In dit geval willen de eigenaren dat de was betaalbaar is, maar het geluid van werkende apparaten zou het dagelijks leven niet verstoren.

In deze gevallen zijn de meest populaire plaatsen voor het plaatsen van apparatuur:

 • badkamer;
 • badkamer;
 • de keuken.

Als er niet genoeg ruimte in het huis is

Het wasgoed is vrij eenvoudig uit te rusten in een strikt afgebakend gebied. De grootte van een dergelijke zone kan van 2 vierkante meter zijn. m tot 6 vierkante meter. m. Zelfs een mini-wasserij kan zo functioneel mogelijk worden geregeld.

Twee vierkante meter zijn goed geschikt voor een wasmachine en droger, evenals een wasmand.

Optie 1

Beide auto's bevinden zich op een afstand van 5 cm van elkaar, en daarboven of aan de zijkant bevindt zich een wasmand. De afstand is noodzakelijk zodat de trillingen door de werking van het apparaat hun levensduur niet verkorten. Het uitgeruste gebied kan worden "verborgen" voor nieuwsgierige blikken met behulp van deuren en meubelpanelen. Het kan zelfs in de gang worden gemaakt en gesloten met behulp van een coupédeur of een accordeon.

Optie 2

Je kunt de auto's boven op elkaar plaatsen. Om een ​​dergelijk project te implementeren, hebt u een doos met meubelpanelen nodig. U zult ook steunen nodig hebben die niet toestaan ​​dat ze trillen en vallen tijdens de werking. Deze mini-wasserij kan ook worden versierd met deuren. Wasmanden kunnen aan de zijkant in de schappen worden geplaatst.

Wasapparatuur, gelegen in de badkamer, badkamer of in de keuken, meestal verstopt onder aanrecht. Vaak zijn ze verborgen achter de deuren om de kamer een meer esthetische uitstraling te geven.

lay-out

Het is de moeite waard om na te denken over het aantal en de grootte van de apparatuur bij het kiezen van een wasplaats. Het is ook belangrijk om voorbereidende activiteiten uit te voeren.

De vloer moet glad zijn, het is wenselijk dat deze antislipeigenschappen bezit. Anders kan de apparatuur die tijdens gebruik trilt de kwaliteit negatief beïnvloeden. Materiaal voor de vloer moet vochtbestendig zijn, met een ruw oppervlak. Het kan zijn:

 • keramische tegels;
 • keramisch graniet;
 • linoleum.

Voordat u de vloer legt, is het de moeite waard om het oppervlak vlak te maken, de vloer te isoleren en op te warmen. Om trillingen te verminderen en uitglijden te voorkomen, moet u ook anti-vibratie pads aanschaffen.

De afwerking van de aangrenzende wanden moet ook zijn gemaakt van vochtbestendige materialen die met elkaar kunnen worden gecombineerd. Geschikt voor deze doeleinden:

 • gips;
 • verf;
 • vochtbestendig behang;
 • keramische tegels in verschillende maten en soorten.

De muren voor het schilderen, het plaatsen van tegel of behang sticker moeten worden uitgelijnd.

Gebruik voor het plafond behang, decoratief gips, vochtbestendig karton of spanplafond van polyvinylchloride. Dit laatste kan niet alleen een uitstekende waterafstotende coating zijn, maar ook een echte decoratie van de kamer, omdat er een enorme selectie aan kleuren en structuren op de markt wordt gepresenteerd.

Het afvoer- en watertoevoersysteem moet voor elk apparaat worden aangepast. Opgemerkt moet worden dat, ongeacht of water afkomstig is van een watertoevoersysteem, een put of een put, het de moeite waard is om extra pomp- en filterapparatuur aan de ingang van de kamer te installeren. Het is noodzakelijk voor de normale werking van het wasgoed. Distributie wordt daarna gedaan. Voor de aanvoer en afvoer van water met behulp van kunststof buizen met een diameter van respectievelijk 5-6 en 10-15 cm.

Ventilatie is ook vereist. Het helpt om onaangename geuren in de kamer te voorkomen.

Het is belangrijk om na te denken over het verwarmingssysteem. De apparatuur mag zich niet in de onmiddellijke nabijheid van de warmtebron bevinden, maar de ruimte moet op een constante temperatuur worden gehouden die noodzakelijk is voor de goede werking van het apparaat.

Het verwarmingssysteem kan verschillen:

 • centrale verwarming;
 • verwarming met convectoren;
 • warme vloer.

Als u de laatste optie kiest, is het de moeite waard om te beslissen waar de apparaten zich bevinden en trekt u zich 10 cm terug van deze plek. Het wordt niet aanbevolen om een ​​warme vloer in het toegewezen gebied te plaatsen. Ook wordt op het oppervlak afgeraden om de buis te plaatsen om het water af te tappen.

Als de kamer als een droger wordt gebruikt, is het de moeite waard om pruimen op het vloeroppervlak te maken. Ze helpen de onaangename geur van gedestilleerd water en de vernietiging van de vloerbedekking te voorkomen.

Bedrading en verlichting moeten worden uitgevoerd op basis van het reeds voorbereide plan. Het is raadzaam om het onder een muurbedekking te plaatsen, met goede isolatie. Er zijn speciale schakelaars, stopcontacten en plafondlampen die binnendringen van vocht voorkomen.

ontwerp

Het gedeelte van de wasruimte kan variëren. Het kan een kleine wasruimte zijn, genesteld in de keuken (badkamer, badkamer, hal of kamer) of een grote wasruimte met alle voorzieningen, die de hele kamer bezetten.

In ieder geval is het de moeite waard om na te denken over het decoratieve ontwerp van dit gebied, omdat het niet alleen een economisch object is, maar ook een deel van het huis.

U kunt uw eigen originele ontwerp ontwikkelen of harmonieus in dit gebied passen in het algemene interieur van het huis.

Meest geschikte stijlen:

 • minimalisme;
 • retro;
 • rustieke stijl;
 • Nouveau.

     Schoonheid zit in de details. U kunt plastic rieten manden vervangen, containers kopen voor het opslaan van huishoudelijke chemicaliën in dezelfde stijl.Als de ruimte zich in de kelder bevindt, kan het gebrek aan zonlicht worden aangevuld met de geverfde oppervlakken van de kasten. Je hoeft alleen maar een beetje fantasie te tonen en je kunt een gezellig en uniek ontwerp maken van de ruimte waarin het leuk zal zijn.

     De volgende video vertelt over de organisatie van de was in het huis

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer