Geveltegels voor steen: de voordelen en verscheidenheid aan materialen

Exterieur decoratie van het huis is een geweldige manier om het uiterlijk van uw eigen huis kwalitatief aan te passen. Er zijn nogal wat namen van materialen die bedoeld zijn voor het realiseren van dit soort ideeën, en met hun hulp kun je van een gewoon huis een stijlvol herenhuis maken.

Geveltegels worden in dit opzicht beschouwd als een van de meest interessante oplossingen. Zeer goed op residentiële gebouwen zal tegel onder de steen kijken. Nieuwe productietechnologieën zullen helpen om materiaal vrij te geven dat natuursteen volledig kan imiteren. De kleuren en texturen worden zo grondig overgebracht dat het kunstmatige gewicht alleen van het natuurlijke te onderscheiden is.

Voor- en nadelen

Als je een gevelsteen kiest voor een geplette, "gescheurde" of een andere steen, kun je bedenken dat niet-natuurlijk materiaal niet eens een minimale kans heeft om beter te zijn.In feite, de voordelen van kunstmatige analogen gewicht.

Het gebruik van een dergelijk bekledingsmateriaal voor de gevel heeft veel voordelen:

 • Weerstand tegen beschadiging en hoge sterkte.
 • Weerstand tegen temperatuurverschillen en allerlei atmosferische verschijnselen.
 • Ecologische veiligheid.
 • Eenvoudige installatie. Het is niet moeilijk om zelf met behulp van dit materiaal een muur te bekleden. Veel gewone mensen produceren het materiaal zelfs zelf, met behulp van speciale vormen.
 • Identieke weergave. Geconfronteerd met tegels voor de gevel perfect imiteren alle ondersoorten van echte steen. Soms is het bijna onmogelijk om de verschillen tussen hen te vinden.
 • Lange levensduur. Volgens de garanties van de fabrikanten kunnen stenen tegels meer dan 100 jaar meegaan.
 • Redelijke prijs. Zelfs de duurste gevelstenen met hoogwaardige imitatie van steen kosten veel minder in vergelijking met de kosten van natuurlijk materiaal. Het leggen van natuursteen is vrij moeilijk, het is onmogelijk om het met je eigen handen te doen. De hulp van professionals is nodig, die ook moet worden betaald.
 • Natuurlijk materiaal kan slechts één type oppervlak vormen, maar kunstmatig kan worden nagebootst in verschillende variaties van de oorspronkelijke textuur, kleuren en zelfs reliëf.Decoratieve kenmerken in dit geval is veel interessanter.
 • Het kan zowel voor woongebouwen als voor industriële gebouwen worden gekozen.
 • De tegel is erg licht, daarom is het niet nodig om de fundering te versterken.
 • Beschadigde producten kunnen eenvoudig worden vervangen door nieuwe. De parameters van een nepsteen zijn meer uniform: het is veel gemakkelijker om het benodigde materiaal voor vervanging te vinden dan om een ​​product te vinden dat is gemaakt van natuurlijke rots van dezelfde kleur en structuur.

Dit populaire materiaal heeft enkele nadelen:

 • een enorm scala aan tegelsoorten vereist kennis van de installatiemethoden en de zorg voor dit product;
 • Sommige soorten materiaal laten geen demontage toe met herinstallatie, dus u zult materiaal in reserve moeten hebben in geval van reparatie.

species

Tegels met imitatie van natuursteen zijn verdeeld in drie typen.

 • Tegels onder natuursteen. Gemaakt van kunstmatige componenten door te schieten. Gebruik voor de productie klei, kwarts en spar. Het gebruik van een speciale kruimel helpt om een ​​ongewoon effect te krijgen.
 • Gevel "ragged" steen. Veel gewone mensen werden verliefd op dit soort gevelplaten.De samenstelling van dit materiaal omvat cement en zand, verschillende pigmenten, allerlei vulstoffen. In feite zijn dergelijke tegels gemaakt van natuurlijke materialen, maar op een kunstmatige manier.
 • Wilde steen Andere soorten tegels hebben niet zo'n grote vraag als wilde steen. Voor de herhaling met behulp van een tegel worden speciale vormen gekozen die het gewenste reliëf geven aan het materiaal. Zelfs bij het dichtstbijzijnde onderzoek, zal alleen een professional bepalen welk materiaal hij in handen heeft.

Naast tegels onder de steen worden vandaag de bewoners actief gebruikt panelen onder de steen. Veel ontwerpers passen ze toe, niet alleen om de gevel af te werken, maar ook voor het interieurwerk. Dit materiaal is gemaakt door de nieuwste technologieën, waardoor het praktisch niet zal verschillen van de prachtige natuurlijke rotsen. Decoratieve wandpanelen onder de steen zijn praktisch, hebben een stijlvolle uitstraling en zijn gemakkelijk te installeren. Een andere positieve eigenschap van dit bekledingsmateriaal is de lage kosten. De meest goedkope van deze panelen zijn gemaakt van PVC. Ze gaan lang mee en vereisen geen complexe zorg. Ze zijn te zien in de decoratie van badkamers, zwembaden, sauna's en keukens.Ze zijn vaak zelfs in kantoren te zien, maar toch worden ze vaker gebruikt voor buitenwerk.

In principe wordt een dergelijk afwerkingsmateriaal vervaardigd onder toepassing van een nogal hoge druk gietwerkwijze.

Afhankelijk van de samenstelling van het paneel kan dit zijn:

 • met de structuur van een homogeen type (gemaakt van hoogwaardig PVC);
 • met een gecombineerde structuur (buiten de laag van polymeer, en binnenzijde van geëxpandeerd polystyreen), wordt het product als een uitstekende isolatie beschouwd en daarom geniet het van een dergelijke grote vraag;
 • gemaakt met gebruik van geëxpandeerd polystyreen en polyfoam, harsen, schuim en steenpoeder worden vaak ook opgenomen in de samenstelling van dergelijke panelen.

Tegel "onder de steen" wordt vaak gebruikt als kelderafwerking. Dat deel van het gebouw, dat meestal wordt blootgesteld aan verschillende invloeden, moet de meest duurzame afwerking hebben. En daarom is de steen het materiaal dat het meest geschikt is voor deze doeleinden.

In de bouwsupermarkten vindt u een grote selectie van verschillende modellen gevelplaten.die dergelijke soorten steen imiteren als leisteen en kalksteen, zandsteen en malachiet, kwartsiet en topaas. Reliëfsoorten (puin en rotsachtig) zijn erg gewild.Te koop kunt u zien en materialen die eruitzien in het uiterlijk vlak basalt of onyx, graniet of travertijn, dolomiet. Veelgevraagde modellen in de vorm van netjes gelegd in rijen stenen in de vorm van een rechthoek. Door de diversiteit van deze stenen panelen, zal elke consument in staat zijn om snel zijn huis te versieren voor heel weinig geld. De meest populaire paneelafmeting is 500x500 mm.

  De flexibele tegel gemaakt van kwartszand en acrylharsen is vergelijkbaar met decoratieve pleister op basis van polymeren en heeft daarom alle vergelijkbare technische kenmerken, die tegelijkertijd in uitstekende slijtvastheid verschillen.

  U kunt altijd kiezen voor een flexibele tegel onder de steen. Flexibele tegels voor geveldecoratie beschermen externe structuren goed tegen schadelijke invloeden en als alle subtiliteiten van installatie worden waargenomen, en bij afwezigheid van schendingen van de bedieningsmodus, zal het zijn beschermende eigenschappen gedurende vele jaren behouden.

  Tegel onder de steen is gemaakt voor zowel het huis als voor de buitenkant decoratie van verschillende soorten gebouwen, dus het kan meer en vaker worden gezien op de gevels van de straten van moderne steden.

  Kleuren en design

  Geveltegels voor steen kunnen van verschillende groottes zijn, allerlei interessante texturen en de meest populaire tinten. Met de nieuwste faciliteiten kunt u vrijwel alle bekende natuursteenrassen aan specialisten simuleren. De nieuwste collecties van producten zijn opmerkelijk vanwege hun unieke originaliteit en gedetailleerde tekening van kleine elementen. Tegenwoordig is er veel vraag naar een speciale imitatie van steen, die eruitziet als marmer en onyx. Dit unieke afwerkingsmateriaal zal elke woning een speciale externe aristocratische uitstraling geven.

  Om de originaliteit van het ontwerp van hun huis te benadrukken, proberen de eigenaren verschillende soorten tegels te combineren die in een uniforme kleur zijn gemaakt. Dus, de kelder en raamopeningen kunnen worden gerevet met bruine steen en de muren - met beige en melkachtig.

  Het is interessant om naar de opties te kijken wanneer tegels sporadisch of puntsgewijs worden gebruikt, waarbij specifieke delen van de huisdeuren, kolommen, veranda en hoeken worden gemarkeerd. In deze gevallen is het het beste om een ​​contrasterende afwerking toe te passen, die onmiddellijk opvalt ten opzichte van de algemene achtergrond.

  Tegenwoordig vindt u in de winkels verschillende soorten decoratieve geveltegels onder de steen, die een andere textuur zullen hebben.

  De meest populaire zijn verschillende exemplaren.

  • Slate. De tegel herhaalt op kwalitatieve wijze natuurlijke leisteen. Het gebeurt in grijze en bruine kleuren, in rode en beige tinten. Het oppervlak van het product is vaak heterogeen, heeft een "gescheurde" textuur. Decoratieve leisteen is geschikt voor decoratie en alleen plinten en volledige gevels in het gebouw.
  • Voortegel "gebroken steen". Dit product heeft een veel minder gegolfde structuur dan de lei, maar het ziet er behoorlijk toonbaar uit. Populaire kleuren: grijs en beige, rood is erg populair. Het kan worden gebruikt voor het bekleden van plintwanden en gevels, ramen.
  • Imitatie stenen. Het onder ogen zien van een echte baksteen zal vrij duur zijn, om deze reden, kiezen veel gewone mensen zijn equivalent goedkoper. Deze optie is het handigst om te installeren en bijna niet te onderscheiden van een echte steen. In het assortiment vindt u producten van rode en bruine kleuren, zand en bruine kleuren. Moderne tegels onder de steen zullen u verbazen met een verscheidenheid aan texturen en tinten waarmee u het meest originele ontwerp van de gevel kunt creëren.

  Dankzij het rijke kleurenpalet kunt u altijd elke kleur van kunststeen kiezen: van lichtbeige en witte tot donkerbruine en zwarte kleuren.Deze diversiteit helpt om een ​​echt harmonieuze combinatie van de structuur en het omringende landschap te creëren.

  Bekledingsmethoden

   Tegenover de buitenmuren met stenen tegels met je eigen handen is echt eenvoudig.

   Er zijn twee methoden voor bekleding:

   • "Natte" manier om geveltegels te leggen. Om dit te doen, moet u het oppervlak van de muren met uw eigen handen op de juiste manier afvlakken, leg de platen op deze muren met een speciale lijm. Dit is een algemeen proces voor het installeren van tegels.
   • "Droge" methode voor het leggen van gevelpanelen. Tegels met deze methode om de buitenmuren van uw huis op de schroeven te houden.

   De keuze voor een methode hangt niet alleen af ​​van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaar van het huis, maar ook van de kenmerken van de woning zelf, de staat van de muren en het materiaal van hun constructie.

   Vraag de experts die u zullen helpen bepalen welke techniek het meest relevant is voor uw huis. Maar om dit probleem op te lossen, is het beter voordat u de tegenoverliggende materialen, vormen, gereedschappen en lijm koopt.

   Mooie voering voorbeelden

   Geveltegels voor steen - elegante decoratie van het gebouw, wat bijdraagt ​​aan het creëren van een elegante en stijlvolle uitstraling.

   Het ziet er zeer ongewone gevel, gedecoreerd met tegels onder de "oude" steen.

   Een van de meest stijlvolle soorten decoratieve tegels is gestileerd "onder een puinsteen".

   De steen is perfect gecombineerd met hout en metaal.

   Het proces van het maken van een fronttegel "gebroken steen" met zijn eigen handen wordt getoond in de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer