Gevelpanelen voor buitenhuis: soorten en installatiemethoden

 Gevelpanelen voor buitenhuis: soorten en installatiemethoden

Vandaag de dag, een toenemend aantal eigenaren van onroerend goed in de voorsteden in de afwerking de voorkeur aan een relatief nieuw materiaal - frontplaten. Deze coating is in staat om natuurlijke materialen na te bootsen, wat externe aantrekkelijkheid betekent, maar tegelijkertijd is het veel goedkoper en heeft het betere technische kenmerken. De panelen zijn eenvoudig te installeren, ze beschermen het huis tegen verschillende externe invloeden en kunnen voldoende lang dienen. Bovendien zijn de gevelplaten extreem eenvoudig te onderhouden.

Speciale functies

Gevelpanelen worden indien nodig op de wanden en op het frame gemonteerd om een ​​geventileerde gevel te creëren. Meestal worden materialen geleverd met gedetailleerde instructies van fabrikanten, waarin wordt uitgelegd wat in welke volgorde is gemonteerd en hoe over het algemeen de afwerking van een gebouw wordt uitgevoerd.

De panelen zijn geïmplementeerd in verschillende kleuren en structuren, waardoor kopers de gevel naar eigen wens kunnen ontwerpen. Ze creëren niet alleen de buitenkant van het gebouw, maar geven het ook extra functies: weersbestendig, geluidsbescherming en andere. In de regel beschermen alle panelen het gebouw op kwalitatieve wijze tegen temperatuurschommelingen, windvlagen, regen en andere weersomstandigheden.

Technische specificaties

De bekledingspanelen die worden gebruikt om de gevel van een huis af te werken, moeten volledig voldoen aan de vereisten van GOST, ongeacht fabrikanten. Ze kunnen uit meerdere lagen bestaan, met een uniforme of gecombineerde structuur zijn., met de aanwezigheid of afwezigheid van isolatie.

De dikte van de metalen panelen is ongeveer 0,5 millimeter. Het gewicht van stalen panelen is 9 kilogram per vierkante meter en het gewicht van aluminium panelen is 7 kilogram per vierkante meter. Panelen zijn bedekt met een beschermende laag polymeren en geven geen vocht door.De thermische geleidbaarheid van het metaal is 40,9 W / (m * K), wat wordt beschouwd als een tamelijk slechte indicator. Bovendien creëren dergelijke panelen bepaalde interferentie van elektromagnetische golven, wat vrij specifiek is, maar nog steeds een voordeel.

Houtvezelpanelen zijn volledig onschadelijk voor mens en milieu. Ze besparen warmte en energie en zijn tweemaal zo effectief in het weerstaan ​​van vorst dan metalen panelen. De dichtheid van het materiaal is vrij hoog, wat het beschermt tegen vervorming en het ontstaan ​​van scheuren.

Vinylpanelen wegen ongeveer 5 kilogram per vierkante meter. Ze geven geen vocht af, rotten niet, corroderen niet en besparen warmte binnen. Panelen op basis van polyurethaanschuim wegen ongeveer hetzelfde en hebben dezelfde lage thermische geleidbaarheid. Tijdens een brand kunnen ze de verspreiding van de vlam stoppen. Bezit een hoge vochtbestendigheid en wordt gebruikt om de oppervlakken van de "ongemakkelijke" vorm te versieren.

De dikte van vezelcementpanelen bereikt 15 millimeteren gewicht - meer dan 16 kilogram per vierkante meter. Ze zijn niet bang voor ultraviolette straling, omdat ze componenten bevatten die fungeren als een filter voor ultraviolette stralen.

Het gewicht van panelen van natuursteen kan 64 kilogram per vierkante meter bedragen.Ze zijn bestand tegen vorst en vertonen een waterabsorptiecoëfficiënt van 0,07%.

Alle bovenstaande panelen worden beschouwd als geventileerd, kunnen lange tijd worden gebruikt en zijn bestand tegen aanzienlijke temperatuurschommelingen.

Voor- en nadelen

Op het eerste gezicht hebben de voorpanelen alleen maar voordelen:

 • ze kunnen het huis beschermen tegen regen, sneeuw en andere weerpatronen;
 • ze corroderen niet en worden niet nadelig beïnvloed door ultraviolet licht;
 • ze zijn niet afhankelijk van temperatuurschommelingen en functioneren even goed bij vorst en hitte;
 • het installatieproces is heel eenvoudig, vereist geen speciale voorbereiding of behandeling van de wanden;
 • bevestigingsmiddelen zijn ook eenvoudig en betaalbaar;
 • kan zowel verticaal als horizontaal worden geïnstalleerd;
 • hebben een uitgebreide hoeveelheid kleuren en imitatie van natuurlijke materialen;
 • eenvoudig in te passen in ontwerpbeslissingen;
 • hebben een betaalbare prijs;
 • installatie kan op elk moment van het jaar worden uitgevoerd;
 • bestand tegen corrosie, in het bijzonder opties uit een natuursteen;
 • gemakkelijk om voor hen te zorgen;
 • verkrijgbaar in alle gangbare maten;
 • de meeste soorten zijn niet-ontvlambaar.

De nadelen zijn dat sommige soorten panelen nog steeds erg duur zijn (bijvoorbeeld natuursteen) en dat het werk specialisten moet aantrekken.

Verschillende materialen

Gevelpanelen zijn gemaakt van zowel natuurlijke als synthetische materialen. Ze verschillen in verschillende texturen, tinten en ontwerpbeslissingen. Het kiezen van het juiste materiaal is belangrijk, niet alleen omdat het uiterlijk van het huis ervan afhangt, maar ook omdat het materiaal het gebouw zal beschermen tegen atmosferische problemen.

samengesteld

Er is een grote selectie aan samengestelde afwerkingspanelen. Een daarvan is vezelcement. Zo'n paneel is gemaakt op basis van cement en bestaat bijna volledig uit gewoon pleisterwerk. Aan beide zijden van het paneel zijn bedekt met een beschermende laag. Bovendien kan de samenstelling speciale korrels vinden die de stroming en afgifte van vocht reguleren tijdens veranderend weer en andere onzuiverheden. Meestal is het 90% cement- en minerale vezels en 10% plastic en cellulosevezels. De vezels zijn chaotisch gerangschikt, daarom geven ze sterkte aan bochten.

Het materiaal heeft zeer waardevolle technische eigenschappen: hoge geluidsisolatie, vochtbestendigheid en vorstbestendigheid. Het is de moeite waard hieraan toe te voegen dat het ook brandwerend en milieuvriendelijk is.

Fibercement wordt vaak gebruikt op gebouwen die moeten worden beschermd tegen overmatig lawaai, bijvoorbeeld in huizen dichtbij de luchthaven of zelfs binnenshuis. Installatie van vezelcementpanelen is eenvoudig en kan onafhankelijk worden uitgevoerd.

Cementpanelen zijn verkrijgbaar in de winkels van alle kleuren en vormen van belang. Ze imiteren houten planken, marmer, steen en andere materialen. Als u ze echter in een ongebruikelijke kleur opnieuw wilt schilderen, moet u een aanzienlijk bedrag betalen. Gewoonlijk worden acryl- en polyurethaanverven gebruikt op een voorbehandeld oppervlak. Ook wordt de minus van deze panelen beschouwd als actieve absorptie van vocht, wat de sterkte niet beïnvloedt, maar het uiterlijk enigszins bederft. Maar vezelcementplaten zijn bedekt met een speciale hydrofiele film, waarmee het oppervlak zichzelf kan reinigen tijdens regen of sneeuw.

De klinkerpanelen worden gebruikt voor gevels en worden beschouwd als de beste voor het afwerken van de fundering. Deze coating bestaat uit tegels, die de warmte goed vasthouden en bestand zijn tegen temperatuurschommelingen, en een basis van polyurethaanschuim.In het verleden werden klinkertegels uitsluitend gebruikt voor trottoirs en paden, maar zodra de uitzonderlijke eigenschappen ervan werden ontdekt, verscheen er een andere toepassing.

De installatie van de klinkerpanelen is ongebruikelijk: eerst wordt een matrix gevormd waarin de tegel wordt gelegd en met vloeibare isolatie wordt gegoten. Klinkerpanelen worden bevestigd met behulp van zelftappende schroeven aan zowel de gevel zelf als aan de lat. Dit materiaal is zeer duurzaam, milieuvriendelijk, maar ook duur.

De tegel is gemaakt van klei, die vervolgens wordt geverfd in de gewenste tint. Panelen verliezen hun zicht op de zon niet, barst niet of brokkelt af. Ook wordt de gevel beschermd tegen schimmel en meeldauw, omdat het materiaal zeer weinig vocht doorlaat.

De klinkerpanelen worden ook thermopanels genoemd. Ze behouden op elk moment van het jaar de beste temperatuur en kunnen aanzienlijk besparen op het verwarmen van een huis.

Opgemerkt moet worden dat polyurethaanschuim werkt als een component die bijdraagt ​​aan de isolatie - een brandwerend en temperatuurgecontroleerd materiaal. Polyurethaanschuim moet worden geschuimd en een cellulaire structuur hebben. Marmerchips worden in elke cel bij hoge temperatuur geplaatst.

Installatie is ook mogelijk op elk moment van het jaar. Onder de minnen van polyurethaan tegels stoten een vrij hoge prijs en instabiliteit van keramiek. Bovendien is damp van polyurethaanschuim dampdicht, dus bij het installeren is het noodzakelijk om de opening tussen de tegel en de muur zelf te behouden, zodat er geen condensaat ontstaat. Hieraan moet worden toegevoegd dat het de klinkertegels zijn met polyurethaanschuim die "keramische" panelen kunnen maken die versierd zijn met tegels.

metaal

Metalen gevelpanelen zijn gemaakt van aluminium of staal, gegalvaniseerd of roestvrij. Meer recent zijn panelen van koper of zink gebruikt voor het bekleden van gevels. Gewoonlijk is het oppervlak van de coating glad, maar het is ook mogelijk om het oppervlakkig te maken - geperforeerd of versierd met extra randen. De dikte van het staal is ongeveer 0,5 millimeter. De metalen platen zelf worden meestal gecoat met een polymeercoating - onder een steen of natuursteen, polyester, plastisol of ruwvoer.

Het gewicht van stalen panelen is ongeveer 9 kilogram per vierkante meter en aluminium - 7 kilogram. Over het algemeen kunnen metalen platen eigenaars tot 30 jaar oud bedienen, zowel bij een temperatuur van -50 als bij +50 graden.Ze zijn waterdicht, bestand tegen mechanische belasting en chemicaliën en absoluut brandveilig. Net als andere platen, worden ze gekenmerkt door een groot aantal kleuren en texturen.

Het grootste nadeel is dat het metaal de warmte slecht vasthoudt, dus extra isolatie is vereist. Daarnaast zal er behoefte zijn aan extra elementen, resulterend in een toename van de kasuitgaven. Over metaal gesproken, het is de moeite waard te vermelden dat het statische elektriciteit verzamelt, wat ook een nadeel is. Aluminium is hiervan beroofd, maar het kost veel meer. Stalen panelen zijn sterker, maar aluminium is beter aangepast aan temperatuurschommelingen.

Metalen panelen gecoat met polymeerbescherming, hebben een groot aantal voordelen: hier zowel lange jaren van gebruik, en weerstand tegen temperatuursveranderingen, en geluidsisolatie, en bescherming tegen vocht. Ze zijn duurzaam en staan, verkocht in verschillende kleuren en ontwerpvarianten, omdat ze veel worden gebruikt in de bouw. Onder de tekortkomingen kunnen alleen lage thermische geleidbaarheid en de behoefte aan aanvullende elementen worden gespecificeerd.

polymeren

Het belangrijkste polymeer dat wordt gebruikt om de voorpanelen te maken, is polyvinylchloride of PVC. Er zijn twee soorten: bodembeplating en gevelbeplating. De eerste is rechthoekig van vorm, imiteert een steen of baksteen en heeft afmetingen van ongeveer 120 centimeter bij 50 centimeter. De tweede is een lange dunne plaat met de naam lamellen met een gemiddelde grootte van 340 bij 22 centimeter. Beide variaties kunnen eenvoudig worden aangevuld met extra elementen, waarmee hoeken, kroonlijsten en andere "ongemakkelijke" plaatsen worden gedecoreerd.

Polyvinylchloride-panelen zijn vrij goedkoop omdat ze overal worden gebruikt. De meest populaire soort is vinylbeplating, met een gestructureerd oppervlak "onder de boom" of glad.

De installatie van vinylpanelen wordt van onder naar boven uitgevoerd. Aan de onderkant van elk paneel zit een slot en aan de bovenkant een rand voor bevestiging aan de voet en een ander slot. De panelen zijn dus onderling verbonden door twee sloten, maar de verbindingen zijn onzichtbaar voor het oog.

Vinyl gevelbeplating is al ongeveer 30 jaar in bedrijf bij elke temperatuur. In tegenstelling tot metalen platen houdt het de warmte binnen in het huis, maar is het minder bestendig en kan het barsten bij zeer lage temperaturen.Sterke windvlagen zullen ook ontevredenheid veroorzaken bij de eigenaars - de panelen zullen gaan trillen en vervormen. Maar een hoge brandweerstand zal het mogelijk maken om problemen met vuur te vermijden.

Er zijn ook polymeerpanelen versterkt met glasvezel en polymeerbeton. Ze zijn zeer persistent, resistent en niet vatbaar voor effecten. Helaas, wanneer het paneel smelt, beginnen ze giftige stoffen af ​​te geven, wat erg gevaarlijk is. De installatie van de magnetron is hetzelfde als de installatie van vinyl.

Over het polymeer gesproken, het is zeker de moeite waard om polymeerzandsteenpanelen te noemen. Ze zijn gemaakt van stenen talk en polymeren met behulp van ultraviolet-stabilisatoren. Zo'n coating is extreem eenvoudig te installeren - er is geen houten frame nodig, of voor mortel, of voor lijm. Panelen worden eenvoudig op een gepleisterde of betonnen muur geplaatst en onderling door een vergrendelingssysteem erop bevestigd.

Zo'n gevel is milieuvriendelijk, betrouwbaar en heel licht. Er zijn verschillende ontwerp- en kleuropties die het opnieuw mogelijk maken om met stijl te experimenteren.Panelen kunnen een laag isolatie van polystyreenschuim hebben, waardoor het aantal voordelen van deze coating alleen maar toeneemt.

"Bakstenen" gevelplaten zijn relatief duur, maar het resultaat betaalt de kosten terug. Ze zijn bestand tegen verschillende temperatuuromstandigheden, hoge luchtvochtigheid en zien er erg aantrekkelijk uit.

ruit

Steklopakeli voor de inrichting van de gevels kiest de eigenaars van status herenhuizen met het originele ontwerp. Het glas dat voor een dergelijke coating is geselecteerd, wordt aan een aanvullende bewerking onderworpen: het is gelamineerd of gehard. Het resultaat is een coating die zelfs kogelvrij kan zijn. Bovendien is het materiaal vaak voorzien van speciale effecten. Panelen kunnen ondoorzichtig, spiegelend of ondoorzichtig zijn. Met glaspanelen kunt u verschillende ontwerpideeën realiseren.

Natuurlijk zijn de voordelen van dergelijke panelen hun oorspronkelijke uiterlijk, thermische isolatie, bescherming tegen lawaai en hoge kosten. Het materiaal bevat geen schadelijke golf te produceren, heeft geen onaangename geur en andere giftige gassen, is het absoluut onschadelijk voor het milieu en de mens.Door de transparantie van het glas en de verschillende decoratieve afwerkingen kan de eigenaar van het gebouw bovendien elk lichtniveau krijgen dat hij op een bepaald moment wil. Met bevestigingssystemen kunt u ook ontwerpen maken van niet-standaard vormen en elke complexiteit.

Onder de nadelen zijn de hoge kosten en de complexiteit van de installatie. Natuurlijk, ongemakkelijk en het feit dat ze regelmatig moeten worden gewassen.

Glazen gevels zijn in rek gemonteerde, structurele, gemonteerde en lichtdoorlatende spinnen. De eerste optie is de meest voorkomende. Dergelijke panelen worden op speciale stroken gemonteerd, die bouten worden genoemd. Ze kunnen horizontaal en verticaal zijn.

Ook bij het ontwerp van kratten en rekken zijn aanwezig. Vaak is het buitendeel versierd met een ander decor.

Wanneer structurele beglazing een visueel holistische coating creëert, omdat alle bevestigingsmiddelen achter de panelen zijn verborgen. Materialen worden bevestigd met een afdichtende lijm die bestand is tegen temperatuurschommelingen en een hoge luchtvochtigheid. Ondanks zijn fragiele uiterlijk is het ontwerp absoluut veilig, betrouwbaar en duurzaam.

In het hart van de scharnierende gevels plaatst u resistente metalen profielen. De ruimte tussen de muur van het gebouw en de bekleding dient als ventilatielaag. Meestal wordt dit type gekozen voor beglazing van loggia's en balkons, decor van winkelcentra en kantoorgebouwen.

Tot slot worden gevelpanelen van spieglazen zonder frames geleverd, dus scharnieren zijn niet nodig. De onderdelen zelf zijn bevestigd aan de elastische clips en aan de muurcoating is bevestigd aan de stalen beugels.

Natuursteen

Kenners van steen hebben de keuze: het gebouw versieren met natuurlijk materiaal of kunstmatig.

 • In het eerste geval krijgen ze een uitzonderlijk resistente en waardig ogende coating die het huis beschermt tegen alle mogelijke tegenslagen: lage temperaturen, ultraviolette straling, mechanische schade en zelfs alkaliën. Onder de kleine minnen vallen een aanzienlijk gewicht van de structuur, slechte geluidsisolatie en hoge thermische geleidbaarheid.
 • In het tweede geval kunnen de eigenaren besparen op de kosten van het materiaal zelf, zonder hun visuele aantrekkingskracht te verliezen, en bovendien de wanden aanzienlijk isoleren. Kunststeen, bijvoorbeeld van polystyreenbeton, is eenvoudig te installeren en heeft ongeveer dezelfde eigenschappen.

De panelen van dit type bestaan ​​uit twee lagen: de eerste is isolatie, de tweede is decoratief. De vloer met imitatie "onder de steen" is gemonteerd op een vooraf ontworpen metalen frame, zoals bijvoorbeeld het bedrijf "Dolomite", of op een speciale lijm.

Houtvezels

In de samenstelling van de houten gevelplaten bevindt zich houtvezel, eerder verwerkt onder een hete pers. Het organische polymeer dat vrijkomt tijdens dit proces "bindt" de deeltjes. Het oppervlak van een dergelijke coating wordt behandeld met een beschermende oplossing, die de levensduur verlengt.

Houtvezelpanelen zien eruit als echt hout, maar hebben veel betere technologische eigenschappen. Ze zijn duurzaam en bestendig, veilig voor de menselijke gezondheid en het milieu, zijn niet vervormd en beschermen tegen lawaai.

De nadelen zijn echter hoge ontvlambaarheid en "zwelling" tot 20% vocht, wat in principe kan worden geëlimineerd met behulp van speciale middelen. Het kan bijvoorbeeld een op paraffine gebaseerde emulsie zijn. De levensduur is ongeveer 15 jaar.

Aan het frame van de plaat zijn bevestigd aan de schroeven als gevolg van de geperforeerde rand.Tussen de elementen van de coating zijn verbonden als een "kam" en "groef".

types

Voor buitenbeplating heel vaak gebruikt sandwichfrontpanelen. Deze coating bestaat uit twee metalen platen van elk 0,5 mm, waartussen een verwarmer en een dampremmende laag wordt geplaatst.

Dergelijke meerlaagse sandwiches zijn meestal gemaakt van aluminium en gegalvaniseerde staallegeringen met magnesium en mangaan. Hoewel ze dun zijn, maar zeer duurzaam, wat een groot pluspunt is voor de buitenkant. Het enige nadeel van wandpanelen is het feit dat ze lage thermische isolatie-eigenschappen vertonen.

Ze functioneren tot 30 jaar, zijn ecologisch, brandveilig en bestand tegen vocht. Panelen zijn gemonteerd op zelftappende schroeven en zijn met elkaar verbonden in een kamgroef-formaat.

Extern kunnen sandwiches gips, steen en andere natuurlijke materialen imiteren. Ze dienen meer dan 30 jaar, corroderen niet en rotten niet. Cassette "sandwiches" worden geselecteerd voor gebieden met een koud klimaat en frequente temperatuurveranderingen. Hun structuur is als volgt: een verwarmingselement wordt geplaatst in een dunne stalen structuur en het frontpaneel zelf wordt bovenop geplaatst.Drielaags "sandwiches" op basis van vochtbestendig multiplex hebben de volgende structuur: keramische tegels buiten en polyurethaanschuim als thermische isolatie.

Het formaat van de voorpanelen is rechthoekig, in de vorm van een module van gemiddelde grootte of in de vorm van een langwerpige, vrij smalle strook. Ze kunnen in verschillende tinten worden verkocht, glad of geperforeerd. Kleuren voor gevelpanelen worden bepaald in overeenstemming met de RAL-catalogus, bijvoorbeeld terracotta, oranje, blauw, lila en zelfs rood. De panelen zijn ook verdeeld afhankelijk van de aanwezigheid van isolatie volgens het type bevestiging (met sloten en niet onderling verbonden) en het materiaal van vervaardiging.

Het is ook erg belangrijk om te kunnen begrijpen wat siding is. Sommige deskundigen zijn van mening dat de frontpanelen en zijspoor - twee verschillende dingen zijn. Hun belangrijkste verschil is dat de gevelbeplating één laag heeft en de voorpanelen - meerdere. Daarom kunnen panelen, in tegenstelling tot zijspoor, verantwoordelijk zijn voor geluidsisolatie en warmte-isolatie.

Anderen zijn van mening dat gevelbekleding een soort gevelpanelen is. Het is een apart paneel, vergelijkbaar met de planken, die aan elkaar worden vastgemaakt met een slot en een geperforeerde rand voor nagels.De strepen kunnen 2 tot 6 meter lang, 10 millimeter dik en 10-30 centimeter breed zijn.

Er is aluminium gevelbeplating - absoluut bestand tegen binnendringen van vocht.niet-corrosief, maar vrij duur. Dan stoten vinyl gevelbeplating - strips gemaakt van PVC. Hout, cement en metaalspanen worden ook geproduceerd. Plintbeplating is een type vinylplaat dat specifiek wordt gebruikt voor plintafwerkingen. Deze coating heeft een hogere sterkte-eigenschappen, omdat de basis veel meer wordt blootgesteld aan destructieve factoren dan de rest van het huis. Meestal simuleren modellen voor kelderbeplating alternatieve natuurlijke materialen: hout, steen, baksteen en andere materialen.

Tips om te kiezen

Om tot de keuze van gevelpanelen te komen, moet u eerst vertrouwd raken met hun fabrikanten en prijslijnen. De bekendste bedrijven zijn Holzplast, Alfa-Profile, Royal, Alsama en Novik. Naast hen zijn ook modellen van andere fabrikanten uit de VS, Duitsland, Canada en Rusland op de markt. Wat betreft de kosten, kunt u de prijs en 400 roebel per stuk vinden (in het geval van PVC) en 2000 per vierkante meter. De prijs van panelen van natuursteen zal afhangen van het voorkeursmateriaal.

Daarnaast is het belangrijk om de volgende punten te overwegen.

 • Feature van de structuur. Voor particuliere woningen worden panelen aanbevolen, waarvan een van de componenten beton is, in warme kleuren. Voor openbare gebouwen worden meestal koude kleuren en polymeermodellen gekozen.
 • De plaats waar het huis zich bevindt, is van belang. Als dit het grootste deel van het jaar een koud klimaat is, is het beter om panelen te installeren die zijn voorzien van isolatie.
 • Technologische kenmerken zijn belangrijk. - sterkte, ontvlambaarheid, geluidsisolatie en andere. Het is de moeite waard om na te denken over de kosten. Er zijn panelen van verschillende prijscategorieën beschikbaar, daarom moet u, geïnspireerd door een lage prijs, alles te weten komen over de fabrikant en de recensies lezen. En ten slotte moeten de geselecteerde gevelpanelen worden gecombineerd met het landschap, andere gebouwen en de algemene stijl van het ontwerp.
 • Om de voorpanelen onder het pleister te selecterendie niet zal worden onderscheiden van hoogwaardige verwerking, maar met deze installatie zal plaatsvinden in de kortst mogelijke tijd, moet u letten op de coating van fibropanels. Vezelcementplaten hebben marmeren spanen als decoratief aggregaat en zien er zeer waardig uit.Het paneel kan een gestructureerd of glad oppervlak hebben.
 • Frontklinkerpanelen Polyurethaanschuim vermindert de verwarmingskosten van het huis met ongeveer 60%, dus ze moeten worden gekocht voor degenen die de vaste kosten willen verlagen. Klinker-thermopanelen zijn vergelijkbaar gemaakt met gewone baksteen, hout of steen. Ze kunnen een ruwe of gladde structuur, een prik- of geribbeld oppervlak hebben.
 • Om ervoor te zorgen dat de klinkers perfect passen in het uniforme ontwerp van de site, het is noodzakelijk dat ze worden gecombineerd met het trottoir, en met het hek, en met de garage, en met andere elementen. Als het huis al eerder is geïsoleerd, dan kunt u doen zonder isolatie en besparen op thermische isolatie. Installatie van dergelijke panelen is gemaakt op basis waarvan is gevuld met minerale wol.
 • Front aquapanel wordt beschouwd als een relatief nieuw materiaal.die wordt gebruikt voor zowel exterieur als interieurdecoratie van gebouwen. De binnenlaag van een dergelijke coating is gemaakt van cement met minerale additieven. Buitenoppervlakken en langsranden zijn versterkt met glasvezelgaas, wat ze kracht geeft.Dankzij het versterkende glasgaas kan de plaat buigen in droge vorm zonder voorafgaande bevochtiging, met een kromtestraal van 1 meter, waardoor het materiaal kan worden gebruikt om gekromde oppervlakken te creëren. Dergelijk materiaal is in staat om vocht perfect te weerstaan, dus worden aquapanels gebruikt op plaatsen waar een dergelijke blootstelling moet worden vermeden. Meestal wordt het materiaal gebruikt als basis voor gips en keramische tegels.
 • Vinyl gevelbeplating kan op elk type basis worden geïnstalleerd. - betonnen oppervlak, bakstenen muur, houten kist. Geconfronteerd met een natuursteen kan dergelijke universaliteit niet aantonen, daarom, als je een aristocratische uitstraling wilt creëren, zou je de voorkeur moeten geven aan een kunstmatige steen.
 • Het onderste deel van het huis maken, dat grenst aan de funderingHet is belangrijk om een ​​vochtbestendige voering te kiezen. Daarom worden meestal PVC-panelen voor dit doel gekocht. Ze kunnen het gebouw beschermen tegen bevriezing, vochtige muren en de vorming van lelijke witte vlekken voorkomen.

Het onderste deel van het huis, grenzend aan de fundering, is altijd moeilijk te zien.De nabijheid van het grondwater en het blinde gebied leidt ertoe dat de voering zo bestand is tegen vocht. Anders moeten eigenaren elk jaar reparaties uitvoeren. Om dergelijke problemen te voorkomen, kunt u kelderverdiepingen van PVC gebruiken.

 • Porseleinen tegel in zijn eigenschappen en kenmerken vergelijkbaar met natuursteen.daarom wordt het zowel in laagbouw als in hoogbouw gebruikt. Geconfronteerd met porselein steengoed benadrukt de status van het product. Porseleinen aardewerk heeft uitstekende eigenschappen: het schuurt niet, het vormt geen scheuren en lijkt geen vlekken. Het oorspronkelijke uiterlijk kan tientallen jaren worden gehandhaafd.
 • Thermopanelen voor baksteen of natuursteen worden beschouwd als de meest populaire panelen voor de bekleding van woongebouwen. Ze zien er net zo goed uit als echte materialen, maar ze reageren beter op verschillende invloeden. Een echte steen kan bijvoorbeeld zijn kleur veranderen onder invloed van het weer, maar de kunstmatige voering blijft onaangetast. Als u een meer budgetoptie nodig heeft, moet u op de panelen letten op basis van cement.Ze hebben ook een buitenste decoratieve laag waarmee u uw huis fatsoenlijk kunt inrichten.
 • Sandwichpanelen vereisen geen extra werk, dus ze worden geselecteerd in een situatie met een beperkte tijdsperiode.
 • Door de verscheidenheid aan frontpanelen kunt u de bekleding naar uw smaak kiezen kwaliteit en prijs en creëren een unieke uitstraling van het huis. Combinatie van producten en experimenten met vormen en schakeringen zijn welkom. Om een ​​fout te voorkomen, dient u op de conformiteitscertificaten, garantiekaarten en gedetailleerde instructies te letten. In het ideale geval moeten panelen, aanvullende elementen en componenten door één bedrijf worden geproduceerd.

Stadia van het werk

 • In de regel, in het stadium van de voorbereiding voor installatie met hun eigen handen het is noodzakelijk om de muur te bewerken voor het bevestigen van de gevelplaten. Alle uitsteeksels worden eerst verwijderd, vervolgens wordt de oude voering gereinigd en daarna wordt de wand behandeld met een middel dat de vorming van schimmel voorkomt. Als de wanden ongelijk zijn, worden de panelen op een frame, van hout of metaal, gemonteerd.
 • De basis moet worden gecontroleerd op gelijkmatigheid op bouwniveau. Als de druppels meer dan 1 centimeter bedragen, is het onmogelijk om de panelen met lijm te fixeren.In dit geval wordt de uitlijning uitgevoerd. Bovendien zijn de wanden noodzakelijkerwijs gegrond, zowel baksteen als beton, en wordt hout behandeld met een antisepticum.
 • De installatie van kratten gebeurt van tevoren. Het frame is geconstrueerd in een verticale of horizontale opstelling van alle samenstellende elementen. De kist mag de ruwheid van het muuroppervlak niet kopiëren. Tussen het bekledingsmateriaal en de muur moet een opening worden gelaten voor ventilatie. De holte gevormd tussen het oppervlak van het gebouw en de panelen is gevuld met isolatiematerialen, schuim of minerale wol. Alvorens tot de installatie van de lat over te gaan, is het noodzakelijk een vrij dikke en duurzame film van cellofaan te leggen.
 • Het is belangrijk om het niveau van de eerste rij met facing correct te bepalen.met behulp van de startbalk. Wandpanelen worden in de regel vanaf het maaiveld op een hoogte van 30 centimeter gefixeerd. Het is raadzaam om de voering vanuit de hoeken te starten. Nadat de eerste rij gereed is, worden alle openingen tussen de muur en het materiaal gevuld met montageschuim. Als tijdens het proces blijkt dat het paneel niet op een rij past, wordt het gesneden met een grinder.
 • Vezelcementpanelen zijn op schroeven gemonteerd. Metalen platen worden aan het krat bevestigd na isolatie van de gevel van particuliere huizen. Kunststofpanelen worden op het frame gemonteerd met behulp van bevestigingsmiddelen. Klinkers, evenals vezelcement, zijn bevestigd aan de schroeven.
 • In het algemeen de montage gebeurt met een speciale lijmof panelen worden gemonteerd op een voorbereid frame gemaakt van hout of metaal. Bij gebruik van lijm wordt de bekleding onmiddellijk op het oppervlak van de wanden geplaatst. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze technologie alleen geschikt is voor perfect gladde oppervlakken. Dit type installatie wordt gebruikt voor klinkerpanelen die de functie vervullen van aanvullende isolatie en decoratieve afwerking. De onderste rij panelen wordt altijd op de startplaat geïnstalleerd. Als de installatie op lijm is gemaakt, moet het werk worden uitgevoerd bij droog weer. Voor montage op de kist, doen de weersomstandigheden er niet toe. Hieraan moet worden toegevoegd dat een isolatielaag soms onder de tegenoverliggende platen past. Dit wordt met name aanbevolen als de gevelplaten een uniforme structuur hebben.
 • Bij het monteren van metalen panelen bestaat de kist uit geleidersdie zich verticaal bevinden en de panelen zelf worden horizontaal gemonteerd. Bij verticale installatie zal de dichtheid van de verbindingen worden verbroken. Het proces maakt gebruik van schroeven of spijkers die niet corroderen. Bij het installeren van metalen panelen moet er rekening mee worden gehouden dat extra elementen vereist zijn die extra geld kosten.
 • Houtvezel gevelplaten worden bevestigd door het volgende systeem: er zit een perforatie op de rand van de panelen, door deze perforatie zit al een sluiting op de schroeven.
 • Vinylpanelen zijn met elkaar verbonden door snaps, een daarvan bevindt zich aan de rand. Zo worden secties van verschillende groottes geassembleerd, die vervolgens met schroeven aan de muur van het gebouw worden bevestigd. De panelen worden vastgezet met sloten en sluiten parallel de geperforeerde bevestiging van het oog. Installatie wordt uitgevoerd door een overlapping van de aarde, horizontaal. De gaten voor de schroeven worden gesneden met een bepaalde spleet, wat de manier moet zijn in het geval van zwelling of compressie van materialen tijdens temperatuurschommelingen. Nagels worden gekozen uit aluminium of uit een ander corrosiewerend materiaal.
 • Polyurethaanpanelen zijn onderling verbonden als een "kam" en een "groef", en verticaal gemonteerd. De gevelafdekking wordt met roestvrijstalen schroeven aan het frame bevestigd, die na voltooiing onzichtbaar zijn.
 • Sandwichpanelen zijn aan het frame bevestigd in het geval van houten en metalen omhulsels en op betonnen wanden - op deuvels. Tussen de panelen zijn ook verbonden met het systeem "nok-groef". Dit schema is gekozen om te voorkomen dat vocht op de wanden van het huis terechtkomt en een hoogwaardige hechting van de onderdelen aan elkaar creëert.
 • De installatie van de gevel van porseleinen tegels is lijm. Het moet uit twee componenten bestaan, een daarvan is polyurethaan. De tegels zijn verlijmd op een cellulair glasvezeloppervlak, wat voorkomt dat fragmenten uitschieten in geval van schade.

Helemaal aan het einde van het installatieproces wordt indien nodig grouting uitgevoerd. Aldus zal de coating een volledig esthetisch uiterlijk krijgen.

Prachtige voorbeelden

 • Stijlvolle glaspanelen maken het mogelijk om huizen te creëren in een futuristische stijl met een overvloed aan licht in de kamers. Ze zijn perfect gecombineerd met witte of stalen panelen van andere materialen.
 • Helder lichtgroen opruimen maakt de buitenkant van het huis onvergetelijk. Om hem past een paneel van rustgevende tinten van houtkrullen.
 • Voor een klassieke stijl is het de moeite waard om witte, beige, koffie of crème polymeerpanelen te kiezen. Het dak is in dit geval gemaakt in donkere tinten.
 • Door panelen van verschillende kleuren en structuren te combineren, kunt u altijd een uniek uiterlijk van de structuur creëren. Tegelijkertijd wordt aanbevolen om voor de versiering van de muren niet meer dan drie kleuren te gebruiken, waarvan er één de hoofd- en de andere twee is - extra.
 • De combinatie van gele en grijze plastic panelen ziet er zeer indrukwekkend en modern uit.
 • Een structuur die volledig is versierd met metalen panelen kan er te somber uitzien. Daarom moet het worden verdund met sommige lichte panelen en natuurlijk niet beknibbelen op de vensteropeningen.
 • De combinatie van houten en decoratieve panelen voor metselwerk of uit kunststeen ziet er mooi en nobel uit.
 • Een klein landhuis kan in Zwitserse stijl worden ontworpen: maak een dak van natuurlijk hout en plaats de lichtpanelen op de gevel.
 • Als er veel bomen in het gebied zijn, zien groen, geel en bruin er goed uit op de gevel. Als het terrein verlaten is, moet de voorkeur worden gegeven aan de rode en oranje coating met een reliëfstructuur.
 • Terrassen en andere uitbreidingen moeten in dezelfde stijl worden ontworpen als het hoofdgebouw. Voor een structuur aan de oever van een reservoir bijvoorbeeld, zijn de meest relevante kleuren blauw, blauw en aqua.

Hoe je de gevel van de huispanelen omhult, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer