Geconfronteerd met baksteen voor de gevel: soorten materiaal en kenmerken van zijn keuze

De gevel van het gebouw dient ter bescherming en decoratie van de wanden. Dat is de reden waarom het geselecteerde materiaal moet worden gekenmerkt door sterkte, duurzaamheid, weersbestendigheid en lage vochtopname. Facing brick - een van deze materialen.

Functies en voordelen

De gevelsteen is een soort van materiaal bestemd voor de afwerking van een gevel. In dit opzicht wordt de steen ook "gevel" en "voorkant" genoemd. Evenals elk afwerkelement, voert de steen 2 hoofdfuncties uit: beschermend en decoratief.

De beschermende functie bepaalt of het materiaal aan de volgende eisen voldoet:

 • hoge sterktenoodzakelijk om mechanische spanningen, schokken en windbelastingen te weerstaan;
 • lage vochtopname, dat wil zeggen vorstbestendigheid, duurzaamheid van het product, evenals de afwezigheid van schimmel en meeldauw in de kamer en op het oppervlak van de gevel;
 • hittebestendigheid, weerstand tegen lage temperaturen en plotselinge thermische veranderingen (stenen moeten bestand zijn tegen de gevaarlijkste druppels - springt van lage naar hoge temperaturen).

Gezien de complexiteit en de aanzienlijke kosten van het installeren van een bakstenen gevel, zal een zeldzame eigenaar het minder dan een paar of drie decennia eens worden over de levensduur van de constructie. Echter, afhankelijk van de metseltechnologie heeft een dergelijke gevel een 50-jarige of zelfs langere diensttijd.

Tegelijkertijd opent het gebruik van baksteen voor de gevel onbeperkte mogelijkheden voor het ontwerp. Een ander type baksteen, veel legmogelijkheden - dit alles maakt de bakstenen bekleding tot een echt kunstwerk.

In sommige gevallen is het gebruik van dit materiaal als afwerking niet acceptabel. Laten we hier verder op ingaan.

De baksteen, afhankelijk van het type, weegt 2,3 - 4,2 kg, respectievelijk, het metselwerk met een oppervlakte van 1 m2 materiaal met afmetingen van 250 * 65 * 120 mm heeft een gewicht van 140-260 kg. Het is gemakkelijk om je voor te stellen hoeveel gewicht de gevel van zelfs een klein huis zal hebben.

Dit vereist een betrouwbare fundering voor de gevel.Het is alleen mogelijk om een ​​steen te gebruiken als de bestaande fundering ten minste 12 cm uit de wanden steekt (breedte van een standaard baksteen) en een geschikt draagvermogen heeft.

Bij afwezigheid hiervan is het mogelijk om een ​​afzonderlijke fundering voor het gevelmetselwerk aan te brengen, die deze met de hoofdankers verbindt, maar dit is technisch niet altijd mogelijk. Bovendien is het proces vrij tijdrovend en duur. Bijkomende kosten zullen ook te wijten zijn aan de noodzaak om het daksysteem en de gevels opnieuw aan te passen, omdat met het toenemende bouwoppervlak het gebouw niet volledig kan worden beschermd.

Bij het bouwen van een afzonderlijke fundering voor de gevel, is het noodzakelijk om de dragende muren en bekleding te verbinden. Als bindmiddelsysteem worden speciale flexibele polymeerbindingen of roestvrijstalen analogen gebruikt, evenals gegalvaniseerde staaldraad. Het ene uiteinde van de draad is aan de muur bevestigd, de andere aan de gevel. Hiermee kunt u de locatie van de tegenoverliggende rij opslaan, zodat deze niet kan worden verwijderd of "overreden" op de ondersteunende structuren van het gebouw.

Een belangrijke vereiste is het vermogen van de muren om te "ademen", dat wil zeggen de waterdamp in de ruimte in de atmosfeer te laten ophopen. Het voldoen aan deze eis wordt verzekerd door het handhaven van een ventilatiekloof van 2-4 cm tussen de gevel en wanden, evenals de uitrusting van de eerste producten, die zich in de bovenste en onderste delen van de gevel bevinden.

Produkh worden uitgevoerd met behulp van speciale elementen of ze kunnen verschillende ongevulde verticale voegen tussen stenen vertegenwoordigen. Het doel van dergelijke elementen is om luchtcirculatie te bieden door het in het onderste deel te nemen en het in het bovenste deel van de gevel af te geven. Verse lucht die in de opening circuleert, blaast erdoorheen en neemt een deel van de waterdamp mee.

Het niet naleven van deze vereiste is te wijten aan de technische kenmerken van de bakstenen bekleding (waterdamp tijdens bevriezing zal de baksteen vernietigen, waardoor scheuren ontstaan) en isolatie (indien aanwezig in de ventilatieruimte), evenals condensatie op het oppervlak van de wanden en de vloer in het gebouw.

De breedte van de gevelfundering zou dus met nog eens 30-40 mm moeten toenemen voor de organisatie van de ventilatiekloof.

In het laatste geval wordt vaak een laag isolatiemateriaal gelegd om de thermische efficiëntie van het gebouw te verbeteren.In dit opzicht neemt de breedte van de opening zelfs centimeters toe met 5 (of 50 mm), wat leidt tot een toename van de breedte van de fundering tot 190-210 mm en de noodzaak om de draagcapaciteit ervan te vergroten.

Tegenwoordig zijn er echter smallere versies van het materiaal beschikbaar - hun breedte is 85 mm (eurobrick) en soms kan deze slechts 60 cm bereiken. Bij gebruik van een dergelijke steen is het mogelijk om het uitstekende deel te verkleinen tot 130-155 mm.

Als het onmogelijk is om aan de beschreven vereisten voor de kenmerken van de fundering en de structuur van het gebouw te voldoen, is het niet nodig om het idee van wonen in een "bakstenen" huis achter te laten. Er zijn waardevolle analogen van baksteenafwerking - klinkertegels, frontpanelen die metselwerk imiteren.

types

Wijs de volgende soorten gevelstenen toe.

keramisch

De meest betaalbare optie. De producten zijn gebaseerd op klei, modifiers voor het leveren van de afgewerkte steen met bepaalde technische eigenschappen, soms pigmenten. Grondstoffen worden tot bakstenen gevormd, gedroogd en vervolgens verbrand in ovens op hoge temperatuur (tot 800-1000 graden). De kwaliteit en sterkte van het eindproduct is afhankelijk van de kwaliteit van de klei en de exacte naleving van de productietechnologie.

Keramische stenen kunnen variëren in tinten, afmetingen, textuur, hol en corpulent zijn. Zijn schaduw varieert van lichtbruin tot steenrood in termen van grondstoffen zonder pigmenten. De tint is te wijten aan de kenmerken van de kleisamenstelling, temperatuur en brandtijd (hoe hoger de temperatuur en hoe langer dit proces, hoe donkerder het product wordt). Wanneer pigment wordt toegevoegd, varieert de kleur van de baksteen van licht, beige tot donkergrijs, grafiet.

De minus van het materiaal is de neiging tot het verschijnen van uitbloeiingen - een witachtige plaque die optreedt wanneer deze in contact komt met zouten van mortelmortel van lage kwaliteit.

Klinker

Het is ook gebaseerd op natuurlijke klei en een kleine hoeveelheid milieuvriendelijke additieven die samen in een oven worden gebrand. De verwarmingstemperatuur is echter al minstens 1300 graden.

Het resultaat is een solide product, verstoken van poriën en holtes. Dit toont op zijn beurt een verhoogde sterkte aan (ter vergelijking, de klinker heeft de sterkte van M350, het keramische analogon is het maximum van M250), evenals de minimale vochtopname (1-3%).

Dit heeft natuurlijk ook een gunstig effect op de vorstbestendigheid van stenen - sommige soorten klinkers kunnen ongeveer 500 vriescycli doorstaan!

Het gebruik van klei van een speciaal type vereist aanzienlijke investeringen om plaatsen van afzettingen van grondstoffen te zoeken. Het proces zelf is ook vrij ingewikkeld en financieel kostbaar. Dit is de reden voor de hoge kosten van klinker.

Als het onmogelijk is dure klinkers te gebruiken, kunt u meer toegankelijke klinkertegels installeren. Nog een waardige analogon is betonnen steentegel.

silicaat

De basis van de samenstelling van silicaatstenen is kwartszand. Kalk, modificatoren en weekmakers, er wordt een pigment aan toegevoegd. De productie van producten wordt uitgevoerd door de methode van autoclaaf synthese. In de eerste fase wordt de vorm van het toekomstige product gegeven door droog persen. Vervolgens wordt het werkstuk blootgesteld aan waterdamp, met een temperatuur van 170-200 graden en een hoge druk - tot 12 atmosfeer.

De silicaatbaksteen vertoont hoge sterkte, goede warmte- en geluidsisolatie-eigenschappen, en onderscheidt zich ook door de nauwkeurigheid van de vormen, redelijke prijs.

Voor de bekleding van het bouwmateriaal wordt echter niet vaak gebruikt vanwege de hoge vochtopname en het hoge gewicht. In gevallen waar silicaatstenen nog steeds worden geselecteerd voor beplating,metselwerk moet worden behandeld met waterafstotende composities, evenals om het daklood te vergroten voor een betere bescherming van de gevel.

Hyper ingedrukt

Relatief nieuw product in de bouwmarkt. Het oppervlak van de steen is een imitatie van afgebroken natuursteen. Tegelijkertijd heeft het materiaal een klein gewicht en betaalbare kosten. Dit wordt verklaard door het feit dat cementmortel niet meer is dan 10-15%, alle andere componenten zijn afval van het snijden van natuursteen (vermalen tot kruimel), afwijzen van steen en puin, zandige schaalrots, enz.

Alle componenten worden gemengd, bevochtigd en naar de vorm gestuurd, waar ze onder grote druk worden geperst. De laatste productiefase is het drogen of stomen van producten.

Een van de hoogtepunten is de ongelooflijke maatnauwkeurigheid. Mogelijke afwijkingen zijn niet groter dan 0,5 mm. Dit is zeer waardevol bij het leggen van bakstenen gevel en onbereikbaar bij de vervaardiging van klinker of keramische baksteen.

flexibele

Het is niet een soort baksteen in de volle zin, het is eerder een zacht mineraal-polymeer paneel met imitatie van klinkersmetselwerk.In tegenstelling tot de bovengenoemde types, vereist het materiaal niet dat de fundering wordt versterkt, waardoor de gevel sneller en goedkoper kan worden gemaakt.

ontwerp

Verschillen tussen producten kunnen niet alleen gebaseerd zijn op het fabricagemateriaal, maar ook op de kenmerken van de textuur van de steen. Bakstenen onderscheiden zich door de volgende texturen.

glad

De meest betaalbare en eenvoudig te vervaardigen stenen. Het is vermeldenswaard het gemak en het gemak van de bediening - op een glad oppervlak accumuleert geen vervuiling, vormt geen vorst, plakt geen laagje sneeuw.

reliëf

Ze hebben artistieke groeven en uitsteeksels die een decoratief patroon vormen. In de regel worden ze gebruikt voor het afwerken van individuele elementen van de gevel - raamopeningen, architectonische componenten. Het is irrationeel om het op het hele oppervlak van de muur te gebruiken, omdat het reliëfoppervlak stof vasthoudt en wordt bedekt met rijp.

Het is ook nuttig om dat te weten van een lange afstand is het reliëf niet waarneembaar, maar het geeft een interessant kleureffect. Gebogen op inhomogene oppervlakken verlichten de zonnestralen de gevel op verschillende manieren. Dientengevolge speelt hij met verschillende kleuren, flikkert.

geglazuurd

Zulke stenen zijn er in verschillende kleuren, soms behoorlijk ongelofelijk. Een soortgelijk effect wordt bereikt door het aanbrengen van speciale kleisamenstellingen of een laag gekleurde glaschips op het oppervlak van een baksteen. Vervolgens wordt de steen gebakken bij een temperatuur van niet meer dan 700 graden. Dit veroorzaakt het smelten van de bovenste laag en sintert dit met het hoofdproduct. Bij het gebruik van klei wordt een geschilderde matte baksteen verkregen en wanneer een glaslaag wordt aangebracht, wordt een elegante glanzende analoog gebruikt.

engobe

Extern ankobirovanny bakstenen verschillen niet van geglazuurde - ze hebben ook verschillende kleuren, mat of glanzend oppervlak. Het gewicht van de eerste is echter minder, evenals de prijs. Dit komt door het feit dat de steen niet 2 keer wordt gestookt, maar één, waardoor de kosten worden verlaagd. De kleurstof wordt aangebracht op het gedroogde product en pas daarna wordt het verbrand.

afmeting

Gedurende lange tijd op de binnenlandse markt was er slechts één type baksteen in termen van afmetingen. Het is nog steeds te koop. Standaard baksteenmaten zijn 250 * 120 * 65 mm. Deze grootte wordt aangeduid als 1NF en wordt single (KO) genoemd.

  Als we het hebben over andere soorten bakstenen van binnenlandse productie, worden de volgende onderscheiden:

  • Euro (KE) - heeft een kleinere breedte dan de enkele analoog, daarom is het, per type formaat, 0.7 NF. De afmetingen zijn 250 * 85 * 65 mm.
  • Unary modulair (KM) Het heeft afmetingen van 288 * 138 * 65 mm en de grootte wordt aangegeven als 1,3 NF.
  • Verdikte baksteen (CU) - Dit is een dikkere variëteit van standaard baksteen, in het product is deze 88 mm, type maat - 1,4 NF. Bovendien is er een aanpassing van een verdikte baksteen met horizontale holten (CGD).
  • Steen (K) - omvat verschillende soorten stenen, waarvan de lengte 250 of 288 mm is, de breedte varieert tussen 120-288 mm, hoogte - 88 of 140 mm.
  • Grootformaat steen (QC) omvat ook verschillende soorten producten, waarvan de minimale breedte 220 mm is, de maximum - 510 mm. De breedte wordt weergegeven door 3 opties - 180, 250 of 255 mm. De hoogte varieert van 70 tot 219 mm. Een soort grootformaat steen is een analoog met horizontale holten (CCG).

  U kunt meer te weten komen over de kenmerken van de maten, kijkend naar de begeleidende documenten van producten. Naast deze is het belangrijk om het decoderen van dergelijke aanduidingen te kennen als P - gewone baksteen, L - faciale of gevel, Po - vol, Pu - hol.

  De standaardbeschrijving van de producten is als volgt: KOLPo 1 NF / 100 / 2,0 / 50 / GOST 530-2007.Op het eerste gezicht is dit een betekenisloos stel tekens. Als we de notatie echter kunnen "lezen", is het gemakkelijk te begrijpen dat we een enkele gevelsteen hebben met een sterkteteken van M100, de gemiddelde dichtheid van het product 2,0 en de vorstbestendigheid 50 bevriezings- / dooicycli. Het product komt overeen met een bepaalde GOST.

   Andere symbolen worden gebruikt voor geïmporteerde stenen, omdat ze verschillende dimensies hebben. Overweeg de meest populaire opties:

   • WF - stenen van 210 * 100 * 50 mm zijn op deze manier gemarkeerd;
   • VAN - producten met een iets groter formaat - 220 * 105 * 52 mm;
   • DF - nog grotere typen producten met afmetingen van 240 * 115 * 52 mm;
   • WDF het model wordt gekenmerkt door afmetingen van 210 * 100 * 65 mm;
   • 2-DF - een groter analoog van DF, met afmetingen van 240 * 115 * 113 mm.

   Dit zijn niet alle mogelijke afmetingen van afwerkingsmateriaal. Bovendien hebben de meeste fabrikanten hun eigen maattafels en gebruiken ze de originele markering. Ten slotte zijn er met de hand gegoten bakstenen die geen standaardmaten hebben.

   In verband met een dergelijke dimensionale diversiteit, moet u overgaan tot de berekening van de benodigde hoeveelheid baksteen en de aankoop ervan pas nadat u precies hebt bepaald welk type product is gebruikt en de afmetingen hebt opgegeven bij de leverancier.

   Overzicht fabrikanten

   Keramische stenen kregen de grootste distributie voor bekleding, omdat het een optimale prijs-kwaliteitverhouding heeft. Beschouw de meest waardige merken van keramische stenen.

   Braer

   Het materiaal van de binnenlandse productie is een standaard holle baksteen, die de textuur van eikenbast imiteert. Krachtindicatoren - M 150, waterweerstandswaarden zijn gemiddeld voor dit type materiaal - 9%. Er zijn collecties die de antieke tegenhanger imiteren, evenals stenen met texturen "rustiek", "eiken schors", "wateroppervlak". Zelfs binnen dezelfde stapel stenen hebben verschillende tinten, waardoor de Beierse leggen mogelijk wordt.

   LSR

   Een ander Russisch merk dat Eurobirds produceert met de "witte rustieke" textuur. Deze holle producten hebben een verhoogde sterkte (M175) en een iets lagere vochtopname (6-9%). Het voordeel is een vrij divers ontwerp - "rustiek", "water raakt" en "zwaaien", "antieke baksteen" en "berkenschors".

   Wienerberger

   Producten van de Estse fabriek Aseri, ook een holle keramische steen, die qua grootte overeenkomt met de euro-versie. In tegenstelling tot binnenlandse analogen, heeft deze een aanzienlijk hogere sterkte (M300). Waterabsorptie-indicatoren - niet meer dan 9%.Deze baksteen ziet er zachter en luchtiger uit dankzij de crèmekleur.

   Tiileri

   Finse rode holle baksteen, die ook verbeterde sterkte-eigenschappen heeft (M300) en betere vochtopname (8%). Verkrijgbaar in een enkele versie met een glad oppervlak.

   Nelissen

   De volgroeide baksteen van Belgische oorsprong met indicatoren van duurzaamheid van M250 en vochtopname met 15%. Verkrijgbaar in grijze kleur, verschillende reliëfstructuren zijn mogelijk.

   De tweede plaats van de vraag is klinkerfrontsteen. Onder de meest gerenommeerde van zijn fabrikanten zijn de volgende.

   Binnenlandse bedrijven "Ecoclinker" en "Terbunsky Potter"

   Ze produceren standaard holle bakstenen. De kracht van de Ecoclink-stenen is M300, wat 2 keer meer is dan de sterkte van de baksteen van de tweede fabrikant. Verschillen in vochtopname zijn niet significant (5-6%). De stenen van beide merken hebben hetzelfde gladde oppervlak, de verschillen hebben alleen betrekking op kleur. Producten "Ecoclinker" heeft een aangename chocoladetint, voor bakstenen wordt de "Terbunsky-pottenbakker" gekenmerkt door een beige palet.

   "Naples"

   De klinker van deze binnenlandse fabrikant is afgebeeld in Euro-formaat en is een gladde witte holle baksteen met een vochtbestendigheid van niet meer dan 6%. Heeft 2 aanpassingen - producten met indicatoren van duurzaamheid M200 en M300.

   Duitse bedrijven Hagemeister en Feldhaus Klinker

   De producten van deze fabrikanten hebben dezelfde krachtige indicatoren (M1000). Producten van beide merken zijn holle keramische stenen met een glad oppervlak. De vochtopname van Hagemeister-producten is 2,9%, Feldhaus Klinker - van 2 tot 4%. Het kleurenpalet van de laatste is rode tinten, Hagemeister-stenen worden gekenmerkt door een grijs palet.

   Duitse merken Janinhoff en ABC

   Combineert ook de gelijkenis van sterkte-eigenschappen (M400) en vochtabsorptieparameters (3-4%). De producten van beide bedrijven zijn holle, gladde stenen. ABC produceert gele en gele steenkoolproducten, de tweede fabrikant - rode en bruinrode tegenhangers.

   Kwalitatieve hypergeperste baksteen is te vinden in de catalogi van de binnenlandse fabrikant Avangard. Bij de keuze van de koper zijn er verschillende collecties waarin producten verschillen in kleur, kenmerken van textuur.Wat de grootte betreft, het is een standaard baksteen, evenals zijn tegenhanger, met een breedte die 2 maal kleiner is (d.w.z. 60 cm). Onder de significante kenmerken - M250, wateropname van het materiaal - 6,3%.

   Hoe te kiezen?

   Naast bakstenen bieden consulenten meestal ook de aanschaf van vormelementen voor het ontwerpen van afschuinen, deur- en raamopeningen, hoeken en andere architecturale elementen. Dergelijke ontwerpen hebben een vaste vorm en zijn veel duurder dan bakstenen voor buitendecoratie.

   Het is logisch om ze te bemachtigen als u met uw eigen handen gerichte werken wilt uitvoeren en u beschikt niet over de professionele vaardigheden om dit te doen. Het gebruik van gevormde elementen zal het proces enorm vergemakkelijken.

   Als de voering door een professional moet worden uitgevoerd, kan hij de hoeken en andere elementen van de gevel aantrekkelijk decoreren zonder gebruik te maken van gerijpte structuren. Dit soort werk kost meer dan alleen stenen op een plat oppervlak leggen. Maar zelfs in dit geval zullen de kosten van het werk van de meester in het ontwerp van complexe elementen lager zijn in vergelijking met de kosten voor het kopen van gekrulde producten.

   Naast stenen moet u ervoor zorgen dat u de mortel koopt. Tegenwoordig wordt op water gebaseerde cement-zandmortel steeds minder gebruikt vanwege een afname van de waterabsorptie van moderne bakstenen.

   De vochtopname van klinker kan dus zo laag zijn als 3%, dus bij het gebruik van traditionele cementmortel is het eenvoudigweg niet mogelijk om een ​​hoogwaardige hechting te bereiken.

   De bouwmarkt biedt een breed scala aan metselmortels. Het is belangrijk om een ​​compositie te kiezen die overeenkomt met het gebruikte type baksteen. Het vertrouwen van kopers wordt genoten door het bevestigen van mixen V. O. R. Het assortiment omvat mortels voor klinkers en andere soorten stenen. Geschikt kunnen dezelfde oplossingen ook worden gebruikt voor buitennaden.

   Oplossingen van fabrikanten hebben meestal een rijk kleurenpalet. Je kunt de optie zo dicht mogelijk in kleur kiezen in de schaduw van stenen of een meer contrasterende combinatie kiezen.

   nederzettingen

   Bij het maken van stenen fronten wordt het afwerkingsmateriaal meestal met een lepel geplaatst. Als je het materiaal in de aanslag zet, neemt het verbruik aanzienlijk toe.

   De koper hoeft de hoeveelheid materiaal niet te berekenen, rekening houdend met de gelijmde voering, aangezien stenen nog steeds worden gekocht met een marge van 25-30%. De resulterende hoeveelheid is genoeg, zelfs als dat nodig is, soms zet je de tegenoverliggende zak.

   Het aantal producten is afhankelijk van het oppervlak van de gevel en de dikte van de naden. Hoe meer de laatste, hoe kleiner het aantal stenen dat nodig is voor het afwerken van 1 m2. De standaard is de dikte van de naad 10 mm, maar deze waarde kan variëren afhankelijk van de eigenschappen van de steen en de vaardigheden van de metselaar. Echte virtuozen kunnen metselwerk creëren met een dikte tussen de stenen van 8 mm.

   Bij het berekenen van het volume van het materiaal is het belangrijk om rekening te houden met de breedte van de serie. Dus wanneer het in één baksteen ligt, kan het afwerken van gebouwen met twee verdiepingen evenveel materiaal vereisen als op enkele verdieping gevels bij het afwerken in anderhalf of twee stenen.

   Materiële tips

   Het bereiken van sterkte, duurzaamheid en visuele aantrekkingskracht van een bakstenen gevel is alleen mogelijk bij het uitvoeren van werkzaamheden in strikte overeenstemming met bestaande technologieën:

   • Bakstenen bekleding is altijd een geventileerde gevel. Als verwarming (indien nodig) is het beter om "ademende" minerale wol te gebruiken. Het gebruik van polyurethaanschuim en polystyreenplaten is onpraktisch, omdat ze in dit geval niet hun demping, en dus het verlies van thermische isolatiematerialen door de materialen, vermijden.Het gebruik ervan is alleen toegestaan ​​als er geen ventilatiekloof is tussen de gevel en de wanden.
   • Om de levensduur van minerale wolverwarmers te verlengen, kunt u een dampdoorlatend, vochtbestendig membraan gebruiken.
   • Bakstenen bekleding, in het bijzonder de gecombineerde gevel (wanneer verschillende materialen worden gebruikt voor de wanden en het voorste deel) vereist binding aan de dragende wanden. Verouderde "ouderwetse" communicatiemethoden (betonstaal, staalgaas en andere geïmproviseerde materialen) veroorzaken meestal barsten van de gevel in het bindgebied.

   Het verdient de voorkeur om gegalvaniseerde draad of geperforeerde en flexibele roestvrijstalen strips te gebruiken, evenals basaltkunststof flexibele stangen.

   • Als het nodig is om stenen te zagen, is het enige hulpmiddel dat een gelijkmatige snede mogelijk maakt zonder het materiaal te vernietigen een Bulgaar met een schijf voor het zagen van droge steen met een diameter van 230 mm.
   • Voor het leggen moeten de dragende wanden van de gevel worden gereinigd, gedroogd en bedekt met ten minste twee lagen primer, en houten gebouwen vereisen een aanvullende behandeling met antiseptica en brandvertragers.
   • Het gebruik van producten uit meerdere batches tegelijk helpt het effect van een gestreepte gevel te voorkomen. Neem hiervoor 3-5 pallets met stenen uit verschillende batches en gebruik ze afwisselend bij het leggen van rijen.
   • Bij het gebruik van niet-speciale metselmengsels, maar in de vorm van eigengemaakte cementmortel, worden stenen enkele minuten in water gedrenkt voordat ze worden gelegd. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat het materiaal vocht uit de oplossing opneemt.
   • Het is belangrijk om verticale ventilatieopeningen uit te voeren om de 3 rijen bekleding. Ze zijn niet gevuld met een oplossing, als die er is, wordt deze onmiddellijk verwijderd met een houten stok. U kunt ook ventilatieopeningen maken met behulp van plastic dozen. Hun breedte is 10 mm en de hoogte komt overeen met de hoogte van de steen. Hun gebruik is veel handiger, vooral omdat de dozen niet duur zijn.
   • Onderaan de ramen moeten minimaal 2 ventilatiespleten overblijven.
   • Het leggen van stenen kan alleen bij positieve luchttemperaturen bij droog weer worden uitgevoerd.

   Het is belangrijk om de overtollige oplossing die aan de voorkant van het metselwerk viel onmiddellijk te verwijderen.Na elke rij wordt aangeraden om de druppels van de oplossing vanaf de voorzijde met een borstel te reinigen.

   Spectaculaire voorbeelden aan de buitenkant

   Steenbekleding kan op het volledige oppervlak van de gevel of slechts een deel ervan worden uitgevoerd. Varianten van de gecombineerde gevels kunnen worden weergegeven door een combinatie van baksteen en gips, hout.

   Natuurlijk is een win-win een combinatie van edele klinker en hout, bijvoorbeeld in het ontwerp van deze open veranda.

   Mooie gevels worden verkregen door bakstenen te gebruiken met een patroon of een combinatie van monochrome en bonte producten (sommige geïmporteerde stenen hebben bijvoorbeeld rode en rode bonte stenen binnen één partij). Als gevolg hiervan is het leggen volumineus, een mozaïekeffect treedt op.

   Buitenkant van particuliere huisjes zien er elegant en stijlvol uit, waarbij de elementen van de gevel worden voortgezet met het ontwerp van aangrenzende gebouwen, tuinpaden, entreegroepen.

   Voor huizen in klassieke stijl is een combinatie van steen en metselwerk, evenals het gebruik van antieke bakstenen, relevant.

   Het is belangrijk wat de schaduw van het huis buiten zal zijn. Om monotonie te voorkomen en de gevel een volume te geven, is een combinatie van twee of meer tinten mogelijk.Classic kan een techniek worden genoemd waarbij het metselwerk in beige tinten wordt uitgevoerd en vensteropeningen een donkerdere, contrasterende oplossing hebben.

   Als u wilt, kunt u de bakstenen gevel schilderen, wachten tot deze volledig is opgedroogd en het oppervlak behandelen met een chlooroplossing van 10% (om sporen mortel op de voorkant van de steen te verwijderen). De geselecteerde tint kan elk zijn, maar de meest voorkomende is zwart en wit, beige.

   De subtiliteiten van de keuze voor gevelstenen worden in de onderstaande video in detail beschreven.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer