Functies, soorten en methoden van gevelbekledingen met natuursteen

 Functies, soorten en methoden van gevelbekledingen met natuursteen

Elke eigenaar wil dat het gebouw esthetisch en aantrekkelijk is. Veel mensen schatten eerst en vooral hoe het huis er extern uitziet. Om het huis een degelijke uitstraling te geven en de meningen van anderen te trekken, is het noodzakelijk om natuursteen te gebruiken in de decoratie van de gevel van het gebouw. De stenen gevel is praktisch en esthetisch en geeft het huis ook een ongelooflijke smaak.

Natuursteen is behoorlijk populair, omdat dit materiaal milieuvriendelijk is en volkomen veilig voor de menselijke gezondheid en het milieu. Het heeft veel voordelen ten opzichte van andere tegenoverliggende materialen.Een steen kan bijvoorbeeld vele jaren meegaan zonder zijn aantrekkelijkheid en weerstand te verliezen aan verschillende milieu-invloeden.

Functies en typen

Natuursteen heeft hoge kosten, omdat het praktisch is en lang mee kan gaan. Er worden verschillende formaten natuursteenplaten geproduceerd: 600x300, 305x305, 400x400 mm. Ze zijn meestal 1-3 cm dik.

Als een persoon niet tevreden is met de prijs van tegels, kunt u tegels gebruiken die "onder de steen" zijn gemaakt. Zo'n analoog kan geld besparen, maar verliest in kwaliteit natuurlijk materiaal.

Er zijn een aantal soorten natuurlijke stenen:

 • graniet is een koudebestendige steen, die een groot aantal variëteiten en kleuren heeft;
 • De meest populaire steen voor het bouwen van decoratie is marmer, met een groot aantal kleuren en patronen;
 • de beste analoog van graniet is basalt;
 • kwartsiet is een harde steen met insluitsels van glanzende kwartskorrels;
 • dichte soorten kalksteen zijn zeer gewild in gevels van gevels;
 • kwartsleisteen is een aantrekkelijke natuursteen met veel schakeringen, terwijl je zowel lichte als donkere kleuren kunt vinden;
 • Travertijn - heeft meestal een beige en bruine kleur en een poreuze structuur, kalksteen tufsteen.

graniet

Als bekledingsmateriaal voor de gevel van graniet gebruikt voor een lange tijd. Het behoort tot een rots met een grote hoeveelheid kwarts en bestaat uit een korrelig-kristallijne structuur. Er is grofkorrelig, mediumkorrelig en fijnkorrelig graniet.

Positieve eigenschappen:

 • hoge sterkte en lange levensduur;
 • het kan gepolijst worden, het gepolijste oppervlak wordt vrij lang bewaard;
 • het is vrij eenvoudig om verschillende texturen te krijgen, omdat de steen gemakkelijk te snijden is;
 • neemt praktisch geen water op;
 • slaat alle indicatoren op, terwijl ze een lange levensduur hebben.

Graniet heeft veel verschillende kleuren. Je kunt zowel zwarte als blauwachtige kleuren vinden. Hiermee kunt u het gebruiken in verschillende architecturale stijlen en kleuren.

Dit materiaal kan een echte decoratie van de gevel worden en trekt de aandacht van zowel gasten als passanten.

marmer

Marmer is een steen die wordt gevormd door hoge temperatuur en druk. De basis is calciet. Het heeft een hoge prijs en lichte kleur (wit, lichtgrijs, geelachtig). In silicaatmarmer zijn er minerale vlekken die de tinten gevarieerder kunnen maken. (zwart, rood, groen). Vaak kunt u op marmer een verscheidenheid aan patronen zien (vlekken, moirépatroonpatroon). Als u een gepolijst patroon gebruikt, wordt het duidelijker. Slijpen kan de helderheid verminderen.

Met Marble kunt u een uniek en ongebruikelijk ontwerp van de gevel maken, het meer stijlvol en aantrekkelijk maken, voegt een vleugje status, gratie en elegantie toe.

Positieve kwaliteiten:

 • gemakkelijk te hanteren en te polijsten;
 • de beste decoratie voor de gevel, met een natuurlijk patroon;
 • hittebestendig;
 • behoorlijk moeilijk.

travertijn

Lime tuff, wat een uitstekend bekledingsmateriaal is en veel nuttige fysische eigenschappen heeft:

 • slijtvast;
 • hittebestendig en heeft goede thermische geleidbaarheid;
 • vrij gemakkelijk te hanteren;
 • kan een anti-slip effect hebben;
 • heeft een lange levensduur, afhankelijk van de hardheid van het materiaal.

Het materiaal heeft een poreuze structuur vanwege de opname van bladeren, schelpen en andere organische stoffen. U kunt het rijke kleurenbereik zien (van lichtbeige tot bruin).Maar er zijn ook rode en gele stenen.

leisteen

Materiaal dat wordt gevormd door druk van sedimentaire klei en warmte. Soms bevatten leien kwarts. Een uniek kenmerk van het materiaal is de mogelijkheid om in platen te breken.

Handige eigenschappen:

 • heeft een solide structuur;
 • geeft geen vocht door;
 • reageert niet op lage of hoge temperaturen;
 • vermogen om geluid en warmte te isoleren;
 • gemakkelijk te verwerken en te snijden;
 • bestand tegen weersinvloeden.

kalksteen

Het goedkoopste bouwmateriaal, dat zowel in decoratie als direct in de bouw wordt gebruikt. Dit bergafzettingsgesteente heeft een organische formatie, en de samenstelling ervan omvat calciet, het verspreiden van kwarts, zand en klei.

Er is dichte, poreuze, gemarmerde en aardachtige kalksteen. Dichte is een kalkhoudende spar van fijne granen en overblijfselen van schelpen. Hij wordt het meest gebruikt als materiaal voor gevels. Dit materiaal is vorstbestendig en gemakkelijk te verwerken. Het heeft niet al te verschillende kleurenschalen: wit, geel, grijstinten.

Voors en tegens

Dit bekledingsmateriaal heeft een aantrekkelijk uiterlijk. Er zijn een groot aantal opties voor natuursteen. U kunt kiezen voor vloeiende tegels of stroken, die zijn gebaseerd op kalksteen.

profs:

 • Als u probeert om verschillende vormen, maten en texturen van het materiaal te combineren, is het mogelijk om het ontwerp effecten die indruk zal maken op zowel huiseigenaren en gasten te bereiken. Je kunt de gevel een zicht geven op de muren van de "wilde steen" of het metselwerk.
 • Natuursteen heeft een hoge weerstand tegen neerslag, ultraviolette straling en andere natuurlijke factoren die sommige materialen kunnen vernietigen. De gevel, waarvan de decoratie natuursteen is, zal lang dienen en duurzaam en praktisch zijn.
 • Afwerkingsmateriaal voor buitenwerkzaamheden is volledig milieuvriendelijk en heeft goede bacteriedodende eigenschappen. En hij kan beschermen tegen verschillende klimatologische omstandigheden. In de zomer in het huis kunt u genieten van de koelte, en in de winter - comfort en warmte.
 • Er is een enorme keuze uit een origineel en uniek natuurlijk kleurenpalet. Natuurlijk materiaal is prestigieus en stijlvol,Hij kan de status van de eigenaar van het huis benadrukken.
 • Vrij eenvoudige installatie die je zelf kunt doen.

nadelen:

 • Natuursteen is een dicht en zwaar materiaal, zodat de bekleding een extra belasting kan vormen op de gevelmuren en de fundering. Dit kan soms leiden tot vervorming.
 • Na verloop van tijd kunnen elementen van de stenen bekleding achterblijven en van de muur vallen. Soortgelijke situaties doen zich voor als gevolg van de verschillende mate van thermische uitzetting van zware stenen en de mortel die ze vasthoudt aan de muren.

Om dit probleem te voorkomen, is het noodzakelijk om de juiste technologie te observeren in het proces van gevelbekleding met dergelijk materiaal.

Manieren om geconfronteerd te worden

Er zijn verschillende manieren om het hoofd te bieden, zodat iedereen voor zichzelf iets specifieks en geschikts kan kiezen.

 • Gevelbekleding onder het bed van sterft is het meest populair, omdat het een betaalbare prijs heeft en er vrij esthetisch uitziet. In dit geval worden de uiteinden niet extra verwerkt en wordt het oppervlak van de steen niet onderworpen aan slijpen. Voor geconfronteerd met de gevel van het gebouw zijn gebruikte lagen van natuurlijke stenen (leisteen, zandsteen).Om een ​​aantrekkelijk uiterlijk te krijgen, moet men zorgvuldig de lagen van verschillende vormen en grootten selecteren om grote holle ruimten ertussen te voorkomen. Dit vereist smaak en medium artistieke vaardigheden.
 • "Castle" is een klassieke optie waarbij tegels van natuursteen worden gebruikt met convexe, gebosseleerde oppervlakken. Zo ontstond een imitatie van metselwerk, dat werd gebruikt bij de bouw van middeleeuwse kastelen. Dat is de reden waarom de methode een vergelijkbare naam kreeg, vertaald als "vesting", "kasteel". Stenen moeten een rechthoekige vorm hebben en variëren in hoogte en breedte van 5-10 cm .Voor de implementatie van deze optie, kunt u materialen nemen zoals marmer, leisteen, zandsteen of kalksteen.
Onder het leggen van sterft
kasteel
 • "Plateau" - een methode die veel wordt gebruikt bij het afwerken van de plinten. Dus meestal ingelijste hoeken en andere elementen van de gevel. Hier worden rechthoekige en vierkante stenen tegels gebruikt, waarvan de uiteinden worden verwerkt. De zijkanten van de producten moeten proportioneel zijn, maar de dimensies van de afmetingen verschillen (veelvouden van 5 cm). Het oppervlak kan niet werken, dus het zal een reliëf hebben.Voering "Plateau" gebruikt meestal kalksteen, marmer, leisteen, zandsteen en kwartsito-zandsteen.
 • "Shahriyar" is een vrij populaire manier, omdat het betaalbaar is en gemakkelijk kan worden geïnstalleerd. Voor haar is het de moeite waard om rechthoekige producten met gelijke hoogte te kopen met afgewerkte randen en rustiek hout. U kunt zowel het onbewerkte als het gepolijste of gepolijste oppervlak selecteren. Deze methode van voering is het meest voordelig bij het gebruik van een materiaal met een onbewerkt oppervlak.
plateau
Shahriyar
 • "Assol" - volumetrische en unieke voering, uitgevoerd met behulp van lange en dunne rechthoekige producten gemaakt van matrijsstenen. Het is eerder een reliëf, gemaakt van leisteen en zandsteen sterft.
 • "Rondo" is een maritiem motief. Geconfronteerd met materialen hier zijn "afgeronde" (gepolijste, rivier / zee) stenen in verschillende vormen en maten. Kalksteen, zandsteen, kwartsiet en leisteen worden vaak als materialen gebruikt.

Het ziet er het meest aantrekkelijk uit bij raam- en deurkozijnen of hoeken, vooral als de achtergrond een geverfd schaduwoppervlak is.

Assol
roundel

Installatie tips

Om een ​​hoogwaardige installatie van de gevel van het gebouw te maken, is het eerst noodzakelijk om de technologische kaart te bestuderen die zal helpen de technologie te beheersen door het huis met natuursteen naar buiten te richten. Er zijn verschillende tips die kunnen helpen in deze kwestie.

 1. Steen moet alleen op een stevige ondergrond worden gelegd. Het is beter om van de oude pleister af te komen. Ten eerste moet je de basis meerdere keren bedekken met behulp van diepe penetratie versterkende grond.
 2. Dan op de basis met behulp van deuvels is het noodzakelijk om een ​​gegalvaniseerd wapeningsnet te bevestigen.
 3. Vanaf de onderkant moet je een startprofiel toevoegen. Gebruik meestal hoeken. Maar als dat niet het geval is, kunt u een platte balk gebruiken. Nadat de lijm gegrepen is, moet je hem verwijderen.
 4. Giet met een troffel lijm voor de tegenoverliggende steen op de versterkte muur en leg het materiaal zelf. Lijm moet zowel op de muur als op de steen worden aangebracht.
 5. De lijm gaat vrij snel, dus je moet eerst een steen op de grond leggen en deze dan overbrengen naar de muur.

Zie de volgende video voor informatie over het afwerken van de gevel van een privéhuis met een steen.

Prachtige voorbeelden

 • Het indrukwekkende uiterlijk van de gevel, in de bekleding waarvan steen werd gebruikt.
 • Tegenover de weg "Castle". Deze methode is een geweldige optie voor diegenen die houden van de geest van de Middeleeuwen.
kasteel
 • Type leggen "Plateau".
 • Metselwerk "Shahriyar".
plateau
Shahriyar
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer