Vezelcementplaten voor gevels: beschrijving en kenmerken

 Vezelcementplaten voor gevels: beschrijving en kenmerken

De markt biedt een enorme variëteit aan materialen voor constructie en reparatie. Zelfs als u de zoekopdracht bewust beperkt tot opties die geschikt zijn voor gevels, is de keuze erg moeilijk. Elke huiseigenaar en beginnende bouwer zullen handig zijn om vertrouwd te raken met de eigenschappen van een veelbelovende vezelcementplaat.

Wat is het?

Vezelplaat helpt om de gevel van de woning echt vlekkeloos te maken. Ongeveer 9/10 van de totale massa van het product valt op cement, wat het mogelijk maakt om niet bang te zijn voor de verslechtering van de ecologische kenmerken van het huis. Tegelijkertijd wordt uitstekende sterkte gegarandeerd door de introductie van versterkende vezels envezels. Deze additieven maken het mogelijk de werkingstijd van de blokken te vergroten en ze immuun te maken voor corrosieprocessen.

Belangrijk is dat fibrolitovy platen niet oplichten, en het onmiddellijk onderscheidt ze van vele andere opties voor het afwerken van de gevel.

Het materiaal werkt perfect zowel bij hoge als bij lage temperaturen. Biologische en chemische effecten die zich voordoen in alledaagse omstandigheden vormen geen gevaar voor hem. Gegarandeerde en mechanische sterkte in het algemeen. De weerstand tegen de werking van zichtbare en ultraviolette straling is ook gunstig voor de consument.

Vezelcement is twee keer zo licht als ceramisch graniet in vergelijking met gevelbeplating, terwijl het verlichten van de belasting op de ondergrond niet betekent minder betrouwbaarheid of warmteverlies. Het materiaal zelf wordt gereinigd, de belangrijkste soorten vervuiling worden vernietigd wanneer ze in contact komen met vezelcement, waarna regen of sneeuw hun overblijfselen wegspoelen.

parameters

Vezelcementplaat heeft niet alleen indrukwekkende technische kenmerken. Het is in staat om het uiterlijk van natuursteen te imiteren, inclusief graniet. Het monteren van de platen is vrij eenvoudig.als er op zijn minst minimale ervaring en elementaire bouwvaardigheden zijn. Maar als er geen volledig vertrouwen in hun capaciteiten is, zal het juister zijn om zich tot professionals te wenden voor hulp.

De belangrijkste voordelen van deze coating zijn de volgende:

 • minimaal risico van kalk op de wanden, omdat de blokken worden gemaakt met behulp van een autoclaaf;
 • het verdwijnen van de noodzaak om de muur voor te bereiden en de tekortkomingen te corrigeren;
 • betaalbaarheid bij vergelijkbare eigenschappen met duurdere tegenhangers;
 • het vermogen om de gevel in elk seizoen af ​​te knippen;
 • bedekking van het belangrijkste bouwmateriaal tegen negatieve meteorologische invloeden.

Moderne technologieën maken het gebruik van vezelcementblokken mogelijk voor de implementatie van de meest ingewikkelde ontwerpoplossingen. Er zijn alle mogelijkheden om de perfecte toon of textuur van onderdelen te kiezen. Helaas is er geen manier om een ​​vezelcementplaat te kopen met een dikte van 8-9 mm, het maximale aantal is 0,6 cm; de breedte van de onderdelen varieert van 45,5 tot 150 cm, en de lengte van 120 tot 360 cm. De populariteit van dergelijke oplossingen is ook te danken aan hun gemak: een enkele eenheid is nooit zwaarder dan 26 kg.En dit vereenvoudigt niet alleen de constructie, maar maakt het ook mogelijk af te zien van alle hijsapparatuur.

Het is erg belangrijk om te onthouden over de hoge mate van wateropname. Het bereikt 10% van de massa van het product, wat leidt tot vervormingen tot 2% (onbeduidend voor sterkte, maar die de esthetiek en de toestand van aangrenzende blokken en naden kan beïnvloeden). Ten slotte wordt het vezelcementblok niet met de hand gezaagd of gesneden, dus moet een elektrisch gereedschap worden gebruikt.

Met de massa van de structuur is het fundamentele nadeel verbonden. In principe is het mogelijk om een ​​dergelijke eenheid alleen op te tillen, maar het is onwaarschijnlijk dat deze gemakkelijk en gemakkelijk zal zijn.

Waar kan ik gebruiken?

 • Op fibrocement gebaseerde platen toonden zich van de beste kant, waar het nodig is om natuursteen te imiteren tegen lage kosten en met minimale belasting van de ondergrond. Oplossingen die op metselwerk lijken, zijn net zo populair.
 • De vezelcementplaat is uitstekend voor gevels van baden en voor het afwerken van de interne kamers erin. Dergelijke constructies hebben een uitstekende weerstand tegen vuur. En sommige fabrikanten versterken het nog verder, op zoek naar maximale veiligheid.
 • Veel mensen hebben al alle voordelen van gemonteerde gevelontwerpen gewaardeerd. Een grote en lichtgewicht plaat stelt u in staat om al het werk in een zo kort mogelijke tijd te voltooien, om de kleinste gebreken in het oppervlak van het gebouw te dichten. In de productie zijn deze blokken gehard en worden ze zeer duurzaam. Omdat de buitenzijde bedekt is met acryl en polyurethaan, is er geen risico, zelfs niet bij installatie in de buurt van een reservoir of op plaatsen waar zware neerslag valt.
 • Voor het maken van geventileerde gevels van vezelcementplaten is geen speciale inspanning vereist.

Leggen zonder hiaten geproduceerd door een vergelijkbare technologie. Het verschil is dat je een enkele kist kunt opsluiten en het paneel direct op de isolatie kunt plaatsen. Een dergelijke maatregel kan de arbeidskosten verlagen en de financiële kosten verlagen. Ongeacht de gekozen methode, bereken voorlopig de behoefte aan materialen.

Om te werken heb je de volgende hulpmiddelen nodig:

 • profielen van verschillende typen;
 • zelftappende schroeven;
 • plug-nagels;
 • accessoires die de externe samenstelling van de panelen completeren.

Overzicht fabrikanten

 • Volledig Russisch product "Luton" kan niet worden genoemd. In zijn productie gebruikt de nieuwste ontwikkelingen van buitenlandse bedrijven.Maar dit is slechts een voordeel, omdat het bedrijf het product continu verbetert en periodiek nieuwe versies aan zijn assortiment toevoegt.
 • Als u producten met een maximale brandbestendigheid nodig heeft, is het raadzaam om op de aanpassing te letten Flamma. Het manifesteert zich perfect, niet alleen in de buitenkant, maar zelfs naast een hete kachel.
 • Kwaliteit Finse versie is, natuurlijk, "Miners". Platen geleverd vanuit Finland zijn niet alleen decoratief, ze verhogen het thermisch rendement van gebouwen.
 • Maar het vezelcement van het Japanse merk "Nichiha" Het moet worden gekozen door diegenen die krimp na installatie willen vermijden en onmiddellijk doorgaan naar de finish. Een ander merk uit het Land van de Rijzende Zon Kmew kan niet opscheppen over zo'n kenmerk. Het wordt vrijgegeven voor het vijfde decennium en heeft de overvloedige ervaring van ontwikkelaars opgenomen.
 • Als u teruggaat naar Europa, moet u op de Deense letten Cembrit, die in de praktijk jaar na jaar aantoonbaar voldoet aan de strengste normen.
Nichiha
Kmew
Cembrit
 • Maar het gebruik van blokken kan ook van aanzienlijk voordeel zijn. "Kraspan". Het bedrijf heeft zijn inspanningen geconcentreerd op de productie van afwerkingsmaterialen voor de gevel en heeft al meer dan 200 vertegenwoordigingen in Rusland geopend. U kunt dus vrijwel overal goederen kopen, zonder tussenpersonen.
 • "Rospan" - Dit is een ander aantrekkelijk huismerk. In het assortiment zijn er ver van sommige vezelcementplaten.
Kraspan
Rospan

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van fibrotsementnyh platen zijn er een aantal subtiliteiten, waarover verkopers meestal stil zijn.

 • Bijvoorbeeld, een deel geschilderd in productie zal duurder zijn, maar het ongeverfde zal nog steeds verf en lak moeten bedekken, en het handmatig doen is niet zo gemakkelijk. Het is gemakkelijk om je aan de mode aan te passen als je blokken van vezelcement koopt die decoratieve pleister nabootsen. Vooral populair onder ontwerpers die "eikenschors" bedekken. Zeer goede resultaten worden ook geleverd door het gebruik van het decor "Flock", "Mosaic", "Stone Crumb".
 • Bij het kiezen van het is het handig om aandacht te besteden aan de dichtheid en de soortelijke massa van het materiaal, op zijn natuurlijke of kunstmatige componenten. Het is erg belangrijk om na te denken over de juiste afmetingen en geometrische vormen van de coating. Naast de platen zelf, moeten we decoratieve strips voor hen kiezen. De voorkeur van kleur voor de toon van de hoofdmuur of in contrasterende kleuren hangt alleen af ​​van de persoonlijke smaak en het ontwerpconcept. Als de gebruikelijke afmetingen niet genoeg zijn, kunt u langere en brede stroken bestellen, maar niet meer dan 600 cm.

Voor horizontale en verticaal gerichte naden, evenals voor het versieren van hoeken, zijn er speciale soorten latten. Beoordelen van de noodzaak voor hen, moet u aandacht besteden aan de volgende functies:

 • de totale hoogte van het gebouw;
 • afmetingen van de platen;
 • aantal hoeken;
 • het aantal ramen en deuren, hun geometrie.
 • De plaatstructuur hoeft niet te worden gladgestreken. Er zijn opties die marmerdeeltjes toevoegen of een reliëf creëren. De meest praktische maat is met een breedte van 8 mm, producten met een breedte van 6 of 14 mm worden ook vaak gekocht. Als u ongebruikelijke afmetingen moet krijgen of een aangepast ontwerp moet u een individuele bestelling plaatsen. Dit heeft noodzakelijkerwijs invloed op de timing van het werk en de kosten ervan.
 • Op de meest kritieke plaatsen en bij het afwerken van de gevel van het bad Het wordt aanbevolen om gladde platen te gebruiken met een verflaag die is behandeld met vlamvertragers. Bedekken met stenen gips zal een beroep doen op degenen die op zoek zijn naar blokken met de langst mogelijke levensduur. Bovendien is het sterker dan andere opties.

Vezelcement gevelbeplating "ademt". Maar tegelijkertijd overtreft het een eenvoudige boom in brandwerendheid, vormstabiliteit in verschillende weersomstandigheden en weerstand tegen agressieve insecten.

Voering instructies

De installatie van verschillende soorten vezelcementplaten, indien verschillend, is verwaarloosbaar. De algemene technologische benaderingen zijn in elk geval stabiel. De eerste stap is om het oppervlak grondig voor te bereiden. Hoewel formeel wordt aangenomen dat het mogelijk is om er geen gebruik van te maken, riskeren verantwoorde bouwers en ervaren professionals dit nooit. Verwijder de oude coating en stel de kleinste onregelmatigheden bloot, demonteer onderdelen die buiten de contouren uitsteken en repareer de schade.

De volgende stap is om de tags te plaatsen waar de haakjes worden gemount. Installatie-afstand is 0,6 m in de verticale en 1 m in het horizontale vlak.

De meeste vakmensen en zelfs ervaren ambachtslieden maken metalen subsystemen omdat het hout niet betrouwbaar genoeg is. Dit hangt echter grotendeels af van de persoonlijke keuze en van wat beschikbaar is voor uitvoerende kunstenaars.

Voorafgaand aan het afwerken van het huis van vezelcement gevelbeplating is vereist om de isolerende laag te bereiden.

Een typische oplossing in deze situatie is het gebruik van glasvezel bevestigd aan deuvels met een brede kop. De platen zelf zijn bevestigd met beugels of spijkers.Kies de juiste methode, met de nadruk op de dikte van de blokken.

Verwerven van panelen moet een marge hebben, zelfs een eenvoudig knippen tot de exacte grootte kan een verlies van 5-7% veroorzaken. De openingen van de platen die nodig zijn om de scheidingsstaven te sluiten, anders krijgt het meest gelijkmatige gewricht niet.

   Om de geveloppervlakken gedurende lange tijd aantrekkelijk te houden, is het aan te raden deze strips met een laag afdichtmiddel bovenop te bedekken. Je moet niet proberen om vezelcementpanelen te monteren met behulp van "natte" technologie, het zal alleen alles verpesten. Als u het werk met uw eigen handen doet, moet u dergelijke pluggen kiezen die ten minste 3 cm in het materiaal zullen zinken. Van isolatie tot gebruikte platen laat altijd een tussenruimte van minstens 4 cm. De bovenste strip van de panelen is uitgerust met een geventileerde ondergrond, die zorgt voor een effectieve luchtcirculatie. Aan de buitenste hoeken zetten ze stalen hoeken in de kleur van de hoofdcoating.

   Bij montage met groeven worden klemmen gebruikt en alleen de bevestiging van de dunste elementen aan de frameprofielen verticaal gebeurt door zelftappende schroeven.Aangevuld met afdichtingstape. De montagehelling wordt vervolgens verticaal tot 400 mm gereduceerd.Waar het paneel wordt gemonteerd, moet er een gat zijn op minstens 50 mm van de buitenranden van het materiaal. Het is niet toegestaan ​​om zowel horizontaal als verticaal zeer grote openingen te maken. Ze moeten maximaal 0,2 cm groot zijn. Horizontale ligamenten, waarbij decoratief eb wordt aangebracht, mogen worden gemaakt met een opening van 1 cm.

   In de volgende video leert u meer over de installatie van vezelcementplaten.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer