Aluminium gevels: ontwerpen

 Aluminium gevels: ontwerpen

Aluminium gevels van gebouwen zijn de meest populaire manier van modern ontwerp van buitenmuren van gebouwen. Hun vraag is te danken aan uitstekende decoratieve eigenschappen en veelzijdigheid.

Functies en voordelen

Aluminium gevels zijn gemakkelijk te installeren, wat gebeurt door het bekledingsmateriaal op een metalen frame te bevestigen, vooraf geïnstalleerd op de gevel van het gebouw. Tussen het bekledingsmateriaal en het frame wordt een isolatielaag gelegd en tussen de externe en interne elementen wordt een beetje lege ruimte gelaten.De luchtspleet maakt het mogelijk om de vorming van condensaat en schimmel onder de bekledingslaag op de wanden van het gebouw te vermijden en verlengt de levensduur van de constructies.

Bij de installatie van producten wordt gebruik gemaakt van speciale beugels en andere componenten samen met bekledingsmateriaal. De kwaliteit en het uiterlijk van de laatste hangt af van het ontwerp en de praktische eigenschappen van het gebouw.

Aluminium gevels zijn goed voor hun veelzijdigheid: ze zijn even goed afgestemd op gevelbekleding, professionele plaatwerk, keramisch graniet, glas. Tegenwoordig is glasbekleding bijzonder populair en geeft het elke structuur stijl en luchtigheid.

Zoals elk ander materiaal heeft aluminiumprofiel zijn voordelen, zoals:

 • de levensduur van gevels bereikt een halve eeuw, en de gevels van dergelijke materialen zijn uiterst duurzaam;
 • de installatie kan op elk moment worden uitgevoerd, ongeacht de weersomstandigheden en de tijd van het jaar;
 • gevels hebben geen speciale zorg nodig en behouden vele jaren hun oorspronkelijke eigenschappen;
 • voor de vervaardiging van gevels met niet-brandbare of vlamvertragende materialen;
 • verschillende materialen kunnen worden gebruikt als bekleding;
 • aluminium gevels verhogen het geluids- en geluidsniveau van het gebouw;
 • met hun hulp kunt u technische communicaties, onregelmatigheden en defecten in de muren verbergen.

Als we het hebben over de tekortkomingen van aluminiumgevels, is het de moeite waard om eerst de hoge kosten op te merken. Het materiaal wordt gekenmerkt door een aantrekkelijke glans, die met de tijd verloren gaat.

Aluminium is gemakkelijk gevoelig voor krassen en het is het waard om voorzichtig te zijn met scherpe hoeken die letsel kunnen veroorzaken.

types

Er zijn twee soorten aluminiumgevels.

 • geventileerd Ze zijn een structuur in de vorm van een aluminium frame (subsysteem), isolatie en decoratief bekledingsmateriaal. Verschillende materialen kunnen fungeren als bekleding: composietpanelen, vezelcement, gevelbeplating.
 • doorzichtig zijn ontwerpen voor 90% bestaande uit glas. Indien gewenst kan glas worden vervangen door plastic, maar aluminium steunprofielen worden altijd als ondersteuning gebruikt. Dit type voering wordt veel gebruikt bij het ontwerp van gevels van kantoorgebouwen, hotels, winkelcentra, sportcomplexen, zwembaden en woongebouwen.

De opgesomde structuren zijn onderverdeeld in verschillende soorten gevels.

 • Stijl-regel gevel. Het wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare en duurzame onder alle anderen. Maar tegelijkertijd zijn er weinig ontwerpmogelijkheden: de gevel van het gebouw zal altijd op een glazen kubus lijken, omdat het glasprofiel alleen een rechthoekige vorm kan hebben.
 • semi-structurele gevel. Alle draagrekken bevinden zich in het gebouw en buiten is er alleen een klemmechanisme dat het glas bevestigt. Dergelijke gevels hebben een hogere prijs en verscheidenheid aan uiterlijk.
 • structuur- gevel. In tegenstelling tot het vorige type glas is het met een kit aangebracht en niet op een metalen frame bevestigd. Maar dit heeft geen invloed op de sterkte-eigenschappen - een dergelijke gevel is in geen enkel opzicht inferieur aan die van de vorige soort, en heeft zelfs een esthetisch voordeel.

Gevel-aluminiumsystemen zijn "warm" en "koud".

 • "Warm" zijn gemonteerd op de reeds afgewerkte muur van het gebouw. Het kan bijvoorbeeld een beglazing van een balkon of loggia zijn. Dergelijke structuren worden gekenmerkt door een hoog niveau van thermische isolatie, waarvoor ze een dergelijke naam hebben gekregen.
 • Systemen van het "koude" profiel worden bevestigd als afzonderlijke draagconstructies. Vaak is een aluminium frame voorzien van gehard glas met een dikte van 1-2 cm.

Gecombineerde systemen worden beschouwd als even populair. Dit is wanneer de gevel is uitgerust met horizontale of verticale metalen profielen. Vooral gebruikte structurele of semi-structurele vliesgevels. Er is een trapeziumvormig voorprofiel, massief, hol en een profiel met een open einde.

De vormkeuze, het ontwerp en de kwaliteit van het materiaal hangen af ​​van het uiterlijk van de toekomstige gevel.

De moderne markt voor bouwmaterialen biedt vele mogelijkheden voor aluminium bekleding.

 • Porseleinen tegels zijn vrij duur materiaal, maar onderscheiden zich door hoge sterkte, betrouwbaarheid, duurzaamheid en een breed palet van natuurlijke kleuren. De standaardafmetingen van de panelen zijn 600x600 mm. Hoe groter de plaat, hoe duurder de kosten.
 • Composiet aluminium panelen zijn gemaakt van aluminiumplaten, waartussen een laag niet-brandbaar materiaal ligt. Op speciale apparatuur wordt metaal op de gewenste maat gevouwen en vormt een cassette.In principe voor de bekleding van de gevel met behulp van een cassette van 1250x4000 mm.
 • Blokhuis - Dit is een geweldige optie voor een luxueuze en goedkope voering. Materiële parameters kunnen elk zijn tot het maken van kaarten op basis van individuele formaten. Het wordt samen met een houten kist geïnstalleerd. De materiaalkosten zijn afhankelijk van het houtsoort en de fabrikant.
 • Metalen gevelbeplating - Dit is een van de meest populaire opties voor het trimmen van het profielkader. De populariteit van het materiaal is te danken aan de beschikbaarheid van prijzen, functionaliteit en bruikbaarheid, een breed palet aan kleuren. De afmetingen van de panelen worden 200-300 mm, sommige fabrikanten kunnen de maat aanpassen.
 • Vezelcement en asbestcementplaten (Japanse gevel) is een duurzaam, betrouwbaar materiaal, terwijl het ongelooflijk flexibel is. Het voordeel ligt in de weerstand tegen corrosie, ultraviolet, vocht en schokken. Het enige negatieve is de hoge prijs.
 • terracotta (keramische) platen. Klei wordt gebruikt als basis voor de productie van deze grondstof. Platen worden gebruikt voor het bekleden van chalets, overheidsinstellingen, winkelcentra, diverse particuliere gebouwen.Gebouwen met dit materiaal zien er solide en elegant uit.
 • Natuursteen - Dit is een duur materiaal, waarvan de kosten volledig worden gerechtvaardigd door de sterkte en esthetische eigenschappen. Het behoort tot het premiumsegment van bekledingsmaterialen en vereist ook een professionele benadering van installatie en gepaste framing in de buiten- en binnenzijde.
 • Glass. Glasarrays worden sterk geassocieerd met moderne constructie. Voor het plating van gebruikte hoge sterkte glas, dat is goed getolereerde belasting, wind, neerslag. Er is een speciaal gevelglas met het gebruik van aluminium: gelamineerd, gepantserd, laken, patroon, versterkt, gepolijst, vlamwerend, zonnebrandcrème, mat, getemperd, met een harde en zachte coating.

afmeting

Aluminium profielen voor gevels kunnen van elke afmeting zijn. De meest voorkomende opties zijn producten 45x45 en 50x25 mm. Ze worden gebruikt om het frame en de verschillende partities van het subsysteem te maken. De afmetingen van het hoekige aluminiumprofiel zijn ook behoorlijk divers: 10x10, 12x12, 15x15, 25x25, 30x30, 40x20, 40x40, 40x80 mm.Er zijn ook meer dimensionale constructies van de maten 70x70, 100x50, 120x40 mm. Kleine aluminium profielen, zoals 25x25 mm, worden gebruikt voor het bekleden van de gevel van standaard kantoorgebouwen.

Maar meer-dimensionale systemen worden gebruikt in privéconstructies, waar de architectuur van het gebouw meer afwijkend is.

Bedrijfsclassificatie

Op dit moment zijn meer dan honderd bedrijven op de binnenlandse markt vertegenwoordigd, met ontwerp- en productiediensten voor een gevelprofiel.

Het is de moeite waard om kennis te maken met de lijst met merken waarvan de producten getest zijn.

 • vennootschap "Tatprof" - Het is de leider in de binnenlandse productie van metalen gevelconstructies. Al meer dan 25 jaar op de markt en gedurende deze tijd heeft de productkwaliteit het hoogste niveau bereikt. Producten ondergaan 7 teststadia en de hoge sterkte en betrouwbaarheid van producten is te danken aan de moderne apparatuur van het bedrijf. Tatprof houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe projecten op het gebied van energiebesparing, constructie, engineering en productie, wat het mogelijk maakt om te praten over het creëren van nieuwe, verbeterde producten.
 • vennootschap "Alutech" staat op de tweede plaats in de top vijf van toonaangevende fabrikanten van aluminiumgevels.Het bedrijf heeft vijf productiebedrijven en 25 verkoopbedrijven. Voor de productie van producten die moderne apparatuur gebruiken die voldoet aan de Europese normen en die zorgt voor de vrijgave van structuren van uitstekende kwaliteit. Het bedrijf heeft zijn eigen productiefaciliteiten, waardoor het mogelijk is om de kwaliteit van producten in alle stadia van de productie volledig te beheersen.
 • vennootschap "Real" - is een binnenlandse fabrikant van extrusie aluminium profiel. Dit bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen, produceren en produceren van afgewerkte producten van elke complexiteit. Naast gevelsystemen produceert het bedrijf profielen voor ramen en deuren. Het bedrijf is niet onderdoen voor de leiders van de gevelproductie. Het bedrijf opende zelfs een eigen engineering-, tentoonstellings- en trainingscentrum. De kwaliteit van de producten wordt gecontroleerd door de beste specialisten van het laboratorium van het bedrijf.
 • vennootschap "Plastal" biedt gecertificeerde producten aan die een reeks testen hebben doorstaan ​​die de kwaliteit ervan bevestigen. Het heeft een enorm dealernetwerk en de profielen worden beschouwd als een van de beste in het land.
 • vennootschap "Premium venster" heeft een grote populariteit en biedt aluminiumprofielen van Duitse kwaliteit. Alle merkproducten voldoen aan Europese kwaliteitscertificaten. De productie maakt gebruik van milieuvriendelijke materialen, zodat producten kunnen worden gebruikt in gebouwen met hoge sanitaire eisen.

accessoires

Voor de installatie van aluminium gevelconstructies zijn aanvullende materialen nodig. Om het systeem te repareren, hebt u de volgende elementen nodig:

 • L-vormige beugels;
 • schuifregelaars voor verdichting;
 • buizen;
 • geleiders (lamellen);
 • klemmen;
 • Kant;
 • plug.

De beugels zijn nodig voor het bevestigen van het systeem aan de gevelmuur. Met behulp van schuifbalken kan het materiaal de benodigde vorm aannemen, de configuratie en het volume wijzigen onder invloed van temperatuur en vochtigheid.

Geleiders en klemmen worden gebruikt om velmateriaal uit te lijnen en vast te zetten.

Tips voor grondstoffen

Het voordeel van een geventileerde gevel is dat de installatie desgewenst persoonlijk kan worden uitgevoerd. Het eenvoudige installeren van aluminium gevels dankzij het gemak van het bevestigen van het materiaal.

Maar ondanks dit, is het wenselijk om de volgende nuances te kennen, dan zal de kwaliteit van de opstelling van de gevel op het niveau zijn:

 • het is noodzakelijk om de installatie-instructies van het gevelsysteem, isolatieplaten strikt op te volgen en de kwaliteit van de prestaties van alle items nauwlettend te volgen;
 • Het is het beste als de lay-out van het gevelontwerp individueel wordt ontwikkeld voor het gebouw en bij voorkeur voordat de materialen worden gekocht. Daarnaast biedt planning de mogelijkheid om alle fases van gevelbekleding door te nemen;
 • Het wordt niet aanbevolen om te besparen op materialen, gereedschappen en andere noodzakelijke technische elementen. De sterkte, betrouwbaarheid en duurzaamheid van de toekomstige gevel hangen af ​​van hun kwaliteit;
 • Zorg ervoor dat u bevestigingsmiddelen selecteert. Het is het beste om de voorkeur te geven aan beproefde fabrikanten, waarvan u de kwaliteit volledig kunt garanderen.

Je leert meer over aluminiumgevels uit de volgende video.

Voorbeelden in de buitenkant

 • De glazen gevel is een uitstekend voorbeeld van de combinatie van prachtige architectuur, modern design en bouwfunctionaliteit.
 • Kenners van strakke vormen en een beknopt ontwerp moeten kijken naar de gevels, bekleed met zijspoor.
 • Helder geventileerde gevelplaten zijn een geweldige manier om een ​​kantoor te ontwerpen. Het brede palet aan materialen laat toe de meest creatieve ideeën te belichamen.
 • De meest voordelige optie is het gebruik van gecombineerde materialen. Dergelijke ontwerpopties worden premiumbekleding genoemd. Ze zullen nooit uit de mode raken!
 • Originele verlichting kan het ontwerp van het gebouw drastisch veranderen.
 • Het voordeel van geventileerde gevels is de mogelijkheid om elke vorm te maken van een klassieke kubus tot een polygoon.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer