Verlichte spiegels: kenmerken en typen

 Verlichte spiegels: kenmerken en typen

Spiegel met ingebouwde verlichtingsapparatuur is een zeer origineel detail in het interieur. Zo'n accessoire trekt niet alleen make-upartiesten aan, maar ook gewone liefhebbers van creatief ontwerp. Er is een enorme variëteit aan spiegels met verlichting, en het is belangrijk om een ​​van de vele breedtes te vinden die geschikt zijn voor uw appartement. Voordat u dit kenmerk in het appartement installeert, moet u ook vertrouwd raken met alle nuances en kenmerken van populaire producten. Alleen door rekening te houden met alle functies, kunt u de ruimte met succes uitrusten met een verlichte spiegel, zonder problemen te ondervinden tijdens de werking ervan in de toekomst.

Speciale functies

Producten met ingebouwde verlichting hebben een aantal kenmerken die hen onderscheiden van gewone spiegels en andere accessoires. Deze functies moeten worden overwogen bij het kiezen en installeren van instrumenten.

 • Het belangrijkste kenmerk van de verlichte spiegel is het oorspronkelijke uiterlijk. Dergelijke apparaten zullen het uiterlijk van de ruimte veranderen en het ontwerp diversifiëren.
 • Meestal worden deze spiegels niet gebruikt als de primaire, maar als een extra lichtbron. Ze kunnen ook los van de basisverlichting functioneren en helpen om een ​​romantische of zelfs intieme sfeer te creëren.
 • Producten kunnen elke vorm en maat hebben. Ze passen perfect, zelfs in kleine kamers.
 • Spiegels met lampen kunnen worden gecombineerd met verschillende interieurstijlen. Voor de meeste gebieden kunt u apparaten oppikken die het concept niet schenden.
 • De verlichting is niet beperkt tot slechts één type lampen. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan verlichtingsmodellen als afzonderlijke lampen en populair bij veel gebruikers van LED-achtergrondverlichting. De locatie en het aantal lichtbronnen kan onafhankelijk worden ontworpen.

Voor veel modellen van spiegels is een eigenschap als compactheid kenmerkend. Ze zijn uitgerust met een transformatiemechanisme dat ze minder omslachtig maakt en indien nodig vouwbaar maakt.

 • De mobiliteit van producten is ook belangrijk. Kleine modellen uitgerust met een speciale hoes, een inklapmechanisme en verlichting op batterijen kunnen gemakkelijk worden meegenomen of meegenomen tijdens lange ritten.
 • Spiegels van dit type kunnen worden gecombineerd met verschillende interieurartikelen, waardoor een aparte gezellige ruimte ontstaat. Producten kunnen worden ingebouwd in verschillende meubels en headsets, waardoor het proces van de bediening aanzienlijk wordt vereenvoudigd.
 • Moderne modellen zijn vaak uitgerust met extra apparaten, zoals een monitor of een ingebouwde telefoon. Daarnaast worden verschillende moderne lichtregelsystemen aangeboden om het gebruik van het apparaat te vergemakkelijken.
 • Voor elk product met lampen wordt een accessoirekit aangeboden, die items kan bevatten zoals speciale batterijen, een voedingsadapter, beugels en handige hoezen voor transport. Een universele optie zijn modellen met een stopcontact, die vaak in badkamers worden geïnstalleerd.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de kracht van ingebouwde verlichting.Tarieven variëren van 300 - 400 lux.

 • Dergelijke spiegels zijn een uitstekend hulpmiddel voor het zoneren van kamers. Door de lichten naar behoefte te plaatsen, kunt u gezellige ruimtes creëren in zowel grote als kleine ruimtes.
 • Bij het installeren van spiegels met lampen moet u zich bewust zijn van de veiligheid. Gebruik aardingstechnologie en beschermende isolatie om alle risico's te minimaliseren.
 • Het is belangrijk dat de productverlichting geen schade aan de gezondheid veroorzaakt. Installeer de lamp niet met te hard licht, anders kan er spanning en vermoeidheid optreden.

Rekening houdend met alle functies, kunt u een compleet beeld krijgen van wat de spiegels met licht zijn, wat de belangrijkste nuances zijn van deze producten.

types

Het bereik van spiegels met geïntegreerde verlichting is enorm: er zijn telescopische modellen, monsters op het been en zelfs spiegels met licht, waardoor een 3D-effect ontstaat. Producten worden ingedeeld in typen volgens verschillende kenmerken.

vorm

De meest populaire configuraties zijn als volgt:

 • Rond productpopulair voor de badkamer, heeft meestal een kleine afmeting en een strikt afgebakende contour. Het heeft vaak geen frame of het frame bestaat uit een geïntegreerde lichtstrip.
 • Ovale spiegel kan worden gebruikt als een ingebed meubelstuk.Vaak heeft het een apart frame, uitgerust met lampen. Een vergelijkbare vorm is ook gebruikelijk voor miniatuurontwerpen.
 • Rechthoekig product Het kan zowel rechte als afgeronde hoeken hebben. Hij hangt horizontaal en verticaal. Licht is soms ingebed in de vorm van een contour die tegengesteld is aan de contouren van het product zelf, waardoor een originele asymmetrie wordt gecreëerd.
 • Onder de spiegels met licht ontmoeten niet-standaard vormmodellen. Door een dergelijke optie kan worden toegeschreven aan het ontwerp in de vorm van het hart, driehoekige vormen en producten met vloeiende contouren.

afmeting

Het is belangrijk om rekening te houden met de parameters van de spiegel.

Afhankelijk van de plaats waar het zich bevindt, kan het model verschillende dimensies hebben:

 • Een grote vloerspiegel heeft een hoogte van meer dan anderhalve meter en een gemiddelde breedte is 90 cm. De breedte van 900 mm vereist een groot deel van de muur onder het spiegeloppervlak. Dergelijke modellen kunnen worden uitgerust met grote lampen.
 • Populaire formaten middelgrote spiegels met verlichting zijn 1200x900 mm en 1200x800 mm. Nadenkend in zo'n spiegel ziet een persoon zichzelf ongeveer tot aan zijn middel.
 • Een spiegel van 800x600 mm wordt meestal horizontaal boven de gootsteen geplaatst.Daarin kun je jezelf zien op de schouders of borst. Het verticale alternatief van 600 x 800 mm geeft minder ruimte in de breedte, maar vergroot de zichtbaarheid in lengte aanzienlijk.
 • Het product met parameters 400x800 mm is een horizontale strook. Het kan een interessant decoratief detail zijn van elke kamer.
 • Onder de vierkante modellen zijn populaire zowel grote als kleine afmetingen. U kunt producten vinden met een lengte en breedte van 50 cm, een aanzienlijk deel van de muur is bezet door modellen van 80x80 cm.
 • Rechthoekige spiegels hebben vaak parameters van 60x80 cm.
 • Een klein product heeft parameters van 370x170 mm. De kleinste verlichte spiegel heeft het formaat 110x110 mm.

materiaal

Bij de vervaardiging van spiegels, inclusief modellen met lampen Verschillende materialen worden gebruikt voor spiegeldeklagen en lijsten maken:

 • Zilver wordt gebruikt voor spuiten. Deze optie wordt als de hoogste kwaliteit beschouwd. Het beeld in deze spiegel is altijd heel duidelijk, niet vervormd.
 • Titanium spuiten kan de reflectie in de spiegel enigszins vervormen, maar deze verandering is niet kritisch.
 • De goedkoopste - producten met aluminium coating.Dit onderdeel kan de helderheid van reflectie aanzienlijk beïnvloeden.
 • De meest geschikte oppervlaktecoating wordt beschouwd als een combinatie van koper met titanium of zilver.
 • Lakwerk heeft de laagste kwaliteit.
 • Materialen zoals ivoor, hout en staal worden gebruikt om het frame te maken. Specifiek materiaal moet worden geselecteerd, afhankelijk van waar de spiegelstructuur zal worden geplaatst.

In gebieden met een hoge luchtvochtigheid mogen geen producten met een houten of metalen frame worden geïnstalleerd.

Een belangrijk aspect is de kleur van het spiegeloppervlak.

Er zijn verschillende opties voor modellen:

 • Met behulp van een film van aluminium en zilver worden kleurloze oppervlakken gecreëerd, die worden beschouwd als de traditionele variant van plaatglas.
 • Het matten van het oppervlak van de spiegel gevolgd door graveren met zeefdruk zorgt voor een matte afwerking.
 • Er zijn ook bilaterale opties voor mirrors. De ene kant is een helder glas, terwijl de andere lijkt op een spiegelend oppervlak dat het zicht niet uitstraalt. Dergelijke modellen hebben vaak een roterend lichaam.
 • Sommige modellen hebben een optisch zoomeffect. Vooral worden deze spiegels gebruikt op het gebied van cosmetologie en make-up.

Naast de vijfvoudige toename is er nog krachtiger - tienvoudig. Hiermee kunt u de kleinste details in de reflectie zien.

Een belangrijk principe voor de classificatie van spiegels met geïntegreerde verlichting zijn de soorten armaturen in hen:

 • Gloeilampen worden gebruikt voor goedkope producten. Ze hebben meer nadelen dan voordelen, omdat ze niet in staat zijn tot een lange levensduur. Met een nogal fragiel ontwerp en groot formaat, zijn het niet erg betrouwbare verlichtingsarmaturen. Zulke lampen zullen alleen in bepaalde stijlen van het interieur er organisch uitzien.

Fluorescentielampen hebben een vrij hoog rendement. Ze creëren natuurlijk licht in de kamer. Dergelijke apparaten kunnen flikkeren, wat leidt tot oogvermoeidheid. Daarom worden er bij het installeren speciale startercircuits gebruikt. Het systeem van dergelijke verlichting is van 50.000 tot 100.000 uur.

 • Het verschil tussen halogeenlampen is de aanwezigheid van gas dat is gevuld met de interne ruimte van de lamp.Dergelijke apparaten worden als energiezuinig beschouwd, ze hebben een lange levensduur.

Dergelijke lampen zijn bestand tegen contact met water, dus ideaal voor plaatsing in de badkamer.

 • Neonproducten worden gekenmerkt door een hoge lichtopbrengst, maar kunnen bij langdurig gebruik oogvermoeidheid veroorzaken.
 • Het meest economisch qua energieverbruik - LED-soorten lampen die een helder licht geven en een esthetische uitstraling hebben. Dergelijke producten worden gekenmerkt door de langste levensduur, die vaak langer is dan 10 jaar. Dergelijke lampen zijn niet schadelijk voor de ogen en hebben een zeer zachte techniek van insluiting. Lampen met LED-elementen kunnen dienen als een bron van extra verlichting of als decor worden gebruikt. De nieuwste rassen zijn LED-strips. Als de verlichting is gemaakt in de vorm van linten, kan deze verschillende kleuroplossingen en schakelmodi hebben.

Het is ook belangrijk om de dichtheid van lampen te controleren, vooral als ze zich in de badkamer bevinden.

 • Een van de ongewone soorten verlichting - diode tape - gebruikt als een extra lichtbron, als decoratief element of als middel om een ​​ruimte in te delen. Het oppervlak van de tape is zelfklevend, dus met zijn hulp is het eenvoudig om de spiegel zelf te regelen. Tapes vereisen niet het creëren van een extra isolatielaag.

Houd bij het kiezen rekening met de volgende factoren:

 • De dichtheid van de diodelampjes. In de decoratieve versie kan deze klein zijn - van 40 tot 70 dioden per meter tape. Als u wilt dat de diodes functioneren als een verlichtingsapparaat, plaats dan minstens 120 lampen op één meter.
 • De methode om tape te monteren. Wanneer u een verhoogde waterdichtheid nodig heeft, is het beter om voorkeur te geven aan siliconenbevestigingen. In andere gevallen, lijm zal doen.
 • De lichtkleur moet in overeenstemming zijn met de stijl waarin de kamer is ingericht. Het is toegestaan ​​om niet alleen één, maar meerdere tinten te kiezen als de tape een kleuromschakelmodus heeft.

Lamp locatie

Er zijn twee hoofdtypen locaties van lampen in de buurt van de spiegel: extern en intern. Spiegels voor buitenverlichting kunnen worden gemaakt in de vorm van gloeilampen, schijnwerpers en zelfs schansen.

Het mechanisme van regulatie van hun positie is ingebouwd in het mechanisme van apparaten:

 • Verlichtingsinrichtingen bevinden zich vaak rond de omtrek van het spiegellijst.
 • Grote lichten moeten voorzichtig worden geplaatst, omdat ze vaak ongewenste schaduwen creëren.
 • Er is een draagbaar type apparaat dat wordt gekenmerkt door de compactheid van de lampen.
 • U kunt puntelementen gebruiken, waarvan het licht op de locatie van de spiegel valt. Ze zijn vaak ingebed in het oppervlak van kasten of planken.
 • Het oppervlak is gemonteerd en vlekken, die worden geregeld door middel van haakjes.

Binnenverlichting omvat de plaatsing van verlichtingsapparatuur aan de binnenkant van het spiegellijst. Voor het ontwerp van de achtergrondverlichting worden speciale profielen van goud of zilver gebruikt, waarmee u de kabel kunt verbergen. Voor een dergelijke achtergrondverlichting meest gebruikte ingebouwde tape of LED-ontwerp. Veel modellen zijn uitgerust met een verwarmingssysteem dat ervoor zorgt dat de spiegel niet zweet bij een hoge luchtvochtigheid.

Interne verlichting verlicht de details van de reflectie.

Armaturen kunnen, naast het volledige kader van het frame, de volgende lay-outopties hebben:

 • Alleen aan de bovenkant van het product. In dit geval moeten ze uit de buurt van de spiegel worden gericht om geen onnodige schaduwen of verblinding te creëren.
 • Lampen, die zich alleen aan de zijkanten bevinden, soms vrij groot, de richting van hun licht kan onafhankelijk worden aangepast.
 • Het werktype van verlichting impliceert een dergelijke opstelling van lampen wanneer het licht wordt gericht op een persoon die voor een spiegel zit.

Een afzonderlijk type verlichting is decoratief. Het vervult niet de functie van extra verlichting, maar introduceert eenvoudig een originele noot in het ontwerp van de ruimte. In dit geval is de gehele omtrek van de spiegel in de regel gevuld met LED's, gepresenteerd in verschillende kleurincarnaties. De achtergrondverlichting kan naar wens worden in- en uitgeschakeld.

Er zijn modellen van spiegels met een andere kleur van verlichting.

Er zijn twee hoofdtypen:

 • Armaturen van warme kleur suggereren de aanwezigheid van een geelachtig subton of daglicht onscherp licht. Dit soort verlichting ziet er bescheiden uit, maar brengt een gezellige sfeer in de kamer.
 • Koude lampen hebben een helderdere en helderdere gloed. Ze worden gebruikt als accent interieurdetails. Fel licht draagt ​​bij aan een sterk detail van de reflectie in de spiegel, het kan ook de conditie van de ogen nadelig beïnvloeden.

Er zijn optimale opties voor spiegels met verlichtingsapparaten. Ze zijn uitgerust met dimmers voor de helderheid van de lampen.

In moderne apparaten zijn er verschillende opties voor het opnemen van licht in het spiegelontwerp:

 • De klassieke versie is de drukknop. Lampen worden ingeschakeld door op een knop te drukken, meestal ingebouwd in de achterkant of zijkant van het spiegelontwerp.
 • De aanraaksensor raadt aan met een hand aan te raken. Sensoren zijn infrarood. Ze gaan aan wanneer u uw handpalm naar een speciale sensor brengt. Aanraaksensor betreft de ontsteking van de achtergrondverlichting door direct contact met het oppervlak van de spiegel.
 • Er zijn externe schakelmechanismen. Ze omvatten het gebruik van een speciale afstandsbediening, waardoor niet alleen het licht in- en uitgeschakeld kan worden, maar ook de modus van de achtergrondverlichting kan worden gekozen.

Waar te plaatsen?

Er zijn vier hoofdtypen spiegels met licht,die grotendeels hun belangrijkste functies bepalen.

 • Universele ontwerpen worden meestal op een muur of op een tafel geplaatst. Ze zijn vaak uitgerust met twee soorten bevestigingsmiddelen, waardoor de positie van de spiegels indien nodig kan worden gewijzigd. Dergelijke opties kunnen in bijna elke kamer thuis worden gevonden. Ze zijn perfect voor degenen die graag de situatie in hun appartementen periodiek veranderen.
 • De wandspiegel heeft alleen een bevestiging voor een verticaal oppervlak dat een fundamentele fixatie biedt. Soms kan de houder verplaatsbaar zijn, waardoor u de hoek van de spiegel ten opzichte van het muuroppervlak kunt veranderen. Het werk van de achtergrondverlichting vindt plaats door verbinding te maken met het elektriciteitsnet of met de batterij. Als de spiegel wordt gevoed via het lichtnet, is het belangrijk om hem aan de muur te hangen en de uitgang zodanig te plaatsen dat het snoer niet in het oog springt. Soms is een make-upspiegel met licht aan de muur bevestigd. Hij bevindt zich op een speciaal koordmechanisme en is een zeer handig en compact accessoire voor dagelijks gebruik.
 • Desktopmodellen worden vaak gebruikt door schoonheidsspecialisten en make-upartiesten.Bevestiging op een horizontaal oppervlak met behulp van een speciale standaard, met als belangrijkste voordeel mobiliteit. U kunt het apparaat op elk deel van de tafel installeren en meenemen. Kleine producten van dit type zijn vaak bilateraal, een van de oppervlakken vergroot.
 • Een verlichte vloerspiegel is vaak te zien in de kleedkamer. Het weerspiegelt de persoon tot zijn volledige lengte. De optie kan worden uitgerust met vrij grote gloeilampen. In een dergelijke spiegel moet het frame noodzakelijkerwijs een andere textuur toegewezen krijgen. Vermom de verbinding van de achtergrondverlichting van dit apparaat met de voeding is vrij eenvoudig, plaats het gewoon recht voor het stopcontact.

In verschillende kamers

In elke kamer zien spiegels met verlichting er anders uit, maar altijd origineel. Van de hoofdfunctie van de kamer hangt af van de keuze van het model spiegelontwerp.

 • In de gang U kunt vaak grote rechthoekige spiegels zien. Ze zijn uitgerust met grote lampen of monochrome diode-verlichting. Soms hangt in de gang minder dimensionale spiegel met licht, horizontaal op de muur te plaatsen.
 • In de badkamer Er kunnen spiegels in de muur zijn in verschillende vormen en maten. Meestal zijn ontwerpen met licht in de buurt van de gootsteen. Spiegels moeten dergelijke verlichting hebben die het gemak van dagelijkse hygiënische en cosmetische procedures garandeert.
 • In de slaapkamer Je kunt de aanwezigheid van vloerspiegels met licht observeren. Ze bevinden zich vaak naast het dressoir of kleedruimte. In sommige kamers om te slapen is er een element zoals een pierglas. Het is vaak uitgerust met een spiegel, aangevuld met verlichtingsapparatuur.

Voor de kinderkamer moet je kleurrijke modellen kiezen van spiegels met een ongewone vorm. Ze mogen niet worden overladen met verlichtingsapparatuur. Kies producten met interne verlichting of met spaarlampen als extern om uw kind te beschermen.

Hoe te kiezen?

Om u niet te vergissen in de keuze van een spiegel met licht, onthoudt u zich over de strategie die u moet ontwikkelen voordat u dit accessoire koopt.

Zij veronderstelt de weergave van de volgende nuances:

 • De locatie van de spiegel. Dit criterium bepaalt de grootte van de constructie en de noodzaak om de spiegel uit te rusten met een verwarmingssysteem.
 • De behoefte aan extra accessoires. Voor sommige kamers past een enkele verlichte spiegel, voor anderen is een combinatie van het product met andere meubels, zoals een plank of een kast, een handige optie.
 • De intensiteit van het licht dat nodig is voor een lamp of een achtergrondverlichting. Na analyse van deze factor kunt u het aantal armaturen of diodes bepalen bij het kiezen van een diodetape.
 • De noodzaak om het ontwerp over te dragen. Als u een spiegel aan het transport wilt blootstellen, let dan speciaal op het mechanisme van de bevestiging en accessoires.
 • Het doel van het gebruik van een spiegelontwerp met lampen. Deze factor speelt een grote rol. Het bepaalt de locatie van de lampen, hun kleur en richting.
 • Stilistiek. Kies een ontwerp uit dergelijke materialen die passen in het concept van het interieur. De vorm speelt ook een belangrijke rol, omdat voor sommige stijlen slechts één type spiegel is toegestaan.
 • Reviews. Lees zorgvuldig de beoordelingen van verschillende fabrikanten. Beperk jezelf niet tot de meest populaire, omdat zulke bedrijven producten tegen een te hoge prijs kunnen aanbieden.Kies de beste prijs-kwaliteitverhouding.
 • De verhouding tussen het gewicht van het ontwerp en de betrouwbaarheid van bevestigingsmiddelen Wankel bevestigingsmateriaal is niet bestand tegen een zwaar frame of een massieve spiegeldoek.
 • De methode van opname en de aanwezigheid van apparaten. Voor degenen die een actieve levensstijl leiden, is het niet overbodig om een ​​spiegel te kopen met een ingebouwde klok of socket. Kom volledig tegemoet aan de huidige trends van het ontwerp met touch-integratie.
 • De rol die de spiegel in het interieur speelt. In overeenstemming met deze rol is gekozen frame ontwerp. Een baguette-product trekt vaak de aandacht. Dit ontwerp is uiterst functioneel, het is meestal een indicator van luxe en rijkdom. Producten in een bescheidener frame worden geselecteerd als de verlichte spiegel niet is geïnstalleerd als een kenmerk met een accentuering in het interieur.
 • Het is noodzakelijk om te onthouden over de toelaatbare normen voor spiegelvervorming, om een ​​paar basisindicatoren te kennen.

De indicatoren M0 en M1 impliceren een perfecte spiegelnauwkeurigheid. Als de cijfers variëren van M4 tot M10, is er een lichte vervorming. Als de indicator meer dan M10 is, is de vervorming groter dan de toegestane snelheid.

verbinding

Het proces van het installeren en aansluiten van een spiegel met lampen is eenvoudig met uw eigen handen te doen. Vanaf de installatie van een conventionele spiegel verschilt dit type alleen in de behoefte om de ingebouwde gloeilampen op het lichtnet aan te sluiten. Het is belangrijk om zorg te dragen voor de veiligheid van de installatie. Het verbindingsproces wordt aanbevolen in het stadium van reparatie van het appartement. Hiermee voorkomt u dat u tijd verspilt met het installeren van extra stopcontacten of het oplossen van problemen en vervuiling.

Om het aansluiten te vergemakkelijken, is het raadzaam om de volgende benodigde apparatuur in te slaan:

 • Bulgaarse;
 • punch;
 • schroevendraaier;
 • meetlint;
 • bouwniveau;
 • eenvoudig potlood.

Als het leggen van draden plaatsvindt in een kamer met een hoge luchtvochtigheid, is hun locatie in metalen slangen of leidingen onaanvaardbaar.

Het wordt ook aanbevolen om een ​​dubbel isolatieniveau op de draden te creëren. Het is noodzakelijk om een ​​aantal nuances te onthouden:

 • Het is noodzakelijk om een ​​dergelijk geval als noodstop op te nemen.
 • Bij voorbaat, zou u de mogelijkheid moeten overwegen om de draden te verbergen.
 • Pas bij het gebruik van de apparatuur niet af van de brandveiligheidsvoorschriften.
 • Reinig de kamer met overtollig water voordat u een spiegel met verlichting installeert, schakel het water niet aan tijdens het installatieproces.

De voortgang van de installatiewerkzaamheden bestaat uit het volgende:

 • met een eenvoudig potlood en meetlint moet u de grenzen van het gebied bepalen waar het spiegelproduct zich zal bevinden.
 • Op plaatsen waar de spiegel later kan worden gemonteerd, moet u gaten in de perforator boren. De perforator zou bij lage snelheden moeten werken.
 • Het volgende is het inbrengen van deuvels in de geboorde gaten. Ze worden zo strak mogelijk in het muuroppervlak geplaatst.
 • Vervolgens wordt de montage van de ophangingen en de aanpassing van de positie die de spiegel inneemt, uitgevoerd.
 • Een belangrijke stap is om verbinding te maken met een stopcontact. Als de geselecteerde spiegel op batterijen werkt, wordt het proces zonder deze stap uitgevoerd.
 • Als de spiegel is uitgerust met extra planken of kasten, worden deze als laatste bevestigd.

Wanneer de spiegel op het oppervlak van de tegel is geïnstalleerd, wordt de bedrading vaak verborgen in de verbindingen en wordt het getroffen gebied met plamuur besmeurd. Als het onmogelijk is om de installatie in de verbinding uit te voeren, maak dan een snede in het oppervlak voor de draad.

Zie de volgende video voor meer informatie over het installeren van een spiegel met achtergrondverlichting.

Geschikte interieurstijlen

Spiegels met geïntegreerde verlichting zijn geen universeel onderdeel voor alle interieurstijlen, maar dergelijke producten zien er organisch en helder uit in sommige richtingen.

 • Het Art Deco-concept maakt ovale, ronde of rechthoekige spiegels met een discrete heldere achtergrondverlichting mogelijk.
 • In de loftstijl, waarbij de vorm van de lamp een belangrijk onderdeel is van het zolderconcept, zijn hoge spiegels met gloeilampen als buitenverlichting populair.
 • Verlichting is een belangrijk kenmerk van spiegels in kamers die zijn ontworpen in een hightech-stijl. Het ingetogen concept wordt meestal levendig onderstreept met behulp van neon glow langs de contouren van spiegels van verschillende groottes.
 • Fusiestijl zorgt voor de aanwezigheid van ronde spiegels en zelfs elementen in de vorm van gekleurde diodelinten of decoratieve verlichting op het spiegeloppervlak.
 • De richting van retro verwelkomt de zijdelingse buitenverlichting van spiegels met behulp van grote lampen. Meestal zijn deze rechthoekige spiegels zichtbaar op de tafel of de kaptafel.

Voor de stijl van techno populaire kleur verlichte spiegeloppervlakken. Sappige neon- of zuurtinten passen heel organisch in dit concept.

Interessante voorbeelden

Moderne ontwerpers bieden veel ongewone oplossingen voor het ontwerp en de plaatsing van spiegels met ingebouwde verlichting.

De interessantste opties zijn de volgende:

 • De tekening op de verlichte spiegel ziet er ongelooflijk esthetisch uit. Meestal wordt het een alternatief voor het frame, waarbij de randen van de coating worden uitgelijnd. Vaak zijn verlichtingscomponenten ingebed in het patroon zelf.
 • Wanneer mooie spiegels worden gecombineerd met kleine kasten, blijkt dit een praktische optie. Gelegen in de badkamer of hal kast met een spiegeldeur en verlichting zal een zeer origineel meubelstuk zijn.
 • Een prachtige optie voor sommige stijlen is de illusie van de tunnel, gecreëerd door decoratieve verlichting op het oppervlak van de spiegel. Een dergelijk optisch effect ziet er erg creatief uit.

Besloten om je huis in te richten met een verlichte spiegel, bestudeer zorgvuldig alle nuances van keuze en de soorten producten. Wees niet bang om te experimenteren, combineer spiegels en andere interieuritems.Met een goed gekozen spiegel met geïntegreerde verlichting, zal uw appartement een echt verfijnde en mooie uitstraling hebben.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer