Hoe maak je een frame voor een spiegel met je eigen handen?

 Hoe maak je een frame voor een spiegel met je eigen handen?

Diversifiëren het interieur met hun eigen handen eenvoudig. Een gewone spiegel kan dankzij zijn eigen frame een kunstwerk worden. Voor decoratie kun je zowel dure als waardevolle materialen en geïmproviseerde middelen gebruiken. Een goed gekozen ontwerp van het frame voor de spiegel maakt elke kamer stijlvoler.

Speciale functies

Zelfgemaakte frames voor spiegels hebben hun eigen kenmerken en voordelen.

Een van de meest vermeldenswaardige het volgende:

 • U kunt het materiaal zelf kiezen. U kunt dus een milieuvriendelijk kader maken. Fabrikanten verwerken producten vaak met chemicaliën die u kunnen schaden. In het geval van zelfproductie is deze eigenschap uitgesloten.
 • Het productbudget. Het maken van het frame kost minder financiële kosten dan zijn aankoop.
 • Uniciteit. Je bent vrij in je verbeelding en je kunt een uniek product maken. Extra decor kan heel divers zijn, van linten tot snijwerk. Dit item is vooral belangrijk voor mensen die houden van originele oplossingen.

Materiaalkeuze

Als je besluit om een ​​frame met je eigen handen te maken, maak je dan klaar voor creatieve dilemma's. Bij het kiezen van een materiaal, vertrouw op uw eigen voorkeuren en de algemene stijl van het appartement. Het frame voor de spiegel kan zelfs van papieren buizen of karton worden gemaakt. Trouwens, de kleinste familieleden kunnen aan de vervaardiging van een dergelijk frame worden bevestigd. Beschouw de interessantste materialen.

-Poliuretan

Dergelijke producten zijn lichtgewicht en duurzaam. Frames kunnen worden geïnstalleerd in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Als u de kleur van het product krijgt, schilder het dan gewoon opnieuw. Modellen van polyurethaan stokbrood geschikt voor spiegels rond en ovaal. Baguette frame is eenvoudig te produceren, het materiaal is gemakkelijk te snijden en gedraagt ​​zich tijdens het gebruik braaf.

methaan

Bepaalde vaardigheden helpen je als je een metalen frame nodig hebt.Aluminium frame kost minder inspanning. Dit materiaal is subtiel en volgzaam. Gesmeed model - de top van professionaliteit. Dit frame voegt luxe en charme toe aan de kamer.

- spiegelglas

Vreemd genoeg is het spiegellijst erg populair. Het is niet moeilijk om het te maken, het is genoeg om dat speciale glas met stof te krijgen. Je kunt dus een frame van veel kleine spiegels maken.

-lederen

Het zachte frame is een interessante en originele versie. Het ontwerp van het leer kan volumineus zijn. Om dit te doen, vult u het met opvulling polyester of een andere soortgelijke opvulling. Als alternatief kan kunstleer worden gebruikt. Dus het zal goedkoper zijn. Dergelijke frames voor spiegels passen perfect in het interieur van een slaapkamer of woonkamer.

-Verevka

Fans van niet-standaardoplossingen kunnen een frame van touw of touw maken. Zo'n model past perfect in de stijl van elk appartement. Vermijd dit inlijsten van spiegels in de badkamer en in de keuken, omdat vocht en temperatuurdalingen het materiaal niet ten goede komen. Bovendien is zo'n frame niet zo eenvoudig schoon te maken.

-Montage van schuim

Dergelijk materiaal kan zowel basis als hulp zijn.U kunt bijvoorbeeld een bamboeholte vullen met schuim of gewoon zo'n originele afwerking maken.

-boom

Interessant en nobel materiaal. Als je vaardigheden hebt in het werken met hout, kun je een gebeeldhouwd kader maken of een tekening verbranden. Als er geen vaardigheden zijn, gebruik dan takken. Hiervan kunt u een origineel decor bouwen met de kinderen. Bovendien hoef je niet eens geld aan het materiaal te spenderen - maak gewoon een wandeling en verzamel takken van de juiste maat. Je kunt een basis van multiplex maken en er natuurlijke materialen op lijmen.

-Gips

Vaker wordt het materiaal gebruikt als een toevoeging, maar het hele product kan van gips zijn gemaakt. Gipspleister kan een frame van hout of een soortgelijk materiaal decoreren. Voor meer esthetiek, schilder alle coatings in één kleur. Dit model past goed in de ruimte met een interieur in de stijl van klassiek, retro, barok.

kleur

U moet de kleur zorgvuldig kiezen. Evalueer de algehele kleur van de kamer en selecteer een vergelijkbare of contrasterende kleur. Zwart-witte frames worden als klassiekers beschouwd. Dergelijke universele kleuren passen in elk interieur. Een geweldige optie als u niet op de spiegel wilt scherpstellen.

Versier het woonkamerraam in brons of goud model. Dus, je zal je concentreren op de spiegel. Dit product ziet er rijk en elegant uit. Feng Shui beveelt aan het frame zo te maken dat ze de aandacht trekken. Er wordt aangenomen dat een spiegel met dit ontwerp veel geluk brengt en ook positieve energie aantrekt.

Een interessante optie is een gekleurd kader. Zo'n product is geschikt voor elke ruimte, breng helderheid in het interieur. Kleuren moeten bewust worden gekozen, zodat ze niet in de war raken met het algehele ontwerp. U kunt niet alleen de basis in kleur gebruiken, maar ook een kleurrijk decor op een witte achtergrond.

Hoe te doen?

Je kunt een lijst maken voor een spiegel van elk materiaal dat je leuk vindt. Een product maken met geïmproviseerde middelen vereist geen speciale uitgaven en kan een echt gezinsamusement zijn. Wilt u snel een decor maken voor een ovale of ronde spiegel?

Probeer deze optie:

 • Gebruik een markeerstift en een liniaal om een ​​patroon rond de omtrek te maken.
 • Plak een tape of tape op de spiegel die geen sporen nalaat. Ga buiten de spiegel om het later gemakkelijker te maken om de film te verwijderen.
 • Gewapend met een speciaal mes dat de spiegels niet krast, snijd je de lijnen in de film volgens het patroon.
 • Neem een ​​blikje verf en spuit het hele oppervlak van de spiegel.
 • Na het volledig drogen, verwijder de film en geniet van het resultaat.

Voor spiegels van deze vorm kun je een frame met 7-8 pluggen maken van wc-papier. Neem voor een ondergrond een dik triplex. Verf het werkstuk in het zwart, lijm de spiegel na het drogen. Verf de mouwen in dezelfde kleur en snijd ze na het drogen in cirkels van 1 cm, geef de vorm van bladeren.

Volg daarna de instructies:

 • Lijm de bladeren van elk 5 stukjes: 4 blaadjes worden vastgezet met hoeken en de laatste wordt bovenaan gelijmd. Dus, de blank is als een klein mannetje met benen, armen en hoofd. We lijmen ook alle bladeren.
 • Gebruik hete lijm om het werkstuk aan de onderkant van de spiegel te bevestigen. Hier kunt u de verbeelding laten zien en naar eigen inzicht het werkstuk groeperen.
 • Vervolgens heb je een houder voor spiegels nodig. Voor een dik en zwaar product heb je 2 bevestigingen nodig en voor een lichte is dat genoeg. Steek een touw of draad er doorheen, maak een lus.

Voor een grote vloerspiegel, kunt u een enorm, zwaar frame maken. Het gebruikelijke, zonder overtollige, houten frame en het decor van kleine vazen, waarin je bloemen of nuttige dingen kunt doen, zal goed werken.Zo'n spiegel zal zowel mooi als functioneel zijn. Voor een rechthoekige en vierkante spiegel, maak een lijst van houten of plafondlijsten.

Van hout

Het zelfgemaakte houten frame zal elke spiegel versieren. Voor de vervaardiging is het volgende vereist:

-boom

Sleutelmateriaal is elk. Een eenvoudig houten frame kan worden gemaakt van takken of van zaagsnede, zelfs haken en ogen kunnen worden gebruikt. Het belangrijkste is om het materiaal droog te houden, anders is het onmogelijk om vervorming of rot te voorkomen. Gesneden frames zijn gemaakt van natuurlijke walnoot, ceder of wengé. Threading vereist speciale vaardigheden, dus je hebt misschien schetsen nodig, maar voor beginners is dergelijk werk buitengewoon moeilijk. U kunt ook MDF en soortgelijke materialen gebruiken.

-Krepezhi

Alle frame-elementen moeten stevig worden bevestigd. Anders valt het product tijdens gebruik gewoon uiteen in componenten. De bevestigingselementen omvatten hoeken, houtlijm, schroeven. Dit alles vindt u in de dichtstbijzijnde hardware winkel.

- Decor

Dit item omvat verven, vernissen, touwen, stenen en meer. Er zijn geen beperkingen en het hangt allemaal af van uw wensen. Bedenk dat een overschot aan decoratieve elementen de esthetiek van het frame bederft.

-Tools

Voor de vervaardiging van een eenvoudig frame, voldoende ijzerzaag voor hout en een hamer. Voor complexere opties heeft u mogelijk een schroevendraaier, een elektrische decoupeerzaag, een cirkelzaag nodig. Om een ​​uitgesneden frame te maken, pak je een reeks snijtanden.

Masterclass over het maken van een eenvoudig frame in 5 stappen:

 • Voor de vervaardiging van deurbekleding van hout. Kennis van de basisprincipes van timmerwerk helpt u om een ​​beknopt spiegelframe te maken.
 • We maken 4 elementen onder elke zijde van de spiegel. De binnenrand van het fragment moet 1 cm korter zijn dan de overeenkomstige kant van de basis. Trimdelen hebben een hoek van 45 graden nodig.
 • Maak op de achterkant van de lamellen kleine groeven om het spiegelt canvas op te nemen.
 • Gebruik de hoeken van het gebouw om de lamellen te bevestigen. Ze dienen voor het bevestigen van het canvas zelf.
 • Als decor kun je het product schilderen en bedekken met een speciale lak.

- Van plafondplinten

Het materiaal geeft fantasie, dus je kunt het patroon en de breedte kiezen. Het frame voor de spiegel van de plint van het plafond is eenvoudig. Bevestig om te beginnen de spiegel zelf op een spaanplaat of multiplex. Een dergelijke eenvoudige manipulatie geeft een garantie voor betrouwbaarheid.

Volg de onderstaande instructies:

 • Snij 4 zijden uit de plint van het plafond. De lengte van de binnenste rand moet overeenkomen met de lengte van de overeenkomstige zijde van de spiegel.
 • Verbind de delen met hete lijm.
 • Bedek het product aan alle kanten met stopverf. Wacht tot het droog is.
 • Het frame is bijna klaar om het zelf te doen. In dit stadium is het nodig om te schilderen en vernis. Om het een vintage look te geven, is het noodzakelijk om het product te verwerken met een spons met goudverf.

Hoe te maken?

Het frameontwerp omvat de keuze van vorm, kleur en extra decor. In dit geval kun je fantasie de vrije loop laten en een exclusief kunstwerk maken. Strikte en laconieke frames zien er goed uit in sommige stijlen van het interieur en in de kamers voor werk (kasten). In andere gevallen benadert u het probleem van ontwerp met creatief.

Vorm selectie

Er zijn vier klassieke kadervormen te onderscheiden: een cirkel, een ovaal, een vierkant en een rechthoek. Dergelijke producten zijn echt universeel. Het maken van een standaard frame voor een spiegel is eenvoudig en past perfect in elke interieurstijl. Waar, beperkt tot zo'n reeks vormen is niet noodzakelijkerwijs. Geometrie gooit veel interessante opties.U kunt bijvoorbeeld een frame maken in de vorm van een polygoon of een parallellepipedum.

Creëer een wolkvormig frame en plaats daar een paar ronde spiegels. Producten in de vorm van dieren zullen uw gasten verbazen. Je kunt zo'n spiegel in het zicht plaatsen. Kies een dier is een van dierbaren, of een van degenen die gemakkelijker te maken zijn. Zie er ook geweldig uit in de vorm van bloemen.

Het ontwerp voor de spiegel kan abstracte vormen hebben. Golvende randen of monogrammen in verschillende richtingen geven het product originaliteit en maken de spiegel ook een van de centrale elementen van het decor. Als u gebruikt bij het maken van takken, knip ze dan niet onder een enkele lijn - dit zal een unieke vorm vormen.

stijlen

Het interieur in een klassieke stijl met een overwicht van natuurlijke tinten zal een houten frame versieren. Als decor kunt u een gebeeldhouwd en gefineerd patroon maken. De kleur van het frame kan variëren van natuurlijk tot klassiek wit en zwart.

De kamer in barokstijl zal het frame met pleisterwerk versieren. Een overvloed aan opengewerkte details kan worden bereikt met behulp van houtsnijden, maar speciale vaardigheden zijn hier vereist. De kleur van het frame is goud, brons of zilver.

Romantische Provence of ethno-stijl verwelkomt het kader van natuurlijk hout met gekruiste latten. Bloemenprint op de omtrek van het product - het juiste decor. Kies de kleur van de ambachten tussen de bedtonen, en flitsende of te donkere kleuren worden niet aanbevolen. Deze stijlen impliceren ook decoratieschema's met kralen, borduurwerk, herbarium.

Experts raden aan om een ​​frame met een mozaïek of stukjes plaat te gebruiken in kamers met natuurlijke stijlen. Aanwijzingen voor fusion en art deco suggereren een gedurfder decor. Je kunt een spiegel maken met oude schijven, wasknijpers, plastic lepels en zelfs een eischaaltje.

Versier kunstglasframes met strass steentjes, munten of kralen, en voor het land oppakken van jute en voedselvoorraden (koffie, kaneel, beeldje pasta, wortels van planten).

Heb je gekozen voor een retrostijl? Vervolgens maken we een semi-antiek kader. Er zijn veel manieren om dit te doen. U kunt speciaal gereedschap gebruiken, het product verven met gouden verf of de bovenste vernislaag afbreken. Leeftijd houten frame is ook geschikt voor de Provence-stijl.

-Dekor

Er zijn zoveel manieren om een ​​frame te ontwerpen dat het simpelweg onmogelijk is om alles op een rij te zetten.Overweeg de meest populaire opties.

- Mozaïek

Een zeer populair decor dat zelfs een kunststof frame kan transformeren. Als fragmenten kunt u fragmenten van tegels, porseleinen servies of gekleurd glas gebruiken. Een standaard decoratief mozaïek is ideaal, het gemakkelijkst om mee te werken.

- Producten

Lijm koffiebonen of kruiden rond de omtrek van het frame. Gebruik vaak gekrulde pasta, die vervolgens wordt geverfd uit blik. U kunt het frame met bonenkorrels lijmen.

- Zeevruchten

Om een ​​marien thema te maken, lijm het frame met schelpen met stenen. Je kunt het decor aanvullen met een touw en figuren van vissen of ankers.

-Dekupazh

Zeer interessante, verfijnde en eenvoudige stijl van decoratie. Hiervoor hebt u speciale servetten en een beetje geduld nodig. U kunt een kader maken met een charmante tekening zonder tekenvaardigheden.

- Wegwerpservies

Wegwerplepels - een populaire manier om frames te versieren. Het is voldoende om de handvatten door te snijden, de omtrek te lijmen en deze vervolgens met spuitverf te schilderen. Op dezelfde manier kunt u messen met vorken gebruiken.

- Textiel

U kunt het frame met textiel rangschikken. Het geregen oppervlak van de kant maakt het product romantischer.Met de hulp van een skin kan de huid de individualiteit van de eigenaar van het huis benadrukken.

- Papier

Versier het frame kan uit losse stukjes papier bestaan. Dit kunnen zowel gekleurde elementen als verschillende vormen van papier-maché zijn.

Wandmontage

Een zelfgemaakt frame met een spiegel aan de muur moet zo zijn dat het bij gelegenheid niet instort. Overweeg de meest betrouwbare bevestigingsmethoden.

-Kryuchok

Voor een dergelijke bevestiging aan de achterkant van het frame moet je een lus of een ring maken. Verdere acties zijn eenvoudig. Schroeven en pluggen kiezen, op basis van het materiaal van de muur. Voor een gipsplaatoppervlak hebt u bijvoorbeeld 'vlinders' nodig.

Bevestigingsmiddelen en haken zijn ontworpen voor een bepaald gewicht, wat betekent dat de spiegel in het frame moet worden gewogen. Maak vervolgens een paar fittingen. Bepaal de juiste positie van de haken en bevestigingen op het frame zodat de spiegel gelijkmatig hangt. Markeer in de gemarkeerde punten op de muur gaten voor de schroeven. Bevestig de haken eraan.

Bij dit type bevestiging wordt het aanbevolen om speciale beschermende stoffen voeringen aan de hoeken van het frame te lijmen. Zo zal de spiegel het behang op de muur niet bekrassen.

- Dubbelzijdig plakband

Deze optie is geschikt voor producten tot 1 kg.Het oppervlak van de muur en het frame moet het ideaal van gelijkmatigheid en zachtheid benaderen. Dubbelzijdige tape kan alleen worden gebruikt in kamers met een normale luchtvochtigheid.

Eerst, leun de spiegel tegen de muur, maak aantekeningen. Het is onmogelijk om de constructie na het lijmen te corrigeren, daarom moet u in dit stadium zo voorzichtig mogelijk zijn. Reinig de muur en het frame tegen stof en vet. Hiervoor kunt u alcohol gebruiken.

Dubbelzijdige tape moet minimaal 2 cm breed zijn en plak deze over de volledige hoogte van de achterkant van het frame. Tussen hen, laat een ruimte van ongeveer 5-10 cm. Verwijder de bovenste laag beschermende tape en lijm het frame aan de muur. Druk daarbij het frame over het hele gebied aan.

- Clay

Deze montagemethode is geschikt voor kleine spiegels. Lijm betrouwbaarder dan tape. Kan in de badkamer worden gebruikt. Gebruik een speciale constructielijm, omdat niemand anders deze taak aankan.

De bereiding gebeurt op dezelfde manier als met de plakband. Het is noodzakelijk om een ​​markering te maken en het oppervlak te ontvetten. Lijm wordt op het frame aangebracht volgens de instructies. Beter om verticale strepen te maken en ongeveer 10 cm ertussen te laten.Een andere optie - breng lijmpunten aan.

Ideeën voor inspiratie

Ontwerpers en bekwame vakvrouwen staan ​​klaar om interessante ideeën met nieuwelingen te delen:

 • Het ongewone frame kan worden versierd met platen met nietjes voor nietmachines. Schitterend product kan worden geverfd met spuitverf in elke kleur.
 • Mooi en budgetvriendelijk wasknijpers oogt stijlvol en vergroot de functionaliteit van de spiegel. U kunt berichten achterlaten voor huishoudens.
 • Decoupage in oosterse stijl - origineel en modieus frameontwerp.
 • Versier het frame met scherven van gebroken gerechten.
 • Je kunt een lijst met krantenbuizen of tijdschriften maken en dan onder de boom schilderen.

Hoe je je eigen elegante lijst kunt maken voor een spiegel, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer