Verlichting voor een spiegel: toepassingsideeën en voorkeursregels

Het is geen geheim dat goede verlichting de sleutel is tot een mooi en gezellig interieur. Belangrijk is de verlichting van spiegels. Het moet noodzakelijk functioneel en esthetisch zijn. Tot op heden is de verkoop te vinden met spiegels met ingebouwde verlichting, ze zijn erg handig en praktisch, hebben een stijlvolle en moderne uitstraling. We begrijpen de fijne kneepjes van de toepassing en de regels van keuze.

Functies en voordelen

Door zo'n product in de badkamer te installeren, hoef je niet langer te puzzelen over het plaatsen van licht in de buurt van de spiegel. Spiegelen met lichten in de badkamer - het is handig. Hiermee kunt u alle noodzakelijke hygiëneprocedures comfortabel uitvoeren.Het is bijvoorbeeld handig voor meisjes om voor hun huid te zorgen, make-up aan te brengen, mooie kapsels te maken en mannen - om te scheren. Prachtig licht voor spiegels in de slaapkamer, woonkamer, hal. Ze zijn geschikt in de decoratie van schilderijen.

Verlichte spiegels hebben een aantal voordelen, namelijk:

 • klein formaat, dat bespaart ruimte;
 • klein gewicht: het is gemakkelijk om ze zelfstandig te transporteren;
 • een ruime keuze aan verschillende modellen spiegels met verlichting van verschillende vormen, maten en stijlen (verschillende soorten lampen kunnen als verlichting worden gebruikt);
 • ze vullen de moderne stijl van de badkamer aan en onderstrepen hem;
 • zeer eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk schoon te maken;
 • eenvoudige installatie

Soorten lampen

In verlichte spiegels kunnen fabrikanten verschillende soorten lampen gebruiken:

 • halogeen;
 • LED;
 • neon;
 • fluorescentielampen;
 • fluorescentielampen.

De halogeenverlichting door het werkingsprincipe is vergelijkbaar met standaard gloeilampen, maar tegelijkertijd is de lamp gevuld met gas. De voordelen van halogeenlampen liggen in hun duurzaamheid en efficiëntie.Ze verbruiken minder elektriciteit en helpen het gezinsbudget te sparen. Producten verdragen hoge luchtvochtigheid, zodat de spiegels met ingebouwde halogeenlampen in badkamers kunnen worden gebruikt.

Neonlampen hebben een hoge lichtopbrengst. Ze worden vaak als decor gebruikt. Fluorescentielampen hebben een vrij diffuus licht, maar dergelijke lampen hebben een aanzienlijke en negatieve flikkering die schadelijk is voor de ogen.

Spiegels met daglichtlampen zorgen voor echt daglicht in de kamer. Ze maken de ruimte ruimer en visueel, maar niet geschikt voor kleine ruimtes. Meestal worden ze gebruikt in hotels, spa's en andere etablissementen.

De wijdverspreide populariteit onder klanten heeft spiegels met LEIDENE verlichting. LED-strip, die wordt gebruikt in dergelijke producten, heeft een intense heldere gloed, evenals een minimaal energieverbruik. Een ander pluspunt van dit soort verlichting is de milieuvriendelijkheid, veiligheid voor het milieu en de gezondheid van huishoudens.

LED-achtergrondverlichting is zeer comfortabel, duurzaam en betrouwbaar, het heeft een aantrekkelijke, stijlvolle en moderne uitstraling.

Een brede selectie kleuren van LED-strips is beschikbaar: ze zijn geel, groen, blauw, rood, wit en paars. Er zijn modellen die van kleur kunnen veranderen. U kunt de kleurverandering aanpassen met de speciale afstandsbediening die in de set wordt meegeleverd.

Dit type verlichting kan niet worden geclassificeerd als een goedkope optie, maar het uitgegeven geld is volledig gerechtvaardigd, omdat de verworven spiegel met LED-verlichting u jarenlang zonder problemen en andere problemen van dienst zal zijn.

Kleuren verlichten

Verlichting in het gebied van de spiegel moet helder genoeg zijn, terwijl dit noodzakelijkerwijs verspreid is en geen irriterend zicht. Om dit te doen, kunt u witte plastic lampen of producten van transparant glas gebruiken.

Als de spiegel is uitgerust met een kader, moet het uiterlijk van de lamp zodanig worden gekozen dat deze wordt gecombineerd met de ontwerpstijl van de spiegel. Productontwerp kan bijvoorbeeld worden gemaakt onder brons of chroom. Producten met een mat, gekleurd of getint oppervlak zijn erg populair.

Van groot belang is de kleur van het verlichtingsapparaat.In de meeste gevallen zijn alle lichtbronnen verdeeld in twee grote groepen: koud en warm licht. Koudlichtlampen zorgen ervoor dat u in de spiegel kunt kijken met een hoge scherpte, nauwkeurigheid en detail. Warm licht biedt warmte en comfort, maar het kan een beetje duister zijn.

Accommodatie opties

Er zijn verschillende opties voor het plaatsen van lichten voor spiegels:

 • externe;
 • interieur;
 • decoratief.

Laten we meer in detail stilstaan ​​bij elk van deze opties.

Met externe verlichting

Producten met buitenverlichting zijn tegenwoordig erg populair. Dit type verlichting kan niet alleen de spiegel verlichten, maar ook het gebied eromheen, waardoor het gemakkelijker wordt om kasten, planken en hygiënische items te gebruiken. Deze mirrorspellen zijn uitgerust met connectoren met bevestiging voor verschillende soorten armaturen. Sommige modellen zijn uitgerust met bevestigingen om de lamp in de buurt van de spiegel te plaatsen.

Producten met buitenverlichting zijn de beste optie voor het uitvoeren van make-up en scheren. De beste optie is een model van een spiegel met puntlichten aan de zijkanten en een lange lamp van bovenaf in het midden.

Met interne verlichting

Binnenverlichting wordt vaak geïmplementeerd met LED-strips. Het is wenselijk dat ze onder een matglazen oppervlak worden geplaatst: dus het licht zal niet te intens zijn, het zal de ogen niet raken. Dit type achtergrondverlichting biedt hoge detailreflecties.

Een ander belangrijk pluspunt is een moderne en stijlvolle uitstraling die perfect past in elke moderne stijl van interieur.

Met decoratieve verlichting

De hoofdtaak van dit type verlichting is het uitvoeren van een decoratieve functie in het interieurontwerp. De kwaliteit van de verlichting is naar de achtergrond gedegradeerd. Met deze verlichtingsoptie kunt u romantiek en verfijnde stijl toevoegen aan uw badkamer.

Lichtbronnen kunnen zich rond de omtrek rond de spiegel bevinden. Ze kunnen verschillende tinten hebben, die kunnen worden bediend met een speciale afstandsbediening. U kunt dus visueel de esthetische perceptie van de kamer waarin de spiegel is geplaatst veranderen.

Backlight-schakelaars

Even belangrijk is de locatie van de schakelaar van alle soorten verlichting. De mogelijkheid om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot het licht hangt hiervan af.Vandaag zijn er verschillende opties voor switches. Aanzienlijk populair is de achtergrondverlichting van de spiegel met een schakelaar op het lichaam (meestal knoppen). Meer populaire en handige schakelaars worden beschouwd als aanraaksensoren of bedieningspanelen.

Dankzij de bewegings- of aanraaksensoren kunt u de spiegelverlichting zo snel en eenvoudig mogelijk inschakelen: hiervoor volstaat het om slechts één beweging uit te voeren. Bedieningspanelen zijn meestal uitgerust met die spiegelmodellen, waarbij de achtergrondverlichting van kleur kan veranderen en in verschillende modi kan werken.

Hoe te kiezen?

Het is heel eenvoudig om vandaag een spiegel met verlichting te kopen. Verkrijgbaar in een breed scala aan modellen. Opdat het product aangenaam zou zijn voor het oog, zou het er stijlvol uitzien met de bestaande interieurstyling en lange tijd werken, bij het kiezen van een product moet rekening worden gehouden met veel belangrijke nuances, namelijk:

Spiegel afmetingen

Dit criterium wordt bepaald afhankelijk van welke doelen en functies het product moet vervullen. Als u bijvoorbeeld uw reflectie bijna tot de volledige hoogte wilt zien, schaft u een spiegel aan die langer is dan 100 cm. Voor een reflectie in de taille heeft u een spiegel van minimaal 60 cm nodig.In de spiegel van 40 cm zie je de reflectie op de borst. Als u een product voor een badkamer selecteert, is een spiegel met een lengte van 40-60 cm voldoende, omdat in dit geval het belangrijkste is om het gezicht in detail te kunnen zien.

Complete set

Verschillende modellen van producten kunnen in de configuratie een verscheidenheid aan verschillende accessoires hebben. Er zijn bijvoorbeeld spiegels te koop, aangevuld met kleine kasten of planken, die ook een achtergrondverlichting hebben. Deze optie is redelijk comfortabel en stelt u in staat om persoonlijke items comfortabel in de badkamer te plaatsen. Voor de installatie van dit model is echter meer vrije ruimte nodig. De keuze van de beste optie hangt in dit geval volledig af van uw persoonlijke voorkeuren.

Productiematerialen

De beste opties zijn modellen met een zilveren of aluminium coating. Hun kosten zullen iets hoger zijn, maar dergelijke producten zijn duurzamer, bestand tegen hoge vochtigheid en temperatuurverschillen en ook niet vatbaar voor corrosie. Het frame van de spiegel moet ook duurzaam zijn en bestand tegen vocht, dus de beste opties zijn plastic modellen, evenals roestvrijstalen producten.

Ontwerp en uiterlijk

Het ontwerp van de verlichte spiegel moet harmonieus in het algehele interieur van de ruimte passen. Rondvormige spiegels zijn bijvoorbeeld uitstekend voor een interieur in een klassieke stijl, voor moderne interieurs is het beter om rechthoekige modellen te kiezen. De kleur en het ontwerp van de frame-producten worden ook geselecteerd in overeenstemming met de algemene stijl van het interieur.

verlichting

Typen lampen die worden gebruikt in de tegenlichtspiegels zijn ook van groot belang. Het is belangrijk om de optie te kiezen die voor u optimaal is. Meestal stopt de keuze bij LED-achtergrondverlichtingsmodellen. Tegelijkertijd proberen gebruikers een schaduw van lichtstroom te kiezen, in de buurt van natuurlijk daglicht.

Mooie interieuroplossingen

En tot slot willen we u enkele succesvolle en stijlvolle oplossingen voor verschillende interieurs aanbieden.

Hoe je met je eigen handen een spiegel met lichten maakt, bekijk de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer