Ovale spiegel: mooie voorbeelden van gebruik in interieurontwerp

De uitvinding van de eerste spiegel dateert uit de XIII eeuw. Spiegels verschenen in ons leven synchroon met het uiterlijk van glas, en sindsdien heeft deze uitvinding een belangrijke rol gespeeld in het dagelijks leven van elke persoon. Zelfs in de bronstijd en nog lang daarna konden alleen zeer rijke delen van de bevolking het zich veroorloven, nu is het nauwelijks mogelijk om je een dag voor te stellen zonder deze bruikbare uitvinding te gebruiken waar we zo aan gewend zijn.

Naast praktische functies worden spiegels veel gebruikt in het interieurontwerp.het interieur vullen. Tegenwoordig is het erg moeilijk om een ​​appartement te vinden waarin geen enkele spiegel is. In de regel vindt u op het plein van één appartement twee of drie exemplaren in verschillende kamers.

Speciale functies

De ovale spiegel is een zeer elegant decorelement in elke kamer. Deze vorm past vrijwel in elk van de bestaande interieurstijlen en vult deze aan. Ovale spiegels zijn dus te vinden in zowel trendy high-tech of minimalistisch Scandinavisch design, als in een klassiek klassieke stijl.

Als we ons tot psychologen wenden, behandelen ze de cirkel en de andere afgeronde manifestaties (inclusief het ovaal) als een van de vriendelijkste vormen. Het ovaal symboliseert de zonnecirkel en dus warmte en volheid. Heel vaak gebruiken bedrijven ronde cijfers in hun eigen logo, wat wijst op een verlangen om rijkdom en succes te bereiken. Hetzelfde geldt voor ontwerpoplossingen: afgeronde figuren hebben een zeer zachte energie en vullen de ruimte met zachte emoties, manifestaties van sentimentaliteit en goede melancholie. Ook kunnen ronde figuren veel gemeen hebben met een hechte familiecirkel en de betekenis van familie op zich dragen.

plaats

De meest populaire optie voor de locatie van de spiegel in het appartement is de hal. De huurders van het appartement, om zichzelf te zien voordat ze naar buiten gaan en zorgen ervoor dat alles in orde is met de gekozen manier, ze plaatsen een grote spiegel in de ruimte bij de uitgang van het huis.

Het zou een goede spiegel in de badkamer zijn. Bovendien kan de grootte en locatie ervan variëren van groot, bezetten van een bepaalde muur tot ovale spiegels draaien met verlichting die zich boven de gootsteen bevinden voor meer gemak.

Je ziet vaak een spiegel ingebed in een kledingkast met kleren die zich zowel in de hal als in de slaapkamer of de kinderkamer bevinden, evenals in een aparte ruimte gereserveerd voor de kleedkamer. Het is erg handig.

Hoe te kiezen?

Ovale spiegels zijn de belichaming van beknoptheid, harmonie en fijne esthetiek, maar bij het kiezen van deze moet u op de kenmerken letten. De belangrijkste keuzefactor is de kamer waarin de spiegel wordt geplaatst. Als het bijvoorbeeld in de badkamer is geïnstalleerd, is het erg belangrijk om naar de vochtbestendige eigenschappen te kijken, die bijvoorbeeld verschillen van vergelijkbare opties voor de slaapkamer.

Ook voor de badkamer of kaptafel zijn perfecte spiegels met licht.

Het licht van het frame met ingebouwde gloeilampen stelt u in staat om elke behandelingsprocedure uit te voeren of make-up toe te passen, waardoor u uzelf kunt redden van de schaduwen die op uw gezicht vallen.

framing

Je kunt veel opties vinden voor ovale spiegels.De beknoptheid van de vorm ziet er geweldig uit zonder extra hopen met een nette snijden. Maar als de ziel om diversiteit vraagt, dan zouden in dit geval problemen met de keuze niet mogen voorkomen.

Houten kozijnen in verschillende tinten vullen het interieur perfect aan of geven schaduw. De schaduw van een boom kan samenvallen met een laminaat, een decoratieve muur bekleed met panelen of een bar, en is ook een accent dat het oog trekt.

Maar de keuze is niet beperkt tot één minimalistische boom, populair in Scandinavisch design. Het frame kan worden gemaakt en aangevuld met interessante ornamenten en gegoten figuren.

Ook erg populaire facetspiegels. Het vet is de verwerking van de glasrand in een bepaalde mate, wat een zekere plechtigheid creëert en de contour van de ovale figuur van de gloed toevoegt. Spiegelmodellen met een afgesneden falsetto zonder frame passen perfect in elk interieur. Ook kan de contour worden gedecoreerd met glazen tegels, ook bewerkt met facet.

Mooie ontwerpoplossingen

De ovale beenspiegel past perfect in het toilet of de slaapkamer. Er zit een soort van speciale zachte energie in, zo vergelijkbaar met de vrouwelijke.En als je het toevoegt aan een make-uptafel of een klein, comfortabel nachtkastje, kan het een favoriete plek worden voor elk meisje. Ook bijzonder populaire opties zijn onder andere een intern opslagsysteem. Dit kunnen rekken zijn voor cosmetica, haken voor het opbergen van stropdassen of sieraden.

Zie hoe je een spiegel met je eigen handen decoreert in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer