Een wandspiegel kiezen

 Een wandspiegel kiezen

De spiegel is een onafhankelijk element en een sleutelfiguur in het interieurontwerp. Naast praktische functies dient het als een uitstekende decoratie van de kamer.

Functies en voordelen

Wandspiegels raken niet uit de mode en blijven vele jaren populair, Ze zijn comfortabel, stijlvol en hebben een aantal onmiskenbare voordelen:

 • Visueel de ruimte vergroten en lichter maken.

Een juiste opstelling van spiegels en correct geselecteerde verlichting kan visueel uitzetten en de ruimte aanzienlijk transformeren.

 • De spiegel kan de gebreken van de lay-out egaliseren en de gebreken van de muur verbergen.
 • Muurmodellen nemen geen plaats in, waardoor ze in kleine ruimtes van gangen, badkamers en gangen kunnen worden geplaatst.
 • Deze producten worden stevig aan de muur bevestigd en zijn minder gevoelig voor beschadiging dan buitentypes. Hiermee kunt u muurmodellen plaatsen in ruimten met vrij zwaar verkeer (bijvoorbeeld sportscholen, theaters, musea, medische instellingen, onderwijsinstellingen). Zo'n spiegel kan niet worden neergezet en verbroken door een ongemakkelijke beweging, die het risico op verwonding minimaliseert en het gebruik van muurmodellen in kinderinrichtingen toelaat.
 • Spiegels zijn behoorlijk mobiel, het product kan indien nodig gemakkelijk naar een andere locatie worden verplaatst.
 • Een breed scala aan producten met een grote verscheidenheid aan maten, vormen en ontwerp stelt u in staat een product te kiezen voor elk interieur en de meest gewaagde ontwerpoplossingen te implementeren.

types

Moderne fabrikanten produceren een groot aantal verschillende spiegelmodellen, verschillend in hun decoratieve en functionele kwaliteiten. Vanwege de enorme keuze en de ruime prijsklasse, is er een mogelijkheid om spiegels te kiezen voor elke smaak en budget.

materialen

Veel modellen hebben een decoratief kader, dat het belangrijkste element is bij het vormgeven van het uiterlijk en de stijl van het product. Frames kunnen worden gesmeed, plastic, metaal en hout. Het meest budget zijn de frames gemaakt van spaanplaat. Dergelijke producten zullen een goede optie zijn voor de decoratie van gangen en badkamers. Duurdere en verfijndere frames zijn gemaakt van natuurlijk hout of gesmeed. Sommige soorten voeren unframed uit.

De spiegel zelf kan een aluminium- of zilverlaag hebben. (amalgaam), dat een spiegelfilm is en een reflectie-effect creëert. Aluminiummodellen zijn minder duurzaam en hebben een lage vochtbestendigheid, dus ze kunnen niet worden gebruikt in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Zilvergecoate spiegels hebben een perfecte reflectie, hebben geen vervormingseffect en worden gekenmerkt door een lange levensduur.

De kosten van dergelijke modellen zijn aanzienlijk hoger dan die van aluminium tegenhangers.

afmeting

Door hun afmetingen zijn wandspiegels in verschillende vormen verkrijgbaar. Grote variëteiten zijn ontworpen om de persoon in volle groei weer te geven.Hun hoogte moet niet minder zijn dan één meter, en de breedte varieert van 80 tot 100 cm., In trellis-versies kunnen individuele doeken smaller zijn en 30 cm breed zijn De bovenrand van lange spiegels moet zich op een afstand van 1,7 tot twee bevinden. meter van de vloer. Hierdoor kan de persoon zichzelf in volle groei zien op elke afstand van de spiegel.

Middelgrote spiegels zijn ontworpen om de persoon naar de taille te weerspiegelen. De hoogte van dergelijke modellen is 40 - 80 centimeter en de bovenrand moet zich op een hoogte van 1,7 tot 2 meter van de vloer bevinden. Door deze plaatsing kan een persoon zichzelf naar de taille zien (in een staande positie). Kleine modellen tot 40 cm hoog kunnen worden ontworpen om te reflecteren bij zitten en staan. In het eerste geval moet de spiegel op een comfortabel niveau worden geplaatst, afhankelijk van de hoogte van de persoon in zittende positie, hoogte en vorm van de tafel. In het tweede geval wordt de plaatsing ook afzonderlijk gedaan, rekening houdend met de antropologische gegevens van de gebruiker.

vorm

Moderne trends op het gebied van interieurontwerp omvatten het gebruik van wandspiegels, niet alleen in hun traditionele functionele kwaliteit, maar ook als decorelement.Populariteit wint modulegroepen de spiegels die klassieke ronde, rechthoekige vorm, in de vorm van druppels, fragmenten en ovalen precies herhalen van de vorm van elkaar maar verschillend in grootte.

Voorgestelde modellen bieden geweldige mogelijkheden voor een creatieve aanpak. en laat je toe om de meest gedurfde ontwerpideeën te belichamen. eisen genoeg spiegels, gemaakt in de vorm van silhouetten van verschillende objecten bezield en onbezield wereld. Dit kan een circuit vertakkende boom met elegante kroon of hoge golven van de zee, het beeld paren of bloemknoppen zijn.

Stijl en ontwerp

Tot op heden heeft een groot aantal verschillende wandspiegels geproduceerd die met succes in elke stijl en kleur van het interieur passen. Voor de populaire retro-stijl ideale optie zou kunstmatig verouderd zijn model is visueel niet te onderscheiden zijn van antieke spiegel 19e eeuw. Het amalgaam van deze artikelen worden voorzien van een speciale zuursamenstellingen een reflectiekarakteristiek van de oude beelden te leveren. De vraag weerspiegelt het effect van goud, zilver en brons oppervlakken perfect bij de muren en het decor van de klassieke stijl.

Op het werkvlak van dergelijke modellen wordt vaak tekening toegepast, zodat de spiegel er elegant uitziet en op een paneel lijkt.

Kleurspiegels zijn geschikt voor moderne stijlen. met veelkleurig amalgaam of gekleurde folie erop geplakt. Overleven van een wedergeboorte en facet modellen, bekend sinds de dagen van Venetië van de Middeleeuwen. Het oppervlak van een dergelijke spiegel heeft een veelzijdige structuur, waardoor de kamer begint te spelen met felle schitteringen van de zon, wat wordt weerspiegeld in talloze gezichten.

Panoramische spiegels zijn vrij populaire modellen, ze zijn plat en halfbolvormig uitgevoerd. Platte exemplaren hebben een groot werkoppervlak, vaak de grootte van een muur. Zulke modellen zijn geschikt voor enorme zalen en ruime woonhuizen. Halfbolvormige modellen zijn middelgroot en kunnen de hele kamer weerspiegelen. Dergelijke modellen hebben in de regel geen frames, maar worden gebruikt in moderne, futuristische interieurs en handelsvloeren.

Verlichte modellen worden vaak gebruikt in badkamers en gangen. Het armatuur wordt achter het reflecterende oppervlak geïnstalleerd, waardoor het effect van zacht diffuus verlichte verlichting ontstaat.Interne verlichting is handig omdat de lamp wordt beschermd door een spiegelscherm, het risico van schade aan het apparaat door het binnendringen van waterdruppels is volledig uitgesloten. Lichtstralen verspreiden zich gelijkmatig over de spiegel en creëren een sfeer van warmte en comfort. Een interessante uitvinding is de spiegel-tv. In de uit-stand is het apparaat een gewoon spiegeloppervlak, dat bij inschakelen verandert in een tv-scherm.

Om de spiegel met succes te combineren met het decor, is het noodzakelijk rekening te houden met het stilistische ontwerp en ontwerp. Voor de Empire en Baroque stijlen zijn ovale modellen in vergulde frames, herhalende lijsten van schilderijen, wand- en plafonddecoratie-elementen geschikt. Modellen van kromlijnige vormen met bewerkte houten of bronzen lijsten, versierd met decoratief stucwerk en reliëfversieringen zullen met succes in de Rococo-stijl passen. Voor Art Nouveau is een licht gebogen spiegel met een frame versierd met bloempatronen een goede oplossing. Bij het schilderen van kaders in plaats van vergulden gebruiken ze een transparante lak, die de natuurlijkheid van het frame benadrukt en de aandacht vestigt op de esthetiek van het houtvezelpatroon.

Voor techno- en hi-tech-modellen passen ze in een dun frame, gemaakt van geborsteld of verchroomd metaal. Zowel afzonderlijke exemplaren als modulaire samenstellingen die uit afzonderlijke elementen bestaan, zijn geschikt.

Kies voor een zachte Provence een spiegel in een houten reliëfkader met een rijke witte kleur, want voor het futurisme is een smeedijzeren frame dat er bijzonder goed uitziet in combinatie met een opengewerkt gesmeed hoofdbord, een goede oplossing.

Hoe te kiezen?

Voordat u een wandspiegel gaat kiezen, moet u eerst beslissen hoe groot deze is. Voor badkamers geschikt hangende spiegel met comfortabele planken, aangepast aan hygiënepunten. Het wordt meestal boven de gootsteen geplaatst. Op de achterkant moet het oppervlak van het product blauw of donkergroen zijn, wat hoge vochtwerende eigenschappen van amalgaam garandeert en een lange levensduur impliceert. Groeispiegel is geschikt voor grote badkamers, het mag geen frame hebben van hout of spaanplaat, het kan worden uitgerust met binnenverlichting of kleurinzetstukken.

In de woonkamer hebben spiegels een meer decoratieve functie, ze zijn gekozen als een van de onafhankelijke elementen van het interieur, wat overeenkomt met de stijl van de kamer. Verschillende items van ongewone vorm, gevormd tot een paneel en de hele muur bezetten, zullen de ruimte visueel vergroten en, dankzij de reflectie van het interieur, een prachtig effect creëren. Spiegellijsten voor de woonkamer zijn de belangrijkste decoratieve functie en nemen deel aan de vorming van het beeld van de kamer. Hun keuze moet speciale aandacht krijgen. Het inlijsten moet worden gecombineerd met fotolijsten, meubels en decoratieve elementen.

Plaats het model in de woonkamer moet op de muur zijn, niet vol met meubels, weg van de schilderijen. Als er een open haard in de kamer is, is een schoorsteenmantel de beste accommodatie. Als de kamer een bureau of een piano heeft, kan er een spiegel boven worden geplaatst. Hierdoor kan de werkende persoon zien wat er in de kamer gebeurt zonder rond te draaien, wat bijdraagt ​​aan het volledige psychologische comfort.

Populair is de "storyboard" -techniek. Het bevindt zich in de buurt van verschillende grote rechthoekige of vierkante modellen. Frames in dergelijke exemplaren kunnen het gezandstraalde inlijsten van schilderijen of diamanten graveringscontouren vervangen.In kleine huiskamers kunt u twee identieke spiegels op tegenoverliggende muren plaatsen: hiermee wordt de ruimte visueel vergroot en kunt u uw reflectie van alle kanten bekijken.

Een spiegel in de vorm van een dier of een sprookjesheld is geschikt voor een kinderkamer, maar deze mag niet erg groot zijn om het kind niet bang te maken en af ​​te leiden van games.

In de slaapkamer van het meisje kun je kiezen voor een romantisch bloemvormig model of een ovale spiegel met roze amalgaam. Bij het kiezen, is het noodzakelijk om vertrouwd te raken met de certificaten van overeenstemming, met uitzondering van de aanwezigheid van lood in de samenstelling van de coating en het garanderen van een veilige werking. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de rand van het product, voldoende aandacht besteden aan het beveiligen van de spiegel. Deze maatregelen helpen om schade aan het product en letsel aan het kind te voorkomen.

In de slaapkamer wordt het aangeraden om middelgrote exemplaren aan te schaffen en deze zo te rangschikken dat het bed niet in de spiegel wordt weerspiegeld. Een goede optie zou zijn om een ​​klein model met interne verlichting aan te schaffen. Het kan boven de kaptafel worden geplaatst.De originele oplossing is een designspiegel in een gesmeed frame, harmonieus gecombineerd met de opengewerkte en sierlijke poten van de tafels en bedden.

Voor plaatsing in de gangen is een goed passende high-groenspiegel, waarin je je reflectie in volle groei kunt zien. Vaak gebruikt triuspidemodel met een draaimechanisme voor de beweging van de zijdoeken. Indien nodig kunnen de zijspiegels onder een bepaalde hoek worden ingesteld, waardoor vanuit verschillende hoeken kan worden bekeken. In smalle gangen moet de spiegel op de zijmuur worden bevestigd: hierdoor worden de wanden visueel geduwd en neemt de ruimte toe.

In keukens kan een spiegel weg van de kachel en gootsteen worden geplaatst. Het is aangewezen om naar een vrije muur of in de eetruimte te kijken. Een spiegel vult de keuken met licht en maakt deze ruimer. Bij het kiezen van een achtergrond voor een wandspiegel moet er rekening mee worden gehouden dat de donkere kleur het effect van een extra venster creëert, en lichte wanden toestaan ​​dat de spiegel wordt samengevoegd met het interieur en de kamer met licht vult.

Verzorgingstips

Zodat de spiegel zijn oorspronkelijke uiterlijk niet verliest, niet vaag wordt en zo lang mogelijk meegaat, het is noodzakelijk om regelmatig voor hem te zorgen en enkele regels te volgen:

 • Om vlekken te voorkomen, moet de spiegel worden beschermd tegen direct zonlicht en blootstelling aan hoge temperaturen.

Modellen die geen hoge vochtbestendige eigenschappen hebben, moeten worden beschermd tegen overmatig vocht.

 • De achterkant van de spiegel vereist delicate zorg. Het kan niet worden gewassen met een natte doek en worden gereinigd met glazen wasvloeistoffen. De zilveren coating is gevoelig voor chemische verbindingen en vloeibare ammoniak, daarom moet de achterkant worden behandeld met een droog servet of een doek gedrenkt in een zwakke oplossing van azijn.
 • Om het voorste oppervlak te wassen, kunt u het huismiddeltje gebruiken: bereid een mengsel van twee glazen heet water, 50 g azijn en dezelfde hoeveelheid krijt. De componenten moeten goed gemengd zijn en mogen bezinken. Dan moet je in deze oplossing een zachte doek bevochtigen en het spiegeloppervlak afvegen.
 • Traditionele recepten worden geadviseerd om de spiegel af te vegen met een infuus van thee, melk, zout water of een zwakke oplossing van blauw. Deze gereedschappen geven de oppervlakte frisheid en glans.Verwijder de vlekken zal oplossing van een eetlepel azijn en een glas warm water helpen.
 • Druppels van haarlak zijn goed verwijderd met goedkope eau de cologne. Vlekken van vliegen moeten met een snee in een halve ui worden afgeveegd en vervolgens worden afgeveegd met een doek die is gedompeld in een oplossing van water en blauw. Wrijf vervolgens over het oppervlak om te schijnen met een droge, zachte doek.
 • Om de vochtbestendige eigenschappen van de spiegel te verbeteren, moet u de achterkant wrijven met een mengsel van gesmolten was en terpentijn, in een verhouding van 1: 2.

Mooie voorbeelden en opties

De wandspiegel is een onmisbaar element in het decor, het transformeert het interieur perfect en maakt de ruimte ruim en licht:

 • een grote spiegel in een stijlvol houten frame past perfect in elk modern interieur;
 • exclusief designmodel wordt het middelpunt van de aandacht en brengt een vleugje luxe en aristocratie in de kamer;
 • decoratief ontwerp van de rand van het canvas maakt de ruimte stijlvol en ongebruikelijk;
 • installatie van meerdere spiegels zal in de kamer een unieke sfeer van warmte en comfort creëren;
 • een eenvoudig model met een klassieke ronde vorm past harmonieus in de gang of gang;
 • wandspiegelklokken - de perfecte oplossing voor kantoor- of appartementdecoratie.

Hoe je een spiegel ophangt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer